Keresés

Részletes keresés

Százbolha Creative Commons License 2008.01.30 0 0 5015

Magyar létezik.

Letöltöttem/felraktam, de sosem hallgatom meg, csak azt a pár sort mondja egy közepesen kiművelt hang.

Ha nagyon szükséges, akkor a dátumok alapján kikereshetem, de ahány tudomány annyi hangfile lehet.

Előzmény: jegyalja (5013)
jegyalja Creative Commons License 2008.01.30 0 0 5014
Hát igen, a nagy bónuszköröcskékkel kapcsolatban csak egy megoldás van: az egérgörgővel nagyobbra kell venni a térképfelbontást... :-)
Előzmény: Erinaceus (5012)
jegyalja Creative Commons License 2008.01.30 0 0 5013
Ha már a fordítás szóba került: én mostanában gyakran játszom franciául meg németül. Ez a "gyári" fordítás itt abszolút oké, viszont ami zavar, hogy a technológiákról az mp3 ismertető továbbra is angolul van. Próbáltam külföldi site-okon keresni francia meg német hangfájlokat, de nem találtam. Esetleg nincs valakinek erre valamilyen ötlete???
Előzmény: Százbolha (5010)
Erinaceus Creative Commons License 2008.01.30 0 0 5012

Szia, Százbolha! :)

A fordítást régebben én is segítettem, majd tavasszal ránézek ismét, akkor majd javítgatom, oké? :)

(Majd Sussal is ismét felveszem a kapcsolatot, aki a fordítás-honlap gazdája)

Jó, hogy itt vagy!

Ja, és a bónusz-köröcskék mérete engem is zavar...

Százbolha Creative Commons License 2008.01.29 0 0 5011

namégvalami...

A 2008/GOTM2-ből már kiestem, mert újrakezdtem a pályát.

(elsőre elnéztem, hogy "Állandó háború" ficsőr van beállítva... ilyet még sosem játszottam, mert nem sok értelmét látom)

De vajon ezt, hogy ellenőrzik az ellenörzők????

Mikor pár éve CIV3-val GOTM-oztunk próbáltunk olyan szabályokat hozni amik betarthatók és nagyjából ellenőrizhetők voltak.

Az újrakezdés tiltása.... szerintem mindenki fut néhány kört az "igazi" játék elött.

A gép-AI is tudja merre terjeszkedjen, vagy mindig szerencséje van. (szerintem)

Itt a GOTM2: http://www.civ4.hu/forums/viewthread/113/

Aki még nem ismerte próbálja ki.

Előzmény: Százbolha (5009)
Százbolha Creative Commons License 2008.01.29 0 0 5010

www.sus.hu/civ4 -ről megint letöltöttem a magyarítást.

Régebben is megtettem, de akkor még elég hiányos volt és rengeteg HKEY hiba volt.

Most sokkal jobb a helyzet!!!

Nagy tisztelet és grat a fordítóknak és főleg annak aki a fordítós oldalt megcsinálta.

Nekem élvezhetőbb a játék magyar nyelven. Köszönet érte

de.....................

Azokból a részekből amik nincsene lefordítva, néha ez a helyettesítő szöveg "n m k"

nincs még kész.

Igy néhány fontos menü vagy infó csak n m k - val jelenik meg.

Ez gáz...

A fordító oldal lehetőséget biztosít az eredeti angol szöveg copyzására.

Egy gomb és ott az angol, amit a legtöbben megértünk, mégha nem is vagyunk pörfektek a nyelvből.

Kár érte, sok munka lenne a kikeresése és átkopizása igy utólag.

**

Néhány bénácska fordítás is előfordul:

Pl.

Swordsmen - Vasas   (minimum Kardforgató kéne vagy esetleg Vitéz)

Rifling - Huzagolás  (persze ez a szótári alakja, de értelemszerűen Puska vagy Fegyver jobb lenne tudomány megnevezésnek)

**

Aztán a szöveg vulgarizálásával sem értek egyet, ami sok helyen viccesnek hathat, de szerintem nem ez a játék eredeti "fillingje":

Sire, as our empire grows, we would be wise to spread our state religion,

Főnök! Ha már így megnőtt ez a kóceráj, nem ártana egy kicsit szétszórni az államvallásunk,

nemár....

Ismét csak tisztelet a fordítóknak, de a fordítás stilárisan igen gyatra.

Az rendben hogy kihagyjuk a névelőt az előre nem definiált szavak elől (a-az probléma), de ettől még a szöveg érthetőségét erősen javítaná ha máshol használnák.

Nem beszélve a tagmondatokat összekötéséről. Néha az az érzésem webforditás.hu-t használták.

Bocs!

Előzmény: Százbolha (5009)
Százbolha Creative Commons License 2008.01.29 0 0 5009

Sziasztok!

Hosszú idő után ismét játszotam a CIV4-vel.

Leginkább au ösztönzöt, hogy a vv4.hu-n ismét vannak GOTM-ok.

A régi próblémám javult: a játéktól már nem fárad anyira a szemem.

Még VS tanácsára letöltöttem a BLUE_MARBLE verziót és a civscale programmal átméreteztem amit csak lehetet.

(igy már majdnem olyan mint egy CIV3....)

A játékmenettel nincs gondom, bár az AI sokkal rafináltabb és még mindig "csal" a gép, de hát ez van.

78% esélyű katonáim támadását egy "harcos" kivédte...  OK, de egymás után 3x???

reload.

**

Lecserélgettem a ScreenBG-ket is.

Pl ami a game loadnál látszik. (egy saját fotót tettem oda.... hangulatosabb lett)

De nem találom, hogy az Advisor ablakok hátterét hogy lehetne lecserélni.

A blue_marble lecserélte egy "felhős napocskás" képre, ami még zavarobb, mint az eredeteti.

**

Ami még zavar az a bónuszokat jelző golyocskák lengedezése...

Szeretném ezeket is a felére, harmadára csökkenteni.

Tudom, hogy könnyen kikapcsolhatók, de azért hasznos ha müködnek, mert nálam a bónuszok icipicik, hogy ne zavarjanak.

Csaba! Creative Commons License 2008.01.24 0 0 5008
úgy tűnik nem. mellesleg pont most sikerült végre...
Csaba! Creative Commons License 2008.01.23 0 0 5007
játszik innen vki RFC-t?

egyik kedvenc népem a római, úgyhogy belevágtam. kábé lehetetlen megcsinálni az terjeszkedős UHV-t sztem. aztán megpróbáltam az egyiptomit meg a görögöt, és azok meg simán mentek elsőre. monarchon játszok.

ugye az a cél hogy a 143. körre szerezd meg a történelmi Nyugatrómai Bir. területét (asszem 3-3 város Itáliában, hispániában, és Galliában, 2-2 Észak-Afrikában és Germániában, és 1 Angliában).
a másik két UHV közül az útösszekötös nevetséges - egyszerűen max 4es népességű városokat engedsz; a harmadikig meg még értelemszerűen nem jutottam el: 1400ig ne hódoljon be városod barbároknak - ez sem lehet túl nehéz, ott a Great Wall.

szóval ha vki ezt már megcsinálta, az irhatna róla pár sort! :p
Arilian Creative Commons License 2008.01.19 0 0 5006
elég nehéz fokozatban, 10-20 perc :)
Előzmény: Szidmájer (5003)
jegyalja Creative Commons License 2008.01.19 0 0 5005
De, te már szavaztál! :-)
Előzmény: Arilian (5000)
jegyalja Creative Commons License 2008.01.18 0 0 5004
quick: 8-12 óra
normal: 12-16 óra
epic: 25-30 óra
marathon: kb. 50 óra (ezt még nem próbáltam)
Előzmény: Szidmájer (5003)
Szidmájer Creative Commons License 2008.01.18 0 0 5003
Sziasztok!

Nemrég kaptam meg régi nagy kedvencem (számomra) legújabb verzióját, az "alap" Civ IV-et.
Nem nagyon lesz még időm komolyabban elmélyedni benne, tegnap tudtam egy mini-játékot végignyomni leggyorsabb játékmenettel, rajtam kívül 1 civilizációval, mini térképpel.. :)

Arra lennék kiváncsi, hogy a "normal", meg "epic" meg "marathon" sebességekkel mennyi ideig tart 1-1 játék?
(ehhez az is kell, hogy hány néppel, mekkora térképen játszottál)

A betölthető scenáriók közül mennyi ideig tart vajon egy-egy valósághű Föld-térkép lejátjása 12 civvel? Úgy láttam, van olyan pálya, ahol realisztikusan helyezi el a népeket, és van, ahol csak random kidobálja a térképre a kölünbüző civeket...

Tehát várom a veteránok eddeigi tapasztalatit játékidő téren... :)

Szép napot mindenkinek!

Szidmájer... :)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.01.17 0 0 5002
Mansa Musa financial+spiritual
Előzmény: jegyalja (4994)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.01.17 0 0 5001
"-hát ezt írtam én is vazee... tehát a szlavonod nem szlavon, hanem a magyar nemesi nemzet tagja..."

nem egészen, mivel szlavónia nem magyarország része, ezért külön szlavón nemzet volt. és én különben is az etnikumra utaltam.

"a koronához tartozó területek mindig egyenlőek a Magyar Királysággal... legalább is a magyar koronához tartozó területek..."

jaj hogy mondhat ilyet egy történelmet végzett ember??? ezért kivágnak szigorlaton!
Előzmény: billy76 (4995)
Arilian Creative Commons License 2008.01.17 0 0 5000
ha orenje nem az én szavazatom volt akkor +1 :)

utolsó elotti fokozatig agriculture, utánna viszont fishing+fish bónuszok a legjobb szerintem.

uniq building: dike, +1trades harbor, -75%os courthouse.

látszik, hogy mindig jó sok tengeres pályán játszottam :)
gyo Creative Commons License 2008.01.17 0 0 4999
És főleg : MINDIG vazallus lenne.
Előzmény: gyo (4997)
gyo Creative Commons License 2008.01.17 0 0 4998
Ja, és ellen-aranykor lenne.
Előzmény: gyo (4997)
gyo Creative Commons License 2008.01.17 0 0 4997
 Magyar UB: egyetemes csiraság, b@lf@szság szobra, hatása minden városban 3 Unhealth, 3 unhapiness, infláció +50%  ; UB : magyar munkás, minden improvement után meghal , és csak 2városonként lehet 1, ráadásul az indiai fast workerrel ellentétben, 2x annyi időbe telik bármit megcsinálni, mint más nép munkásával. Ez így reálisabb.
kurpulio-bongo Creative Commons License 2008.01.16 0 0 4996
nekem is ghandi a fast worker nagyon klassz
Előzmény: jegyalja (4994)
billy76 Creative Commons License 2008.01.16 0 0 4995
most már tényleg utoljára off

"a középkori Magyar Királyságban egy nemzet van a magyar.... "

ez a nemzet nem az a nemzet, mást jelent, nem etnikai hovatartozást. márpedig mivel ma a modern nemzetfogalom alapján határozzuk meg a nemzeteket, ahol az etnikai hovatartozás a nemzethez tartozás alapja, ezért ebből nem következik semmi.

-hát ezt írtam én is vazee... tehát a szlavonod nem szlavon, hanem a magyar nemesi nemzet tagja...

"az anjouk idejében volt a legnagyobb a Magyar Királyság kiterjedése"

a koronához tartozó területek nem egyenlőek a magyar királysággal! a mkir területe nem nőtt meg Lajos hódításai miatt. tehát a balkáni területek nem a miénk voltak hanem Lajosé.

a koronához tartozó területek mindig egyenlőek a Magyar Királysággal... legalább is a magyar koronához tartozó területek...
ne keverd össze a történelmi Magyarországgal az más... az hogy jogilag ezek a területek elkülönültek és nem szerveztek rajta vármegyéket az más okok miatt volt...

de természetesen nem kívánlak meggyőzni, én csak a véleményemet írtam le utoljára...

Az igazságnak több oldala van, nézzük meg azt, amelyik a legközelebb esik hozzánk...
:-)

Előzmény: Joranne_Sutt (4983)
jegyalja Creative Commons License 2008.01.16 0 0 4994
Visszakanyarodva a Civ4-re, jelenleg így áll a toplista:
"Kinek ki a kedvenc vezére?"

2 szavazat:
W. van Oranje: creativ+financial; fishing+agriculture; galleon+levee

1 szavazat:
H. Capac: financial+industrious; agriculture+mysticism; warrior+granary
XIV. Lajos: creativ+industrous; agriculture+wheel; musketman+observatory
Gandhi: philosophical+spiritual; mysticism+mining; worker+jail

A traitsek alapján:
3 szavazat: creativ, financial
2 szavazat: industrious
1 szavazat: philosophical, spiritual

A kezdő techek alapján:
4 szavazat: agriculture
2 szavazat: fishing, mysticism
1 szavazat: wheel, mining

<b>Lehet még szavazni!!!</b>
Előzmény: Csaba! (4979)
NAR Creative Commons License 2008.01.16 0 0 4993
Magyarországon ötven éve nincs háború, ilyen - ha jól emlékszem - csak egyszer volt a történelmünkben.

Magyarország területén voltak hosszabb békés időszakok (1711 - 1809, 1849-1914), de közben a magyar király/királynő seregében harcoltak magyarok. Ja, Barcsot bombázták a 90-es évek elején...
Előzmény: KukacAV (4991)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.01.16 0 0 4992
hát ezt a témát jó hogy nem a polidilin feszegetjük :DDDD
Előzmény: KukacAV (4991)
KukacAV Creative Commons License 2008.01.16 0 0 4991
Magyarországon ötven éve nincs háború, ilyen - ha jól emlékszem - csak egyszer volt a történelmünkben. A korábbi török/osztrák uralomhoz vagy orosz megszálláshoz képest ma sokkal önállóbbak vagyunk és talán még soha nem volt akkora befolyásunk Európára, mint ma.

Az átlagember nem éhezik, nem fenyegeti az életét semmilyen külső erő - ilyen értelemben akár igaz is lehet, hogy most van az aranykor. Ami mellesleg elég sokat elárul a korábbi időszakokról... :))))
Előzmény: Erinaceus (4990)
Erinaceus Creative Commons License 2008.01.16 0 0 4990

:-)))

Amúgy azt csendben jegyzem meg, hogy EU és NATO tagok vagyunk,

tényleg most vagyunk a leginkább részei Európának - ez akár aranykor is lehetne,

ha nem volna az amit írtál... :)

Előzmény: iloz (4985)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.01.16 0 0 4989
a legendák első elemei megjelenhettek mohács után, (a török hódítás miatt) de a kiterjedt legendakör és sok mese vsz sokkal későbbi.
Előzmény: NAR (4988)
NAR Creative Commons License 2008.01.16 0 0 4988
Robin Hood legendája is Oroszlánszívű Richárd ideje után keletkezett, mégis legenda. Tudtommal a Mátyás mesék is a török időkben születtek, egy-két emberöltővel Mátyás ideje után, amikor az adókra már nem emlékeztek, csak arra, hogy nem volt török az ország közepén.
Előzmény: Joranne_Sutt (4987)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.01.16 0 0 4987
"Nem az a lényeg, hogy mekkora adók voltak akkor, hanem hogy legenda lett belőle, népmesék témája lett, stb."

de nem lett, ezek csak a modern kor termékei.
Előzmény: NAR (4986)
NAR Creative Commons License 2008.01.16 0 0 4986
Mátyás reneszánsz udvara nem volt hatással az ország kultúrájára, ez tény: nincs utóélete, addig létezett, ameddig Mátyás élt, nem volt folytatása a halála után, nem épült bele a magyar kultúrába. képviselői meg olaszok meg szlavónok voltak.

Szerintem pont ezért jó aranykornak - vége, elveszett örökké, csak egy-egy emlék maradt hátra (Visegrádi palota, Mátyás-templom, stb.). Nem az a lényeg, hogy mekkora adók voltak akkor, hanem hogy legenda lett belőle, népmesék témája lett, stb.
Előzmény: Joranne_Sutt (4983)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!