Én magam a rendszámra voksoltam. Arra gondoltam, hogy ha lopott az autó és rendszámot cserélnek rajta, vagy még lopás közben megállítják, akkor a közeg (nem a vízé!) szemmel is tudja azonosítani.
Az alvázszám nem tudom fel van-e tüntetve látható helyre vagy keresni kell..? Másként pedig, hogy a gravír szám pont a középső v. első, v. utolsó számjegyet v. valami mást jelent, azt a közeg nem fogja tudni kapásból...
Én magam a rendszámra tippelek.
Ui: A Lacettiben nincs esélye motorcserének! :-)))
Belgiumban is úgy szokás. Tudtad, hogy a belgák, ha lecserélik az autójukat, a rendszámukat megtartják és azt teszik fel az új autóra? Ott a rendszám a tulajhoz tartozik, nem a kocsihoz.
Inkább az alvázszám például középső hat karaktere. Mint nálam is. Mert ha rendszámot cserélek, a régi mellé kellene gravíroztatnom az újat is. Külön a motort is előbb cserélhetem le... Legtovább az alváz azonosítja a kocsimat -- szerintem.
Ma véletlenül láttam az Üllői úton egy új szint. Azt gondolom ez lehet a narancs metál. Nagyon szuper, pedig én eddig a saját bézs-emmel el voltam telve.
Ti miben bíztok védelem terén? Őszintén szólva nem találkoztam lopási statisztikákkal Lacettivel kapcsolatban, de érdekelne, hogy erről mi a véleményetek. Egy korábbi hozzászólásban, már nem emlékszem részletekre, csomagtartóból való lopást említett valaki. Témával kapcsolatban találtam egy érdekes oldalt (érdeklődőbbeknek:nagypajzs.hu), de az ára elgondolkodtatott. Casco fizetése mellett nem tudom érdemes e ennyit áldozni a védelemre, bár ilyen rövid idő alatt is már nagyon szívünkhöz nőtt az autó. Gondolom mindenkinek :))
2.) Autófóliázás
Ahány szervíz, annyi vélemény a vizsgáztatáson, és rendőri büntetéseket illetően.
Elsősorban UV védelem miatt foglalkoztat a fóliázás, illetve az autóban hagyott/ felejtett tárgyak végett.
Hát mit mondjak, most egy kicsit betojtam azoktól a dolgoktól, amiket itt olvastam az utolsó néhány üzenetben. Ez idáig boldog és nyugodt tulajdonosa (3200 km) voltam a Lacsimnak, de most beaggódtam, ugyanis eddig ilyen tapasztalatokról nem írtatok. Nyugtassatok meg, hogy ezek a hibák nem törvényszerűek ezeknél az autóknál, és azt is írjátok le, hogy rendkívül megbízhatóak. Ugye?
Bejfez!
A sebességi próbálkozások nagyon érdekelnek, mindenképpen oszd meg velünk, ha lesz újabb élmény. Én ugyanis ennyire nem merem bántani egyik autót sem, de érdekel, hogy mennyit bírnak, ha egyszer mégis szükség lesz rá.
Kicsit eltüntem, mert elkezdtünk dolgozni az uj munkahelyemen. Egész héten Esztergomban dekkolok. A Szuziba hordok alkatrészeket. Érdekes. Főleg az új sx4, nagy diesel mocija tetszik. Lehet hogy ugyan az amit mi kapunk majd a Sevibe, mert ez is Fiat. Egyébként 1 hete leverte a Lacsi tükrét egy szembe jövő. Nem hivtam rendőrt, mert egy ismerősömet ilyen szituban 10-10 ezerre büntette a másik féllel együtt. Meg egyeztünk 25e ft-ban, 30 az önrész. Tegnap volt a határidő, nem utalt, a telefon süket. A cimen nem tudom ki lakhat, személyiből irtam, de ha a szomszéd, ha a sógor, én leütöm, az tuti.
Most jöttem meg a szervízből. Állítólag egy gyengébb minőségü üzemanyagot tankoltam
A Kalosos időkben ezzel hülyítettek engem is kb. egy hónapig. Ettől kezdve valamennyi tankolásról számlát kértem. Kezdtem összeráncolni a homlokom és az orruk alá dörgöltem a számlákat mondván: ha valami gondjuk van ennek az olajtársaságnak az üzemanyag minőségével, akkor legyenek szívesek leírni és beperlem az olajtársaságot. Persze, beavatkozóként a szervízt is perbe hívom...
Ez hatott.
Először ötöltek-hatoltak, hogy így meg úgy, de nem merték leírni. Viszont alaposabban kezdték vizsgálni a kocsit!
Most jöttem meg a szervízből. Állítólag egy gyengébb minőségü üzemanyagot tankoltam, és a víz lerakódott a szelepekre. Kitakarították, és rakta bele valami üzemanyagtisztító adalékot. A sárga lámpa pedig azért világít mert minden hibajelenséget érzékel, és ha megtelik a memória, akkor kezd el villogni. Ennyire jutottam. viszont azóta mentem vele egy 100-ast, és azóta semmi gond vele.
Neked is 1,4-esed van? (Nem találtalak meg a listában!)
Csupán azért kérdem, mert ez az 1,4 16V motor, ami a Lacettiben van, azonos a Kalosba szerelt 1,4 16V-vel.
Ezzel a motorral Kalosos koromban nekem is voltak hasonló problémáim, amit csak többszöri szervízlátogatás után sikerült megszüntetni.
Otthoni terápiaként tudom javasolni a "lepadlózást", azaz álló helyzetben felpörgeted a motort leszabályozásig. Ilyenkor ki szokott köpni egy nagy adag kormot. Ez ideig óráig megoldja a gondot. Nálam anno időlegesen megoldotta, de egy idő után mindig visszajött.
A végleges megoldás az volt, hogy garanciában kicserélték az üzemanyagszivattyút, ami állítólag hideg motornál nem szállított kellő nyomással (Az alapjárattal és a teljesítménycsökkenéssel nálam csak hideg motornál volt gond.).
No, mire mindezt felismerte a szervíz, azért eltelt néhány hét. Az üzemanyagszivattyú által szállított közeg nyomásáról ugyanis nincs a Kalosban semmiféle jelzés a komputerben. Arról nincs ismeretem, hogy a Lacettiben van-e?
Szerencsétlen, rajta csattan a türelmetlen ügyfelek ostora, de hát kit hívjak fel ?? No, szóval aszongya, hogy az egész országban állnak most a GM átadások, és a GM központ "állítólag" egy - két napon belül rendezi a papírokat. Remélem azért a héten meg lesz a vas... Szóval itt tartunk, pedig már iratkoznék fel a listára Én is !
Persze, az autó megvan, mármint a szalonban. :(( Az évváltás miatt genyáznak valamit a GM - nél a papírokkal, így most ( állítólag ) sem az Opel, sem a Chevi nem tud átadni autókat. Engem meg a fene esz, hogy csesszék meg ! Ha 17:00 - ig nem hív a szalonvezető, rácsörgök, hogy ez így nem kafa, lassan egy hónapja fizetek kötelezőt egy olyan kocsira, ami még csak rendszámtáblát sem látott, a 80 % önrészünk a szalon pénztárában figyel lassan egy hete, és csak "még nincsenek meg a papírok" szitu van. Összeveszni viszont nem szeretnék velük, mert régóta jó a kapcsolatunk, terveim szerint szervízbe is hozzájuk fogom hordani a vasat. Csak már adnák ét végre ! Grrr...
Nálam is világít a sárga lámpa, de nálam teljesítménycsökkenés is tapasztalható. Olyan mintha olyan 70 km/h-nál letíltana az autó, és elkezd rángatni., mintha nem men ne egy henger. Én holnap viszem szervízbe. Kiváncsi vagyok mi a gond.