Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 296

Na, hát ezért káromkodok, magyarázattal tele a padlás!

Előzmény: frezenstein (293)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 294

Mit tud Orbán eddig felmutatni?

Az eredmény, hogy elrabolta a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokat?

Vagy az, hogy a nyugdíjasokat megfosztotta a nyugdíjuk emelkedésének lehetőségétől?

Vagy netán tán megoldotta a törlesztési nehézségekkel küzdő devizahitelesek problémáját?

Megoldotta a lecsúszó alsóközéposztály gondjait?

Tett valamit a munkanélküliség ellen?

Biztosította talán a kiegyensúlyozott tájékoztatást?

Végrehajtott a többség számára radikális adócsökkentést?

Megőrizte a forint vásárló értékét és az ország devizatartalékát?

Csökkentette az államadósságot?

Épül valami az országban?

Tudja egyáltalán valaki is, hogy ez az ember milyen Magyarország megteremtését tűzte ki célul maga elé?

Előzmény: Törölt nick (289)
frezenstein Creative Commons License 2011.11.25 0 0 293

Bóvliban a magyar adósság - a kormány spekulációról beszél

Leminősítette a magyar államadósságot a Moody's. Ezzel tizenöt év után ismét spekulációs kategóriába került a magyar adósság. A S&P közölte, hogy februárig fenntartja a befektetési besorolást, negatív kilátások mellett.

Ba1 fokozatra rontotta a magyar állam forint és devizaadósságát a Moody's Investor Service - jelentették be. (Ez a többi minősítő cégnél BB fokozatnak felel meg.) Ezzel a Moody's az első a nagy minősítő cégek közül, amely csak spekulációs célra ajánlja a magyar papírokat. A Moody's közleményében bizonytalannak értékeli a magyar kormány képességét a költségvetési konszolidáció elérésére és az állami szektor adósságának csökkentésére, különös tekintettel arra, hogy romlanak Magyarország középtávú növekedési kilátásai. Úgy ítélik meg, hogy Magyarországnak nagy az érzékenysége a váratlan eseményekre a nagy adósságteher és finanszírozási igény miatt, ami egy ideje fokozott piaci bizonytalanságot is okoz.

A hír kapcsán a Bloomberg hírügynökség emlékeztet arra, hogy a forint az euróval szemben az elmúlt hat hónapban a világon a legrosszabbul teljesítő deviza volt: 14 százalékot veszített az értékéből, majd felsorolja az Orbán-kormány lépéseit a magánnyugdíjak államosításától kezdve a különadók kivetésén át az ellensúlyt biztosító testületek - az Alkotmánybíróság és a Költségvetési Tanács - hatáskörének megnyirbálásáig, illetve megszüntetéséig.

A másik nagy minősítő cég, a Standard&Poor's tegnap megerősítette a magyar államadósság BBB- besorolását, fenntartva a negatív kilátásokat. A cég közleményében bejelentette, hogy a Nemzetközi Valutaalappal meginduló tárgyalások februári befejezésére számít, amikor esedékes az újabb felülvizsgálat.
A Fitch Rating is BBB-, vagyis a legalacsonyabb befektetési kategóriában tartja a magyar adósságot, szintén negatív kilátásokkal.

Amenyiben a Moody's mellett még egy minősítő cég spekulációs kategóriába helyezi az országot, a világon legjelentősebb befektetőnek számító amerikai nyugdíj- és egészségpénztárakat törvény kötelezi (a tagok pénzének védelmében) a magyar állampapírok eladására.

"Mivel a Moody's értékelésének semmilyen valós alapja nincs, a magyar kormány nem tudja azt másképp értelmezni, mint a Magyarország elleni pénzügyi támadások részeként - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken reggel.

Nincsen alapja, mert az elmúlt másfél éves időszakban a magyar gazdaság legtöbb területén minden külső nehézség ellenére kifejezetten kedvező irányú változás következett be: 2011-ben többlettel zár majd a magyar költségvetés, a folyó fizetési mérleg szuficites, 2011-ben, 7 éves Európai Uniós tagságunk óta először sikerül 3 százalék alá szorítani a hiányt - hangsúlyozzák.

A tárca közleménye szerint "a forint gyengülését nyilvánvalóan sem a magyar gazdaság teljesítménye, sem a költségvetés állapota nem indokolja, annak hátterében így csak egy Magyarország elleni spekulációs támadás állhat, amihez épp az ilyen, szakmailag megalapozatlan hitelminősítői vélemények adnak táptalajt."

Az eurót 314,85 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben péntek reggel hét óra után, szemben a csütörtök délutáni 311,36 forintos és csütörtök délelőtti 308,82 forintos jegyzésekkel.

A svájci frankot 256,52 forinton jegyzik az előző délutáni 253,73 forinttal és a csütörtök délelőtti 251,10 forinttal szemben.

A dollár jegyzése 236,66 forint a csütörtök délutáni 233,58 forint és délelőtti 230,45 forint után.

A japán jen 3,0567 forint a csütörtök délutáni 3,0290 forint és a csütörtök délelőtti 2,9854 forinttal szemben.

http://www.stop.hu/gazdasag/bovliban-a-magyar-adossag-a-kormany-spekulaciorol-beszel/966707/

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 291

A rohadt életbe! A nyakunkba szakad a világ, itt a csőd, a Fidesz meg hívei csak azon törik a fejüket, hogyan lehet ezt kimagyarázni!!!! Ha nem csinált és mondott volna egetverő baromságokat Matolcsy, akkor is le kéne mondania, mert ilyen helyzetben a gesztus is számít! De nem, csak hergelik azokat, akiktől függünk, hogy legyen csak még rosszabb itthon minden! Az i.. bassza meg!!!!!!!!!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 288

Mire kértek volna, mikor a privatizációban, ők vitték magassan a legtöbb tejfölt, gyakorlatilag ingyen?

Előzmény: villogo (284)
Ulrika2 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 286

Elcseszték, igen. Na de az alap felállás sem volt rózsás.

Előzmény: Powersystem2 (281)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 285

Mit épít Orbán?

Előzmény: Törölt nick (278)
villogo Creative Commons License 2011.11.25 0 0 284

Nem haza vitték a pénzt még fizetést se kértek"

Igaz!

Előzmény: Törölt nick (272)
Ulrika2 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 283

És? Kb ennyi el is ment az adósság növekedésére. Tulajdonképpen hitelből építettünk mindent úgy, hogy egy csomó projekt legalább felét az EU állta.

Nem mondtam azt, hogy a jó helyre ment a 3000 milliárd, a megszüntetés helyessége is vitatott Viszont azzal példálózni, hogy az MSZP és körei milyen fasza gyerekek voltak, az azért kicsit túlzás.

Előzmény: Törölt nick (272)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 282

Jajj!

Előzmény: Törölt nick (280)
Powersystem2 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 281

Hát Matolcsy sem egy nagy truváj, de sokkal nehezebb helyzetbe van mint az elődei. Neki kellene ellapátolnia a szart, amit az előzőek csináltak.

Nem egészen. Azért van nehéz helyzetbe mert abba lavírozta magát. Tavaly elcseszték és azóta sem bírták helyrehozni de könnyebb a másikakra fogni.

Előzmény: Ulrika2 (254)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 279

Hol nincs négyszáz felett a benzin? Ausztriában, a tótoknál, a horvátoknál, a szlovéneknél, a németknél vagy hol? Biztos a fidesz a hibás ott is.

Ne erre értettem, hogy bolsi pártpropaganda, gondolkodás nélkül. És rögtön hoztál jó példákat rá.

Előzmény: Törölt nick (273)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 277

Én mióta élek, azt hallom, most még egy kicsit össze kell húzni magunkat, de nemsokára jobb lesz. Mégis a negyedét-harmadát keressük átlagban, mint a boldogabb országok polgárai ugyanazért a melóért. De most lassan, a legtöbb volt szovjet megszállta ország polgárainak fizetése is csak távoli vágyálom. Valamit nagyon elbaszott ez az ország.

Előzmény: Ulrika2 (271)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 272

Nem haza vitték a pénzt még fizetést se kértek, viszont:

Felépült 700 kilométer autópálya és 4 híd. Ezzel a gyorsforgalmi úthálózat a 2001-beni 538 km-ről 1285 km-re emelkedett

Felújították valamennyi megyeszékhely városközpontját.

Felépítettek hat új egyetemi központot (Gödöllő, Szeged, Debrecen, SOTE, Corvinus, Szolnoki Főiskola.)

Felújítottak 300 iskolát, több tízezer panellakást, épült vagy megújult 120 tornaterem, uszoda, 70 művelődési ház..

Új gáztározó épült.

Orbán felvett 3000 milliárd forintot a manyupból, az államadósság nem csökkent, mégis mit csinált vele? Semmi sem épül!

Előzmény: Ulrika2 (266)
Ulrika2 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 271

Eddig is szívtak.

Én kb húsz éve nyomom a nagyjából 70 százalékos adót, pedig mindig azt ígérték hogy majd jövőre jobb lesz.

Előzmény: linfury (267)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 270

Bezzeg, a Derek tatával egyetértesz, bár az is hasonló helyzetben van. De ő nyilván jól lát mindet, tízezer kilométerről is, mert veled egy követ fúj.:))

Előzmény: Törölt nick (265)
Ulrika2 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 269

És most tapsoljak?

Nekem kell visszafizetnem, én a versenyszférában dolgozom.

Előzmény: linfury (264)
linfury Creative Commons License 2011.11.25 0 0 267

Csak közben sokszázezren szívnak, mint a torkosborz ...

Előzmény: Ulrika2 (261)
Ulrika2 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 266

Aztán a hitelt ő is fel tudta venni. Ahogy írtam az nekem is menne.

Száradt volna le a keze mikor aláírta.

Előzmény: Bassman_ (256)
linfury Creative Commons License 2011.11.25 0 0 264

Bajnaiék az utolsó részletet már nem vették fel, úgy stabilizálták a helyzetet ... tiszta szerencse, mert különben miből tőzsdézettvolna egyet MOL-részvényileg a Zorbán...

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 263

Meg is tettem anno. Reklamáltam. És igazam lett.

Előzmény: Törölt nick (260)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 262

Nem érzed az ellentmondást a primitív szöveged és a valóság közt, az nyilvánvaló. Mindegy, nem lehetek mindenki pszichiátere. Fordulj az állandóhoz a problémáiddal!

Előzmény: Törölt nick (224)
Ulrika2 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 261

Amúgy meg várjuk ki a végét. Most jelenleg az van, hogy a külföldi pénzintézetek tökére lépnek folyamatosan, azok meg siratják a befektetésük extra hozamát. Megy egy kis nyomásgyakorlás az országra, jövőre meg beáll minden a normális kerékvágásba.

RontóPál Creative Commons License 2011.11.25 0 0 259

Bajnai lényegében kisebbségi kormányzott, a kedves vezető jobb kezét pedig 2/3 támogatja.

villogo Creative Commons License 2011.11.25 0 0 258
Előzmény: RontóPál (253)
Bassman_ Creative Commons License 2011.11.25 0 0 256

Kislapáttal ez nem fog menni. Főleg, ha még fordítva is fogja a mi jó "nemzetgazdagsági" miniszterünk.

Ulrika2 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 254

Azért Bajnaiékat ne toljuk már az egekbe. Hitelből én is kormányzok bármikor. Csak ne nekem kelljen intézni a visszafizetést.

Hát Matolcsy sem egy nagy truváj, de sokkal nehezebb helyzetbe van mint az elődei. Neki kellene ellapátolnia a szart, amit az előzőek csináltak. Az már más kérdés, hogy nem akar sehogy sem összejönni.

RontóPál Creative Commons License 2011.11.25 0 0 253

Magyarország leminősítette a Moody-t!

Előzmény: Powersystem2 (251)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 252

Ugyan! Ilyen alapon ti meg a bolsi pártpropagandát mantrázzátok.

Előzmény: Törölt nick (240)
Powersystem2 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 251

Még ma beindul a terelés a fidesznél és a híveknél.

Előzmény: Törölt nick (247)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!