Keresés

Részletes keresés

ametiszt Creative Commons License 2005.12.19 0 0 2714
Köszi a gyors választ, olyan jó, hogy a nehéz pakkal már nem kell még azért az egy hozzávalóért futkosni:)Ebédidőben beszereztem mindent, még a barackpálinkát is:)
Előzmény: Törölt nick (2712)
ribizli Creative Commons License 2005.12.19 0 0 2713
De hát ott a borospohár meg szalvéta is mellette! ;)
ribizli
Előzmény: Törölt nick (2710)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.19 0 0 2712
szerintem mindegy milyen névre hallgat, ugyanarról van szó; az alapfűszerek gondolom, ugyanazok mindegyikben, úgyhogy csak bátran! :-))
Előzmény: ametiszt (2711)
ametiszt Creative Commons License 2005.12.19 0 0 2711

Sziasztok!

 

Tudna valaki arra felelni, hogy az adventi sütihez említett "mézeskalács fűszerkeverék" az azonos-e a Kotányi Mézessütemény keverékkel? Vagy az egy másik?Már mindent megvettem a sütihez, csak még ez a keverék hiányzik, de otthon van mézessütemény keverék. Az jó lesz bele?

Előzmény: Zseléke (2512)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.19 0 0 2710

:-P

ez még csak a rács amin hűlt, te ribizli, te nagyon te! :-))))

Előzmény: ribizli (2709)
ribizli Creative Commons License 2005.12.19 0 0 2709
Egyszerűen tálaltad. :))
ribizli
Előzmény: Törölt nick (2708)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.19 0 0 2708

'ggelt! :-)

 

Margit, arról sajnos nem készült kép, ellenberger tegnap görög mufli volt a műsor:

 

Előzmény: Margit2 (2702)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.18 0 0 2707
:O)))))))))))) Bocs de annyira jól írtad le és én vizuális típús vagyok!:O))))
Előzmény: Törölt nick (2706)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.18 0 0 2706
tegnap láva muffint sütöttem. kicsit sok sütőpor ment bele, és a közepe lekvárral volt töltve, úgyhogy egy ponton a felfúvódott csokis tészta alól fortyogó magmaként előtört a lekvár és mindent beborított a környéken, egészen pompejig. :-)))
latsia1 Creative Commons License 2005.12.17 0 0 2705
Nem tudom....mindent úgy csináltam meg, ahogy írva volt...most mit mondjak....szerintem valami hibádzik, de nincs kedvem még1x nekiállni, ha valaki megsüti, és sikerül, akkor kiderül, hogy én hibáztam...

Mindenesetre a neten van egy németoldalon egy másik, amit Sera megsütött és bemutatta a Konyhatrükkök-ön és az gyönyörű! De igen más a recept....
Előzmény: Egoncsi (2704)
Egoncsi Creative Commons License 2005.12.17 0 0 2704
Akkor ez a recept nem jó, vagy Te hibáztál valahol?
Előzmény: latsia1 (2703)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2703
Ezt sütöttem:O(
Előzmény: Egoncsi (2694)
Margit2 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2702

Sziasztok!

 

Cicvarek!

 

Igen, a sós muffint mindig csak rámával kenem ki, és már tölthetem is a formákat. Csak az édes muffinokat szoktam papirkapszliba sütni. 

Nem fotóztad le a hagymás-sajtos cérnakolbászost? Ha igen, légyszi rakjál be képet róla!  :-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (2692)
mara2 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2701
Akkor jó, abban fogom megpróbálni :))
Előzmény: t3v3d3s (2700)
t3v3d3s Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2700
zománcosban remekül lehet sütni, én minitortákat szoktam (egy tojásból...).
Előzmény: mara2 (2698)
adrienne1 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2699
Müanyagfülüt ne rakj a sütöbe... mondom, batorsag:)
Előzmény: mara2 (2698)
mara2 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2698

Az a baj, hogy nekem csak műanyagfüles fémlábasom van, az meg nem tom hogy bírná a hőt, még ha alufóliát tekerek rá, akkor sem. Amúgy meg zománc edényem van, igazából annak lenne jó a nagysága.

De kösz a tippeket, és végigolvastam az adott topikban a rávonatkozó részt, és majdnem el is rettentem :)) De azért mégsem, de asszem megvárom a karácsonyt míg megkapom az én isteni kitchen aidemet és majd azzal nekilátok :))

Előzmény: adrienne1 (2697)
adrienne1 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2697

Fémlabosba beleapplikalsz egy aluminiummal/sütöpapirral bevont kartont.

Maceras, kiprobaltam - de sok sikert:)

Előzmény: mara2 (2695)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2696
a konyha-trükkökben írta le nemrég sera részletesen, ő sütött két félét is ;-)
Előzmény: mara2 (2695)
mara2 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2695
Panettonéról jut eszembe! Nekem a receptem azt írja magas edényben süssük. Milyen edény használható sütőben??? A zománc edény mondjuk? Én mindig frászt kapok az olyan receptektől, ahol nem sütőtepsit vagy egyebet használnak. Kuglófsütőben nem akarom,  mert az már nem panettone :)
Egoncsi Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2694

Szia latsia!

Korábban sütöttél panettone-t, ami nem igazán sikerült. Receptek után kutatva találtam egyet. Nem tudom milyen,de szeretnék sütni karácsonyra. Beírom a receptet.Nézd meg légyszi, hogy Te ezt sütötted-e, vagy azóta esetleg van valami tuti recepted?Ha igen, megköszönném.

Recept:

Panettone:  

500g liszt,

100g cukor,

40g élesztő,

120ml langyos tej,

6db tojássárgája,

200g vaj vagy margarin,

1 citrom reszelt héja,

100g cukrozott narancshéj,

50g darabolt aszalt szilva,

50g darabolt füge,

100g mazsola,

1 csipet só,

késhegynyi őrölt szegfűszeg és fahéj.

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Keverőtálba tesszük a lisztet a maradék cukrot, a tojássárgáját, a sót, a fűszereket, a lágy vajat és hozzáadjuk élesztőt. Dagasztófejjel ellátott keverőgéppel kidolgozzuk a tésztát. Végül hozzákeverjük a gyümölcsöket. A tésztát meleg helyen kelesztjük, amíg a tészta duplájára nő. A tésztát kikent, lisztezett kuglófformába tesszük és újra kelesztjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.

 

Egoncsi Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2693

Szerintem azért vagyunk páran "ilyen hülyék". De ez igazán nem baj. Kinek, ha nem a gyermekemnek!? Ügyes vagy, biztosan nem fog belőle maradni még morzsa sem

Előzmény: Chimney (2691)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2692

latsia, köszi! :-)

 

Margit, a formát csak vajjal kented ki és slussz-passz? 7végén megsütöm!!

 

Az este a múltkori hagymás-sajtos-virslist sütöttem azzal a módosítással, hogy virsli helyett 2-3 centi cérnakolbászdarabkákat fektettem a muflonokra keresztbe, háááát valami isteni így is! :-)))

Előzmény: latsia1 (2690)
Chimney Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2691

Szia,

ma a gyereknek Karácsonyi ünnepség lesz a suliban és hát ki az a hülye szülő, aki este 7-kor sütni kezd a gyerekeknek?!?

Szóval megcsináltam a grillázsost, isteni lett.........mert persze megkóstoltuk, úgyhogy holnap is süthetem:-))

Egyébként a diót picit megpirítottam száraz serpenyőben és csak feldaraboltam, mielött a karamellbe öntöttem volna.

Köszi:-))

Előzmény: ribizli (2456)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2690
Nekem nem "gányolódott szét"...:O) de tényleg csak óvatosan kevertem hozzá.
Előzmény: Törölt nick (2684)
latsia1 Creative Commons License 2005.12.16 0 0 2689
Hu Margitka gyönyörűek, gratula!
Én sem joghurtot tettem bele, hanem tejfölt ha jól emlékszem...
Örülök, hogy ízlett!:O)
Előzmény: Margit2 (2687)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.15 0 0 2688
jelentem, pucéron, csak simán a rácsra raktam a szilikonos formát és szuper lett. csokis sült, az első halom csokimiki lett feldolgozva. :-)
Margit2 Creative Commons License 2005.12.15 0 0 2687

Szia Latsia!

 

Ma megsütöttem a görög muffint, és nem bántam meg. Nagyon kellemes fűszeres ízű, könnyű muffin lett!   Annyit változtattam, hogy joghurt helyett kefirt tettem bele, fetasajt helyett pedig trappistát, mert ezek voltak itthon.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: latsia1 (2661)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.15 0 0 2686
:-)))
Előzmény: Zitka (2685)
Zitka Creative Commons License 2005.12.15 0 0 2685
Akkor moletteknek kifejezetten előnyös. Rá lehet fogni a jelmezre a fölös kilókat. :-)
Előzmény: Törölt nick (2683)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!