Kézilabda-szurkolókból alakult kézilabda-csapatok egymás közötti mérkőzéseiről, tornáiról szóló topik.
Eredmények, élménybeszámolók, képek a meccsekről és az azt követő közös bulikról.
Miért lenne ezzel a buli utólag elrontva? Az a buli úgy volt jó, ahogy volt, se akkor, se utólag nem rontja el senki. Egy nagyszerű hétvége emlékeként marad meg minden résztvevőben, ebben biztos vagyok.
Ha ez a szabályozás megvalósulna, az se rontana a bulin, hiszen nem a résztvevők arányát szabályozná, hanem az egyidőben a pályára lépőkét. Magyarul akár teljes nb1-es csapat is jöhet, bulizhat, ülhet a kispadon, csak épp férjenek be a keretbe az amatőrök is. Ennyi.
Ennek az általam javasolt szabálynak amúgy nem az lenne a feladata, hogy az "igazi szurkolók"-nak adjon játéklehetőséget - hisz ez elég nehezen definiálható és ellenőrizhető fogalom -, hanem, hogy az amatőröknek - vagy hogy szienit jó megfogalmazását használjam - a "képzetlen játékosoknak" is adjon játéklehetőséget. Ha ez - egyelőre - két-három csapatnál gond, akkor két-három csapat miatt is érdemes lehet bevezetni.
Az igaz, hogy többé-kevésbé ismerjük egymás táborait, de szerinted ha az ellenfél szurkolói csapatában egy ismeretlen arc van, akkor igazolást kell kérni tőle, hogy valóban szurkoló-e, vagy mi? Ehhez előbb pl. definiálni kellene, hogy kit nevezünk szurkolónak, utána meg kellene határozni az ellenőrzés módját... no ez már szerintem is túlszabályozás lenne, és nem látom, hogyan lehetne megvalósítani. Amúgy nekem az elég, ha valaki vállalja annak a csapatnak a nevét, amilyen szinekben fellép. (Én pl. biztos csak ferencvárosi mezben játszanék... kivéve tavaly nyáron, amikor a Győrnek kellett besegítenem - ez amúgy nem esett nagyon nehezemre, és saját érdekünk is volt, hogy lejátszhassuk a meccset -, de kaptam is akkor ezért eleget a Népligetben:-)))
Egyetértek Veled abban, hogy elsősorban nekünk magunknak kell saját csapaton belül szabályozni a "mozgalmat". De néhány dologban meg kellene egyeznünk, pont azért, hogy a következő együtt töltött hétvége is legalább ilyen jó legyen. Nem miattatok, vásárhelyiek miatt kell bizonyos szabályokat meghozni, hiszen a Tiétek abszolút szurkolói csapat volt.
Simán ki lehet hozni nullszaldósra egy ilyen rendezvényt. Nekünk nagyjából sikerült, néhány tízezer bukta meg nem számíthat. Persze csak akkor, ha mögötte van egy szervezett társasg, amely felvállalja a rendezést, amelynek megfelelő kapcsolatai vannak. Akik abból indulnak, hogy minél kevesebb nevezési díjat kelljen beszedni. És épp ezért jönnek el minél többen. Mert megfizethető. Minél többen jönnek annál nagyobb a bevétel. Mi sem nyertünk pályázaton... Azt most hagyjuk, hogy milyen indokkal nem... Viszont össze lehet kalapozni úgy a szponzori pénzeket, hogy ne legyen belőle bukás. Szerintem ezen tornák publicitása (FanTour, Országos Szurkolói Kézilabda Torna) segíthet a későbbiekben a szponzorok keresésében. Már most akadnak ilyen jelzések. Egyébként meg azzal, hogy véget az első, elkezdődött a második szervezése...
A magatartási problémákat meg csak te nagyítod fel... A pályán és a nézőtéren a meccs hevébeb sok minden belefér. A meccs után úgyis együtt megyünk a büfébe. Mi aztán igazán jóban vagyunk a fradistákkal, de a meccseken ugyanúgy megy a beszólogatás, sőt a szabálytalanságok, mintha "vérkomoly" meccset játszanánk.
Nagyon jó ötlet a szurkoló tornák megszervezése. De ehhez nem csak ötlet kell hanem pénz is. Eddig csak Veszprém és Győr szervezett, vajon Vácon kivül esetleg ki tud még összehozni egy két napos viadalt? Mert gondolom senki nem fog a saját zsebéből hiányt tömni...
Minden pénzbe kerül, ha nincs pályázat és szponzorok fele történő segítség kérése, lényegében veszteséges a rendezvény. Egyelőre úgy veszem észre pár torna tapasztalatával lehet leülni beszélni a mikéntekről, addig pedig a hibákra kellene koncentrálni. És nemcsak azokkal a felmerülő gondokkal szembenézni, hogy ki, hol igazolt vagy nem igazolt, profi státuszú e, hanem milyen magatartásbeli problémákkal szembesül is a rendező...Mert ez is volt Győrben és pont olyan csapatnál ahol azok az amatőrök maradtak éppen háttérben, vagy ott se, akiknek lényegében szólna a műsor...
Egyértelmű, hogy szabályozni kell a dolgokat, de ez csak akkor fog működni, ha megalkotjuk az ehhez szükséges intézményrendszert. Magyarul azt a felsőbb szervet. MOndjuk pl. a Kézilabda Szurkolók Országos Szövetségét vagy ilyesmit, amely betartatja a szabályokat...Csakhogy ehhez nem kevés idő és pénz kell. És mindettől függetlenül a mi csapatunkban ugyanezek az emberek fognak kézilabdázni, mint most és szerintem nálatok is...