Keresés

Részletes keresés

senkisenemvagyok Creative Commons License 2014.09.21 0 0 36726

Látom komoly kihívásokat okoz az értő olvasás.

Fussunk neki még egyszer.

A torrent nem egyenlő a tiszta letöltéssel.

/Már ha az ismereteim helytállóak és még mindig visszaosztja még töltés közben, de gondolom igen, mert ettől volt mindig is olyan hatékony./

Szóval:

1. Ha valaki torrenttel letölt az meg is osztja a filmet.

2. Ne keveredjünk azokkal se, akik lehetővé teszik a letöltést.

3. Kíváncsi lennék milyen alapon büntetnek, ha az interneten kóvályogva valaki megnéz egy filmet (online, azonnal), amit ott talál (mert az felel meg a letöltésnek).

Előzmény: asx (36722)
Saughassy Creative Commons License 2014.09.21 0 0 36725

Nincs konzolom, es pc is a masik szobaban van. Egyelore csak a Samsungnak es az LG nek van HBO GO appja okostevere. Fut meg pc n, macen ios en es androidon. Egyeb eszkoz nem tamogatott, es a casting/streaming sem. De pl mobilrol lehet vezerelni a pc s klienst, igaz az csak kenyelmi extra.

Előzmény: asx (36724)
asx Creative Commons License 2014.09.21 0 0 36724

Sony PS vagy XBOX közbeiktatásával sem megy? Nekem a Sky Go működik PS3-on keresztül a TV-n.

Előzmény: Saughassy (36723)
Saughassy Creative Commons License 2014.09.21 0 0 36723

Nekem csak az bassza a csorom, hogy a Panasonicnak nincs HBOGO appja a mobilos es desktop kliens pedig nem enged streamelni. Igy csak monitoron tudom nezni, vagy a megkisebb tableten. Nem ertem, mert amugy meg 4 eszkozre is fel lehet tenni, ezzel az erovel engedhetne is a streamelest. A Pana meg kurvara huzzon bele.

Előzmény: Dummy_Druggist (36721)
asx Creative Commons License 2014.09.21 0 0 36722

Világos, nem csak letöltöd hanem még vissza is osztod!  :))

"Am 24. Juli, etwa drei Wochen vor dem US-Kinostart, hatte das Studio festgestellt, dass der Actionfilm bereits in voller Qualität auf verschiedensten Torrent-Plattformen zur Verfügung stand...

... Verleiher Lionsgate verklagte bereits die Plattformen und konnte bei drei Seiten gerichtliche Beschlüsse durchsetzen, nun wolle man aber auch einzelnen Individuen nachgehen...

...Beispielsweise verklagten die Produzenten von Dallas Buyers Club in den USA etwa 100 Torrent-Nutzer."

http://www.moviepilot.de/news/the-expendables-3-produzent-vs-filmpiraten-135966

Egyébként az is illegális ha a kalózmásolatot pénzért veszed meg! Pedig azt le sem töltötted és meg sem osztottad!  :))

Előzmény: senkisenemvagyok (36720)
Dummy_Druggist Creative Commons License 2014.09.21 0 0 36721

Ez az HBOGO nekem nagyon bejön. Azóta nem kell müsorfüzetet nézni... :-)

Előzmény: Saughassy (36716)
senkisenemvagyok Creative Commons License 2014.09.21 0 0 36720

No és persze nem kéne összekeverni a letöltést a megosztással.

A torrent nagyjából ugye úgy működik, hogy vissza is osztja a töltött tartalmat...

Ennek nem sok köze van a tiszta letöltéshez.

Előzmény: asx (36718)
Saughassy Creative Commons License 2014.09.21 0 0 36719

Hogy mit lehet es mit nem, az orszagfuggo. Nalunk lehet, azert FIZETSZ minden nyomorult adathordozo utan jogdijat. Szoval lehet, es aki letolt, AZ SEM INGYEN TESZI. Remelem igy mar vilagos.

Előzmény: asx (36718)
asx Creative Commons License 2014.09.20 0 0 36718

A cikkben konkrétan a "The Expendables 3" c. filmről van szó amit a mozipremiere előtt HD minőségben torrentről letöltöttek! Volt itt régebben egy vita arról, hogy lehet vagy nem lehet filmeket letölteni. Most egyértelműen látszik, hogy NEM lehet. 

Csak ennyit akartam közölni...

...mert voltak itt egy páran akik magabiztosan állították, hogy lehet.

liszi702 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 36717

"Szoval nem csak a kriminalizalason kellene gondolkodni"

Hagyd már a fenébe, vicc kategória a cikk is, a szokásos alaptalan ijesztgetés, megspékelve 10 millió torrentező beperlésének lázálmával. :)))

Saughassy Creative Commons License 2014.09.20 0 0 36716

Ehhez kepest a tevebol rogzitett anyagokat is azzal jatsszuk le. Mi tobb: a HBO GO val a hbo elofizetok online sorozatokat nezhetnek, egyszerre 4 keszuleken. Szoval nem csak a kriminalizalason kellene gondolkodni, hiszen milyen jol bevalt az alkoholnal es a konnyudrogoknal is...

Előzmény: asx (36712)
uhu20 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 36715

Akkor viszont kénytelen leszel mélyen a zsebedbe nyúlni, ugyanis az olcsó vásznak csillognak és/vagy kicsik. Fontos, hogy olyan legyen, ami rendesen rögzítve van, ugyanis ha a vászon egyik része messzebb van, akkor a fókusszal lesz gond.

Annak idején nekem is gond volt és inkább átrendeztem a lakást. :)

Előzmény: liszi702 (36711)
asx Creative Commons License 2014.09.20 0 0 36714

Pont most olvastam és itt állandóan az a téma, hogy olyan TV kell amelyik le tudja játszani USB-ről a letötött filmeket...

Előzmény: liszi702 (36713)
liszi702 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 36713

"Tudom, hogy szerinted (meg még sokak szerint) a letöltött filmek nem illegálisak."

Te miről beszélsz??? És hogy jön ez az egész most ide??? :(((

Előzmény: asx (36712)
asx Creative Commons License 2014.09.20 0 0 36712

"... amióta megjelentek a nagy felbontású anyagok, letöltött vagy megvásárolt BD tartalmak"

Tudom, hogy szerinted (meg még sokak szerint) a letöltött filmek nem illegálisak. Ehhez mit szólsz ---> http://www.moviepilot.de/news/the-expendables-3-produzent-vs-filmpiraten-135966?utm_campaign=the-expendables-3-produzent-vs-filmpiraten&utm_medium=post&utm_source=facebook

Ha valóban nem illegális a letöltés akkor ez mi? 

"Das waren 10 Millionen Leute, die diesen Film gestohlen haben. Wir wollen nun gegen diese Leute vorgehen."

10 millióan lopták el a filmet akiket most be fog perelni a filmstudió!

"Insgesamt 50.000 Briefe hat das Studio bereits in der letzten Woche an Filmpiraten versandt, einige Millionen weitere IP-Adressen sind bekannt, diese Nutzer sollen ebenfalls alle belangt werden."

50 ezer levél már elment a torrent oladalak szerverüzemeletetőhez, pár millió IP-cím a letöltők közül már a filmstudió birtokában van!

Én tudok nyugodtan aludni! Azok is akik letöltötték a "The Expendables 3" filmet a torrentről?  :))

Előzmény: liszi702 (36693)
liszi702 Creative Commons License 2014.09.20 0 0 36711

Nem lenne rossz a festett fal, csak a tévé, meg egy könyvespolc, meg egy fa oszlop is eléggé bezavarna a képbe! :))) Szóval nekem nem opció sajnos ez az olcsóbb megoldás, csak vásznat tudok ezek elé leengedni.

Előzmény: uhu20 (36710)
uhu20 Creative Commons License 2014.09.19 0 0 36710

Régebben kicsit körüljártam a témát és arra jutottam, hogy ha valaki jobb felületet szeretne, mint egy fehér matt festékkel lekent falfelület, akkor nagyon sok pénzt kell kiadnia vászonra, szerintem irreálisan sokat. Szóval maradt a festés, pár ezer forintból.

Egy DLP-s Infocust használtam (jelenleg nem), szerintem nagyon tuti. Fényzáró (azaz nem sötétítő) függöny erősen javallt viszont.

Előzmény: liszi702 (36706)
liszi702 Creative Commons License 2014.09.19 0 0 36709

Tanítható legyen az univerzális távirányító! Egyáltalán nem biztos, hogy a gyári kódok beírása után működik, vagy tökéletesen működik egy sima univerzális, ilyen esetben a tanítás oldja meg a problémát. Az eszközök gyári távjának jelét felismerve, az univerzális táv bármelyik gombjára, bármelyik funkciót helyezheted, ahogy neked logikus és könnyen megjegyezhető. Nekem egy ilyenem és egy ilyenem is van.

Előzmény: ottar (36708)
ottar Creative Commons License 2014.09.19 0 0 36708

Van egy rakás univerzális távirányítónk. :) Mikor utoljára próbáltam, akkor még volt a rendszerben egy hifi és egy hdd-s felvevő is.

Na akkor nem tudtam összehozni igazán, veszett össze dolgokkal. 

(Hangosítás gombra feléledt a hifi, és hasonló dolgok) Aztán kiszanáltam a hifit, a felvevőnek is lett gazdája, de azóta nem próbáltam összehangolni. (Lehet hogy a hétvégén megteszem...) 

Előzmény: ghosty9 (36704)
liszi702 Creative Commons License 2014.09.19 0 0 36707

A Logitech Harmony sorozat a legprofibb ilyen szempontból, de nem szükséges annyit költeni. Egy 2-3k-s tanítható univerzális távirányítót használok én is, teljesen rendben van, az összes eszközömet azzal irányítom.

Előzmény: ghosty9 (36704)
liszi702 Creative Commons License 2014.09.19 0 0 36706

Persze, tisztában vagyok vele, ha vetítőzésre adom a fejem, azt szigorúan sötétítve kell intézni! Nem baj ez, mert csak filmezésre lenne, attól a tévénk ugyanúgy megmaradna. Esélyem nincs moziszobára, úgyhogy nem lesznek sötét falak és kontraszt-javító bevonatok, csak a nappalink, ami nem a házimozi-szabályainak megfelelően készült. Ez van, ehhez kell alkalmazkodni! :)

Előzmény: ghosty9 (36702)
liszi702 Creative Commons License 2014.09.19 0 0 36705

"Ez feltünően olcsó????"

Ha le van szakszerűen ellenőrizve és hibamentes, akkor olcsó, ha nincs leellenőrizve, és otthon derül ki a pixelhiba, vagy a beégés, vagy a tápzúgás, vagy a bemenet-hiba, vagy bármi, akkor drága.

Előzmény: Móncsa (36701)
ghosty9 Creative Commons License 2014.09.19 0 0 36704

"mindegyikhez hányódó távirányítók"

Erre van (legalábbis volt) megoldás, a Logitech gyártott nagyon pofás univerzális távirányítókat (webes felületen kiválasztottad, hogy a mondjuk négy eszközből melyik micsoda és milyen típus, USB-re rá a távirányítót, save és kész).

Előzmény: ottar (36703)
ottar Creative Commons License 2014.09.19 0 0 36703

Végiggondoljuk, megnézem a lehetőségeket :-). 

A külön dobozoktól végre már szeretnék egyszer megszabadulni. 

(beltéri egység, xbox (na ez marad :)), médialejátszó... mindegyikhez hányódó távirányítók, meg keringő kábelkötegek) 

Amit lehet jó lenne a TV-be integrálni. Ezért gondolkodom a beépített médialejátszós tv-n (vagy az androidos dongle-n).

Előzmény: liszi702 (36700)
ghosty9 Creative Commons License 2014.09.19 0 0 36702

Arra azért oda kell figyelni, hogy míg a plazma az kis kompromisszum a fényviszonyokat tekintve, egy vetítő hatalmas. Amíg csak sötétítő függönyök voltak a hálóban, redőny nem, nappal elég korlátozottan volt használható, most pedig ugye úgy indul, hogy redőny le, villany lekapcs... Ha valamennyit szeretnénk látni (vagy a gyerek ugye :-) ), akkor a folyosón kapcsoljuk fel a villanyt.

Szóval ezt dedikált moziszobával a legjobb (ez, ugye, gyak. milliós tétel), utána jön a háló, és csak kb. a vége fele a nappali... (Meg ugyanazt a vetítőt ritkán tudod két helyre rakni, annyira sok paraméter van, aminek illeszkednie kell.)

Előzmény: liszi702 (36696)
Móncsa Creative Commons License 2014.09.19 0 0 36701
liszi702 Creative Commons License 2014.09.18 0 0 36700

"van egy WDTV Live hozzákötve, amibe elvileg lehet bizonyos típusú USB Wifiket beletenni, nagyjából elégedett is vagyok vele..."

Az nem rossz kütyü, sokkal jobb, mint a tévék saját lejátszói, kategóriától függetlenül.

"Lehet hogy meggyőzöm a nejt, hogy inkább a nappaliba vegyünk egy 40-42-t"'

Így van, ha megtehetitek, mindenképpen nagyobbat vegyetek, nem fogjátok megbánni. :)

Előzmény: ottar (36697)
liszi702 Creative Commons License 2014.09.18 0 0 36699

Gondolom azért kérdezte, hogy a melegedésnek van-e köze a zúgáshoz.

Előzmény: uhu20 (36698)
uhu20 Creative Commons License 2014.09.18 0 0 36698

Nem nagyon merek én hozzányúlni, a végén még elbarmolnék valamit. Jön a szaki, szerintem elviszi. Azt kérdezte egyébként, hogy a zúgás egyből jelentkezik-e a bekapcsolás után, vagy csak később. (Egyébként egyből.)

Ezt miért kérdezte vajon?

Előzmény: liszi702 (36694)
ottar Creative Commons License 2014.09.18 0 0 36697

Naja. Nekem is nagy élmény volt a 70 centis egyébként nem rossz crt után a 32" lapos. :) 

Lehet hogy meggyőzöm a nejt, hogy inkább a nappaliba vegyünk egy 40-42-t és a hálóba költözzön át a mostani 32-es. De akkor meg wifit kell belecsalogatni valami okos módon (van egy WDTV Live hozzákötve, amibe elvileg lehet bizonyos típusú USB Wifiket beletenni, nagyjából elégedett is vagyok vele... 

Előzmény: liszi702 (36693)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!