Olvasgatlak benneteket........ és nem értem az embereket.......
Itt egy nagyon súlyos baleset történt, amibe sajnos meghalt 3 tűzoltó (akiket lehet, hogy nem fizetnek jól, lehet, hogy nem korszerű a felszerelése....... de EMBERek), ezért öszinte részvétem a családjának, és a rajukba tartozó kollégáknak! Nekem vannak személyes ismeröseim, akik tűzoltók....... senki nem tudja elképzelni, hogy mennyi mindent meg kell csinálniuk, mert ez a munkájuk..... mennek, szolgálatot teljesítenek...... életet mentenek...... árvízi védekeznek........ embereket, halottakat szednek ki roncs kocsikból (mert menők vagyunk és száguldozunk 160-nal városon belül.......) és tűzet oltanak....... mert ez nekik természetes...... Senki nem tudhatja mekkora seb van most minden Magyarországon élő tűzoltó lelkén...... nem kell ide politika, nem kell lőtér-felelősség vizsgálat...... csak egy néma fejhajtás....... annak a 3 EMBERNEK...... és nem elfelejteni...... valahol az országban, most is mennek és mentenek a tűzoltók, a mentősok, az orvosok......
És még egy...... ez tényleg szörnyűség........ és beszélni is kell róla....... de a média ismét talált egy koncot amit a népnek odavett és itt már megint politizálunk, egymást köpködjük...... csak egy példa Jászberényben a 2005 telének folyamán szolgálat közben...... menteni mentettek....... felborul egy tűzoltó autó, egy tűzoltó, (aki egyben férj, apa, fiú) meghalt........ cikk az Indexen...... néma fő-hajtás....... és az élet ment tovább....... a kollégái nem vitatják az okokat: a csuszós utat, a kerekeket??? ...... semmit....... csak egy fénykép a bázison, ahol mindig ég a gyertya........ mindig velük van!!!!!!!!!!
Mert sok az ellentmondó nyilatkozat. Mint a móri vérfürdőnél, a KandH botránynál, a vecsési számlagyárnál, turul-szobornál, gazdasági helyzet elemzésénél, stb. El kell azon is gondolkodni, hogy a Tűzoltóság felszereltsége nem szervezeti belügy csupán, mert a lakosság javainak, életének mentésére specializált intézményről van szó. A jólfelszereltség nemcsak a tűzoltók épségét garantálhatja. Gondolkozzunk el, hogy hogyan van az ország ellátva pl. a magasról mentést biztosító technikával? Panellakók előnyben!
Az összevissza handabandázó illetékesek akarnak most éppen reformot az országban, a mentősök, rákbetegek, gyógyszertárak már érzik a jótékony hatást. Mellesleg, korábban már mindent megnyirbáltak, a katasztrófavédelmet is jócskán, a Honvédség a földön hever, Paks már lekozmált egyszer (vakvéletlen, hogy nem lett tragédia dologból), e jelen tűztől nincs messze az oktatóreaktor. Felhívom a figyelmet, hogy Csillebércen is van egy ördögi matériával működő masina.
akkor hazudik a honlapjuk. Ha én hazudnám ezt, hogy van itthon egy AK47-em, akkor egy kommandó törné rám az ajtót elég hamar, és valszeg célszerűnek látnám levenni a honlapomról.
NEM AK47, hanem FÉG SA-85 nevű félautomata, polgári AK klón, melyet lehet tartani sportlövészeti célból. A honlapon pedig marketing okból volt AK47-nek nevezve szerintem. Tuti biztos, hogy minden stimmel vele, legális, érvényes vizsgával rendelkező fegyverről van szó...
....de nem is éretem, miért kell az AK-n lovagolni, mig semmit nem tudunk.....
Nem az a kerdesem, hogy a tuzoltok miert mentek vissza ez egyertelmu. A munkajukat vegeztek es sajnos valamilyen mulasztas kovetkezteben szornyen jartak.
Azt nem ertem, hogy az a harom ember, akiket ki kellett menteni, mit keresett ott. A szoveg nem egyertelmu, de nekem ugy jon le, hogy a harom kimentett civil volt es nem tuzolto. Gondolom azok, akik gyakorlatot tartottak a tuzeset elott. Amikor begyulladt a loter es lattak, hogy nem tudjak oltani, akkor miert nem mentek ki a sajat labukon. Annyira azert nem szornyu a hely, hogy aki volt mar lent 15-20-szor az ne tudna kitalalni onnan veszhelyzetben.
latom sok az idiota (masok halalan politizalo), meg a hozzanemerto, sajtokocsogsegek alapjan "velemenyt" formalo okostojas itten.
Nezzunk nehany TENYT.
1. a BME loternek MINDEN polgari fegyverkategoriara volt engedelye, tehat a legpuskatol a nagykaliberu golyos puskaig MINDENNEL legalisan, es biztonsagosan lehetetett ott logyakorlatot folytatni.
2. a loter birtokaban levo "kalasnyikov" egy FEG SA85M, ami kulsore ugyan AK, de valojaban csak egy felautomata (sorozatlovesre NEM alkalas) sportpuska. Hatasadataiban egy atlagos "vaddisznozo" vadaszpuska telejsitmenyenek felet-harmadat tudja csak
3. Egy loteren ezer meg egy dolog meggyulladhat, nem kell semmi illegalisnak lenni. (Eleg ha az elegetlenul kiszorodo loporszemcsekre gondolunk, amit elfejeltenek felseperni)
4. A BME-n azert korantsem a loter a komoly veszelyforras, eleg ha a szerves vegyipari laboratoriumokban leledzo sok kobmeter nagyon gyulekony, vagy nagyon mergezo vegyuletre gondolunk. (Es pl. a K epuletben is van tobb vegykari szerves labor.)
"A nagyobb szobányi helyiségben csak légpuskával lehetett volna gyakorolni és vélhetően ezt a szabályt sértették meg, hiszen a tájékoztatás szerint AK-47-es gépkarabéllyal lövöldöztek" közben meg a lőtér honlapja szerint lehetett AK-47-essel lőni. Nekem ez így ellentmondás. Most a honlap hazudik (nem téved, hazudik) vagy a hírforrás?
Egyesek máris tudni vélik amiről még a helyszinelő szakértők sem tudnak biztosan, hogy biztosan ez volt az ok! Holott írtam, hogy egyes sportfegyverek ha úgy tetszik erősebbek! Nem ám csak a 22-es lehet sportcélú fegyver!
A katasztrófavédelmi főigazgató és a fővárosi tűzoltóparancsnok közleményében. Egyik áldozat a Roham Szolgálat parancsnoka. Akinek normális esetben a legjobban kell tudni a mennyi levegője van még, stb...
"és muszáj ehhez az Budapest közepén, az ország legdrágább dunaparti telkén álló, erre egyáltalán nem alkalmas műemlék épületet adni nekik ingyen ? "
Igazad van, sokkal jobb lenne áron alul eladni valami szoci havernak, aki majd létrehoz egy projektcéget, épít rá egy panorámát eltakaró épületet, amit elad és az a6 audiját lcserélheti A8-ra meg még kijön egy dunakanyari villa is a maradékból.