pontosabban: én csak akkor venném meg, ha kiveszem a régit, beteszem az újat, összedugom a csatlakozót és kész. de a cluborlando.ru oldalon olyanokat ír az, aki ezt beépítette egy 2012-esbe, hogy elektronikai átalakítást is igényelt.
Igen, kár is tagadni. Ismerem a technikáját. A teljes égőcsere (a két csavar kicsavarásától > a cserén át > a csavarok visszacsavarásáig) kb. 5 perc. Kár is tagadnom, egyszer már kellett cserélnem, meg az előző autómon is egyszer (az is hasonló világítótest volt). Ja és a drót pont elég hosszú. Tudod, ha megfelelő a technikája az embernek, akkor van sikerélmény és mindenkinek jó. :)))
Igen, disel a miénk. Valószínűleg azért hagytak rövidebb vezetéket a miénknél mert úgy gondolták mivel kevesebbet fog fogyasztani mint a ti benzinesetek, a megspórolt pénzt költsük el a szervízbe. ;-P
Ha felpörgetem üresben, akkor nem. Az autónak el kell érnie a 18km/h sebességét. ...akár vízszintesen, ányosnál, övvel vagy nélküle, klímával, fűtéssel, mindegy. Nem a turbó, vagy esetleg olajnyomás?
Nekem, sokkal kisebb mértékben, de van hasonló jelenségem. És érdekes, hogy szinte kizárólag az anyósom háza elől indulva vettem még csak észre.
Arra jutottam, hogy az egy kicsit nem vízszintes terep és lehet, hogy valamilyen szelep megakadályozza az üzemanyag helytelen irányú, önálló "csordogálását". Induláskor, mintha kicsit behúzna (vagy éppen ki-?) valami mágnes egy kisebb tehetetlen tömeget és ezt icipicit hallani és talán érezni is lehet. Bár a gázpedálon nem éreztem, inkább a fenekemmel+ a fülemmel (és nem bableves után :-P)
Mindig automatán van a nőmérséklet szabályzó, hazafelé kipróbálom kikapcsolva. Remélem az lesz. De ha másnál nincs ilyen jelenség, akkor az nem jelent jót...
18Km/h-nál leállított motort elindítva mindig produkálja. Piros lámánál motort leállítom (meleg), akkor is, első elinduláskor(hideg) akkor is. Ha csak megállok a lámpánál, járó motorral, akkor utána nincs.
A bizt. öv csipogása 15-nél kapcsolt be amikor hosszasan kiálltam az utcából, (utána 18-nál megtörtént az esemény, mert első indítás volt), piros lámpánál leállítva 18-nál jelenség, 22-nél öv csipogás. Tehát a csipogás el tud indulni 18 előtt és után is, szerintem nincs abban összefüggés.
Egy pillanatnyi mélyebb pisszenés és a gázpedál érezhetően berezeg akkor. "megcsiklandozza" a talpam... (ne vicceljük el, de ez a legjobb megfogalmazás)