“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Na szóval Gombóc Artúr rendszeresen kap Balaton szeletet, a helyszín miatt ez a sztenderd. :D Alapban egy jár neki, de néha meg jön a habzsidőzsi. :D Fotó a fészbúk csoportból. (Amikor én voltam akkor sem volt csokija.)
Na én meg egy kínai konyhában láttam , amikor a csaj a földön ült , és kopasztotta a lába között lévő tyúkot . Ajjaj ... senki nem tudja mit eszik a más konyhájából .:-)))
Ha van mikród, akkor az elkészítése: beteszed a fémfedő nélkül és elküldöd pár körre. Konyharuhával megfogva kiveszed, és az előzetesen megfőzött tésztára borítod. Kinyitod a reszeltparmezános zacskót és ízlés szerint szórsz az egészre. Leülsz és megeszed. A tésztafőző lábost kidobod, akkor mosogatni se kell. Vagy még jobb: a maradékból megkínálod a szomszédasszonyt, és lábasban viszed el. Ő kötelességének érzi majd elmosni és sütemény kíséretében tisztán visszaadni. :)
Ettől elment az étvágyam meg az életkedvem is egyszerre. :) Ha mégis fogyókúrába kezdenék valaha, kinyomtatom és felrakom a hűtőre meg a kamraajtóra is.
Az az édessavanyú izé csak és kizárólag húsdarabokkal (lehet fasírtdarab is) és némi rizs kíséretében ehető meg ímmel-ámmal, de én inkább éhenhalnék, annyira nem szeretem. Legközelebb vegyél tésztaszószt, lehetőleg milánóit (https://vectraline.hu/nagykereskedelem/Szoszok/Uveges-szosz-GLOBUS-Milanoi-martas-400g-14-01455-p78164.html) vagy legalább gombás bolognait, és külön reszelt parmezánt, azzal éred el a nagyjából milánói ízt. Amit amúgy szintén utálok az iskolai menza óta (máshol meg nem ettem).
Ma ettem volna egy jó kis milánóit csavart tésztával, ráreszelt sajttal. Lementem a kínaihoz, hát hetek óta nincs. Állítólag megszüntették.
Vettem bolognait, meg valami hülye kínai savnya-kesernye-édesbüdös szószt, próba-szerencse alapon. Nem rossz, pont olyan mint anyám töltöttpaprikája, ő is megcukrozta a paradicsomszószt. Viszont a tésztán szart se ér. A ráreszelt sajt adott csak némi ízt neki. Ha még egyszer kapok (mittomén a Mikulástól, mert venni nem fogok) akkor kipróbálom töltött paprikához. Jobban mondva azt nem tudok szerezni de kapható a csarnokban fasírt, majd belemorzsolom. Az is darált húsból van, nem? :))))