A gabonakörökhöz való viszonyuk alapján az embereket két csoportba tudom osztani: vannak a szkeptikusok, és vannak, akik hisznek abban, hogy ezek nem ember keze által alkotott dolgok.
Megjegyzem csak, hogy én már láttam saját szememmel gabonakört, amely szerény véleményem szerint nem kitaposott volt. Hogy miket tapasztaltam akkor a helyszínen, ha érdekel megoszthatom veled.
Eddig sem zártam ki az emberi jellenlétet a gabonában(nem az aratásra gondolok) Egy két egyszerű köröcskét még tán én is tudok csinálni.Azok a töbszáz méteres bonyolult alakgzatok időigényesek.Olyan nincs,hogy eddig nem volt mostmár van (emberi jellenlét) Felvetödőt a műhold,szerintem ez egy jó eszköz lenne a lefülelésre. Szenzáció is lehetne,hogy megoldodót a rejtéj.
Nem olyan régen volt az rtl-en az a két ember, aki bevallotta hogy ők is csináltak nem egy édekes dolgot már más búzatáblájába. Adott nekik a stáb egy rajzot és némi gongolkodás és számolás után megcsinálták a rajz teljes kinagyitott mását. Végül is nem nehéz csak egy irányba kell döntenei a szárakat.
A pihentagyúak megalkotják a remekmüveiket,oké.De szerintem emberi tulajdonság az elismertség útáni vágy"művészeknél" méginkább.Nekik nem kell.Pedig szeretnek szerepelni mert csak csinálják a köröket.
"Komolyra" fordítva a szót. Tegnap írtam erről. Egyáltalán nem gondolom, hogy taposták...
Nem tudom, hogyan csinálhatták. Valami ismeretlen, körmönfont módon valószínűleg; sokféle trükk van már ám manapság, csuda dolgokat tudnak csinálni, akik nagyon akarnak...
Ha ilyen gabonakör lett volna száz éve, elhiszed hogy már akkor is szenzáció lett volna, lefotózták volna és tudnánk róla? Mellesleg ötven éve sem volt... (még akkor sem tudta a legtöbb huncut gazfickó, mi a bináris kód.. ;) ) Azóta van, amióta divat lett ilyet csinálni...
Jó reklám az adott településnek, ahol van kör pl. Honnan tudod, hogy nincs benne a turpisságba pl az egész falu hm...? ;) Kizárt? Tartok tőle valószínűbb, minthogy kis zöld emberkék a Zéta Retiküliről üzengetnek... Párszáz ember, alapos, ügyes előkészítéssel, tervezéssel simán csinál egy éjszaka alatt egy ilyet, akármilyet... Mellesleg nem is feltételen kell rövid idő, hetekig is lehet titokban csinálgatni, elhagyatott szántókon, a környékbeliek beavatásával, az odavezető földút lezárásával pl...
Pl, ha megnézed a műholdfelvételt, amit alább betettem, kissé feljebb van egy gyanús folt. Lehet hogy az első próbálkozást elrontották a kaszáslegények..? ;)
Tudd, hogy hinni akarok, akárcsak Mulder. Az UFÓsok pártján vagyok! De az ilyesmit nagyon kritikusan ajánlott szemlélni..
Többek közt pont azért köznevetség tárgya az UFO-kutatás, mert a legtöbb gyakorlója nem pártatlan; hisz, hinni akar, ezért komolyan vesz egetverő átveréseket is sajnos...
"A józan ész és értelem azt diktálja, hogy a legvalószínűbb, hogy mindet emberek csinálták valahogy."
Tudod hogy csinálják őket a hamísítók? Mert vannak, egész bandák!:D
Egy kötelet vesznek a nyakukba, amihez egy falécet erősítenek, és számítógépes szimuláció alapján készítík el a mintákat a gabonamezőbe. Több órás munka! Ilyenkor a szárak eltörnek.
Az a gabonakör amit én láttam, abban a szárak szabályosan elhajlottak.
Másrészt ahhoz, hogy meg tudják csinálni az éjszaka közepén, valamiféle légijárműre is szükségük van, mert lentről semmit sem látnak a munkájukból. DE ha mondjuk helikopterre szállnak azzal máris lebuktak, mert a gazda felébred és annyi...A másik meg az hogy a hamísítók általában éjjel dolgoznak, mit látnak az általuk készített körből??? Infraszemüveg kéne nekik, vagy hasonló.:)))
Az túl szabályos! És én pont emiatt kérdőjelezem meg a legtöbb gabonakör esetében az emberi tényezőt. Mert a legtöbb túl szabályos!:) Túl komplikáltak, és ezért feltételezem a földönkívüliek garázdálkodását.
Bocsi de az, hogy bináris kód van benne számomra pont azt teszi nyilvánvalóvá, hogy emberek csinálták...
100 éve miért nem volt ilyen?
Miért véletlenül épp mostanában? Amikor boldog-boldogtalan, még a kameruni takarítónő is tudja már mi a bináris kód... ööö legalábbis némelyik talán sejt róla valamit... :)
Ebben a gabonakörben a tudósók felfedeztek egy bináris kódót, amely megerősíti azt, hogy nem emberek taposták. A megfejtésével folyamatosan dolgoznak.
A kód a körben van amit az alien "nyújt" felénk.
Erről a bináris kódról találtam egy angol cikket, esetleg ha valakit érdekel, az elolvashatja. Segíthetne valaki a fordításban, nekem nem nagyon megy az angol.:(
Elektromágneses jelenség eredményeként ilyen alakzatokat el tudnék képzelni, (bocs a primitív skiccért)
esetleg sima kört, de persze nem tökéletesen szabályosat (amilyenek vannak). Ám olyan ábrák vannak, (alien-fej stb), amiket szerintem kizárt, hogy ilyesmi okozna...
Szerintem ez földi dolog s nem hinném hogy ufókák vagy emberkék szenvednének a legtöbbjének az előállításában, mert több a meló mint a haszon, hanem arra gondolok hogy tán valami elektromágneses természeti jelenség következménye lehet tehát ezért lennék kiváncsi, hogy ahol valszeg nem idióták tiporják szét a gabonát (de az látszik is),vizsgálták e már a talajt s a felszín alatti közeteket ,vizfolyásokat , s netán nem e régi romok felett van ????
A józan ész és értelem azt diktálja, hogy a legvalószínűbb, hogy mindet emberek csinálták valahogy.
Realitás!
Mi valószínűbb?
Földönkívűliek vagy egyéb misztikus okok, mágia, ördög stb?
Vagy emberek akiknek van egy titkuk, technikájuk trükkjük, hogy képesek a bonyolultabbakat is, nagyobbakat is megcsinálni valahogy?
Nyilvánvalóan az utóbbi...
Azt sem tudjuk, David Copperfield hogyan tüntette el a mozdonyt és hogy ment át a Nagy Falon stb, csak azt, hogy nem varázsolt, nem volt csoda, misztika, hanem titkos, speciális, ismeretlen csúcstechnológia.
Kissé elhamarkodott, azonnal a jóval kevésbé valószínű magyarázatokra gondolni...
Egy intelligens faj, ha ad absurdum eljutna ide, bárki komolyan gondolja, hogy bújkálna és titokban komplex ábrákat hagyna éjszaka...? Oh come on..!
Infantilis naivság, már elnézést...
(hozzáteszem, egyáltalán nem zárom ki a földön kívüli, intelligens civilizácók lehetőségét, sőt majdnemhogy bizonyos vagyok abban, hogy van élet az univerzumban valahol)
Nem olvastam még sokat ezekről a körökről s ezért kérdezném vizsgálták-e már hogy a gabonakörök alatt milyen összetételű a talaj s a földfelszín alatt mi van ? Tehát milyen talajfajta,kőzet, netán földalatti vízáramlat,vagy tán fel nem tárt vagy visszatemetett ősi romok ?
És?Hinni lehet, inkább hiszek valamiben, mint semmiben.
Egyébként vannak bizonyítékok!
Nem is kevés. És ha akarod tudni, járjál utána! Nézz meg pl. egy Daniken filmet, amelyben látni fogod hogy ő milyen bizonyítékokkal támasztja alá a földönkívüliek itt jártát. Az, hogy elfogadod, majd vagy sem, az már nem az én dolgom! Sokan csak szúrkálják Danikent, én viszont úgy gondolom hogy nem kéne. Hiszen nem a realisták viszik előre a világot, hanem a fantaszták. Ezt egyszer ő mondta. És igaza van.
Az állításait az ősi szövegekkel támasztja alá, valamint az apokrifokból. Persze, te már mondtad hogy nem hiszel ezeknek a leírásoknak, de hát, nagyon sajnállak...
A Bibliát bezzeg több millióan elfogadják pedig az is csak egy könyv...mint a többi a polcon. Egyáltalán nem biztos hogy úgy történt ahogyan azt leírták benne. Semmilyen bizonyíték nincsen rá. Mégis a legtöbb ember úgy tekint rá, mint valami szent írásra.