Keresés

Részletes keresés

The Evil Creative Commons License 2000.06.08 0 0 512
Nekem nem hiányzott több régi nóta. Lassan már a Number Of The Beast-től is hülyét kapok, neeeeem, mi a jó abban, 50x meghallgatni a Running Free-t? Maidenék ilyen szempontból komolyan veszik magukat, ez nem egy fucking nosztalgiazenekar. Donington dupla live, Real Dead, Live After Death, satöbbi, rajta van az összes régi nóta, amit hiányoltok.
Előzmény: Inner Circle (3590)
Levike Creative Commons License 2000.06.08 0 0 511
Szerintem tuti jo volt a koncert !

Szolhattak volna hangosabban is, de amugy rendben volt, nem kell a kakan is a csomot keresni.
Bruce embertelen formaban van mind hangilag, mind fizikailag. Nem kellett csalodnom, nem omlott ossze a legenda. A hangulat lehetett volna jobb, de errol nem tehetett a banda, tenyleg kellett volna meg egy kis kakao. Az uj szamok jok, kar, hogy nem ismertem oket. A regiek azert utosebbek, de ezeket is szivesen fogom hallgatni.
Bruce mester teljesitmenyet latva azt hiszem nem nagy kunszt megerteni, hogy Blaze-nek miert nem sikerult.

Levi

ÖDÖN Creative Commons License 2000.06.08 0 0 510
Hallgatom, hallgatom de nem értem. mármint azt nem értem hogy ok nem értik. he-he...
szóval miért nem értik hogy akkor is az a legjobb szám az új cd-jükön. mi a francé nem játszották le ?????
a mirror-t szivesen felcseréltem volna rá. kicsit el volt nyújtva, nem annyira koncertszám (csak szerintem, még mielott vki meglincsel)
kb ugyanolyan hosszúak... :))

ö

The Evil Creative Commons License 2000.06.08 0 0 509
Don Roberto!
Ne mondd, Old Firehand esküszik rá, hogy Bruce meg sem moccant a koncert alatt!!! :)))))))))))
NAGU Creative Commons License 2000.06.08 0 0 508
Nem igazan tudok mit hozzatenni az eddig leirtakhoz, csak egyeterteni, hogy ez nem volt jo koncert. Tul halk volt ahhoz, hogy meginditsa az embert. Az is javitott volna a dolgon ha tobb regi, es kevesebb uj szamot nyomnak. Nekem a Sign of the Cross jott be a legjobban a koncerten.
lx Creative Commons License 2000.06.08 0 0 507
Büntetésből leírod százszor helyesen! :)))

lx

ÖDÖN Creative Commons License 2000.06.08 0 0 506
Ja, még vmi. most bosszúból most jól meghallgatom vagy 5venszer a NOMAD-ot, aszittem legalább meglepnek majd vele.....

ja, és emliettem már hogy hiányoltam a aces-t ???

:)))

ö

The Evil Creative Commons License 2000.06.08 0 0 505
Murray!
Eddie-t mindig is poén, ez nem új dolog!
Adrian-nek tényleg nem sok dolga volt.
Az nem baj, ha Dave gitárja elszáll, azért vannak hárman :). A Soundhouse Tapes-en 1 gitárral nyomják az Iron Maiden-t, és szerintem az a verzió messze a legjobb!
Az is jó volt, amikor Bruce elkezdte húzni a Janick-et a gitárja zsinórjánál fogva :) Meg amikor a Sanctuary alatt az egyik szünetnél lebaszta a Nicko-t, amiért baszott elkezdeni a számot :))

Valakit hadd javítsak ki, az Aces High NEM Somewhere In Time-os szám.

lx Creative Commons License 2000.06.08 0 0 504
No igen, nem tudom, kikkel szokott Bruce összejárni, de az angol szókincse sokat bővült az elmúlt 12 év alatt.

De komolyan, bár kicsit off: a közönség 12 éve bárgyún hallgatott, amikor felszólították, hogyaszongya szkrímtumibjudapeszt, mert csak minden sokadik ember értette, hogy mi a szösz. Azért csak eljutottunk oda, hogy most már inkább az értők voltak többen. SzVSz nem kevesen éppen az zene miatt és által.

lx

ÖDÖN Creative Commons License 2000.06.08 0 0 503
OK, OK...
K***a álmos vagyok :)))
Patch: Hiányoltam a somewhere-t (bármelyiket arról) ÉS az aces-t.
Mindenki happy ?

ö

Don Roberto da Capo Creative Commons License 2000.06.08 0 0 502
Nekem nagyon tetszett a Maiden koncert. Van benne valami, hogy kicsit halk volt, a három gitár sem szólt elég hangosan, a két Blaze-es nótát én is kihagytam volna, inkább nyomhattak volna valamit a Somewhere...-ről, de olyan koncertprogram nem létezik, ami mindenkinek tökéletesen tetszene.
Voltak még hibák: Nicko hibázott, amikor Bruce beszélni akart, nem mindig szólt a mikrofon, húrszakadás Gersnél (ez mindig bent van a pakliban), rosszul behangolt gitár a cserénél, háttérfüggöny elakadása... de nem ezek a lényeges dolgok, ettől koncert valami és nem egy túlpolírozott, hibátlan akármi.
Hogy miért tetszett a hibák ellenére a koncert?
1. Amikor kisgyerekként először láttam a Live After Death videót, a véres veríték kirázott a félelemtől, és a zsebpénzemen rögtön megvettem a Powerslave-ig mindent frankó kalózkazikon. Na, ugyanez a borzongás tegnap is megérintett.
2. Bruce egész egyszerűen hihetetlen dolgot művelt: lefutott egy kismaratonit, mászókázott egy csöppet, meg mellékesen tökéletesen elénekelt minden. Élőben ilyen énekhangot eddig csak egyetlen embertől hallottam, egy bizonyos Geoff Tate-től (QR).
3. Valahogy sohasem szerettem Gers személyét. Nem tudom, miért, talán, mert számomra a Maiden legjobb korszaka a Seventh Son-nal zárult, a következő lemezek vagy csak részben (Fear...) vagy egyáltalán nem tetszettek (Blaze-es dolgok), és ez a korszak Gers-hez is köthető (persze nem biztos, hogy van összefüggés, csak így érzem, éreztem). Ezen a bulin viszont nagyon tetszett Gers játéka, nagyon jó gitáros és remek showman. Nélküle sokkal üresebb lett volna a színpad.
4. Ezer éve nem tomboltam ilyen jót, mint a koncert első részében (aztán kimentem a szélre, mert nagyon húzós volt a darálóban).

Ödön, nem akarlak forszírozni, de a Somewhere In Time-on totál nincs Aces High. A sorlemezek közül az 1984-es Powerslave albumon hallható a dal, ez nyitja a lemezt.

lx Creative Commons License 2000.06.08 0 0 501
"személyszerint hiányoltam a somewhere-rol számokat különösen az aces high-t!!"

Hmmm, azt a dalt már a stúdiólemezről is hiányolhattad. A csibészek nem tették rá '86-ban. Aces High Strike back? :)))

lx

murray Creative Commons License 2000.06.08 0 0 500
Hali!

véleményem!
hangerő. nulla 4-5.sorba simán dumáltam a haverommal. azért ez egy maidentől kevés.
el voltam készülve 3 szólógitárra erre szar se hallok4
nem tudom Adrian csak olyan megtürt ember vagy mi a helyzet!
nem sok szerepet kapott!!
eddie bábu elég gagyi volt a 84-85-ös turné babuja sokkal királyabb volt
azon gondolkodtam hogy poénra vették??
maga az Iron Maiden szám közepén elment a hang Dave és adrian nagy üreseket pengetett tagok egymásra néznek Dave földhöz vágja a gitárt és hoznak egy másikat!
kurva ciki volt csak néztünk mi is meg a maiden is .
bruce röhög én azt hittem balhé lesz!
de nem lett!
a dobütö király amit elkaptam!!:))

lx Creative Commons License 2000.06.08 0 0 499
Látom, rajtam kívül még van aki emlékszik a Somewhere in Time-ra. Egy nóta erejéig tényleg lehettek volna tervbontók. :(

'88-ban a basszus és a dob hangereje olyan gyomor- és bélmozgást idézett elő, hogy az ember a vasat is megemésztette volna erőlködés nélkül. Most kb. 15 méterre a színpadtól hallottam, amikor a mögöttem állók bakiztak a szövegben.

Ami viszont nagyon jó volt, az Bruce hangja. Neki jót tett a szólós élet. 12 éve nem volt ennyire korrekt az élő produkciója. Öröm volt hallgatni.
De előbb-utóbb össze fogja törni magát a színpadon.

És még valami: nem ismerem a két Bruce-talan lemezt, de a Sign of the Cross még így is nagy élmény volt. Jó kis váltogatós nóta ez. Még a keverés ellenére is lehengerelt.

lx

NagyAnd Creative Commons License 2000.06.08 0 0 498
Jo reggelt kivanok!

Velemenyem a concertrol:
hangero: kicsi volt. Emlekszem meg a regi metal concertekre, amikor a gyomromban ereztem a basszust, utana pedig 2 oraig suket voltam. Tulzasba se kell vinni a dolgot persze, de egy lapattal azert ratehettek volna.
hangzas: nagyjabol egyetertek az elottem szolokkal. Gitarokat jobban kikeverhettek volna. Basszus-dob: asszem ezzel nem volt problema.
hangulat: en jol ereztem magam. Igaz, meg jobban ereztem volna, ha minden szamot ismerek, de egy csomot nem ismertem (a Seventh Son ota nem nagyon kovettem a banda palyafutasat, de ez mar legyen az en hibam ;-) ) egy-ket - szamomra! - ismeretlen szam azonban egybol megragadt a fulemben. Tipikus maiden-eposzok...
Orommel konstataltam, hogy a regi nagy klasszikusokat is fujta a kozonseg. Nagy elmeny volt ezeket eloben viszonthallani. Persze lehet hianyolni ezt-azt, de akkor reggel 4-ig is tarthatna a buli, ha minden kozkedvencet lenyomnanak. Szerintem megfelelo volt a szamok eloszlasa.
Az extra raadast, vagy valami meglepetest azonban en is hianyoltam. Nem tudom ki dont ebben, de vehetne ezt egy kicsit lazabbra is a szervezo bizottsag, vagy a zenekar.
Szoval ugy osszessegeben nem ez lesz eletem legemlekezetesebb concertje, de nagy elmeny volt viszontlatni tinedzserkorom meghatarozo zenekarat, raadasul a klasszikus felallasban, es azt latni, hogy meg mindig van kozonsege ennek a fajta muzsikanak.

Udv,

YikeSS Creative Commons License 2000.06.08 0 0 497
Szerintem rohadt szar volt a hang.
Namost ez engem csak azert ert kellemetlenul, mert voltam itt a Deep Purple koncerten, ami olyat szolt, hogy NAGYON!!!!!!!!!!!!!
Kibaszott jo hangzas volt akkor!
Na mind1.
Egyebkent a koncert jo lett volna szerintem, csak ez egy kicsit elrontotta a kedvem.
Ennel meg a E-klubban is jobb volt a hang. Sot a koncert sem volt szar!

Nekem teccett a lista, amit jatszottak, bar nyomhattak volna tobb regit is, de nem az ujak rovasara, ugyertem lehetett volna hosszabb............

Az X-Factort meg a Virtualt pedig ne bancsa senki.......... mer yooooooooooo......

Egyebkent mi a fasznak kell annyit fuckin' -elni szerintetek??????????

YikeSS

ÖDÖN Creative Commons License 2000.06.08 0 0 496
Ja, csatlakozom, az x koncert vadállat volt minden szempontból. hajjj... ha dicki ott lett volna.....

ö

Sumo Creative Commons License 2000.06.08 0 0 495
na.
koncert kozben eloregyurtuk magunkat harman a negyedik sorig, es birtuk is tartani ezt a helyezest az utolso harom szamig;)

a hangero 0 volt. meg a szinpad elott is. a keverot fel kellett volna gyujtani a vegen. nemtom hogy van pofajuk ilyen hangositast adni egy ilyen banda ala.
az a masik, hogy a gitarok nem hallatszottak rendesen. de ez mar a dirty deedsnel is feltunt. azon remenykedtunk csak, hogy valamit majdcsak tesznek ezzel a dologgal, de tojtak ra.
szoval allat volt, de meg allatabb lett volna, ha nem kurjak el.

en az x faktor bemutatojan voltam ez elott a pecsaban, es azt kell mondjam, hangzasilag es hangeroileg az sokkal jobb koncert volt.

ÖDÖN Creative Commons License 2000.06.08 0 0 494
Na látom én vagyok csak aki korán ébred.
Egyéni véleményem szerint nem volt rossz. ez rá a legjobb, mert nem volt kiemelkedo de azért nem nevezném rossznak. És azt el kell ismerni hogy már dicki nagyon hiányzott a csapatból. szóval ha nem lett volna, háááát....., akkor sajna nem lenne ilyen véleményem. de szerencsére ott volt.
és ez a lényeg. nagyon jól nyomta a hangulatot.
a számok szerintem is egyéniek, kinek mi tetszik, azt úgysem lehet eltalálni hogy mindenkinek minden jó legyen. személyszerint hiányoltam a somewhere-rol számokat különösen az aces high-t!!
de hát még úgysincs karácsony. :)
a eddi bábut nem kellet volna eroltetni, elég gagyi volt. szerintem ami a háttérben volt boven kielégitette a fanok igényeit. ja, jó volt a piro :))
na hirtelen ennyi.

ö

Metálbá Creative Commons License 2000.06.08 0 0 493
na látom már csak én szövegelek...na megyek is...
jóéjt mindenkinek...
byeee
Metálbá Creative Commons License 2000.06.08 0 0 492
és 13:00 krül a Fővám téren járt a vásárcsarnokban....egy barátnőm ott volt akkor, mert ott diákdolgozik egy üzletben, úgy látta meg ,kért is tőle autogrammot
Metálbá Creative Commons License 2000.06.08 0 0 491
ja és Janick Gers egy állat :-))) (persze ezt nem negatívan mondom), én sem nyomulnék mellette 10 méternél közelebb...
nézd csak meg koncertvideókon, miket csinál
Metálbá Creative Commons License 2000.06.08 0 0 490
haha.....
na maradjunk inkább Sign-nál, ok?
Metálbá Creative Commons License 2000.06.08 0 0 489
sixx69..."man on the cross"??????????????????
a nights of the cross-ra gondolsz?
az X-factor megjelenése óta azt minden koncerten lenyomják...szerintem jó hangulatteremtő szám...de persze ilyesmin nem kell vitatkozni...ki mit szeret
Metálbá Creative Commons License 2000.06.08 0 0 488
az új album pedig, az utóbbi(Virtual11) után nagyon is lehet korszaknyitó, és szerintem igazi maiden anyag lett...ezt csak azért, hogy a legenda ujra éledni látszik, nem pedig meghalt...(bár ez nem is rád vonatkozik)
az X-factort azért nem hoztam föl az elejére, mert az az egyik kedvencem lett egy idő után, nagyon is maidenes, és ahhoz az albumhoz talán még illik is Blaze hangja...
a lényeg, hogy én nem csalódtam tegnap este
sixx69 Creative Commons License 2000.06.08 0 0 487
Ennek a hangmernoknek a kezet tobol kellene levagni - ha lehet rogvest mind a kettot, minek aprozni. A tokom kivolt a hangzassal! Egy kibaszott jo buli lehetett volna, ha nem cseszik el...ugy szolt mint egy mk25-oson egy hat evvel ezelotti kaloz koncertfelvetel. Maga a musor nekem bejott, habar a Man on the Cross-t kihagytam volna ha rajtam mulik...
Minek 3 gitar, ha egy sem hallatszik?
Ja, eszrevettetek Gers mennyire egyedul volt a jobboldalon? A tobbi kisfiu nem nagyon szeretett vele egy sarokban lenni...biztos feltek a nepitanclepes+gitarforgatas kombinaciotol...
Dave miert vagta foldhoz a gitart?
Metálbá Creative Commons License 2000.06.08 0 0 486
mondjuk én végigénekeltem az egészet, és így élveztem...
ha reálisan beszélek, akkor azt mondom, hogy valószínűleg inkább a DT lesz az év koncertje, vagy a Strato...de nekem ez akkor is egy korrekt buli volt, akárki akármit mond...nem kell annyira a részletekbe bocsátkozni, mint ahogy az előbb tettük, ez tiszta fikázás...
Monsterman Creative Commons License 2000.06.08 0 0 485
Metálbá: akkor sorry, az ének az rendben volt, csak ugye nem erről szól a zenekar jó hangzása, és igazából nem is a hangzással van a bajom a Kisstadion márcsak ilyen, de a hangerő akkor is hiányzott. A "kurva jó" jelző ezért is túlzás szerintem. Bár ezt nem te használtad. Szerintem egy fan-nak is reálisan kellene szemlélni egy koncertet még akkor is ha nehéz leszólni a kedvenceket.
Metálbá Creative Commons License 2000.06.08 0 0 484
igazad van, a keverőpultnál kurva szarul halatszott......pedig ott kéne legjobban.....
de a két szélen és bent a keverő és a színpad között félúton középen kurva jól szólt...ennyit megért hogy járkáltam...
ez nem rontott a koncerten...
mellesleg a Kisstadionban általában mindig ilyen a hangzás...
a Helloween-t és a Black Sabbathot is leszarozhatnám ilyen szempontból
ja és az előbbiben én csak az ének megszólalásáról beszéltem, nem az egész hangerőről.....
Monsterman Creative Commons License 2000.06.08 0 0 483
Ezt nem értem már többen írtátok, hogy az eleje után nem volt gond a hangerővel. Lehet, hogy én másik Maiden koncerten voltam, de ha normál hangerőn tudok a szomszédommal beszélgetni a keverő előtt, és azt is hallom mit mondanak két sorral mögöttem akkor ott valami nincs rendben a hangerővel. Egy jól hangosított metal koncerten a mellkasomon érzem a dobot, lásd Motörhead sziget '97.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!