Keresés

Részletes keresés

travel60 Creative Commons License 2010.06.07 0 0 569
Szia!
Sok mindenről tájékozódtunk már, de pl. jó lenne tudni milyen ital árak vannak a hajón. Úgy tudom, hogy csak az étkezések idején van víz,tea,kávé, üdítő az ellátásban. A Royal Caribbean hajókra egyáltalán nem engednek felvinni italt, még egy üveg bort sem. Ezt itt is ilyen szigorúan veszik, vagy lazábbak?
A szárazföldi programok érdekelnének még, de mivel egyszerre megyünk, erről még Te sem tudhatsz sokkal többet, mint mi.
Várjuk már nagyon, csak az a baj, hogy mikor eljön az utazás ideje, akkor lassan a nyár vége is közeledik.
Előzmény: viki76 (568)
viki76 Creative Commons License 2010.06.07 0 0 568

Travel60!

Mi is július 31-én indulunk a Splendidával! A hajóról nem tudok semmit, de tavaly is az MSC-vel utaztunk (Armonia).  Mit szeretnél tudni?

Előzmény: travel60 (567)
travel60 Creative Commons License 2010.06.07 0 0 567
Szia Hambrus.
Mi julius 31-én megyünk az MSC Splendidával nagyon örülnék
egy részletes beszámolónak az útról, a hajón lévő árakról.
Eddig 2 Royal Caribben utunk volt, ott már ismerünk mindent.

travel60
Előzmény: Törölt nick (565)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.02 0 0 566
Köszi, reménykedünk, és olvasom a híreket.
Előzmény: Törölt nick (565)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.02 0 0 565

Szia Hambrus!

Mi is belefutottunk tavaly egy ilyen sztrájkba Milánóban. Igazából ott nem volt olyan nagy káosz, közlekedés volt, de az üzletek be voltak zárva.Nem tudom Genovában mi lesz, ennyit tudtam segíteni. Jó utat és majd várjuk a beszámolót a Splendidáról.

Üdv:

Hajoutas

Törölt nick Creative Commons License 2010.06.01 0 0 564
Most olvastam az Olaszország topicban, hogy június 25.-én áltaános sztrájk lesz olaszországban. Ott is kérdeztem, de hátha itt is meghall valaki valamit, azt szeretném tudni, hogy udja-e valaki miben érinthet ez bennünket. készüljünk-e valami problémára, mert mi 26.-án indulnánk a Splendidával, és előtte még pár napot Genovában leszünk, s nem szeretnénk, ha valami elrontaná a nyaralást, amit már teljesen megterveztem. köszi az infókat.
SVien Creative Commons License 2010.05.23 0 0 563
Szia, köszönöm minden segítség jól jön. :-) üdv, Vivien
Előzmény: Törölt nick (561)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.19 0 0 562

Szia, igen a Costa-nál nem ingyenesek a gyerekek, mert van illeték, ami nem kevés, míg az MSC-nél nincs. De az is igaz, hogy az MSC annyival drágább is. Most már évek óta nézem az árakat, és úgy vettem észre, hogy míg a Costánál akkor jársz jól, ha minél hamarabb lefoglalod, addig az MSC-nél az utolsó kabinokat adják nagyobb akcióval. Mindegyiknek meg van a maga előnye. Az MSC-nél pl. már januárban le kellett foglalnunk az utat, mert már alig volt jó kabin, viszont a maradékot most óriási akcióval adják majd. Csak nem valószínű, hogy van 4 személyes, mert már akkor alig volt. A costánál viszont nem fogsz találni ennyire akciós jegyeket, mivel a jó árak miatt szép lassan elfogynak a jegyek. Ezt a honlapjukon állandóan tudod ellenőrizni. Egyégként minden jobb utazási iroda ára hasonló, hiszen "ugyanonnan" dolgoznak, és az árrésük nem túl magas. Persze a jóké. Mindegyiknél lehet regisztrálni, és küldik az e-maileket az akciókról. szerintem jó a maharttours, tensi, vista, zöldoceán, hurrányaralunk.

A Costában is Fatema van nagyon otthon, mert évente többször utaznak vele. Remélem olvassa és válaszol neked.

Előzmény: SVien (558)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.19 0 0 561

Szia !

Én eseteleg abban tudnék Neked segíteni, hogy szívesen megadom annak az utazási irodának a számát, akivel mi mentünk. Nagyon korrektek voltak ( német cég) és messze a legolcsóbb ajánlatot kaptuk tőlük. MIndent rendben elintéztek és bármi igényünk volt, azonnal reagáltak. Egyébként, ha gyerekkel mentek szerintem az MSC-vel jobban jártok, mert ott kikötői illetéket és kötelező Costa biztosítást sem kell fizetni. Én még nem voltam a Costával, de nagyon dícsérik, az MSC-ről csak jókat tudok mondani.

Üdv:

Hajóutas 

Előzmény: SVien (558)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.19 0 0 560

Kedves Vippi!

Mi csak hárman voltunk az asztalnál, nem ültettek minket össze senkivel. Hallottunk egy pár magyar szót, de igazából nagyon nem volt jellemző. A hajó 2/3-a olasz volt, akik viselkedni nem igazán tudtak. NÉha együtt reggeliztünk hollandokkal és németekkel, ők rendkívül kedvesek és udvariasak voltak. Irigyellek, hogy mentek , legszívesebben mi is újra indulnánk, arra azért készülj fel, hgoy júniusban nagyon meleg lesz, Argostoliban már most 35 fok volt. Nagyon jó utat kívánok és szívesen válaszolok, ha bármi segítségre lenne szükséged.

Üdv:

Hajóutas

Előzmény: vippi (556)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.19 0 0 559

Szia SBUC!

Sajnos az idő azért nem volt teljesen felhőtlen, Montenegroban olyan vihar volt, hogy nem tudott kikötni a hajó. Érdekes éjszakánk volt, olyan érzés volt, mintha egy vidámparkban lettünk volna. Abban viszont teljesen igazad van, hogy máskor is így szeretnénk nyaralni. Mi már elég sok helyen jártunk, kipróbáltunk szállodát, apartmant, stb... minden féle dolgot, de ez felülmúlhatatlan. Először drágábbnak tűnik, mint más formábam történő nyaralás, de igazából nem az. Sőt! Ha ilyen színvonalon akarsz minden este csak vacsorázni már az is drágább, mint más út. Szóval tényleg fantasztikus, legközelebb is így megyünk.

Szia , Hajoutas

Előzmény: SBUC (557)
SVien Creative Commons License 2010.05.18 0 0 558
Sziasztok! A napokban fedeztem fel ezt a fórumot és nagyjából át is olvastam. A közeljövőben tervezzük a családdal, hogy elmegyünk egy mediterrán útra. Olaszból indulnánk és Spanyolország, Tunézia érintésével érkeznénk vissza. Találtam a Costánál olyan ajánlatot, hogy a gyerekek ingyen utazhatnak velünk. Bárki, akinek tapasztalata, tanácsa van egy kezdő hajózó számára, esetleg már járt ezen az útvonalon vagy társasággal szívesen venném akár privátban is. köszi, Vivien
SBUC Creative Commons License 2010.05.18 0 0 557

Szia hajóutas!!!

Dejóóóóó, hogy kellemes élményekkel és épségben tértetek haza! Örülök, hogy minden jól sikerült, és az időtök is jó volt. Egy kicsit aggódtam ez utóbbi miatt:)

Lehet tervezni a következő hajóutat:))

Szia!

vippi Creative Commons License 2010.05.18 0 0 556
Kedves hajóutas!

Mi júniusban fogunk hajóútra menni ugyanezzel a hajóval mint Ti, ugyanezen az útvonalon. Egyenlőre olyan sok kérdésem nincs, de arra kíváncsi lennék, hogy a vacsoránál például titeket magyarok mellé ültettek? Voltak egyáltalán magyarok? Most első nekifutásra csak ennyi majd még összeszedem a kérdéseimet és akkor felteszem őket. Az az igazság hogy elég kevés időm van mostanában és emiatt még ezzel sem tudok egyenlőre foglalkozni. :( Emiatt is nagyon várom már az utat hogy végre kiengedhessek :). Egyébként ez a "szagos" dolog számomra is jó hír mert én is utálom ha átveszik a cuccaim a szálloda vagy bármi más szagát :D. A válaszodat előre is köszönöm.

vippi
Előzmény: Törölt nick (555)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.18 0 0 555

Kedves SBUC!

Tegnap este jöttünk haza erre a rettenetes időre. Az út csodálatos volt, minden rendedben volt. Kotornál ugyan volt egy nagy vihar, ami az éjszakát elég izgalmassá tette, de az itteni időhöz képest az semmi. Nagyon szép volt a az út, a hajó is rendben volt. Ha nagyon kritikus akarnék lenni, csak a kabint találtuk kicsinek (főleg a fürdőszobát), viszont a szellőzteő rendszere valami fantasztikus.Állandóan friss a levegő és ami a legmeglepőbbb, hogy az egész hajón egyátalán nincsenek "szagok" (lehet, hogy ez most hülyén hangzik, de útálom , amikor a ruháim átveszik a szállodák szagát). Na ez meglepett minket, mert még a luxusszálodáknál is előfordulnak. A szervezés profi volt, az étterem kiváló, a személyzet kedves.

Ha valakinek valami tanácsra vagy segítségre van szüksége szívesen állok rendelkezésre. Ja, még annyi a változás, hogy Argostoliban már be lehet menni a kikötőbe, nem visznek csónakkal. (Ott egyébként rettentő meleg volt, de gyönyörű hely.

Üdv mindenkiek, köszönöm a tanácsokat,

hajoutas

Törölt nick Creative Commons License 2010.05.14 0 0 554
Nem írtad meg, hogy melyik utazási iroda, hogy kerülni tudjuk.
Előzmény: PHRéka (553)
PHRéka Creative Commons License 2010.05.13 0 0 553

Időközben megjött a jegyünk kedd délután, így hamarosan (peceken belül) indulunk is. Hát kicentizték rendesen, de a lényeg, hogy sínen vagyunk (vagyis vízen leszünk nemsokára:)). Lesz esetleg más magyar is a fedélzeten? Msc Lirica hétfőn Genovából...

Jó utat mindenkinek!

Előzmény: Törölt nick (552)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.13 0 0 552
Szerintem igen, és az utazási iroda tehet róla. Ráülnek a pénzedre, hogy addig se kelljen fizetniük. Menj be személyesen reklamálni. Mi napokkal előbb elmegyünk, így kötelesek kiküldeni, mert különben nem kapjuk meg. Melyik ez a szimpatikus iroda?
Előzmény: PHRéka (551)
PHRéka Creative Commons License 2010.05.11 0 0 551

Sziasztok!

Hétfőn, május 17-én, hétfőn indulunk egy mediterrán körútra Genovából az MSC-vel, de a jegyünk még mindig nem érkezett meg!!!! Az utazási irodánál azzal nyugtattak, hogy ez teljesen normális, csak utazás előtt 3-5 nappal küldik meg a jegyet e-mailben. 

Érdeklődnék, hogy volt esetleg valaki más is ilyen helyzetben, vagy aggódnunk kellene? Elvileg csütörtök este elindulnánk itthonról (Genova környékén szeretnénk tölteni pár napot a hajó indulása előtt), de a jegy nélkül nem merünk nekivágni az útnak, mert mi van, ha mégsem ér ide időben?

Réka

SBUC Creative Commons License 2010.05.10 0 0 550

Hajóutas!!!

Jut eszembe, Ti most indultatok a hajóútra, igaz?? Minden jót kívánok Nektek, azért majd írj ha megjöttetek, hogy hogy sikerült! Szia

akzo Creative Commons License 2010.05.06 0 0 549

Engem érdekelne a beszámoló, főleg, mert mi is Floridába megyünk és esetleg ötleteket meríthetnénk belőle.

A fotók nagyon szépek!!!

Előzmény: musseln (479)
renesains Creative Commons License 2010.04.30 0 0 548
Sziasztok,
Arra lennék kíváncsi, hogy aki volt már a Costával, milyen árban vannak átlagosan a koktélok?
Én még csak Princess-el voltam Karib-térségben ott 20dollár volt egy koktél.
A Costával most egy mediterrán úton fogunk részt venni és kíváncsi vagyok az árakra.
rekasz Creative Commons License 2010.04.25 0 0 547
Nem erdemes kocsit vinned,eleve teljesen felesleges tobbletkoltseget jelent.

A berlet nagyon megbizhato, akar kombinalni is tudod azzal, hogy bejelented az autoberlesi szandekodat a hajotarsasagnal, ok is segitenek.

De ha eleg szabad idod van, javaslom a hosszabb utakat, nem tudhatod, mikor lesz ujra lehetoseged a karib szigeteket megnezned.

Előzmény: JoskoChef24 (546)
JoskoChef24 Creative Commons License 2010.04.25 0 0 546
Szia.Koszonom szepen,hogy valaszoltal.Elsokent csak atszeretnek utazni Europabol New Yorkba,ha lehet a 6-7 napos verzio lenne a legjobb.(Ha tetszik akkor kesobb kiprobalnek egy hosszab utat is.Eloszor az USA-t szeretnem megnezni(New Yok-Los Angeles,stb).Az lenne meg a kerdesem,hogy sajat autot is lehet vinni egy ilyen utra?(autoval szerentem bejarni az USA-t)
Varom valaszod ,otleteidet.Koszonom megegyszer.
Udv Jozsi
rekasz Creative Commons License 2010.04.25 0 0 545
Novemberben hajoztunk at Barcelonabol Fort lauderdale-be, akit nem zavar egy ilyen hosszu ut, annak csak ajanlani tudom. A hajon a baratkozasok is sokkal intenzivebbek a hosszabb egyuttletek miatt.

Tobb varriacio letezik, nagyon jok a karibi szigeteket erinto utak ,eleve igy kerdd le az internetrol ! Kb. 1000 USD egy belso kabinos, 16 napos ut.

Az Ocean kicsit jobban hullamzik, mint a Foldkozin, de nem veszes, nem kapsz tengeri betegseget egy kisebb vihar eseten sem !
Előzmény: JoskoChef24 (544)
JoskoChef24 Creative Commons License 2010.04.25 0 0 544
Sziasztok.Vegigolvastam az eddigi hozzaszolasaitokat,tapasztalaitokat.Tervezem a jovoben, hogy kimegyek az USA-ba,de mivel felek a repulotol,(repultem mar es volt is egyszer egy komolyabb turbulencia,raadasul, panikos is vagyok)arra gondoltam,hogy hajoval mennek New York-ba.Neztem Transatlantic cruise hajokat a Cunarnd-nal,de igazabol ez az egy van amirol hallottam.Ha tudnatok esetleg konkret linkeket kuldeni megkoszonnem.
Mennyire mozog a hajo?Volt mar valaki nagyobb viharban uton?Belehet parazni rendesen?Neha mozog vagy folyamatosan?
Elore is koszi a valaszaitokat.
Usv Josko
rekasz Creative Commons License 2010.04.23 0 0 543
Sziasztok ! Szerencsere mar nincs' lavafelho'-veszely, igy nem kell autoval menni Barcelonaba, s indul a WIZZAIR.
A Disneyvel megyunk egy 10 napos utra, erdekel, hogy keszul-e erre magyar honfitars.
Bar tobbnyire osszefutunk a hajokon magyarokkal, kulonosen a szemelyzet plane orul nehany elo otthoni hiradasnak.
Ha valakinek megoszthato tapasztalatai vannak Napolyrol es kornyekerol, orulnek, ha irna nehany mondatot. Gyakorlatilag egy teljes nap szabad, s szeretnenk a legtobbet kihozni a lehetosegekbol.
hanzelika Creative Commons License 2010.04.21 0 0 542

íSzia,

Mi a helyzet veletek?Írtam nektek mail-t, de nem jött válasz.

Légyszi jelentkezz, ha jó tudom, nemsokára MENTEK!!!

Üdv, H

ppchris Creative Commons License 2010.04.19 0 0 541
szia

ki fizetné, természetesen az utas ! ami persze nem szép dolog legalább felezhetnénk a kárt, de hát a vis maior intézménye ilyen. a sztorno bizositás, meg olyan kevés százalék de több mint semmi.

na de azért a remény hal meg utoljára... megyünkkkkk :))

pp
Előzmény: OSZIBARACK (540)
OSZIBARACK Creative Commons License 2010.04.18 0 0 540

Szia Ppchris!

Úr isten, a hamutól még remélem el tudtok indulni!?egy jó barátunk is utazna messzire hétfőn...de nagyon durva ez a helyzet....semerre se lehet elindulni..:(

Ilyenkor mi van, amúgy? vis major? ki fizeti a révészt, ha mondjuk le kell mondani egy ilyen nagy utat?

Szurkolok azért, üdv, Őszibarack

Előzmény: ppchris (539)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!