Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.16 0 0 123

Dönteni, felelősséggel, esetleg megelőzni már korábban kellene.

Pláne úgy, hogy a pápa megmondta, még gumit se használjon hívő keresztény.

Nem kell csinálni, oszt annyi.

Ha ő nem csinálhatja, ne csinálja más se.

Ezen a tüntetésen egyetlen érintett sem volt jelen.

Csupán hivatásos tüntetők, javarészt férfiak és néhány antinő, akit a gyermekáldás veszélye úgysem fenyeget.

Bár mint tudjuk rossz nő nincs, csak kevés alkohol.

Előzmény: marmota (45)
schpenoth Creative Commons License 2005.09.16 0 0 122
Erről kérdez meg egy katolikus papot:-)
Előzmény: milendee (119)
schpenoth Creative Commons License 2005.09.16 0 0 121
Azé' ez eléggé ócska trükk volt!
Előzmény: papuc (89)
NattyDread Creative Commons License 2005.09.16 0 0 120
"A nőnek joga van a saját testéhez..."
Ez honnan van? Forrás?
Előzmény: Törölt nick (116)
milendee Creative Commons License 2005.09.16 0 0 119
ne *rjatok. ha a zsepiben marad, akkor valszeg nem bűn.
Előzmény: drzyx (1)
papuc Creative Commons License 2005.09.16 0 0 117
Bocsánat, az előző hozzászólást nem neked szántam csak félrecímeztem.
Előzmény: Törölt nick (116)
papuc Creative Commons License 2005.09.16 0 0 115

Szóval úgy véled ez olyan nyilvánvaló, hogy mindenkinek előre tudnia kell, aki meg nem az megérdemli.

Előzmény: tüzes fal (104)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.16 0 0 114

utulien

persze azt is feltehetnem kerdeskent, hogy az szdsznel amelyik ugye liberalis partkent hatarozza meg onmagat mennyiben gyakorlat a nyitott hazassag? es a nyitott hazassag esetleges HIANYA mind a keet fel egyezo akaratan vagy csak az egyik fel diktatuman alapszik?

vagy hogy az szdsz-es kapcsolatok hany szazaleka billen az egyik oldal tulsulya fele? tehat mennyib en ervenyesulnek egyik fel akaratai szinte kizarolagosan akaar egy esetleges kettos merce ervenyesulesevel.

ertem ez alatt hgoy amit nekem szabad azt neked SAJNOS nem szabad.!

Előzmény: alfredoo (111)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.16 0 0 113

drzyx

persze. csak ugy erdeklodom es kerdezgetek. az elet sokszinu, mint ezt mind a ketten valljuk is...

Előzmény: drzyx (106)
papuc Creative Commons License 2005.09.16 0 0 112
Bocs, a válasz ide szólt.
Előzmény: drzyx (103)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.16 0 0 111

utuline

maradjunbk abban hogy az elet sokszinu. mondjuk egy viszonylag fiatal lany eletebe a szulei is bele szoktak szolni. szvsz.

Előzmény: Törölt nick (105)
papuc Creative Commons License 2005.09.16 0 0 110

Egy szóval sem mondtam, hogy velem történt meg. Szerintem félreérteted amit írtam. Egyébként kérlek , érvekkel mutasd meg nekem, hogy mi az amit rosszul gondolok.(indulatokra nincsen szükség, lehet beszélgetni anélkül is )

alfredoo Creative Commons License 2005.09.16 0 0 108

tf

lehet hogy nem tartozik ide de meeg ha hivo lennek akkor is kurvara nem erdekelne hogy a sebesz az vallasos vagy vallastalan. mint ahogy hivosegem ellenere nem operaltatnam meg magam pappal ha az egyben nem orvos is.

a peldalozasod mondjuk sokkal jobb es teljesebb lenne ha azt is elmondanad hogy ismersz valakit aki egesz eleteben vallasos volt es halala elott rajott hogy hulyeseg es hogy atvertek a papok es nincs is tulvilag... ilyen is van es en ismertem is ilyen embert. akkor melyikbol altalanositsunk?

Előzmény: tüzes fal (100)
drzyx Creative Commons License 2005.09.16 0 0 107
mondjuk ha közös döntés volt és a férfi fel szeretné neveli, a nő meg el akar menni, hát menjen, de legalább a pasinak legyen valami beleszólása, akkor is, ha a döntés úgyis a nőé... mondjuk véleménynyilvánítás vagy ilyesmi...:)
drzyx Creative Commons License 2005.09.16 0 0 106
hát legalábbis tán van valami beleszólása neki is...
Előzmény: alfredoo (101)
tüzes fal Creative Commons License 2005.09.16 0 0 104

"Honnan ismerné bárki a döntése következményeit, ha senki nem mondja el neki?"

Ha valakinek önmagától nem jut eszébe, hogy az abortuszát bánni fogja lelkiismereti oldalról, az amúgy sem fogná fel ha elmondanák neki.

Előzmény: papuc (95)
drzyx Creative Commons License 2005.09.16 0 0 103
te csak írsz, magadat nem olvasod? a 93-ban te írtad le, hogy honnan is lenne fogalmad bármiről is ha nem magyarázzák el neked...
Előzmény: papuc (99)
alfredoo Creative Commons License 2005.09.16 0 0 101

pixy

a valasz nem minden esetben a noe. van amikor a ferfipartnere van amikor a semmiben nem erintett ferje es csalade.

Előzmény: Törölt nick (67)
tüzes fal Creative Commons License 2005.09.16 0 0 100

A súlyemelőnek nem tartozik a súlyemeléshez, hogy úgy tesz mintha belepökne a tenyerébe, mert már régóta krétaport használnak, mégsem piszkálja senki.

"amúgy pedig aki hangosan imádkozik minden műtét előtt, annak inkább nem mennék a keze alá."

Ha nem mennél, hát nem mennél, lenne helyetted elég jelentkező aki nem akadna fenn ilyen apróságokon. :)

De a viccet félretéve, szerintem ha olyan problémád lenne ami hasonló végzetségű orvost kíván, valószínűleg nemcsak eltekintenél ettől az apróságtól, de még talán te is megtalálnád a saját vallásodat.

Fura dolog ez a vallás, van velünk szemben egy kőkomonista idős asszony, (sztahanovista traktoros volt az 50-es években amikor a női egyenjogúság jegyében rokkantották sorra a nőket nehéz fizikai munkával a szocik) aki amióta a férjét infarktus érte meg a saját egészsége is megrokkant, egyszerre hívő lett és a templomba megy rendszeresen.

Ha a gyertyalángot eccer-kétszer meglibbenti a szél, majd te is jobban vigyázol rá, hogy el ne aludjon.

Nem feltétlenül magad miatt.

Előzmény: Törölt nick (91)
papuc Creative Commons License 2005.09.16 0 0 99

Miért személyeskedsz?

Kifejtenéd bővebben , hogy miről nincs fogalmam, és mivel nem értesz egyet?

Előzmény: drzyx (98)
drzyx Creative Commons License 2005.09.16 0 0 98
így is van, ezért tőled pl. el kellene venni minden döntési jogot, mert fogalmad sincs, hogy minek mi lesz a következménye, majd Téglásy meg Semjén megmondja amit döntöttél...
Előzmény: papuc (95)
papuc Creative Commons License 2005.09.16 0 0 95

Direkt fogalmaztam ilyen ellentmondásosan, mert az a véleményem, hogy nem  könnyíti meg az emberek életét, sőt.

"Aki mégis felvállalja az számoljon a döntésének a következményeivel is, ilyen tekintetben is mint amit leírtál."

Honnan ismerné bárki a döntése következményeit, ha senki nem mondja el neki?Ami a Bizottság előtt történik az minden csak nem a kockázatok ismertetése, és az emberek nem úgy születnek , hogy  mindent tudnak.  Senki sem tudja fiatalon, hogy milyen lesz felnőttnek, öregnek, betegnek lenni.

Előzmény: tüzes fal (93)
drzyx Creative Commons License 2005.09.16 0 0 94

mondjuk ezt se gondoltam volna soha, hogy ha az utolsó mondati szurka-piszkádat nem teszed oda még egyet is tudok érteni veled...

vagy veled van baj, vagy velem:) (de asszem neked lophatták el gaz libsik a nicked:)

Előzmény: tüzes fal (93)
tüzes fal Creative Commons License 2005.09.15 0 0 93

Ellentmondásos amit írtál:

"Az abortusz valóban megkönnyíti az emberek életét ,a férfiakét legalábbannyira mint a nőkét."

"van aki iszonyatos bűntudattal éli meg az anyaságát."

Akkor csak nem könnyíti meg az emberek életét...

Aki mégis felvállalja az számoljon a döntésének a következményeivel is, ilyen tekintetben is mint amit leírtál.

De ne akarja valaki kategorikusan megtiltani az abortuszt, ha mondjuk olyan környezetbe születne a gyerek, amiben nincsenek biztosítva az emberhez méltó körülmények.

Nem elég a gyerekválaláshoz az, ha valaki fent elpukkantja magát, hogy nagy a jólét.

papuc Creative Commons License 2005.09.15 0 0 92
Biztosan félreérthetően fogalmaztam, mondjuk úgy, hogy  az abortusz lehetőséget nyújt ( akár férfi vagy akár nő) hogy jobbna kontrolláld az életed. Így jó lesz?
Előzmény: drzyx (90)
drzyx Creative Commons License 2005.09.15 0 0 90

Az abortusz valóban megkönnyíti az emberek életét

Te nem vagy magadnál, mi az, hogy megkönnyíti? Te tényleg csak eddig látsz, hogy megkönnyíti? Csináltál már valakivel ilyet végig, vagy magad? Tudod mennyi szenvedéssel, megaláztatással jár és mekkora dilemma? Te valami furcsa előlény lehetsz, vagy szoft...

papuc Creative Commons License 2005.09.15 0 0 89

Akkor jó. Szóval ajánlanék megfontolásra néhány szempontot. Az abortusz valóban megkönnyíti az emberek életét ,a férfiakét legalábbannyira mint a nőkét. Megkönnyíti és ugyanakkor iszonyatos terhet rak a vállukra. Ugyanis ha van néhány megszakított terhesség a hátad mögött, és azután próbálsz meg gyereket vállalni , nagyon nehezen nézel a megszületett gyerekeid szemébe is. Van akinek semmi problémát nem okoz, de van aki iszonyatos bűntudattal éli meg az anyaságát.

Ott voltam néhány halálos ágy mellett is és volt néhány  mély beszélgetésem. Azok az asszonyok semmit nem sirattak meg úgy mint a meg nem született gyerekeiket.

Előzmény: tüzes fal (86)
drzyx Creative Commons License 2005.09.15 0 0 88
persze lehet ő képviselte a Nemzeti Szöveccséget...
Előzmény: drzyx (84)
tüzes fal Creative Commons License 2005.09.15 0 0 87
Ne puncsolj, nem jár érte plusz pont. :)
Előzmény: drzyx (82)
tüzes fal Creative Commons License 2005.09.15 0 0 86
tőlem egészen nyugodtan...
Előzmény: papuc (83)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!