Igen Onobody ez így volt Pécsen még mindig nem jelentkeznek,de "szerencséjük"volt,mert hiába ilyen nagy tömbnek néz ki a műholdon,nincs benne mindenhol csapadék,pl ez a Pécsi vihar is kis helyre koncentrálódik ami gyönyörűen mutat telhr és pont alkapta őket,de az ilyennekkel nincs szerencsém,tehát abba a felhőtömbbe bevannak ágyazódva a zivatarok,körbe meg csendes eső van máshol.De jön-jön és jön!:)Aki é-ra van tőlem(Szegedtől) az nagyon figyeljen az elkövetkező pár órában a gfs is nagyobb csapadékot mutat Tozatu küörnyékére,meg persze hozzád is Onobody,csak pont én vagyok a határon,tőlem délre meg semmi pl Zentán.Na majd meglátjuk,most lelépek,mert már így is 20ezer az internet számla,és még nincs semmi,majd lehet még jelentkezek 1-2óra múlva.
Hoppá ... , szoval igy!
Holnap délutánra kerti partira
hivtuk meg a barátainkat , most akkor lemondjam ?
Vagy berendezkedjek egy esetleges benti pizzasütésre?
Áhá!!A frissült villámtérkép,már ide mutat ény-ra zivatart!!10km-re tőlem!Onobody mi a helyzet?
Ó de jó lesz itt valami,csak most kellene nekem az ény-i áramlás,mert most is dny-i van a fenébe.Mindig csak é-ra vannak zivatarok!:(
Tudtam én,hogy dörgést hallok!:)Már egyre közelebb,de érdekes módon a villámot nem látom,vagy ennyire felületi lenne?De akkor meg a wetterzentrale nem jelezne be,na mindegy csak bevilágít már egyszer az ablakomon!:)
Tozatu!Ne idegeskedj,nem csak annyi volt neked,az csak egy kis előzivatar volt most, az egész front még messze ny-on van kb most éri el Baja-t.Lesz ott még eső Tozatu!Csongrád város környékéről nincs senki?Mindig mintha dörgést hallanék,de csak képzelődöm!:)
Ja és ez a front ha egyszer végre ideér akkor lehet még jó nekünk ugyanis az előrejelzésben az áll,hogy lefékeződik és visszahullámzik így visszakanyarodik és még adja továbbra is a csapadékot.Remélem így lesz!:)
Igen egy tömben van,de nagyon csavarodik ék felé és állandóan változik.Benne pedig foltokban van csak heves eső,nagyrészt csendes eső van benne,minr Veszprém-nél is eddig 3mm ott.De jön az csak nehogy szétessen,de mindenesetre aki tőlem é-ra van azoknak mind nagyobb esélyük van esőre.Onobody figyelj,de van még pár óra az biztos.De én remélem,hogy nem megy szét igazad van Onobody jó az!:)
Nem jön az a Pécsi nagyon leállt,de az austrocontrol azért mutatja,de ilyen tempóval...
Lassan eléri a Duna vonalát és jön kelet felé,majd meglátjuk,de én ennek nem maradok fennt hajnalig így is sok a számla már nagyon.
Jaja Onobody a java még hátravan,de valahogy nagyon lassan közeledik és ennek az a veszélye,hogy szétesik,de bízzunk benne,mert az irány nagyon jó.Hú Pécsről most nem tudnak jelezni,mert kiment minden áram,az abalkot betörte a szél és valami rózsaszín felhőről írt legutoljára aztán megszakadt a vonal.
Tozatu!Merre volt az aktív góc amiből a 3mm-t kaptad?Vagy most csak Nálad volt ez a 3mm?:))
Ezaz Tozatu!És még mi vár rád!Már Hódmezővásárhelyen van eső itt semmi,mert minden é-ra van,ami meg Pécs-nél van az meg széthullik mire ideér.Figyeljetek,mert Szolnok környékén is alakulnak a zivatarok sorra.
Magyarliba!Most egy kicsit átvágott téged,mert az Alpok most leárnyékolt kissé,ezért jut csak csendes eső,meg Sopronba is.De a csendes eső a legjobb ráadásul már 8mm Sopronban,akkor képzeljétek mi lehetett volna ott ha zivatarral jön...
Mennyi itt a várakozási idő?Mert nembírom elküldeni.
Pistabácsinál eddig 8mm,de csak csendes eső van.Nem arra (ény Mo-n) vannak a nagy zivatarok,hanem délebbre pl Nagykanizsa,Pécs mostmár!Irtózatos esőt és szélvihart jelentenek Pécsről,csak közeledik ide!:)
Sziasztok !
Vásárhelyen ebben a pillanatban kezdett el esni .
Eddig csak villámlott a távolban , bár egy
kicsit felfrissült a levegő .
Aha ..., most is dörög , mindjárt megnézem merre.
Azért még úsznom nem kell, de remek csöndes zápor jutott ide, azóta is folyamatosan esik, erőssége változó. Zivatar nemigen, néhány kósza, távoli villám, "csak" áztató eső...:) A mennyiségét megint nem fogom mérni, ne sajogjon a lelketek, Pista bácsi jelentését (ha lesz), holnap kapjátok...
Szia, villán kevés, eső semmi, viszont időnként feltámad a szél és jó hűvös levegőt hoz be...amúgy Mezőhegyesen élek, az irány inkább déli, de nem ez a fontos.Várom a frontot...
Frint!Most viszont nálad villámlások vannak nem?Ilyet nálam is villámlik keltre közbe a hidegfront még magyarkibánál jár!
De elérte már Siófokot és nemsemmi zivatarok vannak arrafele pl Nagykanizsa.Ott meginr meglesz az eső,de én most bízok,mert jönnek erre is...
Ez az Frint erről beszélek,gondolom Gyulától keletre laksz 45km-re és ezért nálad már nemtud érvényesülni az a jelenség amit lentebb leírtam,te sajnos már kiesel ebből,úgy mint én vagy Tozatu.Pl ma is Miskolcon 25mm-es zivatar volt,megint a Bükk...
Magyarliba ezekben a percekben is ázik és mi lesz még...Sopronban ezekben a percekben mígg beszélgetünk gyűlik mm már 6mm-nél tartanak ott.DE itt mikor lesz ilyen???Szegeden??Már nem is nézem tovább az egészet,mert itt nem lesz semmi,egy az hogy túl délre vagyok és dny-i az áramlás,2 meg feloszlik mire ideérne!A másik meghogy nincs már netem,letelt a korlátozott hozzáférésem így sziasztok már így is sokat ráfizetek.
Tozatu!Úgyhallottam felég szép felhők voltak,de nem biztos hogy volt eső nálad.Nalátod nem is sokkal vagy lemaradva Kenderestől!!Szerinted itt mi van amikor nálam volt egy 7.8mm-es csendes eső,akkor kiderült,hogy tőlem keletre Szeged másik végén 34mm esett belőle!!!Na akkor ez mi?Továbbá amikor írtam be azt a sok zivatar pár napja akkor nálam összesen esett 7mm a 3zivatarból azon a helyen meg csak az egyikből 11mm!!!Akkor ez miért van ez a külömbség?Tozatu nem nagy külömbség,sőt akkor jobban is álltál ebben a hónapban,mert ha ott nem esik az a 11mm-es zápor akkor csak 9mm-nél tartanak Kenderesen,Nálad meg nem esett volna a 4mm akkor 9.5mm-nél tartanál!:)Tehát nálad még nincs is külömbség,de itt néha borzasztó.
Jó éjszakát mindenkinek!Lehet még azért felnézek éjfél után,mert akkor van tán kedvezmény,megakarom nézni magyarliba hogy úszik már!:)Meg Budapest!
Sziasztok!
Szép napok előtt állunk, itt már csepereg, a lassan erősödő ény-i szél finom muzsikára ösztönzi a szélcsengőt...:)))
Remélem a viharos szél lehiggad, mire az Alpok csúcsait megmássza, az annyira nem hiányzik...
Kíváncsi vagyok, kinek mi jut az előre beharangozott mennyei ajándékból...
Nálunk is rém nagy eltérések tudnak előfordulni, néhány km távolságra. Volt, hogy a nyár elején elindultunk itthonról, 5 km után óriási felhőszakadásba kerültünk. Halál boldogok voltunk és hazatérve az állunk bokáig hullott, mert csontszáraz volt minden itthon...
Nem is Kenderesnek drukkolok...Oda, a kastélyhoz csak névrokoni szálak fűznek, sosem jártam ott... Alföldnek, globálisan és nagyon, miközben siratom a magyar mezőgazdaságot, itt a nyugati határszélen, ahol a remek klíma-, talaj- és időjárás-tényezőkre osztrák rendszámú traktorok rajzanak...:(