nézd, orbán kirabolt egy egész nyugdíjas generációt a cél érdekében, na most vagy elfogadjuk ezt mint normális kormányzást hogy az öregeket nyomorra ítéljük, vagy szépen levonod a teljesítményükből.
Manyuppal csak a kvt hiányt volt szokás korrigálni, bár már az Eurostat is leszokott róla, mert ez politikai döntés eredménye volt, gazdasági vagy statisztikai indok nem állt mögötte.
Mondjuk pontosan forintra nem egyezik a két adatsor (ez, az alanti linked és az Eurostat csak a központi kormányzat adósságát mutató), de ekkora összegnél ez jelentéktelen különbség, majdnem ugyanaz.
gyuláéknál mondjuk nem volt eddig jobb kormány huf/eur-tól függetlenül ez a véleménym.
A fityisz eredményéből még vonjuk ki a manyup lopást, akkor már nem fognak olyan jól állni.
úgy bárki tud adósságot csökkenteni hogy ellopja a nyugdíjakat. ha én kormányra kerülnék lenulláznám az állami kifizetéseket aztán pár év alatt meg is lennénk ;)
Én azt nem néztem, bár a kettőnek stimmelnie kéne szerintem, mivel az EU módszertana szerint kell statisztikáznunk is, az nem szabadon választott (amúgy nagyon helyesen).
A kettő nem zárja ki egymást, ezért hibás a felvetésed.
Vagy ha mégis ragaszkodunk ehhez, akkor szerinted a Gyuláék rosszul dolgoztak? Bizonyítás alant tőlem, szigorúan az aktuális ballib értékelést követve.
ps. már betettem ide egyszer, de legyen megint, ismétlés a tudás anyja:
Short Description: The indicator is defined (in the Maastricht Treaty) as consolidated general government gross debt at nominal (face) value, outstanding at the end of the year in the following categories of government liabilities (as defined in ESA2010): currency and deposits, debt securities and loans. The general government sector comprises the subsectors: central government, state government, local government and social security funds.