Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
/Már ha az ismereteim helytállóak és még mindig visszaosztja még töltés közben, de gondolom igen, mert ettől volt mindig is olyan hatékony./
Szóval:
1. Ha valaki torrenttel letölt az meg is osztja a filmet.
2. Ne keveredjünk azokkal se, akik lehetővé teszik a letöltést.
3. Kíváncsi lennék milyen alapon büntetnek, ha az interneten kóvályogva valaki megnéz egy filmet (online, azonnal), amit ott talál (mert az felel meg a letöltésnek).
Nincs konzolom, es pc is a masik szobaban van. Egyelore csak a Samsungnak es az LG nek van HBO GO appja okostevere. Fut meg pc n, macen ios en es androidon. Egyeb eszkoz nem tamogatott, es a casting/streaming sem. De pl mobilrol lehet vezerelni a pc s klienst, igaz az csak kenyelmi extra.
Nekem csak az bassza a csorom, hogy a Panasonicnak nincs HBOGO appja a mobilos es desktop kliens pedig nem enged streamelni. Igy csak monitoron tudom nezni, vagy a megkisebb tableten. Nem ertem, mert amugy meg 4 eszkozre is fel lehet tenni, ezzel az erovel engedhetne is a streamelest. A Pana meg kurvara huzzon bele.
Világos, nem csak letöltöd hanem még vissza is osztod! :))
"Am 24. Juli, etwa drei Wochen vor dem US-Kinostart, hatte das Studio festgestellt, dass der Actionfilm bereits in voller Qualität auf verschiedenstenTorrent-Plattformen zur Verfügung stand...
... Verleiher Lionsgateverklagte bereits die Plattformenund konnte bei drei Seiten gerichtliche Beschlüsse durchsetzen, nun wolle man aber auch einzelnen Individuen nachgehen...
...Beispielsweise verklagten die Produzenten von Dallas Buyers Club in den USA etwa 100 Torrent-Nutzer."
Hogy mit lehet es mit nem, az orszagfuggo. Nalunk lehet, azert FIZETSZ minden nyomorult adathordozo utan jogdijat. Szoval lehet, es aki letolt, AZ SEM INGYEN TESZI. Remelem igy mar vilagos.
A cikkben konkrétan a "The Expendables 3" c. filmről van szó amit a mozipremiere előtt HD minőségben torrentről letöltöttek! Volt itt régebben egy vita arról, hogy lehet vagy nem lehet filmeket letölteni. Most egyértelműen látszik, hogy NEM lehet.
Csak ennyit akartam közölni...
...mert voltak itt egy páran akik magabiztosan állították, hogy lehet.
Ehhez kepest a tevebol rogzitett anyagokat is azzal jatsszuk le. Mi tobb: a HBO GO val a hbo elofizetok online sorozatokat nezhetnek, egyszerre 4 keszuleken. Szoval nem csak a kriminalizalason kellene gondolkodni, hiszen milyen jol bevalt az alkoholnal es a konnyudrogoknal is...
Akkor viszont kénytelen leszel mélyen a zsebedbe nyúlni, ugyanis az olcsó vásznak csillognak és/vagy kicsik. Fontos, hogy olyan legyen, ami rendesen rögzítve van, ugyanis ha a vászon egyik része messzebb van, akkor a fókusszal lesz gond.
Annak idején nekem is gond volt és inkább átrendeztem a lakást. :)
"Das waren 10 Millionen Leute, die diesen Film gestohlen haben. Wir wollen nun gegen diese Leute vorgehen."
10 millióan lopták el a filmet akiket most be fog perelni a filmstudió!
"Insgesamt 50.000 Briefe hat das Studio bereits in der letzten Woche an Filmpiraten versandt, einige Millionen weitere IP-Adressen sind bekannt, diese Nutzer sollen ebenfalls alle belangt werden."
50 ezer levél már elment a torrent oladalak szerverüzemeletetőhez, pár millió IP-cím a letöltők közül már a filmstudió birtokában van!
Én tudok nyugodtan aludni! Azok is akik letöltötték a "The Expendables 3" filmet a torrentről? :))
Nem lenne rossz a festett fal, csak a tévé, meg egy könyvespolc, meg egy fa oszlop is eléggé bezavarna a képbe! :))) Szóval nekem nem opció sajnos ez az olcsóbb megoldás, csak vásznat tudok ezek elé leengedni.
Régebben kicsit körüljártam a témát és arra jutottam, hogy ha valaki jobb felületet szeretne, mint egy fehér matt festékkel lekent falfelület, akkor nagyon sok pénzt kell kiadnia vászonra, szerintem irreálisan sokat. Szóval maradt a festés, pár ezer forintból.
Egy DLP-s Infocust használtam (jelenleg nem), szerintem nagyon tuti. Fényzáró (azaz nem sötétítő) függöny erősen javallt viszont.
Tanítható legyen az univerzális távirányító! Egyáltalán nem biztos, hogy a gyári kódok beírása után működik, vagy tökéletesen működik egy sima univerzális, ilyen esetben a tanítás oldja meg a problémát. Az eszközök gyári távjának jelét felismerve, az univerzális táv bármelyik gombjára, bármelyik funkciót helyezheted, ahogy neked logikus és könnyen megjegyezhető. Nekem egy ilyenem és egy ilyenem is van.
Van egy rakás univerzális távirányítónk. :) Mikor utoljára próbáltam, akkor még volt a rendszerben egy hifi és egy hdd-s felvevő is.
Na akkor nem tudtam összehozni igazán, veszett össze dolgokkal.
(Hangosítás gombra feléledt a hifi, és hasonló dolgok) Aztán kiszanáltam a hifit, a felvevőnek is lett gazdája, de azóta nem próbáltam összehangolni. (Lehet hogy a hétvégén megteszem...)
A Logitech Harmony sorozat a legprofibb ilyen szempontból, de nem szükséges annyit költeni. Egy 2-3k-s tanítható univerzális távirányítót használok én is, teljesen rendben van, az összes eszközömet azzal irányítom.
Persze, tisztában vagyok vele, ha vetítőzésre adom a fejem, azt szigorúan sötétítve kell intézni! Nem baj ez, mert csak filmezésre lenne, attól a tévénk ugyanúgy megmaradna. Esélyem nincs moziszobára, úgyhogy nem lesznek sötét falak és kontraszt-javító bevonatok, csak a nappalink, ami nem a házimozi-szabályainak megfelelően készült. Ez van, ehhez kell alkalmazkodni! :)
Ha le van szakszerűen ellenőrizve és hibamentes, akkor olcsó, ha nincs leellenőrizve, és otthon derül ki a pixelhiba, vagy a beégés, vagy a tápzúgás, vagy a bemenet-hiba, vagy bármi, akkor drága.
Erre van (legalábbis volt) megoldás, a Logitech gyártott nagyon pofás univerzális távirányítókat (webes felületen kiválasztottad, hogy a mondjuk négy eszközből melyik micsoda és milyen típus, USB-re rá a távirányítót, save és kész).
Arra azért oda kell figyelni, hogy míg a plazma az kis kompromisszum a fényviszonyokat tekintve, egy vetítő hatalmas. Amíg csak sötétítő függönyök voltak a hálóban, redőny nem, nappal elég korlátozottan volt használható, most pedig ugye úgy indul, hogy redőny le, villany lekapcs... Ha valamennyit szeretnénk látni (vagy a gyerek ugye :-) ), akkor a folyosón kapcsoljuk fel a villanyt.
Szóval ezt dedikált moziszobával a legjobb (ez, ugye, gyak. milliós tétel), utána jön a háló, és csak kb. a vége fele a nappali... (Meg ugyanazt a vetítőt ritkán tudod két helyre rakni, annyira sok paraméter van, aminek illeszkednie kell.)
Nem nagyon merek én hozzányúlni, a végén még elbarmolnék valamit. Jön a szaki, szerintem elviszi. Azt kérdezte egyébként, hogy a zúgás egyből jelentkezik-e a bekapcsolás után, vagy csak később. (Egyébként egyből.)
Naja. Nekem is nagy élmény volt a 70 centis egyébként nem rossz crt után a 32" lapos. :)
Lehet hogy meggyőzöm a nejt, hogy inkább a nappaliba vegyünk egy 40-42-t és a hálóba költözzön át a mostani 32-es. De akkor meg wifit kell belecsalogatni valami okos módon (van egy WDTV Live hozzákötve, amibe elvileg lehet bizonyos típusú USB Wifiket beletenni, nagyjából elégedett is vagyok vele...