A Keresztanyu 2021-ben bemutatásra kerülő televíziós vígjátéksorozat, melyet a Drága örökösök alkotói készítenek és 2021 januárjában fogják bemutatni az RTL Klubon.
"Mikola azután vitette el a márványt az embereivel"
Na az az elvitetés sem volt piskóta......nem ám, hogy furgonostól lopják el (ami a legegyszerűbb), netán odaállnak mellé egy másikkal és átpakolják, hanem a csávók egyesével, a kezükben szaladgálnak a vörösmárvánnyal át a zöldhatáron.....
Megjegyzem, voltak azon a furgonon akkor vörösmárvány darabok, hogy azzal szerintem még két ember sem tudott volna túl messzire menni (akkor is, ha a vörösmárvány mészkő, és könnyebb, mint az igazi márvány - azért nem olyan könnyű az, mint a hungarocell).
Az elozetesben valami munkat ajanl Mariannak Annabella, kivancsi leszek ,mi az.
Na meg Gergely Robika atletatrikoban,kicsit illuziorombolo volt..:) Még jo, hogy kiderult, nem pajzankodtak a 60 feletti viragosnenivel..:) Zsigus fellelegezhet..:)
Igen, ez nekem is fura volt, hogy szemelyesen csak ugy odaallit a puspok.Eloszor meg vmennyire szimpi is volt, de kiderult, hogy...mégse,hogy finom legyek.
Ginat se ertem, visszafogadta Tivi,szerencsetlent masodszorra is fel akarja szarvazni??Nem felt, hogy mas talalja meg a levelet, es lebukik.Amilyen szimpi volt eloszor Gina ,o is ugy csuszik lefele.Krisztae szintugy.
Amikor Zsiga kihallgatta Lajost lopásért, közben jött a telefon, hogy a tulajdonos megtette a feljelentést.
Tehát a telefon előtt (feljelentés előtt) még nem volt bűncselekmény.
Mert mi is történt? A határ közelében egy földúton állt egy teherautó. Ez nem tilos, esetleg gyanús.
Ahelyett, hogy rendszám alapján tisztázták volna a tulajdonossal a történteket, rögtön ujjlenyomatokat vettek fel és lopásért eljárást indítottak Lajos ellen, mert ha egy kormányon rajta vannak az ujjlenyomatai, az csak lopással kerülhetett oda. Ezek után a rendőrök a teherautót ott hagyják az erdőben...
Majd jöttek Mikoláék és ahelyett, hogy elvitték volna a márványt teherautóstul, a több száz kilós márványtömböket vállon cipelték el. Ez már csak a hab a tortán.
Durva, hogy a püspök szerelmi postásként viselkedik, és ráadásul finoman megzsarolja Igort... Én elsőre azt gondoltam, hogy le akarja tolni a titkos viszony miatt... Majd hogy nem azt mondhatnám, hogy ő se sokkal különb, mint Sótonyi, egy hatalmával visszaélő vezető, és a célja se túl szimpatikus, pont azt akarja elintézni, hogy Bonifác ne vállaljon felelősséget és hagyja cserben a gyermeke anyját... És ráadásul mindezt Isten nevében... :P
Szegény Damil, szerelmi légyottra számított, és most nyomozót akarnak csinálni belőle... Észrevehetné, hogy ő úgy egyáltalán nem érdekli Evelint, csak egy megbízható emberre van szüksége... De alkalmas ő egyáltalán ilyesmire?
Márk és Petra több mint naív, egy ilyen intézetből akarják kicsempészni Mariannt, és rádásul minek, hol akrjáák rejtegetni a továbbiakban? Úgy tűnik ez az akció több részt is lefoglal majd, de mindegy, ez a sorozat amúgy se a realitásokról szól, majd vmi csoda folytán minden megoldódik, lám Lajos is már ott üldögél békés családi körben, a furgonlopás símán el lett felejtve...
Ezt kivételesen nem tartom akkora idiótaságnak. Ha a "susnyában" áll egy gazdátlan furgon, pláne megrakva vörös márvánnyal, az valószínűleg lopott, de lehet köze más bűncselekményhez is, akár meg is gyilkolhatták a sofőrjét, így legalábbis nem hülyeség kideríteni az ujjlenyomatok alapján, ki vezethette. Igaz, tényleg értesíteni kell ilyenkor a tulajdonost is, ezt nem tudom, megtették-e Viszont ami furcsa, hogy amint korábban a tűzoltóautót, ezt a járgányt is otthagyták ebek harmincadjára a semmi közepén, pedig szerintem el kellett volna szállítani a helyszínről, a rakományt pedig lefoglalni, amíg kiderül, kinek a tulajdona, és hogy ellopták-e vagy sem. No ebben tényleg látok idiotizmust, mert én úgy érzelmeztem, Mikola azután vitette el a márványt az embereivel, hogy a rendőrök megtalálták az autót, ezt látta Márk és Petra És a legnagyobb hülyeség az, hogy akár talált járművet, akár fogvatartottat őrizetlenül hagynak csak tíz másodpercre is.
A határőrök már megtalálták a susnyásban a teherautót, Zsigáék már le is vették róla az ujjlenyomatokat...
Az idióták, ahelyett, hogy megnézték volna a rendszámot és abból rögtön tudták volna a tulajdonos nevét, kihívták a helyszínelőket, hogy vegyenek ujjlenyomatokat...
Azért Mikolanak is több esze lehetne, mint hogy a magyar rendőrség ellen elkövetett gyilkossági kísérlet után pont a zöld határon próbál bujkálni egy a hatsrorseg által már felderitett (és otthagyott) furgonbsn.. Inkább ő is fogott volna egy jó darab márványt, aminek az árából esetleg elutazhat minél messzebbre..
. Marknak már hivatali kötelességbol is jelenteni kéne a találkozást, csak kínos lenne kimagyarazni mit keresett civilben a zöld határon, nem túl előnyös, hogy most is a szerelme közismert bűnöző (törvény szerint a csempész is az) édesapját próbálta kihuzni a csavabol... Én igazából azt hittem, mikor Sotonyi megszorongatta Evelin miatt, hogy kilep a rendőrségtől, és ezután már csak Marozsannak kell dolgoznia... Az is fura, hogy be se jár az orsre, és ezt Tivadar hagyja, lehet, hogy ő is tudja, hogy igazából Sotonyit akarja lebuktatni?
Azért Zénó, attól eltekintve, hogy századosnak képzeli magát, egész ügyes nyomozó... A borostyán követ is ő találta meg a határon, ha jól emlékszem ő jutott el az ukrán iskolához, ahol a röpiratot nyomtatták, és most is ügyesen átvizsgálta a köpenyt, a fegyvert is ő találta meg... Az más kérdés, hogy jól össtzefogdosták a bizonyítékokat, de ezt már megszoktuk.. Szóval sztem jobb sorsra érdemes, még ha időnként komplett hülyeként is videlkedik...
Lajos viszont egy orbitális barom, nyilvánvaló volt, hogy a sirköves nem hagyja annyiban, hogy a szeme láttára elhajtott a furgonnal, kár volt tagadni... Az viszont érthetetlen, hogy a határőrök csak úgy otthagyták a kocsit a susnyásban, ahonnan bárki símán elviheti, még ha nem is tudták, hogy mennyire értékes a rakománya... Már rég biztos helyre kellett volna szállítani..
Továbbra se értem, hogy Róza mért nem avatja be a terveibe az unokáját, inkább hagyja, hogy belevágjon a tök reménytelen szöktetésbe, amivel csak még reménytelen helyzetbe hozza (hozná IRL) a szerencsétlen anyját.. Illetve értem, ezt a jelenetet is be akarják tenni a sorozatba, aminek aztán végül úgyse lesz semmilyen következménye. :D
Zénó "századosozása" kapcsán feltűnt, hogy az ezredesi rangú Sótonyin kívül csupa őrmester van mindenütt, és Tivadar is csak főtörzsőrmester közel 60 évesen. Hát sehol sincs egyetlen zászlós és százados közötti rangfokozat? Vagy ilyen csak Nyíregyházàn akad? :)
Nekem pont ezért nem tűnt meggyőzőnek az előző évadban, hogy Róza volt a Makkosszállási Madonna, mert a Madonna olyasmiket is tudott, amiket szinte senki más. Még úgy is fura, hogy nyilván voltak informátorai. No de talán már el is felejtette a falu, hogy volt ez a Madonna-ügy.
Én ottt várok valami csavart, hogy előző évad végén Róza azt mondta Anatolijnak, hogy "készen áll a testvérével is találkozni?". Aztán megjelent Gyurka és kiütötte ikertesóját az útjából.
Nem tudom miféle csavar lehet, de olyan furcsa volt, hogy ezt Róza elmondta, azt megjelent Gyurka Anatolijnál.
Róza mama a múltkor azt mondta: ő mindenről tud, ami Makkosszálláson és a környékén történik. Érdekes, a polgármester jelöltekről semmit nem tudott, az meg különösen furcsa, hogy nem tudja: Ludmilla Sótónyi menyasszonya.
Mikolából egy fegyvermániás, elmebeteg ámokfutót csináltak, de úgy sejtem, egyhamar nem kapják el, vagy ha igen, Sótonyi megint kitalál valami abszurd megoldást, hogy kimosdassa. Kicsit uncsi lenne sokadszorra.
Hubával kapcsolatban nem világos, hogyan jutott a lámafarmhoz, de ha már így történt, a farm jelenlegi üzemeltetőjét senki sem tájékoztatta? (Nekem szimpatikus volt a fickó, ahogy jót szórakozott Babosék idétlenkedésén.) Ha pedig kamu az egész, ugyan kinek állhat érdekében kamuzni?
Tudom, Huba egy gyermeteg lélek, de a többiekre is jellemző ez a gügyögés.
Hubánál még úgy-ahogy elmegy, engem Pitykénél zavar igazán. Igaz, ő ukrán a sztori szerint, és a keleti szláv nyelvekre eléggé jellemzők a gyakori kicsinyítő képzők, no de nem minden második szóban. :) Pitykénél még az is furcsa, hogy a legtöbbször 3. személyben beszél önmagáról, mint egy 1-2 éves gyerek.
Szerintem Nagy Ferót nem zavarja túlzottan az imitátorozás. Ez csak egy sorozat, gondolom, a készítőkhöz hasonlóan poénra veszi a dolgot. Mondjuk azért eléggé erőltetett Babos karakterének folytonos összemosása az alakítójával, de H. B. oltári viccesnek tarthatja. Ganxstával is megteszik ezt néha, de kevésbé kirívóan.
Nincs bennem harag, rosszindulat sem, már nem is bosszankodom! De elnézve a sorozat tegnapi részét, felmerült bennem a kérdés, hogy muszáj ezt néznem??!!
Talán szoktatni kellene magam szép fokozatosan a leszokáshoz. :) Első fokozat az olvasó üzemmód lehetne, hogy ne érje sokk hatás az ember szervezetét, a sorozatról való hirtelen lemondás?! :)
Egyébként most láttam, hogy lentebb azt írtam, hogy " .... lassan már se füle, se farka nem lesz a sorozatnak. De az is lehet hogy a Konyhafőnök után majd egy láma farmra fogunk érkezni Hubástól, a nézőkkel együtt! ... "
És lám-lám, "lámácska farmon" voltunk! Hubácskával tegnap! :)
Bizisten nem tudtam, hogy ez tényleg bekövetkezik! Az meg hótziher, hogy nem én írom a forgatókönyvet! :)
De már semmit nem lehet fikciózni, mert ellopják az ember ötleteit ezek a "szurikáták!" :)
Még az is lehet, hogy ma holnap idejönnek hozzánk a Medve-farmra és Hubácska még a medvécskékkel is fog játszani?! :)
De ha csak egy medvécske is megzavarja Hubácskát, akkor tuti, hogy nem szerepel a következő jelenetben! )))))))))
Miért is nem vagyok meglepődve, hogy Babos utóneve Ferenc? :) No de hova tegyük, hogy Huba is az apjáról nevezte volna el a lámát? Igaz, Damil is a saját nevét adta a macskájának...
Annyi hülyeség volt a tegnapiban, nem győztem bosszankodni.
Lámácskák meg alpakácskák... mi a lóf...ocskának kell mindent és mindenkit agyon becézni? Tudom, Huba egy gyermeteg lélek, de a többiekre is jellemző ez a gügyögés.
Gina mondhatott volna két szót a lüke rendőröknek, pl. hogy "szárazon tisztítandó", vagy "vasalni tilos".
Boni lerohanása is nevetséges volt, hiszen a templomkert nyilvános hely, az megy be, aki akar. Nem vállalhat felelősséget azért, amit valaki ott felejt vagy oda dug. Ezt a rendőröknek is mondhatta volna, ahelyett, hogy hebeg-habog.
Egyre kevésbé bírják ötletekkel ezt a sorozatot, úgy látom.
Mikola hatalmas baromságot csinált, tényleg nem értem, mért nem tudott inkább a kerékre lőni.. Sőt az előzetes szerint mostmár Petrát és Márkot is megtámadja, tőlük vajon mit akar? Ettől függetlenül nekem még mindig kedvencem, a vele kapcsolatos szálak legalább nem a tömény hülyeségről szólnak.. Jóskának gondolom elment a kedve a Mari - Mirának való udvarlástól, pedig a csaj már újra facér lett..
Gina hogy magyarázza meg Tivadarnak, hogy nem emlékszik semmire, mikor ö maga mesélt a szektáról (mégis minek?) és hogy mi történt a cimkével.. Amúgy nehéz elhinni, hogy a rendőrfőnök, aki még az átkosban járt iskolába, és tanult oroszul, nem ismeri fel a ciril betűket, mikor az Анатолий magyarul is majdnem ugyanígy néz ki... A csajnak nagy szerencséje, hogy a férje nem találta meg a templomban a titkos üzenetet, amit Igornak írt, mert könnyen az utcán találhatná magát... Amúgy Igor jár egyáltalán templomba, hogy még csak ő nem olvasta? Úgy látszik az Úr nagyon nem akarja, hogy Boni pap legyen, nem elég a gyerek, most még ez a szektaügy is...
Engem ez a névmizéria annyira nem zavar, viszont örültem, hogy Huba ennyire felsült a lámmákkal, és ez ennyi volt, erre nem hazavisznek egyet? :P