Nyugati aluljárójában levő Eiffel-antikváriumban is van néhány A. Ch.-könyv, pl. Albartosz és Fekete könyveken kívül a Titokzatos Styles-i eset+ Függöny,Hungától az Órák, No 16.
A Múzeum Antikváriumban (a Károly krt-on a legközelebbi a Kálvin térhez) van egy jó adag angol antikvár A.C. könyv 900ért, meg egy HUNGÁS Úticélja ismeretlen 1000ért.
Még kiadatlan Agatha DVD-k! Pl.: Peter Ustinov összes Poirot filmje, a legjobb Suchet filmek, ... Plussz nagy klasszikusok: pl.: Tiz kicsi Indián, Rejtély az Antillákon, A vád tanúja, Maghurcolt ártatlanság... (minden szinkronos!!!) Bővebb infóért írjatok az ustinov@freemail.hu címre.
Igazad van, csak a Kiss me... maradt ki. Valamiért hozzávettem a Who killed lamb c. filmet, ami nem tartozik a Brian Clemens-sorozatba, de a DVD-kiadásban szerepel bónuszként.
Az Múzeum krt-on, az utolsó antikváriumban a Kálvin tér felé kapható a Hungás Barna ruhás férfi 1000 forintért. Hátha érdekel valakit. Vagy sokakat! :)
A Hunga-kiadások közül : Az ijedt szemű lány, A gyűlölet őrültje, Királyok és kalandorok, A titkos ellenfél valamint A ház a világ végén 30-as évekbeli fordítás.
Ezek a hibák, amiket írtatok, elég bosszantóak, de én azt tartom a legfelháborítóbbnak, hogy "Az álom" című DVD borítóján a "Lakás a harmadikon" című novella tartalmi ismertetője található....nem tudom ki csinálja ezt az oldalt, de ha ilyen minőségben folytatja, akkor sok értelme nincsen...
Sajnos segíteni nem tudok, ellenben nem csak az általad említett helyesírási hiba van a DVD borítókon. Én ha valamit kiadok a kezem közül, akkor az a legkevesebb, hogy először elolvasom.
Csak az első 3 borítót néztem meg, de már ott is két további hibát találtam:
Az elsőn a szereplők felsorolásánál ez van írva: David Suche
A harmadikon pedig a tartalom ismertetésénél: Hustings
Ez még csak az első három dvd borító volt, a többin biztos van még bőven. És még nem is beszéltem a magyartalan kifejezésekről...
Április 24-én 20.00-kor az M1-en lesz a "Holttest a könyvtár szobában" című mű. Legnagyobb örömömre az 1984-es feldolgozást adják le, amiben, a számomra örök Miss Marple, Joan Hickson a főszereplő.
Azóta egy ennél viccesebb hírt is olvastam. Szintén 2006-ban: Miss Marple szerepel a "Balhüvelykem bizsereg" c. Tommy és Tuppence Beresford-történetben! Együtt nyomozzák ki, ki ölte meg Tuppence nagynénjét. Szerintem pár éven belül várható egy olyan film is, amelyben Miss Marple megoldja a Kennedy-gyilkosságot, valamint kideríti,hol bújkál Oszama bin Laden...
Azt olvastam,hogy 2006-ban megfilmesítették a Sittaford-rejtélyt, mint Miss Marple-történetet. Azért ez már túlzás. A végén még majd a Tíz kicsi négerbe is belekeverik mondjuk Poirot-t.