Lehet egy bizalmas kérdésem, így sokszemközt? :) Épp ma beszéltem erről tengerszemmel, hogy lehet az hogy valaki így megbízzon bennem, egy idegenben, hogy a drága felszerelését rám merje bízni??? de most komolyan. Oké hogy segítőszándék meg minden, és egy vaku még nekem is beleférne, hisz bárki kerülhet bajba, de egy ilyen drága vázat...?
Igen láttam, de a dolgok ritkán passzolnak össze. Most sem fognak. Holnap fizetek ki 20.000-ret egy Manfrotto állványért, ezt már nem mondhatom vissza és nem is akarom, az eladó számít rám és nagyon jó ár ez egy 2 hónapos 190 PROB-ért. Korábban egy Hama állványom volt ami kotyogott-lötyögött, nem tudtam normálisan használni. Bár így lemaradok a vakuról valóban, de lesz majd akkor is ha már tényleg szükségem lesz rá.
Nagyon megtisztelő a segítő szándékod. Azt hiszem nem szégyen bevallani, hogy még sosem vakuztam egyszerre két villanóval, nincs benne gyakorlatom. Az egyvakus megoldással viszont egész jól elboldogulok. A másik dolog, hogy az 50D-t már elég jól kiismertem, de egy D300-at akkor frissen kézbe kapni nagy kockázatot jelent akkor, amikor egy párnak a képeiről van szó. Különösen fontos hogy jól sikerüljenek, hiszen a barátomról van szó. :) De ha nem lesz Canon vaku, akkor tisztelettel megköszönöm és elfogadom a segítséget.
Helló István! Látom azért az összetartás szerencsére erősebb mint a duzzogás :-)) és a kedves fotósok elhalmoztak segítséggel. Nekem van egy Canon -hoz való vakum ,de sajnos csak filmes EOS-sal tud ttl-t . Digitálison csak manuális beállítással működik . Viszont motorzoomos ,4 látószöget lehet állítani ,és 5 fokozatban a villanási erőt. Ha nagyon nem lesz megoldás ezt bármikor oda tudom adni. Majdcsak lesz egyszer egy EX 430 -asom . Mert 550-580 - ra gondolni sem merek,olyan csak a királyoknak van :-))) . Üdv. Kecső Jani
Ez igen "gyerekek" kellemes meglepetés volt olvasni a fórumot. Úgy látom, ha probléma adódik összetart a társaság. Ennek nagyon örülök. Sajnos nekem sincs vakum amit kölcsön tudnék adni, de ha lenne az is Nikon-os lenne.
Az a helyzet, hogy egynek is örülnék - ha lenne. :) Tényleg nem úgy indult hogy bemegyünk bárhova is, sőt úgy volt ha esik az eső vagy az időjárás pocsék lesz akkor egyáltalán nem is lesz fotózás. Erre most ez...
Sziaszok, most én fordulnék ide segítségért - sehova nem akarok bekéredzkedni... ;) Arról van szó hogy egy munkatársam 23.-án nősül. Mondtam neki hogy az Olympus rendszerem eladtam, az 50D-vel meg, mivel még nincs meg hozzá mindenem, nem tudom vállani se a szertartást se a lagzit. Az idén egyáltalán nem akarok, nem fogok esküvőzni, de ő mégis csak nagyon jó barátom. Ha az időjárás kegyes lesz hozzánk akkor kültéri fotókat csinálunk, ez eleve elvolt tervezve, de most hirtelen úgy gondolták hogy nagyon szeretnének bemenni a színházba. Oda kevés lehet az F2.8 fényerő meg az ISO1600, és nincs vakum deríteni, meg hirtelen pénzem se hogy hirtelen vegyek egyet, nem volt még betervezve. Szóóval úgy 2-3 órahosszára nem lenne aki kölcsön adna egy akármiylen Canon vakut, amíg megcsináljuk a színházas képeket? Nem kell hogy villmámgyors legyen, csak tudjak vele plafonra villantani. Minőségi Eneloop aksikat dugnék bele. Már az ismerősöket is körbeírtam, gondoltam itt is megpróbálom, hátha... Köszönöm hogy elolvastátok.
Valóban 450D-je van, de ha agyonütnek se tudnám sajnos a választ a kérdésedre, mert még az 50D-n is csak a full manual beállítást használom, ezen se tudom mi újság a képstílusokkal. De ő maga bizonyára örömmel megadná a választ.
Helló István! Kérdezném ,hogy a Trebor barátodnak Canon 450 D-je van? Ha igen esetleg egyszer érdekelne ,hogy a képstílusok saját beállításánál ,mi lehet a jó beállítás . Gondolok a 3 db. szabad stílusra . Na ,a másik pedig a Cfn . menü . Na az sem 100 nálam :-)
Azért nem mindenki ! :-)) Ma hazaérve esett a hó és a nagy szürkeségben ,gondoltam próbálok csinálni egy-két fotót . Pampafű. Remélem majdcsak élesebb lesz egyszer:-) Bízok benne hogy az itteni szóváltás csak tiszavirág életű és mindenki visszatér a jó kis fotózás rejtelmeibe! Robi! Te hogy sokszorosítottad magad? :-)
> ember, az egésznek az lett volna a lényege, hogy együtt menjetek fotózni.
Az egésznek az a lényege hogy megkért, hogy vigyem be valahova ahová én NEM TUDOM bevinni. A közös fótózásnak semmi akadálya, azt hiszem eddig ha bárki szerett volna velem jönni senki elől nem zárkóztam el. Hisz sokkal jobb társaságban, mint egyedül. Lehet tapasztalatot cserélni meg minden. Még soha senkit nem bántottam, ha valaki mondjuk retusban kért segítséget akkor segítettem, megmutattam hogy _szerintem_ hogy érdemes ezt vagy azt lefotózni, ami nem azt jelenti hogy úgy a legjobb, csupán _én_ úgy csinálom. Mit kell engem b...szogatni? Beszeretett volna menni egy helyre amiről én nem tudtam hogy télen zárva van, de mivel tényleg zárva van - ma megnéztem -, én sem tudnék bemenni.
> fel lett neked kínálva egy lehetőség, hogy más perspektívából is alkothass a létra > segítségével, ne adj isten, jól is érezd magad egy társaságban.
Lassan kikiáltotok főellenségnek és már én vagyok minden rossznak az elrontója. Kössze.
> de ahogy látom, a jó társaság nélküled csak jobb lehet.
Hát tessék. Azt hittétek talán hogy majd megnyitom a kapukat vagy mi? Én a legjobban a természetbe szeretek kijárni, ott érzem magam a legjobban. Ott nincsenek zárt kapuk. Nem kell velem jönni senkinek. Nem tudom mit képzeltem.
> mit vársz ezek után?
Semmit köszönöm. Ezután is egyedül megyek. Van két jó barátom, Trebor meg Tengerszem. Rájuk számíthatok.
ember, az egésznek az lett volna a lényege, hogy együtt menjetek fotózni. fel lett neked kínálva egy lehetőség, hogy más perspektívából is alkothass a létra segítségével, ne adj isten, jól is érezd magad egy társaságban. de ahogy látom, a jó társaság nélküled csak jobb lehet.
Figyelj már, miért kell mindent félremagyaráznod? Én ezt írtam szó szerint:
"nehogy azt hidd, ilyen vagy ennél jobb fotókat bárki lőhet ott"
Hogy a túróba lehet ezt úgy érteni hogy az enyémeknél jobbakat senki nem készíthet? Hiszen épp hogy azt írtam, ember, hogy ilyeneket mint az enyémek, vagy ezeknél jobbakat, bárki készíthet! Akkor lett volna az az értelme amire te utalsz, ha a mondat így lett volna leírva:
"nehogy azt hidd, hogy ilyen vagy ennél jobb fotókat bárki lőhet ott"
Csak hogy az a bizonyos "hogy" szó a szövegben nem szerepelt! Egyébként csinálj te jobbakat, hol bánt az engem? Máskülönben semmi közöm ahhoz, hogy te a saját céged gazdája vagy-e. Én egy alkalmazott vagyok mint oly sokan mások, és mint ilyen, nem rendelkezem afölött hogy kit hova engednek be a honvédségen belül. Nem azért mert ott valami szupertitkos dolgok lennének, mindenki tudja hogy nincsenek. Hanem mert vannak szabályok. Ha te olyan ügyes vagy hogy eltudod magadnak intézni, akkor váljon egészségedre. Én nem tudom elintézni, és nem azért mert nem akarom hanem mert nincs ott ismerősöm és mint írtam korábban, egy nagyon kis pont vagyok csupán. Béke veled.
Nem sértődtem meg, csupán azt a kioktató stílust követtem amit te irtál.
Nekem úgy jött le, akivel elolvastattam azok is így értelmezték.
Nem gondolom, hogy szándékos volt a részedről, de megtörtént.
Spongyát rá !
Én sem vagyok minden napos vendég a muzeumban, de a nappal zárt kapu miatt utánajártam. Nem volt nehéz, minden nap arra járok. Na meg a múzeum honlapján is közölték.
Mint sokan mások én is fotóztam ott, de már akkor megfogalmazódott bennem egy téli lehetőség és egy magasabb perspektíva.
Nem adom fel, utánajárok, szerintem van nekik telefonszámuk is.
Ja, és az én munkahelyemet én zárom és én nyitom :-), ergo bármikor ott lehetek.
Viccet félretéve, tudom hogy megy ez máshol. Gondolatom szerint a múzeum nem lehet minden katonai titkok legmélyebb bugyra. Szivem szerint az egész repülőteret átalakítanám múzeumnak, mert sok értelmét nem látom az ottani "munkának".
Még egy gondolat, idézve téged:
" nehogy azt hidd, ilyen vagy ennél jobb fotókat bárki lőhet ott".
Ha jobbat nem is, de valami hasonlót jó lenne, vagy kimásoljam a tiédet és azzal dicsekedjek, hogy milyen szupi képeket sikerült késziteni?
Üdv fotósok! Volt bőven havazás az utóbbi pár napban . esetleg valakinek sikerült néhány jó kis havas.téli fotót csinálni? Robi te tudtál már csinálni ? Most már az lesz a baj ,hogy amikorra lesz idő és valami fény ,akkorra elolvad a hó ,. Hétvégére gondoltam . Na de hosszú még a tél.:-)