„semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz,”
A mondat első felét „ semmit érte nem várván”, azonnal értelmetlenné teszi a mondat második fele: „a ti jutalmatok sok lesz,”.
Ezt az elvárást legfeljebb egy ateista ember tudja teljesíteni, egy vallásos már nem. (az ateista mivel nem hisz Istenben, ezért a mennyei jutalomban sem.)
Az átlag rossz ember csak akkor rúgja fel az öreg nénit, ha ebből haszna van. Nem lenne racionális csak úgy felrúgni bárkit is, ha ebből az ember nem kap hasznot.
Nem ösmerted. Te bizony tejfeltelen paprakás csirkéről hadobáltál, majd mikor fölsültél, elkezdtél hebegni szánalmas mód' arról, hogy de akkoris paprakás csirke, mert van benne papraka. Nem, az csirkeperkelt, ha nincs benne tejfel, híg - s mindkettő ígen ízletes...
Én meg haszontalannak nevezem az esetben a vallást, ha az kell ahhoz, hogy valaki ne rúgjon fel egy kisgyeteket-öregnénit az utcán, és ez nem belülről fakad.
Ezesetben éphogy hasznos a vallás, hacsak az tudja visszafogni az illetőt egy néni fölrúgásától, mert evolucionárisan nem fakad néki "belölről", híg...
"Hülyeség rabjaként, legalább sínre kerül, erkölcsi és etikai kérdések terén, ha a józan esze oda is lesz:-(
Van még a vallásnak némi hasznos hozadéka, ami ilyenkor tör a felszínre."
Én meg haszontalannak nevezem az esetben a vallást, ha az kell ahhoz, hogy valaki ne rúgjon fel egy kisgyeteket-öregnénit az utcán, és ez nem belülről fakad.
Azért nem lopni el a vak bácsi pénzes erszényét, mert félünk a pokoltól? Húha! Nagy itt a baj.
Az, hogy egy olyan ételt, mely csirkepörkölt, de nincs rajra tejföl, lehet-e paprikás csirkének nevezni, az megállapodás kérdése. Én így állapodtam meg magammal. Ha egy tejföltelen ételt tejfölös csirkének neveznék, az ciki lenne, de hogy egy paprikás ételt paprikás csirkének mondok az nem az. Az se lenne jó ha a marhapörköltet nevezném paprikás csirkének, mert az paprikás marha. Abból is látszik hogy a marha nem csirke, hogy az egyik emlős, a másik madár.
Pár naptya még erősködtél itten, hogy debizony van tejfeletlen paprakás csirke. Abba is belélilult a fejed, hogy a téj s hús együttfogyasztásának tilalma bibliai parancs. Indiánkint neved Tompa Kés, híg...?