Lassan nekünk, a természetet tisztelő és védő túrázóknak (akik nem mellesleg quad-dal járnak) kell szégyenkeznünk : a saját fajtánk miatt.
http://index.hu/politika/bulvar/motbukk1119/
Önszabályozást is végrehajtunk - ha kell, és ha lesz partner benne. Na ehhez várom itten a segítségeket...
Lovasokkal kapcsolatban van nekem is negatív tapasztalatom, még a tiédnél súlyosabb. Egyszer valahol Zengővárkony környékén túráztun, mikor egy kereszteződésnél nem tudtuk -azok a régi szép idők- merre kell továbbmenni. Egy széles utat keresztezett egy keskeny gyalogösvény. Már messzirő láttuk a lovasokat, hogy jönnek, ezért teljesen lehúzódtuk a széles útról. Szépen el is ment mellettünk n-1 darab. Az utolsó ló rúgott egy hatalmasat a levegőbe oldalra, a lovas be is esett a bozótosba. Ez eddig rendben is van, a súlyos az volt, hogy a patkót kb. 5 centiről láttam. Mi mozdulatlanúl néztük a térképet, még az sem lehetett, hogy megijesztettük a lovat. Ha az ott fejbetalál, nem tudom mi lett volna...
Senki nem írta hogy szükségtelen - de ha ilyen kamu, légbőlkapott ötletekkel dolgoznánk a problémám (egyáltalán mér" kell nekünk dolgozni ezen?! Az autósok maguknak építik az autópályákat ???) akkor azóta sem lenne:
- Domonyvölgy projekt - Hivatalos Trophy, épített pálya - Azonosítók önerőből - quados mentés - téli mentések (pl. vadetetőhöz igyekvő teherautó kimentése a hóból)
Erre alkalmatlanok, az eredeti céljukhoz is béna (értsd: meggondolatlan, alkalmatlan) netes ívek.
Mi értelme van ennek? Úgy értem azonos neveket x alkalommal felvonultató, kamu címeket/neveket beíró unatkozó júzerek találkahelyének jó ez. Értelme meg semmi.
Nem írtuk alá. Egyetértünk vele, ha párhuzamosan csatolják az ilyen ívekhez a :
- a VALÓBAN környezetromboló, de pénzügyileg (egyeseknek) jól jövedelmező projektek ellenőrzését - az állatok elleni kínzások/erőszak elkövetések nem csak törvényi háttérrel, hanem törvényi alkalmazással is társuljanak - A veszélyes hulladékkal szennyezőket tettük súlyának - és nem társadalmi elhelyezkedésüknek - megfelelően kezeljék/büntessék.
Ugyanis a környezet nem az, amihez hozzáér egy quad kerék (jé, le tudta írni a petíció készítője?) hanem a körülöttünk lévő flóra-fauna összesség, beleértve magunkat is. Addig meg egy lufi - semmit érő, magamutogató, légbőlkapott próbálkozás - valódi tettek nélkül.