EPC- sok mindent jelenthet, de a te esetedben elektromos gázpedál hiba 1x a másik meg lambda szonda. Nem kell vele foglalkozni, a jó minőségű magyar benzin miatt csinálja. Ha alacsony fordulaton mész mondjuk 40km/h- val 4-ikben és padló gázt nyomsz akkor ugyan ez a hiba elő fog jönni. kb. 2-hete voltam ezzel szerelőnél.
Sziasztok!VW Borámon nincs elöl helyzetjelző világítás a világítás kapcsoló 2. állásába,egyik oldalt sem világít.Kicseréltem az egyik égőt,az sem oldotta meg a problémát.Nem túl régóta van nálam,az lenne a kérdésem,hogy van hozzá valami biztosíték(bár kétlem hogy csak az első kettőhöz lenne) vagy hol keressem a hibát?Van valakinek bármi ötlete? :) már azon is gondolkodtam ,hogy nem kell világítson csak ha a ködlámpát felkapcsolom az látja el ezt a funkciót..bár ez elég hülyeségnek hangzik :) Köszönöm előre is a segítséget!
Tehnap este mentem az 1.6 16V BCB borámmal, majd 2.-ban elforgattam (majdnem tiltásig), és kigyulladt az EPC felirat, és az OBD ( a sárga váltó formáju ikon ). Mentem 2 utcát, majd leállítottam. utána könnyen indult, az EPC felirat eltűnt, a váltó ikon világitott. Ma mentem vele, kb 500méter után leállitottam, majd mikor elindultam, már nem világitott menet közben, csak ugye a check-nél. A kérdésem: miért volt sz a jelenség, illetve: kell e aggódnom?
184.600km van benne, olaj 5.000el ezelott lett cserélve, és soha sem kergettem még meg igy.
Sziasztok! Ismét egy gyors kérdés :) Van egy 1.6-os Borám. Azt szeretném kérdezni hogy a gyári kerékmérete 195 65 r15. Van a pincében 4 db 195 60 r15 -ös majdnem új gumim. Felrakhatom rá vagy muszáj vagyok venni újat. Illetve hogy mit befolyásol a különbség? Köszönöm a válaszokat.
Van egy 2003 VW Bora 1.6 Comfortline autóm a problémám az lenne hogy ha benne ülök és ráadom a világítás vagy ablaktörlőzök lezár majd kiold a kocsi többször egymás után illetve a csomagtér felnyitásakor van hogy magától lehúzza az összes ablakot.válaszotokat előre is köszönöm.
segitsegre lenne szuksegem van egy Boram 2002 -bol es folyamatosan kigyul a kiporges gatlo ha kell hanem es a motor elkezd furan reszketni es latszolag csoken a motor teljesitmenye , elvitem tesztre rakatam de olyankor nem gyul ki :) es nem latak a hibat. Tehat neha csinalja neha meg nem de mikor kigyul a muszerfalon a lampa akor meg anyira raz a motor hogy egyszeruen nem lehet menni vele ,mi lehet a hiba es mi a megoldas?
Érdekes felvetés, hogy 130 nál 4000 fordulatom mennyit eszik a boris. A saját tapasztalatom szerint nekem 130 nál ugyan úgy 4 ezret forog. Évek óta kijárok a Görögökhöz és az 1200-1400 km-ből 980 km-t autópályán megyek. Kisebb megszakításokkal végig 130 km/h val hajtom és nincs gondja a motornak. Tehát 130 km/h sebességgel 3 fővel klímával/digit klima/ a fogyasztásom 7,2-7,3 szokott lenni. Ennél a sebességnél még kevesebbet nem evett. Klíma nélkül sem tudtam 7 alá vinni a fogyasztását.
Én is sokallom a fordulatot és hiányolom a 6os váltot a borámból. Tesóm 15 eves 1,4-es clioja 100-on 5-be kb. 250-en kevesebbet forog. Nekem 100 km/h-nál 3000-et mutat.Neki kevesebbet. Nekem sem mutatja a fogyasztast de 100 felett sztem mar eleg sokat zabal. De ha igy talaltak ki akkor gondolom igy van rendjen. Mivel 6500-as fordulaton tilt le sztem hoszabb tavon siman birni kellene a 4000-es fordulatot. Pontosan nem tom de ez mar tuti 130 felett van... Valaki nem tudja megmondani hogy mennyit eszik 100-nal ill. 130-nal. Nagyon erdekelne.
Más: erdekelne hogy kesztyutarto vilagitast (foglalatot) mennyiert lehetne venni?
Illetve a csomagterben az izzot hohy lehet kiszerelni mert nekem gyanus h a buta egyutt van a foglalattal. Nem tom lepattintani. Az izzo jo csak erosebbet meg ledet akarok bele tenni. Koszonom
Szia!Megmondom neked őszintén hogy sosem mértem a fogyasztást. Ha a túratankot is telerakom akkor majdnem 900 km-ert elmegyek. Igaz ennek nagy része autópálya és mivel 4000-es fordulatnál eléggé " élet ellenes " hangja van a motornak így autópályán is csak 3000- 3200 ig szoktam forgatni. A fogyasztást nekem se írja... :-( Szóval akkor hajthatom nyugodtan hosszútávon is???
Sziasztok! Van egy olyan gondom, hogy a műszerfal világításom és a gyári rádió fényereje időnként egy pillanatra elhalványodik, ezt főleg reggeli indulás után, alapjáraton produkálja. Most, hogy bejöttek a reggeli mínuszok, egyre durvábban jön elő ez a hiba, egészen odáig fajul, hogy egy pillanatra szinte teljesen sötét lesz a műszerfal, ezzel egy időben a rádió hangja pattan egyet, majd a műszerfalon pl. az ABS vagy a légzsák visszajelző elkezd világítani, hibát jelezve. Olyan, mintha leesne a feszültség egy-egy pillanatra, de pl. a töltés visszajelző nem szokott ilyenkor világítani. Van ötlete valakinek, mi lehet ez?
Szia! Így keresd ....vw golf mk4 how remove speedo instrument cluster video... De szerintem abban led van és nem lehet cserélni..(lehet,hogy tévedek??)