Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Illetve ha már a 11-est visszarakják a Veres Péterre, akkor egyúttal le is mehetne a Vincellérig az István út felé. Úgy se tudják már tartani a 30 perces fordulást, akkor meg már mindegy lenne.
Feltéve, ha nem lenne ott a buszállomás. Így sajnos szükséges rossz, hogy annyi viszonylat jár arra. Rengeteg bejárós dolgozik akár a TEVA-ban, akár a Határ úti ipari parkban, stb. Lehet (és kell is) variálni, ha végre sikerül onnan elköltöztetni a buszállomást.
A Doberdó / Böszörményi iránya tartókat biztos nem, pedig a 10-essel valamit kezdeni kéne. A kutya nem használja a nagykörúton, cserébe sokat áll a dugóban.
Na igen, nekem is ez jutott az eszembe. 14Y-nek kellene lennie, a 30I-t is igazán átnevezhetnék (a 30N-ről nem is beszélve). Másrészt nem derül ki (legalábbis számomra), hogy a 14I teljesen az ITSH-ig közlekedik-e, vagy csak a Mester utcáig. Pontosabban is fogalmazhatnának.
Érdekesség viszont, hogy a 14-es buszt visszamerték tenni a Piac utcára.
Illetve lesz egy 14I járat is amely, elég extra útvonalon fog közlekedni, nyilván nem akarták, hogy a Piac utca - Kossuth - Burgundia legyen az útvonal, mert akkor elismerték volna, hogy a 31-es hiányzik onnan.
Bár azt nem értem, miért nem jut eszükbe inkább a 14I helyett 27-es buszt visszahozni mégpedig azon az útvonalon amit egyszer a Hajdú volán csinált.
Derék utca - Kishegyesi - Pesti - Mester utca - Hunyadi János - Rákóczi - Burgundia - Kossuth utca - Széchenyi - Nyugati utca - Kishegyesi - Derék....
Egy kérdést ide felteszek, hátha ti jártasabbak vagytok DKV berkekben.
Mondjátok, hova a fenébe tűntek a jófej sofőrök? Kb egyet sem látok a megszokott buszaikon. Több váltópárost nagyon bírtam, jókat lehetett velük dumálni, rendesek voltak.
Tudtok róluk vmit? Felmondtak?
LMG-034? Talán Józsinak hívták, hónapok óta nem látom.
LMG-016? András, néha felbukkan más rendszámú buszon, de szintén ritkán látom.
LMG-100? Mindkét fiatal eltűnt, a magas meg az alacsonyabbik is. Egyiküket sem látom.
Hát szerintem nem túl nehéz kitalálni... A Reformot nyilván nem, a Conectókat megint nem, Volvo selejtezést se terveztek... De szerintem nem lesz klasszikus értelemben vett "váltás" csak így 10+ évesen lassan 1 millió km felé gondolom egyre több a meghibásodás, kell a tartalék (no meg a kapacitáshiány már a szolgáltatóváltás óta probléma).
Megújult a DKV weboldala. Még mindig hiányolom, hogy közvetlenül elérhető legyen az a fejléc, ahol a viszonylatok között lehet váltogatni, a kereső használata nélkül.
Egyébként miért emlékeztet kísértetiesen az új vonalhálózati térkép a DERKE oldalán régóta megtalálható sematikus térképre?
Ezek szerint nagyon eltérő a megítélésünk a természet károsításáról.
Nem emeled fel a szavad, hogy az Állatkert közvetlen szomszédságában 4 napig bömböl a zene úgy, hogy csak a repülőtéren nem lehet hallani, hogy a Klinikán műteni sem lehet, hogy a tűzijáték a Nagyerdő egész állatvilágát megzavarja...
Az nem környezetszennyező, amikor Virágkarneválkor az egész Debrecen keresztirányú forgalmát azon a földúton bonyolítják, ahol az egyik oldalon az egyik legnagyobb vegyi-üzem veszélyes-anyagfejtője és mosója, a másikon meg ivóvíz kutak vannak.... Ahol ha esik, akkor félméteres gödrök között, ha nem esik akkor kilométeres homokfelhők között pöfögnek lépésben a buszok és az autók...
Ahelyett, hogy a kérdéses 400 métert alácsatornázva leaszfaltoznák...
Hát, ha te ezt nevezed természetvédelemnek, környezetvédelemnek, akkor nem tudok veled azonosulni.
Kiegészítés:A stadion alatt a régit kell érteni,nem a mait.Azt természetkárosító módon építették,a mostanit a régi helyére építették,ott már nem lehetett kárt okozni,már megvolt.Az események melyek ott megrendezésre kerülnek,azok a természetben nem okoznak kárt,azok a környéken tartózkodóknak okoznak súlyos gondokat.Szégyen-gyalázat ha valaki a közlekedés javítása érdekében természetkárosító lépésekben gondolkodik.Én hatalmas állat-és környezetvédő vagyok,erre nagyon allergiás vagyok.
Amit írtam,írtam.Csak értelmezni kell.MAI FELFOGÁSSAL semmilyen gyár,kórház,szociális otthon,stadion nem lehetne ott.Ezen már nem lehet segíteni.Azon viszont lehet változtatni hogy a még érintetlen terület az is maradjon.Lehetetlenség valóban nincs,a troli mehetne a 24-s busszal egy útvonalon is,és tádám meg van oldva fakivágás nélkül is.
"A hatósági végzés 3,5 tonnás korlátozása a vízműnek és a TEVÁ-nak egyaránt gondokat okozott volna. Hiszen előbbinek több telephelye és nyersvízkútja van a területen, míg utóbbinak a veszélyes anyagokat kiszolgáló teherkapuja a Benczúr Gyula utcáról nyílik, ott van a fogadó- és kármentesítő állomás, ott parkoltatják lefejtés előtt a nyerges szállítókat." - idézet a "nagyszerű" cikkből.
Ezek szerint az normális, hogy egy földút egyik oldalán van a város több "nyersvíz" kútja, míg vele szemben a veszélyes anyagokat fogadó és azt kármentesítő állomás, és veszélyes anyagokat szállító autókat is ott parkoltatják... miközben ezek közé nem lehet egy 5 méter széles betonozott, (csatornázott), kivilágított utat építeni, amin esetleg troli jár...?!
Ha ezen a "természetvédelmi területen" egy Szoc. otthon, egy Klinika és egy Állatkert tőszomszédságában el lehet intézni évente egy 100 ezer fős, 4 napos rockfesztivált (tűzijátékkal fűszerezve), akkor nincs lehetetlen!
Az első oslói Volvo 7700A már meg is kapta a debreceni flottaszínt, RWZ-743 rendszámmal fog forgalomba állni (olvasónktól):
Az 5 használt csuklós 2 hete érkezett a cívisvárosba, akkor részletesen írtunk róluk. Hármat elvileg a város közlekedésében, kettőt a repülőtéren használnak majd.