Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
"A vérevés tilalma a lélek evés tilalmával volt összefüggésben."
Lelket enni nem szabad. De ha a lélek már elhagyta a vért, akkor a vér szabadon meglakmározható? (Természetesen nem nyersen, nem vagyunk tigrisek vagy vámpírok)
Igen, ezt ép én magyaráztam el neked annak idejin."
Még meg sem születtél,amikor már ezt megismertem a Szentírásból.
Amit nem vagy képes felfedezni, az a különbség.
A vér evése, amelyben még benne volt a lélek halálbüntetést vont maga után.
Az elhullott állat húsának az elfogyasztása,amelyben benne maradt a vér,de a lélek már nem volt benne, azért nem jártr halál büntetés. Mosakodni kellett, mielőtt bement a táborba. Ennyi volt
a következménye a dögevésnek vérestül, bőröstül.
A tilalom a lélek evésére vonatkozott. Ha a lélek már nem volt benne a vérben,
mert a vér belealvadt a húsba, annak az elfogyasztása nem vont magával halálbüntetést.
Nehéz ezt elmagyarázni olyan személynek, akinek a bálványszervezete elsősorban a lélek tagadására specializálódott.
"A vérevés tilalma a lélek evés tilalmával volt összefüggésben."
Lelket enni nem szabad. De ha a lélek már elhagyta a vért, akkor a vér szabadon meglakmározható? (Természetesen nem nyersen, nem vagyunk tigrisek vagy vámpírok)
És ha vért vesznek tőlem Ósztréliába', majd elröpülök Kanadába, akkor hol kajabál a "lelkem"? És ha transzfúzionálisan vért kapok, két "lélek" is leszen bennem egyszeribe'...?"
A lélek amely a testben maradt kiabál.
Ha tranfúzionálisan vért kapsz és abban nincs benne a vért adományozó lelke, akkor
a véradó lelke annak a testéből kiabál az Úrhoz, a te lelked pedig a te testedből, ha kiabálásra való oka van.
Ha megtérnél az Istenek Istenéhez Khrisztoszhoz, az ember szellemét és lelkét tagadó bálványszervezetedből,akkor a lelked azért kiabálna az Úrhoz,hogy vegye őt magához, miután
elhagyja a testedet.
Zsoltárok 42:Szomjúhozik lelkem Istenhez, az élő Istenhez; mikor mehetek el és jelenhetek meg Isten előtt?
Zsoltárok 86:4 Vidámítsd meg a te szolgádnak lelkét, mert hozzád emelem fel, Uram, lelkemet!
Zsoltárok 71:23 Örvendeznek az én ajkaim, hogy énekelhetek neked, és lelkem is, amelyet megváltottál.
Zsoltárok 89:49 Örvendeznek az én ajkaim, hogy énekelhetek neked, és lelkem is, amelyet megváltottál.
Zsoltárok 86:13:Mert nagy énrajtam a te kegyelmed, és kiszabadítottad lelkemet a mélységes pokolból.
Zsoltárok 89:49 49 Ki az az ember, aki él, s halált nem látna, s megmenthetné lelkét az alvilág kezéből?
Zsoltárok 120:2 Mentsd meg, Uram, lelkemet a hazug ajaktól [és] a csalárd nyelvtől!
Zsoltárok 146:1 Dicsérjétek az Urat! Dicsérd, én lelkem, az Urat!
Példabeszédek 8:36 De aki vétkezik ellenem, erőszakot cselekszik az ő lelkén; minden, valaki engem gyűlöl, szereti a halált!
Példabeszédek 14:10 A szív tudja az ő lelke keserűségét; és az ő örömében az idegen nem részes.
Példabeszédek 23:14 Te vesszővel vered meg őt, és az ő lelkét a pokolból ragadod ki.
Ésaiás 26:9 Szívem utánad vágyott éjszaka, az én lelkem is bensőmben téged keresett, mivel ha ítéleteid [megjelennek] a földön, igazságot tanulnak a földnek lakosai.
A lélek alapból elhagyja a vért,amikor az elhagyja a testet.Amikor a vér mennyisége annyira lecsökken, hogy az nem képes ellátni a test funkcióit,akkor a lélek elhagyja a testet.
Azt el. A testet. Ám egy ideig a lélek a vérben ül, ezért nem szabad a vért felzabálni, mert lélek van benne.
Van olyan vér is amelyben még van lélek, de olyan is, melyből a lélek már kigyütt?
A lélek alapból elhagyja a vért,amikor az elhagyja a testet.Amikor a vér mennyisége annyira lecsökken, hogy az nem képes ellátni a test funkcióit,akkor a lélek elhagyja a testet.
Akkor is elhagyja a testet a lélek, ha a vér az agy ill. a szív funkcióinak leállása miatt megalvad.
Ezért ehették meg az Úr parancsára az elhullott állatok húsát, mert azt már elhagyta a lélek.
És ha vért vesznek tőlem Ósztréliába', majd elröpülök Kanadába, akkor hol kajabál a "lelkem"? És ha transzfúzionálisan vért kapok, két "lélek" is leszen bennem egyszeribe'...?
Te szó szerént veszöd, hogy egy szó szerénti oltár alól szó szerént ordíjnak szó szerénti lelkek, Baltazár? Tán még a gazdag embör s a szegény Lázár példázatját is szó szerént veszöd...?"
Mi a bajod azzal, hogy az ember lelke kiált?
Isten nem neme lelkeket teremtett az emberbe, hanem olyan lelkeket, amelyeknek kiáltása z égben meghallatszik. Hogy a lélek kiáltását az Istenek Istene Khrisztosz meg is hallja, annak
számos bizonyítéka van a Szentírásban a Jelenések Könyve 6:9-ben leírtakon kívül is.
1. Mózes 4:10Monda pedig az Úr: Mit cselekedtél? A te atyádfiának vére kiált én hozzám a földről.
1. Mózes 35:És mikor lelke kiméne, mert meghala, nevezé nevét Benóninak, az atyja pedig nevezé őt Benjáminnak.
Tudniillik a lélek a vérben van. Ezt nem példázatban állítja, hanem a dolgok valóságában.
3.Mózes 17: 11 Mert a test lelke a vérben van, és én az oltárra adtam azt nektek, hogy engesztelést szerezzen értetek. Mert a vér a benne levő lélek által szerez engesztelést./MBT/
Ha nem lenne benne a test leke a vérben, akkor nem is szerezhetne engesztelést.
Az engesztelés nem a vér által, hanem a benne lévő lélek által következik be.
Az Úr Jézus lelke volt az engesztelő áldozat.
Olyan vér, amelyben nincs lélek csak az adventista-jehovista misztériumokban és az ateista-
marxista -materialisták teóriájában van.
János 15: 13 Annál nagyobb szeretet senkiben sem lehet, hogy ha valaki lelkét adja oda barátaiért./CSIA L./
Máté 11:29 Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok, és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.
Máté 26:38 Ekkor monda nekik: Felette igen szomorú az én lelkem mind halálig! Maradjatok itt, és vigyázzatok énvelem!
Márk 8:36 Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall?
Márk 8:Avagy mit adhat az ember váltságul az ő lelkéért?
Máté 10:És ne féljetek azoktól, akik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik, hanem attól féljetek inkább, aki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.
Zsoltárok 33:19:Hogy kimentse lelküket a halálból, és az éhségben [is] eltartsa őket.
Zsoltárok 42:3 Szomjúhozik lelkem Istenhez, az élő Istenhez; mikor mehetek el és jelenhetek meg Isten előtt?
Zsoltárok 43:5 Miért csüggedsz el, lelkem, miért nyughatatlankodol bennem? Bízzál Istenben, mert még hálát adok neki, az én szabadítómnak és Istenemnek!
Zsoltárok 49:Csak Isten válthatja ki lelkemet a Seol kezéből, mikor [az] megragad engem. Szela.
Te szó szerént veszöd, hogy egy szó szerénti oltár alól szó szerént ordíjnak szó szerénti lelkek, Baltazár? Tán még a gazdag embör s a szegény Lázár példázatját is szó szerént veszöd...?