Keresés

Részletes keresés

képfaragó Creative Commons License 2015.03.25 0 0 108

Sikerült a CS6 photoshopommal megnyitni egy letöltött  A7 RAW képet. A képpel meg voltam elégedve. A photoshoppal mint RAW kezelővel még barátkoznom kell. A Nikon RAW képekimet is nikon NX2 programmal konvertálom, és a photoshopban már csak finomabb korrekciókat, retusálást, méretezést végzek. A Sonynak nincs saját RAW feldolgozó programja?

Előzmény: Noxin (106)
képfaragó Creative Commons License 2015.03.25 0 0 107

Csak egy gondolat néked: Nem biztos, hogy az A7 után érdemes az A7R gépre váltani. Én használok egy 36 Mpixeles nikon gépet, és ez a pixelszám már inkább gond, mint áldás.

Írtam erről egy-két gondolatot a honlapomon: www.fenykepes.hu - fotósoknak menüpont. (A legelső cikk sajnos még most is befejezetlen, de azért olvasható)

Szóval én ma már inkább a 24 Mpixelt választanám, nem a 36-t.

Előzmény: Vaporshark (98)
Noxin Creative Commons License 2015.03.24 0 0 106

A közel azonos Sony A900 után kiadott "butitott" A850 miatt két verziót kellett ugrani...
Na ennél a DNG Converter ezerszer szimpatikusabb, igaz kétlépcsős. 

Előzmény: képfaragó (105)
képfaragó Creative Commons License 2015.03.24 0 0 105

Köszönöm, kb. erre számítottam. Köszönet az adobnnak és a gépgyártóknak szintén. Mi a f......nak variálják a rawot, mikor ugyanazzal a bayer ráccsal dolgoznak két évtizede? És ha ez csak egy filléres alprogramocska miért nem grátisz lehet odaadni annak, aki százezrekért megvette mondjuk a CS3-t? Csak költői kérdés volt, én is meg tudom magyarázni, csak nem írom le, mert szalonképtelen lenne.

Előzmény: sgyxxx (104)
sgyxxx Creative Commons License 2015.03.24 0 0 104

Csak az utolsó dobozos PS6-tal működik az update! Legalábbis egyelőre működik a frissítés, több dobozos PS kiadás nincs, csak felhő alapú szolgáltatás pénzért.

Előzmény: Noxin (103)
Noxin Creative Commons License 2015.03.23 0 0 103

Hát nem tudom, ha uj a PS-ed akkor oké. Akkor a Camera RAW fájlt kell letölteni és updatelni.
De én már kétszer futottam bele hogy korábbi PS verziókhoz már nem csinálnak ilyen fájlt.

Előzmény: sgyxxx (102)
sgyxxx Creative Commons License 2015.03.23 0 0 102

Képfaragó kolléga kérdezte:

"akkor a Photoshop hattal feldolgozható-e a a Sony RAW-ja?"

Igen, ha frissíteted. Nem tudom hányadik frissítés volt, nekem A7m2 van és működik. A most megjelent frissítés 8.8.

Egyébként én mindig letöltök minden frissítést, mert túl azon, hogy új gépeket vesz fel a listába, hibajavítás is történik, ha szükséges.

Noxin Creative Commons License 2015.03.22 0 0 101

Ilyesmit próbált már valaki A7 töltéshez?
http://www.fsp-group.com.tw/index.php?do=proinfo&id=103
Ha már micro USB az aljzat benne :-)

Noxin Creative Commons License 2015.03.19 0 0 100
Noxin Creative Commons License 2015.03.16 0 0 99
Vaporshark Creative Commons License 2015.03.14 0 0 98

canonnal fotózom évek óta, de nem voltak képesek gyártani egy normális 50-es optikát, ezért a zeiss 55 miatt vettem egy A7 vázay is. Ma már gyakrabban használom a sony-t, a fejlôdésre reagálni kell. :)

Előzmény: képfaragó (96)
képfaragó Creative Commons License 2015.03.14 0 0 97

Nem várok az informatikától nagy csodát. Csupán annyit, ha egy programot megvásárolok, az addig használhassam ameddig csak akarom.

Persze tudom hogy ez utópia. Az informatikai cégek  ravasz trükkök sorozatával igyekeznek alólam kihúzni a programokat, és ezzel együtt használhatatlanná tenni akár milliós eszközöket is. De ma már én is dörzsölt vagyok, fékezem a beruházásokat, amennyire csak lehet.  Rengeteg meg nem megtérülő  fotós dolgot vettem már életemben amit nem kellett volna. Szóval  mielőtt bármibe is beruházok nagyon megfontolom.

Előzmény: Noxin (94)
képfaragó Creative Commons License 2015.03.14 0 0 96

Persze biztosan túlkombinálom. De egy ilyen beruházás számomra még használtan is elég kockázatos. Megfontolom alaposan.

Előzmény: Vaporshark (93)
Vaporshark Creative Commons License 2015.03.14 0 0 95

amúgy szép a hóvirág! :) 

Előzmény: Noxin (94)
Noxin Creative Commons License 2015.03.14 0 0 94

Én is erre gondoltam...
Sajnos az informatikában nincsenek örök dolgok, amit üdvözítőnek és örökkévalónak gondoltunk, hónapok alatt tünt el. Az adott körülményekhez képest azzal kell dolgozni ami van.
Lehet hinni a TIF-ben, de nem tudjuk mit hoz a jövő.

Előzmény: Vaporshark (93)
Vaporshark Creative Commons License 2015.03.14 0 0 93

ne haragudj de szerintem kissé túlkomplikálod a dolgot. :) 

Előzmény: képfaragó (90)
bakfitty61 Creative Commons License 2015.03.14 0 0 92

Új frissítések érhetők el a Sony honlapján ezekhez az objektívekhez. Bekepcsoláskor 30%-al gyorsabban éled fel velük a gép.

SEL2470ZUpdate_SEL2470ZV2D.dmgSEL2870Update_SEL2870V2D.dmgSEL35F28ZUpdate_SEL35F28ZV2D.dmgSEL55F18ZUpdate_SEL55F18ZV2D.dmgSEL70200GUpdate_SEL70200GV2D.dmg

képfaragó Creative Commons License 2015.03.12 0 0 91

Gyógyulj meg, és csodáld meg az ibolyát, nem csak szép és illatos, de ehető is. :)

Előzmény: Noxin (87)
képfaragó Creative Commons License 2015.03.12 0 0 90

Nem akarom ismételgetni magam, mert ezt már régen más fórumon kibeszéltük. A DNG az Adobe formátuma. Amikor az adobe egyszer majd azt mondja hogy konyec, akkor vége. Akkor már mindegy,ennyi erővel  maradhat a Sony RAWja is. A nikonosok már tudják milyen ráb@szás az, mikor megszűnik a nikon RAW -ba mentett munkájuk. Az új Nikon RAW kezelő program már nem kezeli a ,,régi" NEF-be mentett korrekciókat.(Korrekciók nélkül nyersként azért megnyitja.)  Mert mint kiderült, a nikon beszállítója eladta a programot másnak... Darunak gólyának, nem akárki fiának.... Nekem még van egy megvásárolt Nikon NX2 programom. Nagy betűkkel díszeleg rajta, hogy NIKON. Nem az van ráírva, hogy lófaszbazbeg beszállító tulajdona. Én az eladott képeimet mindig tiffbe konvertálom. A Tiffet nagyon sok program kezeli. Sajnos az igaz, hogy a RAW jobban korrigálható, ezért fontos képeknél azt is tanácsos elmenteni. Mostanában tervezgetem egy Sony rendszerbeállítását is. Ha megteszem, akkor sajnos ezzel a káosz is tovább fog nőni. Egyenlőre csak tapogatózom. Mivel a fotózás számomra nem csak szórakozás, ezért nálam alapkövetelmény hogy a RAW kezelésnek több, egymástól független módja is legyen. Ehhez köszönök minden Sony-s tanácsot.

Előzmény: Noxin (85)
Noxin Creative Commons License 2015.03.10 0 0 89

Ha hiányzik a kép széle akkor bocsi, elvileg 3/2 képarány.

Szóval maradnék inkább mégis náluk....

Előzmény: Vaporshark (88)
Vaporshark Creative Commons License 2015.03.10 0 0 88

Majd fotózol ibolyát. :D

Előzmény: Noxin (87)
Noxin Creative Commons License 2015.03.10 0 0 87

Nem vészes, csak nyulik nagyon... köszönöm.

A hóvirágaim meg közben elvirágzanak a Hárnashatárhegyen, ez fáj a legjobban :-)

Előzmény: Vaporshark (86)
Vaporshark Creative Commons License 2015.03.10 0 0 86

nagyon sajnálom.... remélem semmi komoly! jobbulást! 

Előzmény: Noxin (80)
Noxin Creative Commons License 2015.03.10 0 0 85

Az Adobe oldalán találsz egy DNG Converter programot, ingyenesen letölthető.

Az csinál a RAW-ból DNG-t. A PS-em nem kezeli az A7 RAW-ját.

Igazából a DNG-t pont azért találták ki hogy egységesítsék a nyers formátumot. Három gépváltás után mindig jött a PS váltás is, mert nem ismerte az uj gépet és nem is lehetett frissiteni.

Előzmény: képfaragó (82)
képfaragó Creative Commons License 2015.03.09 0 0 84

Köszönöm, megnézem.

Előzmény: NJani (83)
NJani Creative Commons License 2015.03.09 0 0 83

Az  imaging-resource.com -on mindig ott vannak a tesztképek raw-ban is. Le lehet tölteni:

http://www.imaging-resource.com/camera-reviews/sony/a7/sony-a7GALLERY.HTM

Előzmény: képfaragó (82)
képfaragó Creative Commons License 2015.03.08 0 0 82

Ugye ez a DNG konvertálást is a photoshopon belül gondoltad? (A DNG számomra nem elfogadott formátum).

Tulajdonképpen azt szeretném előre megtudni, ha netán szert tennék egy A7-re, akkor a Photoshop hattal feldolgozható-e a a Sony RAW-ja?

Ezenkívül nem szeretek egyetlen programra hagyatkozni, további kérdés hogy elfogadja-e például a RAW Therapie, vagy van-e a Sonynak valami saját RAW- feldolgozója, amellyel tiffbe (természetesen 16bit) lehet konvertálni.

Legegyszerűbb az lenne, ha valaki tudna küldeni nekem egy A7-es RAW-t, (képtartalom nem számít) és megnézném mit tudok vele kezdeni.

Előzmény: Noxin (81)
Noxin Creative Commons License 2015.03.07 0 0 81

Én átkonvertálom az Adobe DNG koverterrel, aztán PS.

Előzmény: képfaragó (79)
Noxin Creative Commons License 2015.03.07 0 0 80

Bár lettem volna... de kórházban vagyok másfél hete.

Előzmény: Vaporshark (78)
képfaragó Creative Commons License 2015.03.06 0 0 79

Szia! volna egy kérésem tudnál nékem egy A7 RAW képet küldeni a ,,http://www.toldacuccot.hu/" segítségével?

Email címem: maklaryz11 kukac t-online.hu

Előre is köszönöm.

Más Ti milyen programmal kezelitek az A7 RAW-ját?

Előzmény: Vaporshark (78)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!