Amit viszont nem vesz figyelembe, hogy egyúttal országos bohócot csinál magából, és így ingyen szórakozást biztosít a hozzám hasonló embereknek, akik "perverz" szórakozást művelnek a magukról megfeledkezett bolondok heccelésével.
"Egyébként egy idős ismerősöm most akar rám hagyni egy távcsövet, amelynek a tükrét még Kulin Gyuri bácsi csiszolta. Igaz, hogy ez már csak muzeális érték, de lehet, hogy elfogadom."
Fogadd el.
Bár erős a gyanúm, hogy a tőled szokásos hamis önfényezés esetével állunk szemben.
Éveken keresztül jártam Szentlélekre a csillagász táborba.
Nekem nem volt saját távcsövem, csak körbe jártam, és minden távcsőbe bele-bele néztem.
Egyébként egy idős ismerősöm most akar rám hagyni egy távcsövet, amelynek a tükrét még Kulin Gyuri bácsi csiszolta. Igaz, hogy ez már csak muzeális érték, de lehet, hogy elfogadom.
Több olyan kérdés is van a csillagászatban, amit abszolút rosszul tanítanak.
Például, a mai csillagászok szerint a Hold forog a tengelye körül. Ez persze butaság, de ha a vezető csillagászok ebben egyeztek meg, akkor ez van. A csillagászmajmolók pedig bedűltek a hülyeségnek, és terjesztik tovább.
De az üstökösök esetében is vannak megoldatlan talányok. Például nem tudják megfejteni már régóta, hogy az üstökös kómája miért nagyobb naptávolban, mint napközelben. A csillagászok ma elfogadott elmélete szerint fordítva kellene lenni.
A nagyeszű csillagászok ezeket úgy oldják meg, hogy kitalálnak egy értelmetlen magyarázatot (mint a Hold kötött keringése), vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyják a problémát (mint az üstökösök esetében).
Kizárt, hogy a szuperfizikus képes lenne novellákat írni. Az íráskészsége fejlett, de csak egyfajta vegetatív szinten.
A leghosszabb szöveg amit átlát - akár írja, akár mástól olvassa - max. 2-3 oldal, és ezzel még sokat mondtam. Évek óta betűre ugyanazt ismételgeti, számára ebből nincs kimozdulás. A másik az, hogy olvashatatlan lenne. A scifi-ben a fikció kizárólag a technológa terén jelenik meg, a tudományt nem "bántják". Sőt az inkább egyfajta kovásza a szellemi élménynek, még a legbugyutább mesénél is.
A szuperfizikus fejében pangó katyvaszra semi kiadó, sem olvasó nincs, aki vevő lenne.