Nem igazan tudok mit hozzatenni az eddig leirtakhoz, csak egyeterteni, hogy ez nem volt jo koncert. Tul halk volt ahhoz, hogy meginditsa az embert. Az is javitott volna a dolgon ha tobb regi, es kevesebb uj szamot nyomnak. Nekem a Sign of the Cross jott be a legjobban a koncerten.
Murray!
Eddie-t mindig is poén, ez nem új dolog!
Adrian-nek tényleg nem sok dolga volt.
Az nem baj, ha Dave gitárja elszáll, azért vannak hárman :). A Soundhouse Tapes-en 1 gitárral nyomják az Iron Maiden-t, és szerintem az a verzió messze a legjobb!
Az is jó volt, amikor Bruce elkezdte húzni a Janick-et a gitárja zsinórjánál fogva :) Meg amikor a Sanctuary alatt az egyik szünetnél lebaszta a Nicko-t, amiért baszott elkezdeni a számot :))
Valakit hadd javítsak ki, az Aces High NEM Somewhere In Time-os szám.
No igen, nem tudom, kikkel szokott Bruce összejárni, de az angol szókincse sokat bővült az elmúlt 12 év alatt.
De komolyan, bár kicsit off: a közönség 12 éve bárgyún hallgatott, amikor felszólították, hogyaszongya szkrímtumibjudapeszt, mert csak minden sokadik ember értette, hogy mi a szösz. Azért csak eljutottunk oda, hogy most már inkább az értők voltak többen. SzVSz nem kevesen éppen az zene miatt és által.
Nekem nagyon tetszett a Maiden koncert. Van benne valami, hogy kicsit halk volt, a három gitár sem szólt elég hangosan, a két Blaze-es nótát én is kihagytam volna, inkább nyomhattak volna valamit a Somewhere...-ről, de olyan koncertprogram nem létezik, ami mindenkinek tökéletesen tetszene.
Voltak még hibák: Nicko hibázott, amikor Bruce beszélni akart, nem mindig szólt a mikrofon, húrszakadás Gersnél (ez mindig bent van a pakliban), rosszul behangolt gitár a cserénél, háttérfüggöny elakadása... de nem ezek a lényeges dolgok, ettől koncert valami és nem egy túlpolírozott, hibátlan akármi.
Hogy miért tetszett a hibák ellenére a koncert?
1. Amikor kisgyerekként először láttam a Live After Death videót, a véres veríték kirázott a félelemtől, és a zsebpénzemen rögtön megvettem a Powerslave-ig mindent frankó kalózkazikon. Na, ugyanez a borzongás tegnap is megérintett.
2. Bruce egész egyszerűen hihetetlen dolgot művelt: lefutott egy kismaratonit, mászókázott egy csöppet, meg mellékesen tökéletesen elénekelt minden. Élőben ilyen énekhangot eddig csak egyetlen embertől hallottam, egy bizonyos Geoff Tate-től (QR).
3. Valahogy sohasem szerettem Gers személyét. Nem tudom, miért, talán, mert számomra a Maiden legjobb korszaka a Seventh Son-nal zárult, a következő lemezek vagy csak részben (Fear...) vagy egyáltalán nem tetszettek (Blaze-es dolgok), és ez a korszak Gers-hez is köthető (persze nem biztos, hogy van összefüggés, csak így érzem, éreztem). Ezen a bulin viszont nagyon tetszett Gers játéka, nagyon jó gitáros és remek showman. Nélküle sokkal üresebb lett volna a színpad.
4. Ezer éve nem tomboltam ilyen jót, mint a koncert első részében (aztán kimentem a szélre, mert nagyon húzós volt a darálóban).
Ödön, nem akarlak forszírozni, de a Somewhere In Time-on totál nincs Aces High. A sorlemezek közül az 1984-es Powerslave albumon hallható a dal, ez nyitja a lemezt.
véleményem!
hangerő. nulla 4-5.sorba simán dumáltam a haverommal. azért ez egy maidentől kevés.
el voltam készülve 3 szólógitárra erre szar se hallok4
nem tudom Adrian csak olyan megtürt ember vagy mi a helyzet!
nem sok szerepet kapott!!
eddie bábu elég gagyi volt a 84-85-ös turné babuja sokkal királyabb volt
azon gondolkodtam hogy poénra vették??
maga az Iron Maiden szám közepén elment a hang Dave és adrian nagy üreseket pengetett tagok egymásra néznek Dave földhöz vágja a gitárt és hoznak egy másikat!
kurva ciki volt csak néztünk mi is meg a maiden is .
bruce röhög én azt hittem balhé lesz!
de nem lett!
a dobütö király amit elkaptam!!:))
Látom, rajtam kívül még van aki emlékszik a Somewhere in Time-ra. Egy nóta erejéig tényleg lehettek volna tervbontók. :(
'88-ban a basszus és a dob hangereje olyan gyomor- és bélmozgást idézett elő, hogy az ember a vasat is megemésztette volna erőlködés nélkül. Most kb. 15 méterre a színpadtól hallottam, amikor a mögöttem állók bakiztak a szövegben.
Ami viszont nagyon jó volt, az Bruce hangja. Neki jót tett a szólós élet. 12 éve nem volt ennyire korrekt az élő produkciója. Öröm volt hallgatni.
De előbb-utóbb össze fogja törni magát a színpadon.
És még valami: nem ismerem a két Bruce-talan lemezt, de a Sign of the Cross még így is nagy élmény volt. Jó kis váltogatós nóta ez. Még a keverés ellenére is lehengerelt.
Velemenyem a concertrol:
hangero: kicsi volt. Emlekszem meg a regi metal concertekre, amikor a gyomromban ereztem a basszust, utana pedig 2 oraig suket voltam. Tulzasba se kell vinni a dolgot persze, de egy lapattal azert ratehettek volna.
hangzas: nagyjabol egyetertek az elottem szolokkal. Gitarokat jobban kikeverhettek volna. Basszus-dob: asszem ezzel nem volt problema.
hangulat: en jol ereztem magam. Igaz, meg jobban ereztem volna, ha minden szamot ismerek, de egy csomot nem ismertem (a Seventh Son ota nem nagyon kovettem a banda palyafutasat, de ez mar legyen az en hibam ;-) ) egy-ket - szamomra! - ismeretlen szam azonban egybol megragadt a fulemben. Tipikus maiden-eposzok...
Orommel konstataltam, hogy a regi nagy klasszikusokat is fujta a kozonseg. Nagy elmeny volt ezeket eloben viszonthallani. Persze lehet hianyolni ezt-azt, de akkor reggel 4-ig is tarthatna a buli, ha minden kozkedvencet lenyomnanak. Szerintem megfelelo volt a szamok eloszlasa.
Az extra raadast, vagy valami meglepetest azonban en is hianyoltam. Nem tudom ki dont ebben, de vehetne ezt egy kicsit lazabbra is a szervezo bizottsag, vagy a zenekar.
Szoval ugy osszessegeben nem ez lesz eletem legemlekezetesebb concertje, de nagy elmeny volt viszontlatni tinedzserkorom meghatarozo zenekarat, raadasul a klasszikus felallasban, es azt latni, hogy meg mindig van kozonsege ennek a fajta muzsikanak.
Szerintem rohadt szar volt a hang.
Namost ez engem csak azert ert kellemetlenul, mert voltam itt a Deep Purple koncerten, ami olyat szolt, hogy NAGYON!!!!!!!!!!!!!
Kibaszott jo hangzas volt akkor!
Na mind1.
Egyebkent a koncert jo lett volna szerintem, csak ez egy kicsit elrontotta a kedvem.
Ennel meg a E-klubban is jobb volt a hang. Sot a koncert sem volt szar!
Nekem teccett a lista, amit jatszottak, bar nyomhattak volna tobb regit is, de nem az ujak rovasara, ugyertem lehetett volna hosszabb............
Az X-Factort meg a Virtualt pedig ne bancsa senki.......... mer yooooooooooo......
Egyebkent mi a fasznak kell annyit fuckin' -elni szerintetek??????????
na.
koncert kozben eloregyurtuk magunkat harman a negyedik sorig, es birtuk is tartani ezt a helyezest az utolso harom szamig;)
a hangero 0 volt. meg a szinpad elott is. a keverot fel kellett volna gyujtani a vegen. nemtom hogy van pofajuk ilyen hangositast adni egy ilyen banda ala.
az a masik, hogy a gitarok nem hallatszottak rendesen. de ez mar a dirty deedsnel is feltunt. azon remenykedtunk csak, hogy valamit majdcsak tesznek ezzel a dologgal, de tojtak ra.
szoval allat volt, de meg allatabb lett volna, ha nem kurjak el.
en az x faktor bemutatojan voltam ez elott a pecsaban, es azt kell mondjam, hangzasilag es hangeroileg az sokkal jobb koncert volt.
Na látom én vagyok csak aki korán ébred.
Egyéni véleményem szerint nem volt rossz. ez rá a legjobb, mert nem volt kiemelkedo de azért nem nevezném rossznak. És azt el kell ismerni hogy már dicki nagyon hiányzott a csapatból. szóval ha nem lett volna, háááát....., akkor sajna nem lenne ilyen véleményem. de szerencsére ott volt.
és ez a lényeg. nagyon jól nyomta a hangulatot.
a számok szerintem is egyéniek, kinek mi tetszik, azt úgysem lehet eltalálni hogy mindenkinek minden jó legyen. személyszerint hiányoltam a somewhere-rol számokat különösen az aces high-t!!
de hát még úgysincs karácsony. :)
a eddi bábut nem kellet volna eroltetni, elég gagyi volt. szerintem ami a háttérben volt boven kielégitette a fanok igényeit. ja, jó volt a piro :))
na hirtelen ennyi.
és 13:00 krül a Fővám téren járt a vásárcsarnokban....egy barátnőm ott volt akkor, mert ott diákdolgozik egy üzletben, úgy látta meg ,kért is tőle autogrammot
ja és Janick Gers egy állat :-))) (persze ezt nem negatívan mondom), én sem nyomulnék mellette 10 méternél közelebb...
nézd csak meg koncertvideókon, miket csinál
sixx69..."man on the cross"??????????????????
a nights of the cross-ra gondolsz?
az X-factor megjelenése óta azt minden koncerten lenyomják...szerintem jó hangulatteremtő szám...de persze ilyesmin nem kell vitatkozni...ki mit szeret
az új album pedig, az utóbbi(Virtual11) után nagyon is lehet korszaknyitó, és szerintem igazi maiden anyag lett...ezt csak azért, hogy a legenda ujra éledni látszik, nem pedig meghalt...(bár ez nem is rád vonatkozik)
az X-factort azért nem hoztam föl az elejére, mert az az egyik kedvencem lett egy idő után, nagyon is maidenes, és ahhoz az albumhoz talán még illik is Blaze hangja...
a lényeg, hogy én nem csalódtam tegnap este
Ennek a hangmernoknek a kezet tobol kellene levagni - ha lehet rogvest mind a kettot, minek aprozni. A tokom kivolt a hangzassal! Egy kibaszott jo buli lehetett volna, ha nem cseszik el...ugy szolt mint egy mk25-oson egy hat evvel ezelotti kaloz koncertfelvetel. Maga a musor nekem bejott, habar a Man on the Cross-t kihagytam volna ha rajtam mulik...
Minek 3 gitar, ha egy sem hallatszik?
Ja, eszrevettetek Gers mennyire egyedul volt a jobboldalon? A tobbi kisfiu nem nagyon szeretett vele egy sarokban lenni...biztos feltek a nepitanclepes+gitarforgatas kombinaciotol...
Dave miert vagta foldhoz a gitart?
mondjuk én végigénekeltem az egészet, és így élveztem...
ha reálisan beszélek, akkor azt mondom, hogy valószínűleg inkább a DT lesz az év koncertje, vagy a Strato...de nekem ez akkor is egy korrekt buli volt, akárki akármit mond...nem kell annyira a részletekbe bocsátkozni, mint ahogy az előbb tettük, ez tiszta fikázás...
Metálbá: akkor sorry, az ének az rendben volt, csak ugye nem erről szól a zenekar jó hangzása, és igazából nem is a hangzással van a bajom a Kisstadion márcsak ilyen, de a hangerő akkor is hiányzott. A "kurva jó" jelző ezért is túlzás szerintem. Bár ezt nem te használtad. Szerintem egy fan-nak is reálisan kellene szemlélni egy koncertet még akkor is ha nehéz leszólni a kedvenceket.
igazad van, a keverőpultnál kurva szarul halatszott......pedig ott kéne legjobban.....
de a két szélen és bent a keverő és a színpad között félúton középen kurva jól szólt...ennyit megért hogy járkáltam...
ez nem rontott a koncerten...
mellesleg a Kisstadionban általában mindig ilyen a hangzás...
a Helloween-t és a Black Sabbathot is leszarozhatnám ilyen szempontból
ja és az előbbiben én csak az ének megszólalásáról beszéltem, nem az egész hangerőről.....
Ezt nem értem már többen írtátok, hogy az eleje után nem volt gond a hangerővel. Lehet, hogy én másik Maiden koncerten voltam, de ha normál hangerőn tudok a szomszédommal beszélgetni a keverő előtt, és azt is hallom mit mondanak két sorral mögöttem akkor ott valami nincs rendben a hangerővel. Egy jól hangosított metal koncerten a mellkasomon érzem a dobot, lásd Motörhead sziget '97.
nos....
a kihagyott számokról (Aces high, Somewhere in time-os dalok, Nomad-egyik kedvencem az újról) csak annyit, hogy nem is zavart volna annyira a nélkülözésük, ha legalább visszajöttek volna azután a tömény 4 perces "MAIDEN"-ezés után...persze ez biztos a rendezőkön múlik, de ez rengeteget rontott a dolgon...
amúgy nagyon tetszett nekem az egész, a Dream of mirrorst pedig ne fikázza senki, a Nomád mellett az egyik legjobb és leg összetettebb szám az albumon...jó hogy rajta volt a listán
Dicki éneklése pedig kifogástalan volt...szerencsére rögtön észrevették az elején, hogy halk volt és kijavitottak...
a 3 ritmus tényleg csak ritkan érződött, de pl. a Trooper-nél nagyon is megdörrentek
Az a baj, hogy a rajongó már csak olyan, hogy ennek ellenére újra elmegy legfeljebb megint ideges lesz és megfogadja, hogy soha többet de aztán... Egyébként akinek tetszett leírhatná végre mi volt olyan kurva jó?