Ezt itt egy szívsebész ismerősöm is mondta, amikor megkérdeztem, hogy a kollégáinak elmesélte-e, hogy milyen "csodaitalt" iszik? Azt mondta szó szerint, hogy ők agymosottak, ezért őt is hülyének néznék... Saját magára is értette, hogy agymosott -volt-... Tehát, ha orvos, akkor általában a saját szemének sem hisz!
szerintem az embereket humán orvosoknak kellene gyógyítaniuk.
Kellene, egy normális világban, csakhogy a humán orvosképzés 100%-ban a gyógyszermaffia kezében van. Nem is tanulnak semmi mást csupán amit a gyógyszergyártók mondanak.
Átmossák az agyukat azzal a töménytelen mennyiségű hazug biokémiával, amit végül ők maguk is elhisznek. Elvégre így fogják tudni betegeikre is rásulykolni, amit maguk is hisznek :-)
A bibi csupán ott van, hogy az orvosok átlag életkora 10 évvel soványabb mint az átlagpolgáré. Ennyit érnek a gyógyszereik, amikben annyira hisznek :-)
Az állatorvosokat nem tömik hülyeségekkel, nekik a haszon és vad állatokat valóban megkell gyógyítaniuk. Ott nem az a cél, hogy ödön tehén éveken át gyógyszeren éljen.....
a bükki füvesember orvostanhallgatóknak tart előadást Pécsen és azok vizsgázni is fognak belőle. Az egyetem erről semmit nem tudott, majd kiderült, hogy egy termet adtak bérbe a füvesembernek.
A különféle "csodaszeres" MLM-cégek is hasonló módszerekkel tevékenykednek.
A többszázas (ezres) rendezvényükre meghívnak egy (vagy több) orvost, hogy tartson előadást X vagy Y betegségről. Orvos megtartja a szakmai (!!!) előadását, felveszi a honoráriumot, majd veszi a kalapját és elmegy.
A sunyi MLM-esek meg innentől fogva úgy aposztrofálják, hogy az illető orvos(ok) az ő "csodaszereiket" elismerik, az említett betegségek kezelésére jónak tartják + még amit van pofájuk hozzákölteni. :-(((((((((
Igen, ezt akartam már én is írni, nincsen szó semmilyen elismerésről. Olyan ez, mint amikor úgy jelent meg egy cikk, hogy a bükki füvesember orvostanhallgatóknak tart előadást Pécsen és azok vizsgázni is fognak belőle. Az egyetem erről semmit nem tudott, majd kiderült, hogy egy termet adtak bérbe a füvesembernek.
Alattomos jelenség ez, mert a sarlatánság gyűjtőfogalom alá tartozó irányzatok ily módon kapaszkodnak fel az egyébként általuk ostorozott, bizonyítékokon alapuló orvoslás vonatára, és ennek eredményeként a határ elmosódik a hókusz-pókusz és a BAO között.
A cím is félrevezető, mert úgy tűnhet, hogy tartalmilag ismeri el az állam vagy a szakma ezt mint az orvostudomány részét. De nem, elismerik mint egy teológiai vagy masszőr képzést, lehet tanítani, művelni, aztán problémás, hogy hol van a határ a kuruzslás bűncselekmény előtt.
Abban igazat adok, hogy az állam nem jól működik, az egészségbiztosító nem kérdezi meg a biztosítottját pl. a hálapénzről is minden egyes esetben, az adóhatóság nem vizsgál vagyonosodást, és a rendőrség, ügyészség, bíróság is problémás. Egyelőre csak annyit tehetünk, hogy nem adunk hálapénzt. A keleti 'orvoslás' végül is nem zavar, hiszen nem vagyok benne közvetve sem érintett, bár pont a képzésben van állami pénz, akkor adófizetőként mégis.
Tehát miattam müködik ilyen módon az egészségügy. Több kérdésem nincs. Gondolom a két világháború kitörését nem akarod a nyakamba varrni. Szerintem fejezzük be ezt a kommunikációt.
Nem teszel bejelentést, még névtelenül sem, de pénzt adsz, ráadásul előre. Miattad működik ez így. És akkor még ideveszed ezt a keleti természettudománytalan hülyeséget mintha azonos műfaj lenne.
Hány orvost ítéltek el ilyen bűncselekmények miatt? Egyet vagy kettőt? Pedig tömegjelenségről van szó. Magyarországon minden jogi következmény nélkül előre beszedik a pénzt az orvosok. Nem adnak róla elismervényt, egyszerűen zsebre vágják a pénzes borítékot. Ha nem adsz akkor még rosszabbul viselkednek veled, vagy a hozzátartozóddal. El lehet menni a rendőrségre feljelentést tenni, de nem bizonyítható, hogy az orvos átvette a pénzt. Ez Magyarország ahol a jogállamiság csak papíron létezik.
A kuruzslók engem sem érdekelnek. Azért adtam a topiknak a címet, hogy Hivatalosan elismert keleti orvoslás. Ugyanis utánanéztem: Kínában két fajta orvosi diplomát lehet szerezni az orvosi egyetemeken: Nyugati orvoslás. Keleti Orvoslás. A kínai állam a két fajta diplomát egyenrangúnak tekinti, hiszen az ottani egyetemeken mindkét képzési forma létezik. Nem természetgyógyász oklevelet, hanem hivatalos orvosi diplomát adnak ki kínai orvoslásból, a kínai állami egyetemek. A beteg pedig választhat, hogy melyiket részesíti előnyben, illetve kaphat olyan kezelést is amely a nyugati és keleti orvoslás kombinációját képezi. Nemcsak Kínában, de más ázsiai országokban is így működik. Keleti orvoslást pedig több olyan európai orvos is tanul akik már diplomáztak nyugati orvoslásból, de mellé meg akarják tanulni a keletit is. Tehát ezt a topikot nem ezoterikus hókusz pókuszók miatt hoztam létre. Én nem általánosságban a nyugati orvoslást bíráltam, hanem azt ahogyan a magyar kórházakban bánnak a betegekkel és a magyar orvosok kapzsiságát. Még azt is elfogadom, hogy vannak országok: Svájc, Hollandia, Ausztria stb ahol a magyarországinál sokkal emberközpontúbban működik a kórházi ellátás, a nyugati orvoslás. Amit az állatgyógyászatról írtál az érdekes, bár szerintem az embereket humán orvosoknak kellene gyógyítaniuk.
az orvosi egyetem hivatalosan oktatják a hagyományos kínai orvoslást.
Nyilván azon részét ami teljesen hatástalan vagy elérhetetlen az átlag magyar embernek.
Olyan orvoslást kell választani ami kizárja a gyógyszermaffia kemikáliáit! És persze nem ezoterikus, hókusz pókuszos csak a pénzed kell baromságokon alapul hanem már sikeres múltja van már az 1950-es évek előttről. Akkor még kimondták az igazságot és nem a lakossággyérítés volt a cél.
Másik alternatíva az állatorvoslás. Ugyanis az állatok, legyen vadon élő vagy haszon, azok a mai napig is értékesek, még az ember ......
Pl. az állatok korlátlan mennyiségben kapnak sót, még minket tiltanak tőle :-)
Persze hiszen só hiányosan jól tudják, hogy az állat nem szaporodik, utóda selejtes (embernél is) trófeája értéktelen silány lesz.
Vagy gyomorfekélyre a sertések egy sima gyógyszert kapnak és 1 hét után rendben vannak, még az embert agyon nyomják méreggel amíg kés alá nem fekszik.
Micsoda különbség :-) Az meg tudvalevő, hogy az ember leginkább a disznóra hasonlít és nem a majomra. Disznó bőrön tanulnak varrani, disznó szívbillentyűt ültetnek be az emberbe no és persze disznó gyomorból pótolják a szétmart emberi gyomrot :-) És nem majoméból :-)
Szóval ha lusta vagy tájékozódni és képezni önmagad az egészségeddel kapcsolatban akkor inkább higgy egy állatorvosnak, mint ezer humánnak :-)
Nem véletlen, hogy rögtön bíróság elé hurcolják azon állatorvosokat akik megmondják a tutit és emberek gyógyulnak meg. Ugyanis nem az a cél, hogy az emberek meggyógyuljanak. De ezt már te is tudod tapasztaltból......
Ha előre fizettél és ráadásul elégedetlen vagy akkor tegyél feljelentést, az komoly bűncselekmény, így lehet véget vetni ennek. Az utólagos hálapénznek pedig úgy, ha nem adsz, tapasztalatom szerint működik. A 'keleti' orvos biztosan pénzbe kerül.
Miért a kórházba mit érsz el a TB kártyával? Semmit. Egy komolyabb betegség esetén komoly pénzeket várnak el az orvosok. Nem hálapénz, hiszen azt elvileg utólag kaphatnának a sikeres gyógykezelés végén. Azonban Ők előre beszedik a pénzt és nagyon sok pénzt. Ha a beteg meghal, azzal sem foglalkoznak. Szóval ne mutasd be nekem a magyar egészségügy " ingyenességét". Mint írtam ha rászánom magam, hogy elmegyek egy keleti orvoshoz, nem tud kifosztani. Ugyanis a magyar orvosok már kifosztottak.
A keleti orvoslás nem TB finanszírozott, így ingyenességre ne számíts, ami egyébként a nyugati orvoslásban hálapénz nélkül is elérhető. Én természettudományos magyarázat nélkül eredményre sem számítanék, de a hit ugye más, valaki a fényevésben hisz.
Azt tudom mit okoznak a gyógyszerek és mennyire kapzsiak a magyar orvosok. Ha ehhez képest a keleti orvoslás valamivel is jobb azt már eredménynek tekinteném. Azonban ez irányú tapasztalatom jelenleg nincs, próbálok informálódni és majd meglátom. Kifosztani a keleti orvosok nem tudnak, mert azt a magyar orvosok már megtették. A magukra olyan büszke magyar orvosok két kézzel nyúltak a pénzes borítékokért, eredmény meg semmi. Inkább valamilyen természetes gyógymód, mint a magyar kórházak. Több hozzátartozom is viszonylag fiatalon a magyar kórházakban haltak meg.
Nem kell emlékeztess, tudom miről nyitottam topikot. Azonban teljesen őszinteséggel azt is leírtam, hogy milyen okok miatt mutatok érdeklődést a keleti orvoslás iránt és ezek az okok bizony azok amiket a magyar kórházakban tapasztaltam. Ennyi az összefüggés.