Szóval a téridőt mint egy helyet képzelitek el.Kezdem megérteni az elképzelést.Én nem hiszek az időutazásban és a negyedik dimenziót sem fogadom el. A térben lehet utazgatni. előre is meg hátra is ,de nem a multban és a jövőben.Hogy érek én vissza hat órára valahova a multba ? tiszta hülyeség.
Ezt csak te hazudtad a szánkba, mert reménytelen távolságban vagy attól, hogy megértsed, amit mondtunk, amit Einstein, s főleg pedig az általános relativitáselmélet mond.
Te itt csak a saját ostoba szövegeiddel vitatkozol.
Pedig én pontosan leírtam, hogy a tér a téridő egyik altere. De mint minden altér, ez sem abszolút létező, hanem pusztán egy adott referencia-rendszer szerinti létező. Pontosan ugyanolyan értelemben, ahogy a 3 dimenziós tér egyik altere, mondjuk az egydimenziós magasság, ami nem abszolút értelemben létező, hanem csak egy referencia-rendszer szerint. Ez a referencia-rendszer határozza meg, hogy melyik síkra merőleges koordinátát nevezzük "magasságnak".
Butácska csak te vagy, aki ilyen bugyuta egyenlőségeket fabrikálva képzeled diszkreditálni a fizikát.
Te sem vagy hajlandó megmondani , hogy minek a hulláma a fény ,mert az a könyvedben rejlő titok. Mi a kémiai összetevője ? Mivel lehet észlelni? Hol mutatkozik meg? Mivel bizonyitható?
A TÉR az egy helyet jelől. Az éter valamilyen anyagot vagy erőt a térben. Ha a téridő szerintetek helyet jelől, akkor legyetek szivesek ecsetelni. Nem lesz könnyű dolgotok.
"Én éppen azon dolgozom, hogy kitisztuljon a kép."
Mivel a matematikai alapokhoz semmit sem értesz, ezért nem is tudsz semmit dolgozni a kép kitisztulásán. Magad se látod a képet, csak a tudatlanság ködében tapogatózol vakegérként.
"Az igazság az, hogy fogalmatok sincs, hogy mi is valójában a fényközeg (régi nevén az éter)."
Ó! dehogy nincs. A jó öreg 19. századi fényéter NEM LÉTEZIK. Egy hipotetikus cucc volt, amit abban a korban feltételeztek, hogy van, de kiderült róla, hogy nincsen semmi ilyesmi. Az értelmesebb emberek régen eleresztették a fényéter-kitalációt.
Én csupán arra hívnám fel a matematikához nagyonnemértő figyelmedet, hogy a Minkowski féle téridő matematikailag egy speciális négydimenziós TÉRNEK számít. (Ami nem nagy kunszt, mivel a matekban bármely dimenziós pont-sokaságot "térnek" neveznek ha érvényes rá egy metrika.)