Köszi a gyors választ, olyan jó, hogy a nehéz pakkal már nem kell még azért az egy hozzávalóért futkosni:)Ebédidőben beszereztem mindent, még a barackpálinkát is:)
Tudna valaki arra felelni, hogy az adventi sütihez említett "mézeskalács fűszerkeverék" az azonos-e a Kotányi Mézessütemény keverékkel? Vagy az egy másik?Már mindent megvettem a sütihez, csak még ez a keverék hiányzik, de otthon van mézessütemény keverék. Az jó lesz bele?
tegnap láva muffint sütöttem. kicsit sok sütőpor ment bele, és a közepe lekvárral volt töltve, úgyhogy egy ponton a felfúvódott csokis tészta alól fortyogó magmaként előtört a lekvár és mindent beborított a környéken, egészen pompejig. :-)))
Nem tudom....mindent úgy csináltam meg, ahogy írva volt...most mit mondjak....szerintem valami hibádzik, de nincs kedvem még1x nekiállni, ha valaki megsüti, és sikerül, akkor kiderül, hogy én hibáztam...
Mindenesetre a neten van egy németoldalon egy másik, amit Sera megsütött és bemutatta a Konyhatrükkök-ön és az gyönyörű! De igen más a recept....
Az a baj, hogy nekem csak műanyagfüles fémlábasom van, az meg nem tom hogy bírná a hőt, még ha alufóliát tekerek rá, akkor sem. Amúgy meg zománc edényem van, igazából annak lenne jó a nagysága.
De kösz a tippeket, és végigolvastam az adott topikban a rávonatkozó részt, és majdnem el is rettentem :)) De azért mégsem, de asszem megvárom a karácsonyt míg megkapom az én isteni kitchen aidemet és majd azzal nekilátok :))
Panettonéról jut eszembe! Nekem a receptem azt írja magas edényben süssük. Milyen edény használható sütőben??? A zománc edény mondjuk? Én mindig frászt kapok az olyan receptektől, ahol nem sütőtepsit vagy egyebet használnak. Kuglófsütőben nem akarom, mert az már nem panettone :)
Korábban sütöttél panettone-t, ami nem igazán sikerült. Receptek után kutatva találtam egyet. Nem tudom milyen,de szeretnék sütni karácsonyra. Beírom a receptet.Nézd meg légyszi, hogy Te ezt sütötted-e, vagy azóta esetleg van valami tuti recepted?Ha igen, megköszönném.
Recept:
Panettone:
500g liszt,
100g cukor,
40g élesztő,
120ml langyos tej,
6db tojássárgája,
200g vaj vagy margarin,
1 citrom reszelt héja,
100g cukrozott narancshéj,
50g darabolt aszalt szilva,
50g darabolt füge,
100g mazsola,
1 csipet só,
késhegynyi őrölt szegfűszeg és fahéj.
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Keverőtálba tesszük a lisztet a maradék cukrot, a tojássárgáját, a sót, a fűszereket, a lágy vajat és hozzáadjuk élesztőt. Dagasztófejjel ellátott keverőgéppel kidolgozzuk a tésztát. Végül hozzákeverjük a gyümölcsöket. A tésztát meleg helyen kelesztjük, amíg a tészta duplájára nő. A tésztát kikent, lisztezett kuglófformába tesszük és újra kelesztjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.
Szerintem azért vagyunk páran "ilyen hülyék". De ez igazán nem baj. Kinek, ha nem a gyermekemnek!? Ügyes vagy, biztosan nem fog belőle maradni még morzsa sem
Margit, a formát csak vajjal kented ki és slussz-passz? 7végén megsütöm!!
Az este a múltkori hagymás-sajtos-virslist sütöttem azzal a módosítással, hogy virsli helyett 2-3 centi cérnakolbászdarabkákat fektettem a muflonokra keresztbe, háááát valami isteni így is! :-)))
Ma megsütöttem a görög muffint, és nem bántam meg. Nagyon kellemes fűszeres ízű, könnyű muffin lett! Annyit változtattam, hogy joghurt helyett kefirt tettem bele, fetasajt helyett pedig trappistát, mert ezek voltak itthon.