Na azt nem fogom megvenni. Szinte sejtettem, hogy majd kiadnak egy ilyen külön számot is :D Ezeknek az elméleteknek a 90% nevetséges. HAARP,Chemtrail stb. mind tarthatatlan hülyeség. Ennyi mindentől már rég megpusztult volna mindenki :D...Mindenbe belelátnak valamit. A koncerten mutat valaki egy ördögvillát, már illuminatinak kiáltják ki...:DD de ez már off, mindenesetre ez az a rovat amit mindig utolsónak olvasok el a sima újságban is.
Csak a rend kedvéért említem meg, hogy a Hihetetlen különszámát csak az vegye meg, aki rajong az összeesküvés-elméletekért. Én megvettem, de ez nem volt túl jó ötlet. Viszont ha már megvan, ki is fogom olvasni, de csak lassacskán, különben megviseli az idegeimet.
Már én is foglalkoztam a gondolattal, hogy abbahagyom, de már túlságosan megszoktam. Ráadásul mindig találok benne valami érdekességet, nem okvetlen a mi témakörünkből.Most például számomra figyelemreméltó a XIX. századi spiritizmusról szóló cikk. Figyelem: nem a misztikus, hanem a történeti része.
Némely sárkányészlelés nagyon hasonlít egy forgószélre, ami elég sűrűn előfordulhatott. A néphite ezt sűrűn tulajdonította a garabonciás (barboncás) diáknak, ez biztos így volt még Gárdonyi idejében is. A látható sárkányábrázolás egy kissé eltorzított krokodil. Krokodilra vall az ichneumon emlegetése is, ez ugyan nem támadja meg a felnőtt állatot, de a tojásokat szívesen ette. Azt hiszem, ezek a történetek is sok tényezőből állnak össze, nem egy szálból szövődnek.
Süsü, te ittál! Lehelj csak ide! Igen, ezek valának a királyfi utolsó szavai az egyik leghumánusabb utolsó mondatos vicc szerint. Mivel minden mesének van valós alapja, még Csukás István Süsüjének is, utána jártunk: mi közünk nekünk magyaroknak a sárkányokhoz.[...] Bővebben!Tovább »
Az április havi Hihetetlen figyelemreméltó írásokat tartalmaz a mi témánkkal kapcsolatban.A 29-33 oldalon hosszú cikk a jetiről, csak még nem volt időm figyelmesen átnézni. A 70-71 oldalon újabb cikk a New Jersey-i ördögről. Tudom, hogy kriptozoológia és nem a kriptobotanika a témánk, de azért megírom, hogy a 68-69 oldalon emberevő növények címmel van egy újabb érdekesség. Ez utóbbi kettő iránt finoman fogalmazva is erős kételyeim vannak.
Voltam a Széchényi Könyvtárban kutatgatni és egy nagyon régi, "Vasárnapi újság" c. magazin 1877-es számában találtam írást kriptozoológiával kapcsolatban. A tengeri kígyók a fő téma.
Feltöltöttem az újságot a következő linkre és az újság 88-89.-ik oldalán olvashatja el az akit érdekel, nagyítsatok rá hogy olvasható legyen. Itt a link ahonnan leszedhetitek:
Bizony ám, nekik is van nyüvijük Viszont ez a Tunbridge Wels olyan szépen hangzik, mintha Dickens írta volna. Az illető élőlényt először 1942-bem látták, azóta nem sokszor.
Még nem vettem meg. A Hihetetlen kapható a sarki közértben, az UFO-magazinért keresnem kell egy újságost. Ma meg is teszem, aztán beszámolok az eredményről. Remélem, már megjelent.
Megvettem a március havai Hihetetlent. A 65 oldalon egy cikk az Angliában, Tunbridge Wells környékén felbukkanó jetiről. Vagy valami olyasféléről. Enyhén szólva is kételyeim vannak iránta, viszont legalább megadták a forrást, igyekszem híven lemásolni: www.tunbridgewellspeople.co.uk, továbbá a Kent News, illetve a The Sun magazin.
Vicces emberek lakhatnak arrafelé...
A többi részt még nem néztem át, ha van valami érdekes, megírom. A cikk a 65. oldalon jelent meg.
In 2000, two photographs said to be of the Skunk Ape were taken by an anonymous woman and mailed to the Sarasota County, Florida, Sheriff's Department. The photographs were accompanied by a letter from the woman in which she claims to have photographed an ape in her backyard.[3] The woman wrote that on three different nights an ape had entered her backyard to take apples left on her back porch. She was convinced the ape was an escaped orangutan. The pictures have become known to Bigfoot enthusiasts as the "skunk ape photos."
Érdekesek az indián legendák, ez egy könyvből van:
"I have spent several years doing research on the Cheerokee Indian, which is a branch of the Iroquoise tribe. When the Cheerokees migrated into the hills of the Tennessee they came upon a strange race os "moon eyed" people who could not see in the daylight. The Cheerokees being unable to understand "these wretches" expelled them... Barton in 1797 states "these people were strange white race, far advanced, living in houses." Heywood. 26 years late, states the invading Cherokees found white people near the head of Little Tennessee with forts extending down as far as the Chickamauga creek. he gives the location of three of these forts. Confirmation of this is found in Robert Silverberg's excellent book "Mound builders of Ancient America"
Jobb későn, mint soha alapon még valami jutott eszembe. Szerintetek meg lehet-e ítélni ennek az állítólagos élőlénynek a méreteit? Ki tudja miért, engem szöcskére emlékeztet, de biztos, hogy nem rovar.
Nemere István szerint a Némo kapitány alapötlete is több újsághíren alapul. Több olyan haót javítottak a dokkokban, amin valami háromszögű fémtárgy hagyott léket.További off: azt hiszem, érdekes lenne az egykori Osztrák-Magyar monarchia újságjait áttanulmányozni, a kis színes hírek között érdekességekre vadászva. Nem is annyira a nagy napilapokra gondolok, hanem a nagyszámban megjelenő vidéki újságokra.