ha ezt az ellenagyanot speciel nem saját maga állítja elő, hanem megkapja, _szerintem_ nem dől össze a világ
(nem talalom az idezojelet)
Ez az ellenanyag sajnos nem az az ellenanyag.
Amugy ha a lanyod bojtol, annak igen jo oka lehet a bhimlo, mert a kiutesek a maj toxinkivalkaszto funkciojanak csodjet jelentik es ilyenkor a majkimelo dieta igen ajanlott (mar ha bhimloje van es nem mas miatt ehsegsztrajkol). Es egy gyerek meg azert tudja mi a jo neki (amig ezt a tudasat el nem ...uk neki)
Az meg a masik, hogy a vakcinat valamikor a hetvenes evekben fejlesztettek ki, ergo hosszutavu hatasairol gozunk sincs. A betegseg meg (szvsz) enyhen szolva vicceske. Az 1 a milliohoz eselyu sulyos szovodmenye az oltasnak is van. Meg mindennek ha ugy vesszuk.
A mi családunk sajnos az ellenpélda: mindannyian szenvedtünk, mint a kutya. Én 4 évesen estem át rajta, de a mai napig bennem van az a kínzó, égető-viszkető érzés, az egész testemen. Végül csak az arcomon maradt meg párnak a nyoma, apró lyukacskák, semmi komoly, de _akkor_ iszonyú volt. Az öcsémnek is dettó.
Szal ha tudnám, hogy ez úgy megy, ahogy hugod gyerekeinél, egy szavam nem lenne, de erre _nincs_ garancia.
És én hiszem, hogy a gyerek immunrendszere dolgozik keményen nap-mint-nap, eszik ez a lány földet-retket-minden mocskot, jár közösségbe, stb, ha ezt az ellenagyanot speciel nem saját maga állítja elő, hanem megkapja, _szerintem_ nem dől össze a világ.
De ez ugye csak elmélet, egyelőre ott tartunk, hogy elvileg jóóóval nagyobb annak az esélye, hogy gyermekemben már lappang a cucc és mondjuk _e_ miatt nem eszik 3 napja;))
Sehogyse viselte, semmi nem latszott/latszik rajtuk a pottyokon kivul. Komolyan, ugyanolyan a ket gyerek mint mindig. Tenyleg nem ertem, miert van a bhimlonek ennyire rossz sajtoja...
Doctors at the Yale University School of Medicine said a look at 339 children found the effectiveness of the vaccine declines from 99 percent in the first year to 84 percent in years two through eight. http://www.cnn.com/2004/HEALTH/parenting/02/18/chickenpox.reut/
Nem kell nekem guglit olvasni, mindig talalok valamit. Szoval az a baj a gyerekbetegsegek elleni vedooltasokkal, bhimlo included, hogy baromi rovid ideig vedenek, ellentetben az atesessel. Es igy feltornazzak a betegseget a felnottkorba, amikor sokkal tobb kart okoz a betegseg es sokkal kellemetlenebb is. Merugye te most beoltatod, de fogja magat oltatni 20 evesen? vagy meg kesobb?
erre mondhatnám, hogy azért nem küldök, mert a gyerekek is legelésznek a fáról napi 1 finomságot, de ez csak kifogás, mert ÉN akarom megenni:) és hétfőig még sok idő van hátra, és ha mégsem fogy el, akkor jó lesz fogyás közbeni motivációnak.
Bobus, igazan orulok, hogy csak a szepre emlekezel es szvsz igy van ez jol, elvezd az immar ket gyonyoru fiadat. Bar ugye a masodikra csak bloffoltem, mert kepet meg nem lattam... na szoval ha inged, akkor vedd magadra szepen :)
nem mondjátok, hogy az Encsi lehet, hogy bárányhimlős???
illdii, mikor mehetünk át?
Én is besorolok hétfőn a topichangulat kedvéért:) Én ugyan nem híztam az ünnepek alatt egy dekát sem, de úgy döntöttem lefogyok három kilót. Az olyan jó szám:)
Tele a karácsonyfa Lindt csokikkal. Kuka? Nem bírom megtenni...gyenge vagyok. De sajnos nálam sem a nadrágok a hibásak és kibugyog a hasam a blúzaimból.
Ha nem akarsz megkeveredni, ne kattints ra. Mitol lenne a leggenyabb gyerekbetegseg? Az elmult 2 napban megelt pelda riaszto volt? Biztosithatlak, max a pottyok voltak a kulonbseg a standard allapothoz kepest... :) En atestem rajta, de nem is emlekszem ra. A tesoim himloje miatt egy husveti unokatesos locsolkodos (nagyonvart) szegedi banzaj maradt el, de ez volt a legkellemetlenebb abban is...
T.anya, csatlakozom: ami édesség nem fogy el hétfő reggelig, az megy a kukába...
Ja, drágáim, kedvesek vagytok a gratulákkal, de ha igazán penge lennék (és ennyit a _nem_ jojózásról...), akkor nem kéne startvonalhoz állnom hétfőtől... Szorosak lettek ezek a gatyák, afrancba...;)
Pár kiló mínusz MUSZÁJ és kész.
Szipolyka, részemről mélyről jövő drukk a párod munkakereséséhez, volt nálunk is egy családtag hasonló helyzetben nem is olyan régen, maximálisan át tudom érezni a heyzeteteket...
Hat eppen meg jarhatok is, ha reggelre sikerul a rozsaszin lanyszobam helyen levo atomcsapas sulytotta teruletbol utazasra kesz csomagokat varazsolnom. Van otleted, merre? esetleg? ;)
Nyilván nem oltatnám be elleanyag-ellenőrzés nélkül, he;)
Az én csökött kis fejemben a bhimlő az az egyik leggenyább gyerekbetegség. Ha most elkapja, hadd vigye, de ha most nem (erre azért elég kicsi az esély;)), akkor oltás, és megkíméltem mindkettőnket a frásztól...
Ezt csak most olvastam, de vegulis mindegy. Odafele 26-an utaztunk, visszafele meg ma (vagy holnap de az vasarnap), szoval hiaba esett utba. Amugy meg palyaszallas, 1x jartam a faluban, amikor mereszen lesiklottunk a felvono aljaig, amit meg is bantunk, mert ott nem esett ennyi ho
(ez konkretan 24 ora alatt esett az elotte megtisztitott teraszra) es az anyafoldon sielni nem annyira tuti, de okosan masodszor nem kovettuk el ezt a hibat. :)
Es igy jartunk, mert nem mentunk be a Liezenben levo, igen sokszor kiprobalt, remek H&M-be sem, kenytelen leszek majd az oxfordsztriten vigasztalodni (illdii ne figyelj ide!)
Ebben most eppen nem latom a raciot. MIERT oltatod be? Mi van, ha pl jovore kapja el? Mi van, ha o az az atipusos kivetel (a szabalyerosito mint tudjuk ;) ) akin potty nelkul megy at es siman megvan a vedettsege?