Keresés

Részletes keresés

Mariska néni Creative Commons License 2018.07.27 0 0 4664

Judit, levélzöldséget nem szoktál magában pépesíteni? Nórának most az az infó volna segítség, én csak hét végén tudom kipróbálni. 

Előzmény: 55judit (4663)
55judit Creative Commons License 2018.07.27 0 0 4663

Így van, nekem is. :)

Persze, mással együtt viszi a magokat is. Még magában is, ha legalább annyi vizet adunk hozzá hogy krémes állagot kapjunk. Így szoktam a magtejeket is készíteni, csak megfelelően több vízzel. Majd próbáld azokat is. :)

Előzmény: Mariska néni (4662)
Mariska néni Creative Commons License 2018.07.27 0 0 4662

Nem szoktam magot őrölni külön, csak a zöldséges italhoz dobok be 1-2 szemet, azt simán szétveri. Nekem sincs külön darálófejem, de nem is kell, arra a célra ott a Profi-cook.

Előzmény: 55judit (4659)
55judit Creative Commons License 2018.07.27 0 0 4661

Most látom az oldalon, már mennyi féle szettet lehet kapni a Nutribulletból. Mikor én vettem, csak 1 nagy pohár járt a motoros részhez, és külön meglehetett venni a 2 pohár+kést. Más nem is volt.

Előzmény: 55judit (4660)
55judit Creative Commons License 2018.07.27 0 0 4660
Előzmény: 55judit (4659)
55judit Creative Commons License 2018.07.27 0 0 4659

Mariska! Magvakhoz, kávéhoz és más száraz anyaghoz nem való az a 4 vágóéles kés amit adtak hozzá. Ahhoz a 2 vágóéles kell, amit külön kell megvenni.

Előzmény: Mariska néni (4658)
Mariska néni Creative Commons License 2018.07.27 0 0 4658

Önmagában levelet, vagy magot még nem próbáltam, de ki fogom. Kellene, hogy vigye, hiszen pl. a Proficook daráló, amivel a fűszerpaprikát daráljuk, az is visz fűszert, olajos magvakat, pedig az csak 200 w-os, ez a Nutribullet pedig 600 w.   De pl. az alma, répa, cékla uborka is, ha nem teszek folyadékot, egy sűrű massza lesz, azt kanalazni kellene, mi pedig inni szoktuk, ezért teszek a gépbe vizet is, vagy pl. a hideg uborka- vagy gyümölcsleveshez tejszínt.

Előzmény: CBNora (4656)
Andrea555 Creative Commons License 2018.07.27 0 0 4657

Én is így jártam a tavalyi passzírozásnál. Zárlatos lett. Sajnos nem mindenki ennyire ügyes,hozzáértő mint Te. Már nézem is ezt a gumi gyűrűt. A gépemet tesóm szerencsére újjáélesztette,de nem sok üzemidőt jósolt már neki. Gondolkodtam is valami másik szerkentyűn,de ehhez már annyi mindenem van...Köszönöm én is a tanácsot,még ha nem is nekem szántad,de nagyon jól jött!

Előzmény: beetee (4644)
CBNora Creative Commons License 2018.07.27 0 0 4656

Csak zöldséget és gyümölcsöt lehet víz nélkül?

Előzmény: Mariska néni (4654)
Mariska néni Creative Commons License 2018.07.27 0 0 4655

Egyik fajta nálam is hasonlóan készül. A családban a dolgozók így, szinte készre főzve szeretik, mert hazajön a munkából, beleborítja a lábasba, virsli, tojás, stb. és kész. Ez a fajta nem baj, ha elfogy egy tél alatt, mert a zsiradék miatt hajlamos megavasodni idővel.

 

A mienket csak simán felfőzöm a hámozott paradicsomot a karikázott paprikával, üveg és dunszt. Zsiradék+ hagyma+fűszerpaprika csak a felhasználáskor kerül alá, így megvan télen is a lecsófőzés feelingje. 

Előzmény: TINTUS (4633)
Mariska néni Creative Commons License 2018.07.27 0 0 4654

Csak leveleket még nem próbáltam, valami nedvesség kell szerintem, ha nem akarsz más, lédúsabb cuccot hozzá, akkor egy kis vízzel esetleg. De majd hét végén kipróbálom szárazon, meg egy pici vízzel is, és beszámolok. 

Előzmény: CBNora (4652)
CBNora Creative Commons License 2018.07.27 0 0 4653

Esetleg tudsz valami konkrét típust ajánlani?

Előzmény: eeddie (4651)
CBNora Creative Commons License 2018.07.27 0 0 4652

Ezen komolyan elgondolkodtam.

Akkor is jól aprít, ha nem öntöm fel vízzel? Leveleket például.

Van egy kis késes aprítónk, picinyke mennyiségek aprítására jó, de pár másodperc alatt fölkenődnek a falára az aprítandó levelek, ekkor le kell kaparni és újra indítani. Végül is azokhoz a kis mennyiségekhez jó, amennyit aprítani szoktam, de nehéz elérni, hogy ne legyen darabos. Ez szintén a mézes festékhez fontos, de máskor is jó lenne, ha nem kenődne fel rögtön minden a belső falára.

Előzmény: Mariska néni (4627)
eeddie Creative Commons License 2018.07.27 0 0 4651

Céklához, almához mjndenképpen a lassúprés a jó.

Előzmény: CBNora (4649)
eeddie Creative Commons License 2018.07.27 0 0 4650

OFF válasz. Nem vagyok műszaki zseni és kettőnk közül én vagyok a jobb :) Mindenesetre szétszedtem a gépet de úgy szétesett, hogy nem sikerült a legózás. Később egy ismerős összerakta, úgyhogy most 3 működő alapgépem van. Ezt a tömítés dolgot még megnézem.

Előzmény: beetee (4644)
CBNora Creative Commons License 2018.07.26 0 0 4649

Tulajdonképpen lehet, hogy a céklához ez nem is olyan rossz, csak még átszűröm a levet a harisnyán.

Meggondolandó.

Előzmény: Mariska néni (4628)
CBNora Creative Commons License 2018.07.26 0 0 4648

A húsdarálót szívesen kihagynám. Elég nehéz az asztalhoz rögzíteni, tekerés közben le kell szorítani, hogy ne csússzon le, a második darálásnál pedig kifolyik a lé tengely mellett. A krumplinyomós művelet az egyszerűbb és a gyorsabb.

Az édes almánk állaga még elég tapló, keményebb, mint a körte, de az íze jó.

Előzmény: beetee (4646)
TINTUS Creative Commons License 2018.07.26 0 0 4647

https://www.chowhound.com/post/moulinex-masterchef-750-873312

 

Nekem ilyen van 1993-ban vettem 19.900 ft volt.   Máig működik ezzel paszírozunk paradicsomot , még a szeder magját is kifogja a finomabb rostra.  Sajnos ilyent már nem gyártanak. A paszírozó nagyon jó megoldás volt. A halászlé alapot is ezzel paszírozom de a nagyobb halcsontokat kiszedem.

beetee Creative Commons License 2018.07.26 0 0 4646

Én a céklát ledarálnám húsdarálón, és átküldeném a passzírozómon.

 

Az almát lehet megpróbálom a hétvégén... csak próbából...

 

Bogyósok (abból mindenféle), paradicsom,

őszi, meggy, körte (ezek rostos ivólének)

naspolya (velő lett belőle, majd lekvár)

faeper.. (pálinkának... :) mag nélkül cefrézve...)

most ennyi jut eszembe, amihez használom.

 

Szőlőhöz van kis présem.

 

De ha a körte megy, akkor az alma is...

Előzmény: CBNora (4645)
CBNora Creative Commons License 2018.07.26 0 0 4645

Ezzel szoktad a paradicsomot is passzírozni, ugye?

Végül is nem tragédia, ha az almába rost megy, csak rendesen át legyen passzírozva. Bár az meg akkor lekvárszerű...A céklánál kellene még a szűrés, kérdés, hogy tud-e egy menetben olyan finoman pépesíteni, mint a húsdaráló kétszer átdarálva. Ha csak egyszer darálom, túl kevés lé jön ki belőle.

A centrifugánál a hulladék túl nedves volt, azt kár volt kidobni, végül meg belekerült a lébe, ha nem kapartam ki. Ahhoz meg szét kellett szedni, ragadt az egész konyha.

Előzmény: beetee (4639)
beetee Creative Commons License 2018.07.26 0 0 4644

OFF

Ha belefolyt a lé a gépbe, akkor cseréld le a daráló kuplungján a gumi "O" gyűrűt. Már viseltes lehet.

A tömítés van a budapesti bhs szervizben 1034 Ft-ért gyári, és szerintem postázzák is felárasan.

De O-gyűrű szaküzletben pár tíz forint...

 

Az elfüstölt gépben meg csak a vezérlőpanelt kell cserélni, arra tud folyni a lé.

De az is lehet, hogy egy tisztítás után újraindul.

 

 

Egy torx készlet és egy fél óra a panelcsere lelkiismeretes tisztítással (nélküle 20 perc) ... gyakorlattal, mert elég jól szét tud esni.. és lehet legózni... akkor 45 perc... ;)

ON

Előzmény: eeddie (4641)
eeddie Creative Commons License 2018.07.26 0 0 4643

Igen, a bosch passzírozójánál lehet állítani a méretet, igaz ez nem túl preciz,. De tudtam bele préselni szőlőlevet, a kijövő mag és héj ment az aszalóba majd a darálóba, hogy végül a reggeli szőlőmag+lenmag+zabkorpa keverékemben végezze. A lassú préssel ezt nem lehetett megtenni, összetörte a magokat és így a lé is élvezhetetlen lett.

Előzmény: öreg_néne_b (4642)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.07.26 0 0 4642

a prés beletörte a magokat

Én a szőlőlevet és a szőlőmagolajat külön szeretném...

Előzmény: eeddie (4641)
eeddie Creative Commons License 2018.07.26 0 0 4641

Sőt, én tavaly kiváló szőlőlevet csinálta a MUM-al, miközben a prés beletörte a magokat. a ribizlik is gond nélkül mentek vele szárastól, miközben a prés ugyanettől beszorult. Csak éppen tavaly a sok passzírozástól zárlatos lett az alapgépem, belefolyt valamelyik lé. Gyorsan vettem kettőt a jófogáson, még régi német gyártmányt. :)

Előzmény: beetee (4636)
CBNora Creative Commons License 2018.07.26 0 0 4640

Egyelőre hullott, kukacos.

2 fa Gloster, 2 különböző magonc, az egyik Gloster jellegű, a másik valamivel kisebb gyümölcsű, de ízesebb és kevésbé savas, és 2 lapos, sárga, savmentes édes alma. Mind ősszel érik, de lének szerintem vegyesen hamarosan használható lenne, az édesnek az íze nemsokára jó lesz.

Nem akarok eladni. Hibátlan kevés van, eladni csak a javát lehetne, de azt szeretnénk mi megenni. A tárolható része már nem lesz olyan sok.

A finomabbik magonc termése az egekben van, nem lehet leszedni, csak a fa alól fölszedni. Sokáig azt hittem, hogy a vörös szilva gyökérhajtása, hátul van a patak felől a fákból álló sövényben. Aztán egyszer csak föltűnt, hogy fönt a magasban mintha almák lógnának... Kellene majd oltani róla egy rendes, leszedhető fát, megérné. Egészséges növény, és finom a termése. Kissé tövises.

Előzmény: beetee (4638)
beetee Creative Commons License 2018.07.26 0 0 4639

Nekem szörphöz és likőrhöz a bogyós gyümölcsöknél a passzírozás, tüllözés vált be.

 

Almát nem próbáltam. Ott számít a hatékonyság miatt a rosta sűrűsége. Különben csak a mag-magház-héj-szár választódik le. Az összes többi rost átmegy.

 

Előzmény: CBNora (4637)
beetee Creative Commons License 2018.07.26 0 0 4638

Milyen almák?

Annyira nincs sok, hogy eladnál belőle?

Előzmény: CBNora (4631)
CBNora Creative Commons License 2018.07.26 0 0 4637

Kösz!

Akkor kipróbált, jól működő szerkezeted Neked sincs.

Előzmény: eeddie (4635)
beetee Creative Commons License 2018.07.26 0 0 4636

Youtube videók róla.

 

Ez sem szűrt levet csinál, és ránézésre annyival tud mást, mint pl. a Bosch MUM passzírozója, hogy finomabb a rostája.

 

Ellenben a 10+ kiló gyümölcs nincs meg pikk-pakk...

 

Szűrt léhez ezt még le kell csepegtetni tüllön, esetleg még ülepíteni és deríteni.

 

Előzmény: eeddie (4634)
eeddie Creative Commons License 2018.07.26 0 0 4635

Ezt a linket Norának írtam. Vannak a különféle webáruházakban olcsóbb prések is. Én tavaly vettem egyet de vissza kellett küldeni mert nem működött. aztán megkapta az anyukámét ami egy drága Omega prés. Sajnos kényes jószág, a ribizlitől úgy megszorult hogy azt hittem nem lesz már belőle ép gép. a paradicsomot se bírta folyamatos pucolás nélkül. Miközben mások ezekkel a StarLight vagy Sencor gépekkel simán passzíroznak száras ribizlit és 30 kiló paradicsomot. Almára, körtére, zöldségre az enyém is tökéletes.

Előzmény: eeddie (4634)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!