Keresés

Részletes keresés

hanzelika Creative Commons License 2010.04.21 0 0 542

íSzia,

Mi a helyzet veletek?Írtam nektek mail-t, de nem jött válasz.

Légyszi jelentkezz, ha jó tudom, nemsokára MENTEK!!!

Üdv, H

ppchris Creative Commons License 2010.04.19 0 0 541
szia

ki fizetné, természetesen az utas ! ami persze nem szép dolog legalább felezhetnénk a kárt, de hát a vis maior intézménye ilyen. a sztorno bizositás, meg olyan kevés százalék de több mint semmi.

na de azért a remény hal meg utoljára... megyünkkkkk :))

pp
Előzmény: OSZIBARACK (540)
OSZIBARACK Creative Commons License 2010.04.18 0 0 540

Szia Ppchris!

Úr isten, a hamutól még remélem el tudtok indulni!?egy jó barátunk is utazna messzire hétfőn...de nagyon durva ez a helyzet....semerre se lehet elindulni..:(

Ilyenkor mi van, amúgy? vis major? ki fizeti a révészt, ha mondjuk le kell mondani egy ilyen nagy utat?

Szurkolok azért, üdv, Őszibarack

Előzmény: ppchris (539)
ppchris Creative Commons License 2010.04.18 0 0 539
Mi lesz velünk??????
Előzmény: OSZIBARACK (537)
pocza_sz Creative Commons License 2010.04.03 0 0 538

Sziasztok!

A Nat. Geo-n most megy az "Egy luxushajó naplójából". A Costa Serena fedélzetén forgattak.

Hétköznap esténként is van.

OSZIBARACK Creative Commons License 2010.04.01 0 0 537

Szuper, alig várom a beszámolót.

Nagyon jó utat kívánok Mindkettőtöknek.:)

feltétlen jelentkezzetek be utána.

Üdv,Őszibarack

Előzmény: ppchris (536)
ppchris Creative Commons License 2010.04.01 0 0 536
sziasztok

mi április 23 án megyünk, már mindjárt itt van. :)
hanzelika Creative Commons License 2010.03.31 0 0 535

Szia,

Mi 04-28án megyünk.

Üdv, H

Előzmény: OSZIBARACK (534)
OSZIBARACK Creative Commons License 2010.03.30 0 0 534

Hanzelika vagy Ppchris!

Voltatok már a hajóúton? megjöttetek? milyen volt, milyenek a fakultatív programok?megérte? jó a hajó?

Kíváncsi lennék, hogy hogy tetszett nektek???

Üdv, Őszibarack

Előzmény: hanzelika (476)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.24 0 0 533

Szia,

Dubrovnik belvárosa max 2 óra. Szép, de kicsi, és azon kívül nincs sok minden.

Előzmény: Törölt nick (531)
musseln Creative Commons License 2010.03.24 0 0 532
Sziasztok! Long Beach kikötőben megfordult itt már valaki? A kiszállással kapcsolatban lenne 1-2 kérdésem....
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.21 0 0 531

Szia !

Gyönyörű a strand, de megmondom őszintén Dubrovnik belvárosáról (óváros)nagyon szépeket hallottam, és az nagyon érdekelne. Az egy ismerősön nemrég járt ott és azt mondta, hogy a legmeglepőbb az volt, hogy a rettenetesen finom olasz fagyit felejtsem el, mert Dubrovnikban jobbat evett. HÁt erre kíváncsi vagyok.

Olvastam Fatema leveleit, igazázából nem értem mindek a civakodás, de mindegy. Köszönöm a tanácsot, ha valami fontos lesz és nem jön válasz fogok Neki írni.

Jó éjszakát,

Hajóutas

Előzmény: Törölt nick (530)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.21 0 0 530

strand, Dubrovnik

strand, Dubrovnik

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.21 0 0 529
A régi útvonalon ingyenesek voltak a shuttle buszok, kivétel Dubrovnik, ahol azt hiszem 10 euró, talán más jobban emlékszik, mert lehet, hogy a taxi annyi. De 20 perc gyalog az út, ami szép helyen vezet, mi gyalog mentünk, és így legalább találtunk egy sziklafal aljában egy gyönyörű kiépített strandot, ami egy ottani szállodáé, de bárki lemehetett a szállodai lépcsőkön. Mi általában euron kívül más pénzt nem viszünk sehová, mert a bankkártyás fizetéskor jobb áron váltják a forintot, ezért semmilyen más fizetőeszközt nem veszünk. Most is voltunk, majd nyáron a splendidával megyünk, de oda sem viszünk, csak kártyát, és eurót. De a legtöbbet fatema tud mindenben segíteni, mert szerintem Ő a legtájékozottabb mindenben, csak valaki megbántotta itt, ha visszaolvasol, megtudod. Én többször írtam neki privátban, és nagyon segítőkész mindenben.
Előzmény: Törölt nick (528)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.21 0 0 528

Szia Hambrus!

Ismét köszönöm a részletes tájékoztatást. SZóval itt is úgy megy ,mint a Titanicon! Először az "úri népek" azután a többi:). Na mindegy, nekünk így is megfelel. Az viszont jó hír, hogy a shuttle buszok ingyen vannak, eddig úgy tudtuk fizetni kell érte.

REmélem megtaláljuk a parkolót, eddig csak a Piazzala Román parkoltunk, ami tényleg nem olcsó, de szerintem a magyarországi árakhoz képest nem meglepő.  

Ja ! még valami eszembe jutott, de lehet, hogy ez hülye kérdés. Érdemes itthon . előre gondoskodni pénzről(Kunára gondolok), vagy ez ott, illeve a hajón könnyen megoldható. Gondolom Dubrovnikban és MOntenegróban nem leszek kíváncsiak az euronkra.

Kotorról tudtok valamit? Bevallom én semmit, azon kívül, hogy Montenegroban van.

Minden jót Neked,

Hajóutas

Előzmény: Törölt nick (527)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.20 0 0 527
Persze elfeljtettem írni, hogy a metróig, ami 3 megálló, és így hamarabb be lehet érni az akropoliszra, mint akik befizetnek az útra, vagy taxival mennek. Ott is érdemes bérletet venni az egész akropoliszra, mert a másik templom, most nem jut eszembe a neve sokkal szebb. A közlekedési bérlet viszont sajnos nem érvényes a siklóra, amelyik felmegy a lükavattos hegyre, és nagyon drága ( a sikló). Pedig onnan nyílik a legszebb kilátás a városra. Dehát vállalkozók felmehetnek gyalog is, hiszen nem csak a kilátás gyönyörű, hanem ott van az egyik legszebb gör. kat. templom, és a sikló aljában pedig az egyik legjobb egész héten nyitvatartó piac. Mindent ott érdemes megvenni.
Előzmény: Törölt nick (526)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.20 0 0 526

Szai,

most olvastam a fórumot. Nem kell előre lefoglalni a parkolót. Persze lehet írni az utazási irodának, hogy e-mail-ezzék le a rendszámot, de senkit nem érdekel ott. Óriási parkolók vannak, és tömegével mennek be az autók. Meg sem engednek állni a bejáratnál. Mi amikor először mentünk, még előtte az egyik nap odamentünk megnézni, hogy hogyan kell majd leparkolni. A kikötő bejáratanál le sem engedtek állni, elzavartak odébb, mert akkora a forgalom, majd gyalog mentünk vissza magyarázkodni, hogy mi még nem akarunk beállni a parkolóba. De nem is érkelt senkit. Én azóta is ajánlom, és használjuk is más utak esetén, hogy ott a legolcsóbb, és leggyorsabb a parkolás, ha másért megyünk Velencébe. Fele annyi mint a Piazzala Rómán, annyi a külömbség, hogy este bezár, de hogy mikor azt nem tudom, mert még 5-kor nyitva volt. Teljesen automata parkolók vannak a kikötőn belül, ahogy írtam. Talán annyi még, hogy nem szabad előtte lévő éjszak utazni, mert akik úgy jöttek, két napig használhatatlanok vannak. Vannak nagyon olcsó szép hotelek a parton Mestrében, mi a hotel alle tori-ban szálltunk meg fillérekért, majd kipihenten mentünk a hajóra. A be- és kiszállás kategóriák alapján történik. A drágább, magasabban lévő kabinokban alvók szállnak be és ki először, és így megy a sorrend. A kirándulásoknál is így van pl Cefaloniában. Először a gazdag, csoportos útra befizetőket viszik ki, majd utána az egyéni utazókat. Az ingyenes shuttle buszok is először hozzájuk igazódnak, de addig az ember gyalog elmegy bárhová. Vagy Athénban pl a városi buszal, hiszen ott úgy is napi bérletet kell venni.

Előzmény: Törölt nick (525)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.20 0 0 525

Szia SBUC!

Remélem Hambrus jelentkezik, eddig is Ő írt a parkolóról, ezt is biztos tudja. Még van időnk, biztosan jön válasz.

Minden jót Neked,

Hajóutas 

Előzmény: SBUC (524)
SBUC Creative Commons License 2010.03.19 0 0 524

Szia Hajóutas!

Nem tudom a parkolót kitől kérdezed, de én sajnos ebben nem tudok Neked segíteni, mert mi repülővel mentünk Velencébe:(

Hátha valaki járatos ebben a témában.

Szia

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.19 0 0 523
Eszembe jutott valami! A parkolót előre le kell foglalni, vagy csak simán be lehet hajtani?Ha foglalni kell azt hol tudom megtenni?
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.18 0 0 522
Köszi, ha még eszembe jut valami kérdés jelentkezem, addig is !
Előzmény: SBUC (521)
SBUC Creative Commons License 2010.03.18 0 0 521

Szia Hajóutas!

A webcamerát csak azért javasoltam, mert mielőtt mi is mentünk, nézelődtem, hogy milyen arrafelé az időjárás. Hát igen, sajnos az Armoniának csak egy kamerája van, a többi hajónak van fedélzeti kamerája is.

Gyerekeknek (minden korosztálynak) nagyon jó programokat szerveznek. (játszószoba,mini club, tini disco,stb.) Az én fiam már 18 éves, úgyhogy ezeket a lehetőségeket nem használta ki:)

De ezekről mindig írnak az újságban. Ezeket az újságokat 5 nyelven nyomtatják (olasz, angol, német, francia, spanyol). Te döntöd el, melyiket kéred, de a recepciónál is ki  vannak rakva.

Meglepően sok magyar hangot hallottunk:)

Szép estét Neked is!

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.18 0 0 520

Szia SBUC!

Megnéztem a webkamerát, de csak sajnos a hajó orra látszik rajta.

HÁt nem valószínű, hogy a kabinban sok időt töltünk, úgyhogy a célnak biztos megfelel. A kislányom kérdezi (5 éves és nagyon izgatott), hogy a gyerekjátszóról tudsz e valamit ?:)

Egyébként sok magyar van ezeken a hajókon? Nem , mintha zavarna, csak érdekelne, hogy mennyire elterjedt itthon ez a fajta utazás.

Angolul, németül beszélünk, remélem ők is, mert Olaszországban már tapasztaltunk még egy hotel recepcióján is, hogy csak olszol beszéltek. Elég vicces volt, de azért olaszul is gagyogunk, ha nagyon muszáj.

Továbi szép napot Neked!

Előzmény: SBUC (519)
SBUC Creative Commons License 2010.03.18 0 0 519

Kedves Hajóutas!

Ne aggódj!!! Ha beszéltek idegen nyelvet, akkor nincs miért aggódni, semmiről nem maradtok le. Azt hiszem már említették itt a fórumon, hogy minden este kaptok egy újságot, amiben a másnapra vonatkozó információkat közlik /mikor köt ki a hajó másnap, napkelte-napnyugta ideje:), programok, színházműsor,az aznapi vacsorához milyen öltözék ajánlott, ... stb./

A kabinról az a véleményem,hogy ott tartózkodsz szerintem a legkevesebbet, szinte csak aludni, vagy átöltözni térsz be. Annyi felfedezni való lesz a a hajón,és jobbnál jobb programok, majd meglátod.

Mi a 7118-as kabinban voltunk, a hajó farában. Hát az tény és való,hogy tök jó, mikor reggel, besüt a nap, csak felnézel az ágyból, és látod, hogy megint egy gyönyörű helyen köt ki a hajó. De hát reggel felmentek a fedélzetre és egy kávé mellett ébredeztek:)

A "szellőztetés" egyébként nagyon jól meg van oldva a kabinban, nem hiányzik a nyitható ablak. Jó, hát a tuti az biztos a balkonos kabin, de hát ki mit engedhet meg magának. 

Biztos fantasztikus élményekkel tértek haza! Majd meglátod a végén milyen fájó szívvel hagyod el a hajót:(

Tudsz-e róla, hogy az MSC hajóinak megtudod nézni az élő webkamerájait az alábbi oldalon:http://www.msccruises.co.uk/fleet/msc-armonia.html

Ha beléptél az oldalra, a "Fleet" cimkén belül a webcam-ra kattintasz és utána amelyik hajóra kíváncsi vagy.Próbáld meg:)

Szia

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.18 0 0 518

Kedves SBUC!

Köszönöm, ez nagy segítség. Jó hallani a kellemes élményeketm, mert nekünk is ez az első utunk, és bevallom egy kicsit tartunk tőle. Eddig mindíg a magunk útját jártuk kocsival, még utazási irodát sem vettünk igénybe. Úgyhogy ezt most jól bevállaltuk. Azt mondják az ember a maga kárán tanul, de valahogy jobban szeretek a mások  tapasztalataiból tanulni, így a családot is megkímélem  a kellemetlenségektől. Ti milyen kabinban voltatok? (Ettől tartok a legjobban). MÉg sosem voltam "bezárva" egy hétig, szellőztetés nélkül.

Előzmény: SBUC (517)
SBUC Creative Commons License 2010.03.18 0 0 517

Kedves Hajóutas!

A mi esetünkben 17 órakor indult a hajó, és ha jól emlékszem, mi már 13-14 óra körül felszálltunk. Egy álomvilágba léptünk. Persze nem tudtuk, de már mi is ebédelhettünk volna akkor. (Akik a hajón voltak már -sokan- azok közül volt aki az előző napokban más városokban szállt fel)

Athénban 20-30 perc gyalog a kikötőböl a metróállomás. Mi onnan mentünk el az Akropolist megnézni, és ahogy az időnk engedte nézelődtünk. Tudod ez olyan dolog, hogy kit mi érdekel. Mi a múzeumokat, emlékműveket mellőztük.

Kefaloniában nem tud kikötni a hajó, ott a kis mentőhajókkal /150 fős/ szállítanak ki a szárazpartra. /Szenzációs, hogy milyen jól meg van szervezve minden/ Innen is volt fakultatív program, mi autót béreltünk és elmentünk Melissaniba, ahol van egy csodálatos barlang, /itt valamikor beszakadt a föld és így keletkezett/ kék kristálytiszta vízzel, jó levegővel, nyugalommal, itt csónakkal körbevittek minket. Kajáltunk egyet, sétáltunk. Egyébként ide volt szervezett út a hajóról is busszal, de az olyan tömegnyomor szerintem.

Dubrovnikban a hajóállomásról busszal vittek be mindenkit az óvárosba és közölték, hogy mikor megy vissza az utolsó busz, addig lehetett nézelődni. Mi itt felszáltunk egy kishajóra, ami kb. 1 óra alatt körbe vitt minket Dubrovnik partjai mellett, meg sétáltunk, nézelődtünk.

Nekünk az első hajóutunk volt. Nem gondoltuk, hogy ennyire a hatása alatt leszünk, szenzációs volt!!! Nem is lehet elmesélni ezt át kell élni. Nagyon jól éreztük magunkat! Ha tehetnénk mindig ezt az utazási formát választanánk.

Hát ennyi, ha valamiben tudok, szívesen segítek.

Üdv

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.18 0 0 516

SZia SBUC!

Örülök a bíztatásnak, remélem nekünk is jó időnk lesz. Azért van közös az útvonalunkban, gondok itt Athénre és Kefaloniára és Dubrovnikra. MEssze van a városözpont a kikötőtől? Ti a hajó által szervezett kiránduláson vettetek részt, vagy magánúton mentetek? Szerinted hogy jobb menni és mit nem érdemes kihagyni? MÉg az induláról kérdeznék, ha lehet. A hajó 17.30-kor indul, az utazási irodában azt mondták, hogy előtte két órával lehet beszállni, viszont itt a topicban olvastam, hogy valaki már a hajón ebédelt. NÁlatok ez hogy volt?

Köszönöm a válaszokat , üdv:

Hajóutas

Előzmény: SBUC (515)
SBUC Creative Commons License 2010.03.17 0 0 515

Szia hajóutas!

Jajj, de irigyellek:)) Mi tavaly május 11-én indultunk az Armóniával, egy kicsit más útvonalon, mint Ti utaztok. (Velence-Bari-Tengeren-Rodosz-Athén-Kefalonia-Dubrovnik-Velence)

Szenzációs volt az időjárás. Nem is kellett volna melegebb, mert az sem jó városnézésre. Napoztunk és fürödtünk a hajón. Ne aggódj, biztos jó időtök lesz! A mi esetünkben általában reggel 9 órakor kötött ki és 16-17 órakor indult tovább a hajó. Szerintem elég volt ennyi idő nézelődni.

Jó utat Nektek!

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.17 0 0 514

Szia

Nagyon köszönöm a részletes infokat, sokat segítettél. MÁr nagyon várjuk az utat, a fórumot olvasva egyre izgalmasabbnak tűnik a dolog. Az időjárás miatt kicsit aggódunk, mert május 10-én indulunk és állítólag ( ez csak rokonok véleménye, akik még nem hajóztak) még hűvös egy hajón.

Az útvonalban csak az nem az igaz, hogy a hajó a program szerint minden nap ebéd után köt ki  és 19-20 óra magasságában indul tovább. Kicsit kevésnek találom az időt a kirándulásokra, lehet , hogy valahol nincs is értelme kiszállni. Gondolom ez a hajón ki fog derülni.

Mégegyszer köszi az infokat és ha eszedbe jut esetleg még valami légyszi írj!

Előzmény: Törölt nick (513)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.17 0 0 513

Szia,

Nem tudom mit jelent, hogy upgrade-lik a kabint.  Valaki más talán tud segíteni.  Egyébként minden kabin ugyanolyan, nagyon kis eltérések vannak. Mindegyikben kényelmesen el lehet férni. A gyerekek ágya lehajtható, és minden este amíg vacsoráztok megágyaznak, majd amíg reggeliztek, beágyaznak, és kitakarítanak. Szerintünk megéri a többletet az ablakos kabin, pedig csak abban különbözik, hogy ablaka van, viszont nagy élmény minden reggel a napra ébredni, és látni amikor kiköt a hajó, még ha a benti TV-n mindent 'közvetítenek' élőben. A vacsora helyét akkor kijelölik, amikor megkapod a kulcskártyád. Lehet választani, de ha jól emlékszem az Armónián csak 2 hatalmas étterem van a vacsihoz. Úgy vettük észre mindenhol egy asztalhoz egy nemzetiséget ültettek. Ezen később senki nem változtatott, szerintem nem is lehetett, de nincs is miért. Vacsorázni csak ott lehet, de a többi étkezéshez sok étterem van. Két turnusban van a vacsora, és amíg az tart a másiknak műsorokat adnak a színházban, de ha sokat kés az ember, akkor nincs vacsora! Ezt láttuk, hogy betartották. Máskor lehet enni büfé rendszerben, vagy rendes étteremként. (kiszolgálva) Van egy pizzéria, gyorsétterem, és több büfé étterem. Annyit és ott eszel, amennyit akarsz. Ital viszont csak víz van ingyen, illetve a reggelinél gyümölcslevek, török kávé, tea stb. A délutáni teához is kávé és tea. (+ tömérdek süti, torta, gyümölcs stb) Az ital bérletek kb 30%-al olcsóbbak, mint külön. 0,75-ös ásványvíz 2,8 euró, de 10 db 20 euró. Minden állomáson beengedték az innivalókat kintről, kivétel az üveges bort. Azért nekünk szóltak, de nem vették el.

Előzmény: Törölt nick (512)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!