Keresés

Részletes keresés

feuermelder Creative Commons License 2006.08.09 0 0 488

gépiesen? te tudod mit írogatsz?

1 felderítés, 2 életmentés, 3 beavatkozás

Előzmény: zaimoo (478)
MyL Creative Commons License 2006.08.09 0 0 487

Olvasgatlak benneteket........ és nem értem az embereket.......

Itt egy nagyon súlyos baleset történt, amibe sajnos meghalt 3 tűzoltó (akiket lehet, hogy nem fizetnek jól, lehet, hogy nem korszerű a felszerelése....... de EMBERek), ezért öszinte részvétem a családjának, és a rajukba tartozó kollégáknak! Nekem vannak személyes ismeröseim, akik tűzoltók....... senki nem tudja elképzelni, hogy mennyi mindent meg kell csinálniuk, mert ez a munkájuk..... mennek, szolgálatot teljesítenek...... életet mentenek...... árvízi védekeznek........ embereket, halottakat szednek ki roncs kocsikból (mert menők vagyunk és száguldozunk 160-nal városon belül.......) és tűzet oltanak....... mert ez nekik természetes...... Senki nem tudhatja mekkora seb van most minden Magyarországon élő tűzoltó lelkén...... nem kell ide politika, nem kell lőtér-felelősség vizsgálat...... csak egy néma fejhajtás....... annak a 3 EMBERNEK...... és nem elfelejteni...... valahol az országban, most is mennek és mentenek a tűzoltók, a mentősok, az orvosok......

És még egy...... ez tényleg szörnyűség........ és beszélni is kell róla....... de a média ismét talált egy koncot amit a népnek odavett és itt már megint politizálunk, egymást köpködjük...... csak egy példa Jászberényben a 2005 telének folyamán szolgálat közben...... menteni mentettek....... felborul egy tűzoltó autó, egy tűzoltó, (aki egyben férj, apa, fiú) meghalt........ cikk az Indexen...... néma fő-hajtás....... és az élet ment tovább.......  a kollégái nem vitatják az okokat: a csuszós utat, a kerekeket??? ...... semmit....... csak egy fénykép a bázison, ahol mindig ég a gyertya........  mindig velük van!!!!!!!!!!

Gondolkozzunk!

ÖSZINTE RÉSZVÉTEM!

bloki Creative Commons License 2006.08.09 0 0 486

Mert sok az ellentmondó nyilatkozat. Mint a móri vérfürdőnél, a KandH botránynál, a vecsési számlagyárnál, turul-szobornál, gazdasági helyzet elemzésénél, stb. El kell azon is gondolkodni, hogy a Tűzoltóság felszereltsége nem szervezeti belügy csupán, mert a lakosság javainak, életének mentésére specializált intézményről van szó. A jólfelszereltség nemcsak a tűzoltók épségét garantálhatja. Gondolkozzunk el, hogy hogyan van az ország ellátva pl. a magasról mentést biztosító technikával? Panellakók előnyben!

Az összevissza handabandázó illetékesek akarnak most éppen reformot az országban, a mentősök, rákbetegek, gyógyszertárak már érzik a jótékony hatást. Mellesleg, korábban már mindent megnyirbáltak, a katasztrófavédelmet is jócskán, a Honvédség a földön hever, Paks már lekozmált egyszer (vakvéletlen, hogy nem lett tragédia dologból), e jelen tűztől nincs messze az oktatóreaktor. Felhívom a figyelmet, hogy Csillebércen is van egy ördögi matériával működő masina.

Előzmény: delamancha (476)
zaimoo Creative Commons License 2006.08.09 0 0 485
Ahol a hősi halottok halálának körülményei tabu téma (pl. Kínában a bányászok), ott nagyon sok újabb hősi halott szokta őket követni.
Előzmény: feuermelder (481)
egyenlítő Creative Commons License 2006.08.09 0 0 484

és muszáj ehhez az Budapest közepén, az ország legdrágább dunaparti telkén álló, erre egyáltalán nem alkalmas műemlék épületet adni nekik

...pincéjében lévő,  100 éve lőtérnek tervezett termet.

Előzmény: zaimoo (458)
szega Creative Commons License 2006.08.09 0 0 483

"... A honlapon pedig marketing okból volt AK47-nek nevezve szerintem..."

Ja, akkor minden rendben!!! Színvonalas marketing, méltó a hazai mérnökképzés egyik bástyájához.  :(((

zaimoo Creative Commons License 2006.08.09 0 0 482
akkor hazudik a honlapjuk.  Ha én hazudnám ezt, hogy van itthon egy AK47-em, akkor egy kommandó törné rám az ajtót elég hamar, és valszeg célszerűnek látnám levenni a honlapomról.
feuermelder Creative Commons License 2006.08.09 0 0 481
neked szóltam!!!
Előzmény: ohrana (468)
delamancha Creative Commons License 2006.08.09 0 0 480

csak megelőztek, de tudhattam volna !...

Mindenesetre R.I.P. az elhunytaknak, a többi majd kiderül. Ha...

Előzmény: gvass1 (473)
tuutuu Creative Commons License 2006.08.09 0 0 479
Én is hallottam saját fülileg, ergo ennyire hiteles. Csak feltűnt az ellentmondás a lövészek képviselőjével szemben. Majd kiderül.
Előzmény: A kindertojás fantomja (456)
zaimoo Creative Commons License 2006.08.09 0 0 478

tűzoltók azt hitték

csak gépiesen alkalmazták azt a szabályt (szokást), hogy a helyszínt mindig végig kell kutatni.

Előzmény: ohrana (449)
bloki Creative Commons License 2006.08.09 0 0 477

Toldás:

Vagy, ha másra akarod felhívni a figyelmemet, akkor fogalmazd meg egyértelműen!

Előzmény: bloki (475)
delamancha Creative Commons License 2006.08.09 0 0 476

Nema akartam beleszólni, de..

NEM AK47, hanem FÉG SA-85 nevű félautomata, polgári AK klón, melyet lehet tartani sportlövészeti célból. A honlapon pedig marketing okból volt AK47-nek nevezve szerintem. Tuti biztos, hogy minden stimmel vele, legális, érvényes vizsgával rendelkező fegyverről van szó...

....de nem is éretem, miért kell az AK-n lovagolni, mig semmit nem tudunk.....

Előzmény: zaimoo (465)
bloki Creative Commons License 2006.08.09 0 0 475
A tragédi beálltának milyen konkrétan megfogalmazott momentuma szerepel az általad idecitált írásban? Vagy,
Előzmény: tavir (450)
.dot.com Creative Commons License 2006.08.09 0 0 474
Nem az a kerdesem, hogy a tuzoltok miert mentek vissza ez egyertelmu. A munkajukat vegeztek es sajnos valamilyen mulasztas kovetkezteben szornyen jartak.

Azt nem ertem, hogy az a harom ember, akiket ki kellett menteni, mit keresett ott.
A szoveg nem egyertelmu, de nekem ugy jon le, hogy a harom kimentett civil volt es nem tuzolto.
Gondolom azok, akik gyakorlatot tartottak a tuzeset elott.
Amikor begyulladt a loter es lattak, hogy nem tudjak oltani, akkor miert nem mentek ki a sajat labukon. Annyira azert nem szornyu a hely, hogy aki volt mar lent 15-20-szor az ne tudna kitalalni onnan veszhelyzetben.
gvass1 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 473

Hi,

latom sok az idiota (masok halalan politizalo), meg a hozzanemerto, sajtokocsogsegek alapjan "velemenyt" formalo okostojas itten.

Nezzunk nehany TENYT.

1. a BME loternek MINDEN polgari fegyverkategoriara volt engedelye, tehat a legpuskatol a nagykaliberu golyos puskaig MINDENNEL legalisan, es biztonsagosan lehetetett ott logyakorlatot folytatni.

2. a loter birtokaban levo "kalasnyikov" egy FEG SA85M, ami kulsore ugyan AK, de valojaban csak egy felautomata (sorozatlovesre NEM alkalas) sportpuska. Hatasadataiban egy atlagos "vaddisznozo" vadaszpuska telejsitmenyenek felet-harmadat tudja csak

3. Egy loteren ezer meg egy dolog meggyulladhat, nem kell semmi illegalisnak lenni. (Eleg ha az elegetlenul kiszorodo loporszemcsekre gondolunk, amit elfejeltenek felseperni)

4. A BME-n azert korantsem a loter a komoly veszelyforras, eleg ha a szerves vegyipari laboratoriumokban leledzo sok kobmeter nagyon gyulekony, vagy nagyon mergezo vegyuletre gondolunk. (Es pl. a K epuletben is van tobb vegykari szerves labor.)

Yooha Creative Commons License 2006.08.09 0 0 472
"A nagyobb szobányi helyiségben csak légpuskával lehetett volna gyakorolni és vélhetően ezt a szabályt sértették meg, hiszen a tájékoztatás szerint AK-47-es gépkarabéllyal lövöldöztek"
közben meg a lőtér honlapja szerint lehetett AK-47-essel lőni. Nekem ez így ellentmondás. Most a honlap hazudik (nem téved, hazudik) vagy a hírforrás?
Makarov Creative Commons License 2006.08.09 0 0 471

Szóval mégiscsak mummus!

Egyesek máris tudni vélik amiről még a helyszinelő szakértők sem tudnak biztosan, hogy biztosan ez volt az ok! Holott írtam, hogy egyes sportfegyverek ha úgy tetszik erősebbek! Nem ám csak a 22-es lehet sportcélú fegyver!

Előzmény: Törölt nick (457)
zaimoo Creative Commons License 2006.08.09 0 0 470

egyetem - normális helyezken ott tanulni szoktak.

és nem arra való, hogy ott hülyegyerekek AK-47-essel a falba kilőtt tár okozta 'katarzis élménytől' a gatyájukba élvezzenek.

Előzmény: még csak az kéne (464)
még csak az kéne Creative Commons License 2006.08.09 0 0 469
Oltás parancsnok nem azért van ott, hogy bemenjen, hanem hogy szervezzen, irányítson
Előzmény: Törölt nick (463)
ohrana Creative Commons License 2006.08.09 0 0 468
A katasztrófavédelmi főigazgató és a fővárosi tűzoltóparancsnok közleményében. Egyik áldozat a Roham Szolgálat parancsnoka. Akinek normális esetben a legjobban kell tudni a mennyi levegője van még, stb...

o
Előzmény: Yooha (454)
feuermelder Creative Commons License 2006.08.09 0 0 467

Nem beleszólni akarok de amit ti műveltek az puszta okoskodás,

és nem szeretném ha odáig elfajulna a dolog hogy a tragédiában elhunyt tűzoltó hősök emlékébe akartok belegázolni!!

tavir Creative Commons License 2006.08.09 0 0 466
Ők voltak a lőtéren, akik lőttek. Understand?
Előzmény: .dot.com (462)
zaimoo Creative Commons License 2006.08.09 0 0 465
De mi a túrót keres egy AK-47-es egy 'sportlövő' kezében ?  Tudnád nekem idézni a törvényt, ami a sportlövészetben használható fegyvereket leírja ?
Előzmény: Makarov (461)
még csak az kéne Creative Commons License 2006.08.09 0 0 464

"és muszáj ehhez az Budapest közepén, az ország legdrágább dunaparti telkén álló, erre egyáltalán nem alkalmas műemlék épületet adni nekik ingyen ? "

Igazad van, sokkal jobb lenne áron alul eladni valami szoci havernak, aki majd létrehoz egy projektcéget, épít rá egy panorámát eltakaró épületet, amit elad és az a6 audiját lcserélheti A8-ra meg még kijön egy dunakanyari villa is a maradékból.

De még az is lehet, hogy ez lesz a vége.

Előzmény: zaimoo (458)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 463
Nem az oltás parancsnoka volt, hanem az erősítésként oda érkező egyik egység parancsnoka.
.dot.com Creative Commons License 2006.08.09 0 0 462
"A rajok három személyt megtaláltak és légző álarcok segítségével kimentettek"

Az a 3 szemely mi a francot keresett ott, arrol beszelek...
Előzmény: tavir (455)
Makarov Creative Commons License 2006.08.09 0 0 461

Nem semmi módon vagy paraszt! Szó sincs az adófizetők pénzéről, egyébként tudnád mások (politikus, hivatalnok) miket csinálnak az adófizetők pénzéből!

Előzmény: zaimoo (445)
VDoki Creative Commons License 2006.08.09 0 0 460
Na igen, ez egy jó kérdés hogy milyen fegyverekre volt engedélye a lőtérnek??? Mert talán erről kéne legelőszőr beszélni...
Előzmény: tuutuu (451)
még csak az kéne Creative Commons License 2006.08.09 0 0 459

Nem árt az, ha az országban a lövészet sport működik.

Működik a szomszédos országokban is, ha már nincs hadseregünk, akkor legalább olyan lakosság legyen ami közül páran láttak már puskát.

Előzmény: zaimoo (445)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!