Kínából származik a fás szárú bazsarózsa.
Nagy díszértékű 1-2 méter magasra megnövő cserje. Számos változata ismert,úgy színben, mint szirmok tekintetében.
Ha ősszel írsz, szedek ki neked hagymát és szívesen elküldöm. Pár hagyma elég, mert ha felmagzik, hamarosan rengeteg lesz belőle. Nálam is már rengetek kicsi van.
igen, csapadekvedelmet kapnak es mulvccsal, náddal, kartonnal takarom őket. Így mar kaptak -24 fokot. Sérültek a leveleik, de túlélték. Köszönöm a dicséretet.
A pálmákat szoktad takarni, mennyi hideget bírnak.
Imádom én is a déli növényeket, tavaly calabriába vittek a lányomék, most júniusba szicilia, csodás növényzet volt ahol voltunk. Az idén viszek fényképezőgépet, mert a lányom nem olyan virág-növény bolond mint én.
Igy nem terhelem vele a két pici mellett hogy a virágokat fényképezze nekem. Pedig volt olyan amit még sose láttam 61 éves létemre.
Ahol élnek Svájcba ott is felfedeztem 2 tő fásszáru peoniát, úgy furdalja az oldalam hogy vajon milyen színű lehet. Szerintem biztos ott is kb. most nyílnak, ebbe az időszakba még nem voltam náluk.
Én az idén még két tőtől várok virágot az egyik szerintem a siofokon vásárol bronz lesz a másik sötét bordó ezek most nyílnak először.
Szia!
Köszönöm szépen! Igen, Nógrád megyében. Idén elég vontatottan nyílnak, a Highnoon még kb egy hét nalunk, mire nyílik. Van pár Trachycarpus, kedvelem a mediterrán hangulatot.
Napos helyre vagy félárnyékba is mehetnek a fás peoniák, mert ültetés előtt állok és látok képeket erre, meg arra is. Én úgy tudtam, ezek - szemben a lágyszárúakkal - ültethetőek félárnyékba is. Mik a tapasztalatok?
Köszi! Jól esik, hogy más szerint is szép! Mert hát szerintünk gyönyörű. Amúgy K. Komisz kölyök.
A szukánk már 1,5 éves, máshonnan van. Nagyon jó házőrző, imád minket, imádni való, csak én nagyon kicsinek találom. Arányos, formás, csak szerintem túl kicsi.
A 'kicsi' úgy néz i sokkal nagyobb lesz, már most alig alacsonyabb, mint a nagy.
Remélem nálunk is lesznek majd babák, úgy imádom a kiskutyákat ( is)!
Azért félve megsúgom, hogy az igazim szerelem nálam a csau, de ő nem tanyára való.