Ez még az embereket összehozó bagóhiányos helyzetről szól. Józsi az a személy, aki elmegy másik településre, hogy másoknak beszerezze a "betevőt". Ennek eszköze a busz vagy vonat... és az egészségre ható ötlet ugye maga a trafik helyzet kialakítása volna, hogy az emberek kevesebbet dohányozzanak, kiskorúak véletlenül se jussanak hozzá.
A Vásoskapunál lévő Tesco trafikjának meg csak enyhén be van sötétítve az üvegajtaja. Úgy látszik nem mindegyik dohánybolt követi 100 %-osan a szabályokat...
A kitalátort szeretném a háttérben látni, amikor Józsi leszáll a buszról/vonatról és a kiéhezett bagósokkal beszélgetésbe kezd, dícsérve a kitalátor egészségre ható ötletét.
A kételkedés jogos.:) Én is eljátszottam a gondolattal, hogy Józsi bácsi a trafikból felhívja a rendőrség számát (ha csak nem a saját telefonját tette a zsákmányba:)), ott a telefonközpontostól kéri a telefonbeméréssel foglalkozó al-alosztálynak a mellékét, amit egyből kapcsolnak, meg is hallgatják és már megy is a rendőr a bemért koordináták nyomában.
Valószínű...
Szerintem csak kreáltak egy sikersztorit az ügyből, hogy erre is van példa.
A söptei nemzeti dohánybolt tulajdonosa túljárt az eszükön"
Lószartmama!
A hírböl annyi igaz, hogy nem fosztogattak hanem osztogattak és nem cigit, hanem mobiltelefont
:))
Egy ilyen esetnél már el is füstölték a cigit mire a tulaj jelenti az esetet, az "apparátus" engedélyt kap a telefon helymeghatározására és végre is hajtja azt
Előkészitett akció lehetett, de elég egy nyomkövető és nem moboltelefon
Csakhogy a közösségi oldalakon folytatott kommunikáció személytelen. Az emberi kapcsolatok tűntek el. Ma mindenki a facen, tvitteren, meg a fene tudja min lóg, de igazi kapcsolata, barátja/barátnője nincs. Azt sem tudja, hogy ki az akivel "levelezik", olyan dolgokat publikálnak a nagyvilágba, ami nem tartozik másra. Nem attól jó valaki, hogy 559,17-en lájkolják, jelölik ismerősnek.
Na, majd a bagóbeszerzés ezeket a problémákat kezelni fogja.-:)))))
A mai napig tapasztalom, hogy egy kis faluban megyek, és idegenek rámköszönnek. A régi falusi miliőben, és városi körgangos "proli" házakban ez működött, az akkori szűkös viszonyoknak megfelelően. Hiányolom az emberi összetartást, ma minden üzleti alapra került, ami nem mindig jó.
Az akkori viszonyokból a szűkösség nem hiányzik, az emberi összetartás igen.
Igazából nagyanyáink korában is ez volt. Ha nem volt otthon liszted, átmentél a szomszédhoz. Amikor az egyik család nagy hordóban káposztát savanyított, természetes volt, hogy adnak a falu többi lakójának is. Az emberek egymásra voltak utalva, de ezzel csodálatos közösséget is építettek. Tudom, hogy most nem erről van szó, és a mai világban már nem így mennek a dolgok. De a trafik hiányból akár még jó is kisülhetne... :)
Mondjuk a 21. századi ember inkább hasznot húzna ebből, kihasználva azokat, akik nem tudnak eljutni a dohányboltba, viszont cigire meg szüksége van...
Sehogy se jó ez a rendszer... Hiába csűröm, csavarom.
Az István utcai trafikot ajánlom figyelmetekbe (VII. kerület) - ez kb. ilyen... Sajnálom azokat, akik ott be vannak zárva egész nap a rács mögött, napsütés nélkül, konkrétan folyamatosan életveszélyben.