alfredoo. ebola előjön egy sztorival név és üzemegység nélkül. kisvártatva Kóka előkerül és lobogtat - "van számlám". a számláján problematikus az, hogy hiányzik róla az "AP" logo és gondok vannak a dátumozással. what do you think?
Előzmény:alfredoo (912) Megmondanád, hogy az inexesek (szerinted szabályos) nyugtáján hol található az AP...?
Teljesen OFF Baromira szeretnék egyszer egy milkós számlát csinálni bármelyik vendéglátóipari egységben úgy, hogy utána nem hasítson kettőbe a kedves felségem! Üsse kavics, még a nevemet is megmondom a derék főúrnak. :-)
Szerintem a nyugta egyenértékű a számlával. Mindkettőn van Áfa-bontás, szigorú elszámolású, sorszámozott bizonylatok. A számla csak annak kell, aki a vásárlást, vagy szolgáltatást költségként el akarja számolni és az Áfa-ját visszaigényelni.
Asszem 500E feletti készpénzmozgás már felkelti az apeh érdeklődését. Ellenőrzi, hogy a visszaigényelni kívánt Áfa, a másioldalon be lett e fizetve. 2M felett még a bankoknak is jelentési kötelezettségük van.
a koka alatal bemutatott bizonylatnak latszo targy nem meriti ki a szamla nehany fontos kriteriumat. a kerdeses muintezmenyben valszeg men irkalnak kezzel szamlakat mert nincs ra kapacitas, ember, de kulonbenis jobb hagyni a gepet dolgozni :D
Nem lehet kideríteni róla, hogy valódi vagy kamu, a Koka-társaság fogyasztása szerepel rajta, vagy másé. igen ez egy nagyon fontos meglatas. De a forgoszarnyu pumaisten ezt a szamlat bizonyitekkent akarta felhasznalni egy felmerult gyanuban, ami nemis ellene iranyult (kezdetben) :D
Nem tudom, de ez már legyen az ő dolga. Mivel bevételről szól, nem hinném, hogy az adóellenőr nagyon kapirgálná. No meg még ma is kicsi az esélye annak, hogy egy számla két példánya összetalálkozzon a hivatalban. (OFF nem értek hozzá. Lehet olyan ok, amikor nem létező bevételt kreál magának valaki?)
elvileg tonkeppen semmit, mert ugye nyugta. mindazonaltal - lehet hogy rosszul elmexem de egy bizonyos osszeghatar feltt a nyugtan is szerepelnie kell a vevovnek pontos lakcimmel. a szomszedom kitolt a madarasbol egy 2 millios plazmat es bizony ottmar nevreszolo a dolog...
A számlát nem is kell pénztárgépnek kiadnia, de nyugtaadási kötelezettségnek csak pénztárgéppel lehet eleget tenni. (Erről papoltam korábban. A számlázó programot össze kell kötni pénztárgéppel) Az indexes urak nem nyugtát kaptak (nincs rajta az AP...), de ez az ítélkező kartársakat ma nem zavarja.
Nem értem, hogy ez mit igazol, de nem küzdök veled. Ha te bizonyítottnak látod a csalást, legyen örömöd benne. Én a magam részéről maradok annaál, hogy a képeken látható számla nem bizonyít és nem cáfol semmit. Nem lehet kideríteni róla, hogy valódi vagy kamu, a Koka-társaság fogyasztása szerepel rajta, vagy másé.
mondmo, legyunk disztinktivak. a szamla problemas, mert van egyfelol idobelyeg problema 9amit meg lehet magyarazni) van egy olyan problema is, hogy szamlanak hivja magat vevo nelkul (vagyis inkabb nyugta) es ebben a formaban nem bizonyitja hogy Koka partijanak a szamlaja (mert nincs rjata vevo).
Ezt már én is tapasztaltam, de nem értem. Az rendben van, hogy a saját példányomat kitöltöm, vagy egyszerűen rányomom a cégbélyegzőt. De az eladó mi a faxot ír a tőpéldányra??