Keresés

Részletes keresés

Ternuska2 Creative Commons License 2005.08.06 0 0 288
Az amit lefújam az kipusztult, de az utánpótlás mag az a földben van.Ez egy sunyi gyom.Indázik is és 1/2 cm-enként izei vannak amik legyökereznek. De képes 2o-3o cm-re is indázni alattomban a fü alatt elkúszik és közben virágzik.A virágokból néhány nap alatt magtok fejlődik és ha a fű megmozdul a tokok kilövik a magokat.
kezdem a reményt elvesziteni a kipusztítására, mert bokros teendőim miatt nem
tudok mingég kint lenni a kertbe csak ezzel foglalkozi. Azonkivül energiám sincs annyi
mint amit igényelne ez a munka.
Előzmény: doctor-c (287)
doctor-c Creative Commons License 2005.08.06 0 0 287
akkor biztos nem arra a fajta lóherére jó az a gyomirtó. lehet, hogy nálad kinevelődött valami gyomirtóra rezidens lóherefajta. van közöttük legalább négylevelű?  :-)))) 
Előzmény: Ternuska2 (286)
Ternuska2 Creative Commons License 2005.08.05 0 0 286
Bizonyos szisztéma szerint 9 naponta nyirom a füvemet. Abarna lóhere fertőzte meg a kertemet.Akertész egy keroland névre hallgató gyepgyomirtót javasolt.Már 1o flakonnal spricceltem ki. Az utánpótlás biztositva van, mármint a lóhere.Úgy kelnek ki mintha kötelező lenne. Tavaly hetekig térden csúszva szedtem ki gyökerestől, mindhiába.
Előzmény: doctor-c (285)
doctor-c Creative Commons License 2005.08.05 0 0 285

Nekünk is elég heterogén, és helyenként rossz a talaj, és ha megnő a fű, akkor foltokban lehet látni a gyengébb talajú helyeket. 

De én azt figyeltem meg, hogy ha rendszeresen nyírva van, akkor 3-5 napig a nyírás után szinte nem is látni ezeket a hibákat, ezért aztán 5-6 naponta nyírjuk a füvet, és egész jól néz ki.

Előzmény: Ternuska2 (284)
Ternuska2 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 284
Igen. Arotálást Ő csinálta és tanácsokat adott. De szerencsétlen a talaj minősége.
Túlfertőtlenitett a vezetékes víz, A nagy mennyiségű klór szárit. Kutat fúratni meg az anyagiak miatt nincs módom. A csapdámban vergődöm.
Előzmény: doctor-c (283)
doctor-c Creative Commons License 2005.08.04 0 0 283
az a helyzet, hogy amit te mondassz, az nem biztos, hogy kiégés, vagyis amire ezt a kifejezést lehet használni.  A nem megfelelő talaj, a rosszul adagolt műtrágyázás, vagy tápoldatozás, vagy bizonyos tápanyagok hiánya, vagy túltengése ugyanolyan nyomokat tud csinálni a gyepben, mint az öntözés hiánya. Igaz viszont, hogy a nem megfelelő öntözés is tud ilyen jelenségeket okozni. szakemberrel beszéltél már erről?
Előzmény: Ternuska2 (282)
Ternuska2 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 282
Az tényleg érdekes lenne.
Viszonylag rendszerető vagyok és azt elképzelni sem tudnám amiket írtál.
Szeretem a rendet bent és kint is.
Attól megaztán évek óta szenvedek, hogy a füvem évek óta nem úgy van rendben ahogy szeretném. 3 évvel ezelőtt elkezdett öregedni. Nosza gondoltam felújitom tavaszra. Fogadtam embert ásóval fölásta. Mire azt rendbe raktam, belegebedtem.
gereblye lomseprő, kézi fücsomószedés, utánay fümagvetés. Kb. l6o nm.
a harmadik fűnyirásig gyönyörű volt. Beleesett a fene. Elkezdett kiégni. Pedig annyi vizembe került 3o ooo.--es vízszámlákat fizettem. Következő tavasszal hozattam marhatrágyát.Beteritettem kb.1o-15 cm.vastagon. Arotácios nembirta teljesen bedolgozni. A munkám megint előző tavaszon.Gebedés!!! Gyepvetés.3 vágásig
gyönyörű és kövér. Utána jöttek a foltok, kiégés. Már a felét fölkapáltam. A bosszúságom már kéményemen füstölög. Na így telnek a napjaim. Ezért szeretem
a humort, hogy elfeldem egy párpercre az efféle gondokat.
Előzmény: doctor-c (281)
doctor-c Creative Commons License 2005.08.04 0 0 281
akkor jó, mert még elképzelni is kellemetlen az, ha mondjuk elszabadulnak a lakásban az ilyen állatok, és pl. a szekrényből nyulak, az ágy alól tengerimalacok, a konyhakredencból meg botpoloskák kerülnek elő.   :-)))
Előzmény: Ternuska2 (280)
Ternuska2 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 280
Mind terráriumokban vannak. nagyon békések. A nyulak is külön ketrecben fedett helyen. A malacok, hörcsik, meg a sáskák az előszobában vannak és nincsenek útban.
Előzmény: doctor-c (279)
doctor-c Creative Commons License 2005.08.04 0 0 279
és hol vannak?  szanaszéjjel a lakásban? nem félsz, hogy rájuklépsz?
Előzmény: Ternuska2 (278)
Ternuska2 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 278
Atengerimalac csak zölet eszik.Valahogy nemkívánja a húsos falatot.Inkább gyümölcsöt. A madárpók me lárvát,tücsköt ka 2-3 hetente. Ez nem az én reszortom.A botsáska pedig rózsalevéllel táplálkozik. Van egy kb. lo cm.-es felnőtt megy egy csomó 2-3 cm.-es gyerek.Irtó murisak.
Előzmény: doctor-c (277)
doctor-c Creative Commons License 2005.08.04 0 0 277
az érdekes lehet.   de ahogy felsoroltad, nem lehet, hogy a tengerimalac szereti reggelire a botsáskát? a madárpók meg különösen érdekes lett volna, mert az biztosan örült volna az ilyen szép nagy bogárnak.  :-))
Előzmény: Ternuska2 (276)
Ternuska2 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 276
Az biztos úgy van.
Más!!
A lányomék elmentek nyaralni és elvállaltam a kisállataik gondozását arra az időre. Kis höcsögök, törpenyulak, kopasz tengeri malacok, meg botsáskák. Lesz egy kis "szórakozni " valóm. A madárpókjai "tenyérnyi" otthon maradtak. Pedig a pók témához jópofa dolog lett volna. :-))))
Előzmény: doctor-c (275)
doctor-c Creative Commons License 2005.08.04 0 0 275
hát én a foggal kapcsolatos dolgokkal nem szoktam lezserkedni, mert voltak nagyon kellemetlen tapasztalataim, amire meg te gondolsz, azt jobb megelőzni (a sürgősségi ellátást)
Előzmény: Ternuska2 (274)
Ternuska2 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 274
Szia doctor-c!
Nem volt szerencsém a rendelőben. A vejem dezinformált. Azt mondta, hogy nincs kiírva a szabadság, pedig ki volt. Majd ha megint nem tudok aludni a fogam miatt, akkor mehetek egy központibb helyre.
Előzmény: doctor-c (273)
doctor-c Creative Commons License 2005.08.04 0 0 273

szia Ternuska!  tegnap össze-vissza mindenfelé nagy viharok voltak, és volt ahova a villám is becsapott, de ezek szerint neked szerencséd volt, és nem oda ahol te voltál.  Ilyenkor mindenféle érdekes működési problémák is előfordulhatnak, de kizárólag csak azért, hogy szinesítsék az egyébként szürke hétköznapokat.  Szóval ennek örülni kell.

Annak viszont nem, hogy fogorvoshoz kell menned, mert az nem szinesíti a hétköznapokat.   

Előzmény: Ternuska2 (272)
Ternuska2 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 272
Megyek a fogászatra! Tényleg gondom van a hidammal.:-))))) brühühü
Előzmény: Ternuska2 (271)
Ternuska2 Creative Commons License 2005.08.04 0 0 271
én írnék,de mit? Pl. azt hittem az imént, hogy a számban leesik a hidam- annyit kellett várni a T-onlin kapcsolására, mert tegnep este olyan zivatar dúlt fölöttem hogy azt hittem már mindenkibe belecsaptt a ménkű /a modemembe is/ csak engem hagy ki. De most 1o órára renbe jött. Az a sok várakozás, gépi hang türelem-kérés, fogl.jelzés és egyebek kiborítottak rendesen.
Előzmény: doctor-c (270)
doctor-c Creative Commons License 2005.08.04 0 0 270

na itt meg mi van?

olyan jól beindultak a dolgok, aztán csönd lett,

doctor-c Creative Commons License 2005.08.01 0 0 269

naugye, hogy van variáció!

biztos elég sok jó válasz van még

Előzmény: golgotai (268)
golgotai Creative Commons License 2005.07.31 0 0 268

ebből a listából csak ez az egy teccccccik:

én azért nem írok ide, mert nem szeretem, ha elolvassák, amit írok

:))))

Előzmény: doctor-c (267)
doctor-c Creative Commons License 2005.07.31 0 0 267

hát hogyne lehetne, pl.

én azért nem írok ide, mert nem tudok írni

vagy pl.

én azért nem írok ide, mert máshová sem írok

vagy pl.

én azért nem írok ide, mert csak

vagy pl.

én azért nem írok ide, mert nem szeretem, ha elolvassák, amit írok

vagy pl.

én azért nem írok ide, mert már írtam, és az elég volt 

vagy pl.

.

.

.

Előzmény: golgotai (266)
golgotai Creative Commons License 2005.07.31 0 0 266
lehet erre mást irni ? :)
Előzmény: doctor-c (265)
doctor-c Creative Commons License 2005.07.31 0 0 265

naja, bevalom neked, hogy én ezt pont így gondoltam

ezekszerint kitaláltad a gondolatomat, 

hogy csináltad?

Előzmény: golgotai (264)
golgotai Creative Commons License 2005.07.31 0 0 264
szóval...én azért nem írok ide, amiért te...:))
Előzmény: doctor-c (263)
doctor-c Creative Commons License 2005.07.31 0 0 263

aha!     és most erről beszélgetünk? 

akkor kezd te  :-)

Előzmény: golgotai (262)
golgotai Creative Commons License 2005.07.31 0 0 262
Olvasd a cimet! :)
Előzmény: doctor-c (261)
doctor-c Creative Commons License 2005.07.31 0 0 261
és akkor most tulajdonképpen mi a téma?
Előzmény: Ternuska2 (257)
golgotai Creative Commons License 2005.07.31 0 0 260
Fúúú, de kakis témát találtatok!!!!
doctor-c Creative Commons License 2005.07.28 0 0 259
akkor jó, ha te is így látod  :-))
Előzmény: stefkata (258)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!