Igen, az egyik szívás a MDK9.2-vel hogy valahogy lemaradt a kernel forrása. Ráadásul kernel headers csomag külön az FTP-n sincs így feltételezem hogy a kernel-source-ban van a kernel-header is (a modemen töltögetõk nagyobb örömére).
Sikerult mar valakinek telepiteni 9.2 ala nvidia drivert? Kis kinlodas utan eszrevettem, hogy nincs a csomagok kozott kernel forras. Mivel csak frissitettem, a 9.1 forrasa megmaradt, ezert nem ertettem mi a gond. Eltavolitottam es megtalaltam az aktualis kernel.h-t. Valami igy sincs rendben. Letoltottem ftp-rol minden updatet, de ezzel meg nem volt idom probalkozni. A het vegeig tavol vagyok a geptol, jo lenne, ha akkor mar nem nekem kellene rajonnom a megoldasra.
Majdnem minden jó, indul KDE, csilingel ahogy kell neki, majd jön egy hibaüzenet:
Sound server warning message:
Can't set real-time scheduling priority.
You need to run artswrapper as root or
setuid root. This means that you will
likely not be able to produce acceptable
sound (i.e. without clicks and breaks).
[OK]
ebböl nagyjából egy szót sem értek. :)
Mit tegyek?
Természetesen nincs hang semmilyen programban. :(
A mandrake.contectel.cz ftp mirror-on a /people/bluehawk/iso/release_5 könyvtárban található 4 CD-nyi ISO állomány már javított kernellel készült. (lásd a linux.hu hírei között)...
ha jól tudom a "krusader" nevü file kezelön van olyan menüpont, hogy "root"-ként inditod....
De az istennek se találom....
Tippek, hol keressem, vagy rosszul tudom?
Szerintem kicsi, tekintettel az LG-problemakra. Ezt egy ujsag szvsz inkabb nem akarja felvallalni, meg ugy sem, hogy figyelmeztet az elozetes firmware-frissites szuksegessegere.
(a jelenleg letoltheto isok is a problemas kernelt tartalmazzak!)
Mekkora esélye van annak, hogy valamelyik számtech. újság CD-mellékletein leadja a 9.2 mdk lemezeit? Úgy mint a linuxvilág a 8.1-8.2-t. Nem tervez valaki ilyet?
Ma reggel jelent meg javítás (többek között) a drakxtools-hoz, ami állítólag helyrerakja a hálózat beállítását. Persze, ha van egy jelenleg működő pppoe.conf-od...
Honnan szedted le a firebirdöt? Ha a mozilla.org-ról azt,
amit magától fölajánl, akkor azért nincs AA. Ehhez ugyanis
az XFT-build kell, amit letölthetsz innen:
http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firebird/releases/0.7/MozillaFirebird-0.7-i686-linux-gtk2+xft.tar.gz
Egyébként MandrakeClub publikus rpm-jei között is megtalálható.
Még mindig ég a fejem. :)
Tényleg rossz volt a network.img amit a floppyra tettem.
Ezt már a 9.2 alól irom.
Tegnap, éjfél elött nem sokkal inditottam el, összeállitottam miket pakoljon fel, és elmentem aludni. Félórája ébredtem: vajon mi lehet a géppel?
Hát ez. :)
Mozillaban vannak gyonyoru AA fontok, Firebird randaaaa mint a bun... Mi a teendo? DrakCenterben mar importaltam a Windows fontokat, szoval azon kivul.
Na rajottem, hogy eth0 az ethernet kartya, es eth1 a wireless. Persze hogy a hulye detektalo program az eth1-en keresztul akart kijonni.
Kezzel atjavitottam az pppoe.conf-ban eth0-ra es most online vagyok, eljen! :)
Eg a fejem... :)
a floppy drive nem volt radugva az alaplapra... :D
nos. gondoltam telepitsunk netrol.
lemez be, network boot indul.
orvendes, sunshine amikor a halokartyat egybol felismeri, dhcp, ftp megad, tolt.
grafikus felulet indul.
nyelv kivalasztasa, licence, eger indul.
hibauzenet:
"Hiba lepett fel
Nem erhetok el a megfelelo kernelmodulok (hianyzo fajl: /lib/modules.cz-2.4-22-10mdkBOOT). Ez altalaban azt jelenti, hogy az inditolemez nincs osszhangban a telepitesi mediummal. Keszitsen egy ujabb inditolemezt."
Észrevételeim a Mandrake9.2-nél, olyanok, amik megoldása nem feltétlenül megy minden kezdőnek - vagy haladónak :-/ :
1, Alapon nem tesz fel egy csomagot, ami miatt tojik menni a macromedia flash támogatás (de nem hivatkozik erre sehol semilyen progi):
Megoldás:
libstdc csomag felrakás.
2, A postfix tojik a localhoston a már jól "bevált" módon, élből a telepítés után elküldeni a leveleket, mert a szokásos hisztik melett (host, localtime, resolv.conf) még a mailman is sem kapta meg a postfix alias.db-jét.
Néztem a 9.1 mailman rpm-jét, ott még szerepel egy kis szkriptecske, ami átkopizza, azt, amit nekünk manuálisan kell elkövetni 9.2 alatt:
cp /etc/postfix/aliases.db /var/lib/mailman/data
Ez azért eléggé gánya dolog, no, de legalább műxik.
9.2 problema. Ket halokartyam is van, es wireless (orinocco, eth0) es sima (eepro, eth1). Az ADSL-t az eth1-re kotom, es ugyanugy be is allitom, de amikor inditom a kapcsolatot (adsl-start), meg se nyekken a modem. Merre induljak? 9.1-ben ment, igaz ott is konfliktus volt a ket halozati eszkoz kozott, pedig a wireless be sincs kapcsolva.
Szia!
Jó hír, ennek a V24-es interface-e mint külső modem láccik, nem köll semmit se venni. Linux alól tárcsázáshoz én a kppp-t javasolnám, az első CD-n rajta van, csak nem teszi fel a Mandrake alapértelmezett telepítésnél.
Nem tom ez az ISDN NT mennyire megbízható, de az elődök szinte mindenkinél szakadoztak ha V.24-en konnektált, amire senki sem talált megoldást, oprendszertől függetlenül. (itt biztos nem az ISDN vonal volt a hunyó, mert ugyanaz az ISDN vonal natív ISDN eszközzel -ISDN kártyával, vagy külső modemmel- kifogástalanul működött).
A soros port sebességét tedd a lehetséges legnagyobbra az NT-n és a PC-n is, mert ISDN-n is lehetséges a vonali tömörítés -ezt az NT-n engedélyezni is kéne, a régebbi modelleken ez defaultba letiltották- nehogy túlcsorduljon.
Játszok a gondolattal hogy ugrani kéne egy egész verziót, de még eléggé fázom tőle. Szóval infógyüjtés megy, meg a csomaglista böngészése.
Mekkora az esély, hogy a forrásból felrakott dolgok működni fognak verzióváltás után? Nem csináltam még ilyet, illetve a 8.1-8.2 között még nem nagyon mertem forrásból telepítgetni, úgyhogy ott nem volt gond. Azóta viszont elég sok minden ki lett cserélve, meg fel lett rakva innen-onnan.
Mire kell vigyázni ha 9.x-re váltok?
Elég alapszinten kellene felhomályosítani... :-(
Lehet hogy az előzetes terveknek megfelelően kivárok a 9.3-ig, de ezek a gondok akkor is elő fognak jönni.