Keresés

Részletes keresés

vickie Creative Commons License 2001.03.19 0 0 150
Igen, engem is bosszant, hogy le kissrácozzák a lányomat. Mondjuk mostanában tényleg olyan, mint egy fiú. Mindig maszatos a képe, hiába mosom a pofiját, kényelmi szempontból pedig vagány melegítők meg kabátok vannak rajta. Ma is vásároltam, Ő meg koketált a fél közérttel, minek örömére körégyültek amíg pakolásztam a pultosok. Ömlengtek vagy 1o percet, a végén: Jaj de szép, ugye kisfiú? Na, a hasonló kérdések miatt, mindig van rajta valami lányos szín (ezt persze csak én veszem észre). Akármilyen gáz, vagy a kiscipő rózsaszín, vagy a kendője. Így a kérdésre a válasz: Lány, hát rózsaszín a ...-ja, nem?!
A fülbevaló annyira nem izgat, hogy még a gondolata sem merült fel bennem. Neki mindegy most, én meg nem szúrkáltatom.
ÉN IS AKAROK JOGOSÍTVÁNYT!! Mennyibe kerül most? Gyanítom, hogy nem engedi a családi építkezés...
Az utcában, ahova költözünk, nincs egy darab gyerek sem!!! Na, asszem nyáron igen sűrű hozászóló leszek...

Sziasztok:
V.

si Creative Commons License 2001.03.19 0 0 149
Az én kislányomat is fiúnak nézik néha, pedig van fülbevalója.Igaz, hogy rövid a haja, de a fülbevaló az látszik!!!Neki pár napos korában fúrták ki a fülét, tiszta szadi volt. Még egyszer nem engedném. Bár annyi előnye volt, hogy megszokta, mire észrevette.
Szerintem, ha születés után nem fúrattátok ki, akkor jobb megvárni, amíg ő is akarja. Amíg kicsi, addig (ősszel-tavasszal) lehet a kis fejére tenni egy masnis vékony hajpántot, ez nagyon aranyos, és igazán kislányos lesz tőle, még rövid hajjal is. (Ha megengedi a csemete…)

Egyébként az én csemetémnek sikerült elhagynia egy hátul csavaros fülbevalót…

Tímea, szerintem nem fogja zavarni a többieket, ha néha itt eszmecserézünk. Sőt, lehet, hogy mást is érdekel a téma. Ezen már gondolkoztam, hogy hogy lehet leírni pl egy új modellt, mikor ezt inkább rajzolni kellene, nem? Na és látni az anyagot, hogy ell lehessen képzelni.
si

Tantus Creative Commons License 2001.03.19 0 0 148
Kedves Lovászi, mi Tihanyban lakunk, ami azt hiszem, egy pici gyereknek tökéletesen ideális. De egy felnőttnek, aki eléggé benne volt az élet sűrűjében(ez volnék én...:) ) egy kicsit egyhangú, főleg télen. Ezért akkora élmény nekem minden héten a nagybevásárlás. És a nagyszülők meg a család érdemlegesebb része 400 kilométerre van, szóval az egyik szemem sír a másik meg nevet. Viszont elég egy hetet eltölteni egy városban, máris vágyom vissza ide.
Sok sikert a jogsihoz, én 17 évesen szereztem meg, aztán nem vezettem 10 évig, amikor ide költöztünk kénytelen voltam felújítani a tudásomat, itt szabályosan meghal az ember autó nelkül, azt meg nem várhattam el a páromtól, hogy minden félórában fuvarozzon valahova. De nem szeretek vezetni, félek az autóban, főleg ha én vezetek. A gyerekeimen kívül nem is ül be senki mellém... bár a zuram szerint gyakorlat teszi a mestert, de asszem én nem fogok tudni annyit gyakorolni, hogy ne görcsöljek vezetés közben.
Keszthelyet egyébként imádom, szerintem az egyik legszebbváros a Dunántúlon.
Előzmény: Lovászi (147)
Lovászi Creative Commons License 2001.03.19 0 0 147
Sziasztok!

Mint duplalányos anya, fülbevaló ügyben tapasztalat a következő:
Dórinak anno nem lyukasztattuk ki a fülét, mert a tűszúrásos horrort nem az én lelkemnek találták ki... (én még egy sima oltás _előtt_ is képes vagyok megsiratni őket, szvsz nem vagyok normális). Dórit is mindig fiúnak nézték, haja ugyanis tök szőke volt, az is vékony, így alig látszott. (Amikor Dani már ülő korú volt, mindenki kedvesen gratulált, milyen jó, hogy a fiam után lányom született...) Visszatérve az eredethez :-))) Dóri a 6. szülinapja előtt sétálva láttunk egy fülbevaló belövős hirdetést, egy hirtelen ötlettől vezérelve bebaktattunk, és belövettünk neki egy fülbevalót. Ő akarta, és naaaagyon örült. (Nem is volt akkora szám, mint amekkora öröm, kommentálta utána a történést az apjának.) Dalmát már eleve fülbevalóval hoztam haza, érdekes, az elmúlt 12 évben akkorát változott a világ, hogy most már lehet belőni újszülöttnek is fülbevalót :-))) Én személy szerint sem szeretem a "lógós" fülbevalókat, csak a hátul csavarost, így a lányaimnak is ilyen van. (Tapasztalatom szerint ezt nehezebb elhagyni, sőt kitépni sem lehet!)

Vickie! Igazad van, ne törődj velük (persze könnyű ezt mondani...). Nálunk após "szintén zenész", és amikor anyósom egy jó fél évre otthagyta (szerencsére ő nem hozzánk költözött), csodák csodája mérsékelte az ivást.

Tantus! Merre laktok a Balcsinál? Anyuék Keszhelyen!

Jelentem megkezdtem a "küzdelmet" a gyes-betegség ellen: holnaptól járok kreszre, és remélem még a nyár folyamán jogsim is lesz... (esetleg még kocsink is... micsoda távlatok...)

Si, kedves, nagyon örülök neked, ugyanis én is imádok varrni, gyerekruhákat pláne! Ne nyissunk egy ilyen topicot? Vagy szórakoztassuk itt a nagyérdeműt?

Sziasztok!

Tímea

kriszi Creative Commons License 2001.03.19 0 0 146
Bezzeg az én kisfiamat meg mindig lánynak nézik!!
Előzmény: Tantus (145)
Tantus Creative Commons License 2001.03.19 0 0 145
Nálunk a bátyám gyermeke járt így, neki is kitépték az oviban a füléből. Azért van az, hogy mostanában az óvónénik jobban szeretik a csavaros végű fülbevalókat.
Nálunk már megvan a fülbevaló, volt is már miatta veszekedés az anyósommal, mert szerinte nem is kislány az, akinek nincs fülbevaló a fülében. Én 13 éves voltam, amikor belövettem a fülemet-igaz, akkor egyszerre háérom lukat mindkét fülembe...
Én személyszerint úgy vagyok vgele, hogy akkor lesz fülbevalója, ha ő is akarja.
Mámi, írtad, hogy kisfiúnak nézik a lányod. ezzel kapcsolatban engem is rettenetes élmény ért.:)
Az én pici lányomat,(miután levágtam a haját) vagy háromszor nézték kisfiúnak. Az egyik eset mondjuk nem számít, szvsz idióta volt az illető, ugyanis a lányom szoknyában volt, mire egy középkorú nő megjegyezte, hogy:"milyen aranyos kisfiú!!" NAGGGYON dühös voltam!!! :)
Előzmény: Lujza71 (144)
Lujza71 Creative Commons License 2001.03.19 0 0 144
Én a lányomnak 4 évesen lyukasztattam ki is tépték az oviban.Tehát vagy előtte vagy jóval késöbb.

Lujzi

Előzmény: Mámi (143)
Mámi Creative Commons License 2001.03.18 0 0 143
Szia Tantus, sajna vagy szerencsére? (végeredménytől függ) még mindig nincs konkrétum, pedig már lassan egy hónapja vették vérét. Félek tőle, de amíg nem mondanak biztosat, addig legalább abban hihetek, hogy ez csak "félreértés" volt. Aszonták március végére várható.

A bevásárlási tortúra ismerős:) talán közel azonos korúak a gyerkőceink. Apa mondja, miért nem mozdulok ki többet, van autóm, van babakocsi... Kéccer is meggondolom, hogy a két gyerekkel neki vágjak-e bárhova is. A totál leizzadás garantált, meg vásárlásnál az állandó készenléti állapot, hogy a kasszákat a legrövidebb úton közelítsük meg, hogyha már nyüszög, meg fészkelődik kisebbik, akkor rohanás pakolni, fizetni, stb.

Egy körkérdés a lányos mamákhoz:
Szerintetek mi az ideális időpont a füllukasztáshoz? Az újszülött kort már lekéstük, attól tartok most épp olyan időben vagyunk, amikor a "sete-sutácska" mozgásával félő, hogy birizgálni fogja a fülbevalóját.(9-10 hónapos) Leöcsikézték ugyanis.

Előzmény: Tantus (141)
vickie Creative Commons License 2001.03.18 0 0 142
Szijasztok!

Jelentem ismét nagymamátlanul. Fogta magát és visszament. Apám megígérte, hogy józan életet él, mama meg rohant. Én meg micccsináljak, mindegyik a saját szülőm!
Nem hiszek komoly változásban dehát...
Igazából az bosszant a legjobban, hogy nem tudok sem lelkileg, sem életvitelileg tartósan berendezkedni semmire, mert mire valami kialakul, addigra az alapfelállás megváltozik. Mióta megszülettett Panna 3x volt úgy, hogy anyukám velünk marad. Na, mindegy, már sokkal jobban vagyok. A héten elkezdem pótolni barátok terén a hiányosságaimat. Telefonálok, találkozok és sz.....rok a világra.
Itt a tavasz, Panna éjjel-nappal vigyorog, apa imád (én tozse) és alakul a házacska. Igaz, hogy ölég öreg, de tűrhető lesz, a kert pedig isteni.
És mivel alább kiderült, hogy minálunk Gyapot a gyes-beteg, nem is tudom, hogy mit keresek én itt.

csocsesz

ui: Tímea: Mivel mint tanár nem igazán vetne fel a pénz (ezt pont Neked mondjam?), úgy döntöttem, hogy legyen egy tisztességesen megfizetett diplomám, így most átrándulok a közgazdász szekcióhoz.
Beadtam az Ált. Vállalkozási-ra.

Tantus Creative Commons License 2001.03.18 0 0 141
SZiasztok, most egy hetet a nagymamáknál töltöttünk, fel vagyok dobódva, ki vagyok cserélve, meg ilyenek. Volt kire hagynom a gyerekeket, nem kellet úgy mennem boltról boltra, hogy az egyik a nyakamban lóg, a másik a bevásárlókocsiban nyafog egy új autóért. Mert ugyebár nálunk ez a műsor minden egyes bevásárlásnál. A Tescoban már építik a barikádokat, ha meglátnak minket...Próbálkoztunk már a gyermekmegőrzővel, az eredmény katasztrófa.
Ennek következtében minden heti nagybevásárlás előtt rémálmaim vannak.
Mámi! Van már eredmény a lányodról??
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.03.16 0 0 140
Sziasztok! :)

Hát, megleltem én is ezt a topicot. kisLackó tegnap volt 6 hetes - tudom, ez még rövid idő a gyesbetegséghez, mégis ma éreztem a szelét magamon. Sétáltunk egy baráti házaspárral, és azt vettem észre, hogy csak a pelenka-büfi-stb témáról tudok igazán beszélni.. meg is rémültem kicsit :) Igaz, a barátnő kérdezgetett, mert lassan babát szeretnének, én meg nagy okosan elmeséltem Neki pl, mijisazaz AFP..

Végigolvastam a topicot, 1-2 érzés már megvan, amiről írtatok : pl épp ma mondtam a férjemnek, hogy értsen meg, Ő nekem most a köldökzsinór a világgal, nézze el az önzésem, hogy ennyire ragaszkodom Hozzá, itthonlétéhez. Még próbálkozik szegény megérteni :)

Mámi Creative Commons License 2001.03.14 0 0 139
Helló tamara,

Sajna, csak most este láttam, hogy esetleg lahallézhattunk volna. Nekem is menős napom volt, Obi, Praktiker, meg ilyen helyeken töltöttem napom nagy részét, ugyanis a tavasz-érzetem ilyenkor mindig kertészkedést hoz elő belőlem. Vettem virág magokat, meg ágyás-elválasztó farönköcskéket meg ilyeneket. Nagyobbik gyerekemmel virágos kiskertet csinálunk, csak az a "baj", hogy megszaporodott családunkba egy idétlen, kajla, kamasz, féléves, eleddig nemigazán jólnevelt (de alapjáraton nagyon okos) eb is tartozik. Egyelőre fogalmam sincs, hogy lesz-e valami a kiskertből.

Üdvözlet gyes-beteg:), sörivó Gyapot papának!

Előzmény: tamara (135)
Gyapot Creative Commons License 2001.03.14 0 0 138
Tudod Tamara,

Én úgy vagyok a sörrel, mint Gombóc Artűr a csokival. (talán ezért is dolgoztam egy évet egyik sörgyárban :o) )

Előzmény: tamara (137)
tamara Creative Commons License 2001.03.13 0 0 137
HÁt persze!
Én nem felejtettem ám el, csak gondoltam diktálod, hogy hogy milyen faját szeretsz, és melyik sörözőben!
t.
Előzmény: Gyapot (136)
Gyapot Creative Commons License 2001.03.13 0 0 136
Tamara,

nekünk még mintha hátra lenne még egy közös ügyünk, egy sör!

Előzmény: tamara (134)
tamara Creative Commons License 2001.03.13 0 0 135
Mámi,
LÁttam, láttam, de gondoltam, megvárom a folytatást.
Holnap ha megint ilyen szép időnk lesz, lehet, hogy kinézek a Le Hale-ba. Véletlenül nem jársz arra?
t.
Előzmény: Mámi (131)
tamara Creative Commons License 2001.03.13 0 0 134
A képen:
Gyapot, mint GYES-beteg....
Előzmény: Gyapot (132)
vickie Creative Commons License 2001.03.13 0 0 133
Hát igen, így néz ki egy családapa...
Gyapot Creative Commons License 2001.03.13 0 0 132
Tamara,

Angyal vagy, valóban a hajam beszédes!
Most már meg kell mutatnom, hogy nem vagyok birka:

Mámi Creative Commons License 2001.03.13 0 0 131
Ez aranyos, tán a frizurája volt beszédes?
(Küttem neked egy fél levelet, majd eccer be is fejezem.)
Előzmény: tamara (130)
tamara Creative Commons License 2001.03.13 0 0 130
detto,
de én egyszer tényleg össze is futottam valakivel így. "Leszólítottam" Gyapotot, Vickie férjét a TB-nél. És bejött, ő volt. Mondjuk, nem volt olyan nehéz, ilyen emberekre mondják azt, hogy "beszédes a neve".
t.
Előzmény: Mámi (129)
Mámi Creative Commons License 2001.03.13 0 0 129
Üdvözlet si-nek!

Sziasztok!

Képzeljétek el, néha olyan érzésem van, pl nagyobb bevásárlásokkor (tesco, auchan, egyéb bev.központok...), hogyha látok egy kismamát pici babával, hogy akkor őt én ismerem, mert ilyennek képzelem pl Mámit a fórumról:) (direkt írtam magam, gondolvát tökmindegy ki legyen, csak éppen egy nikket akartam írni). Nemtom érthető-e, lényeg, hogy el szoktam képzelni, hogy itt együtt bosszankodunk, örülünk, meg aggódunk, ott pedig simán elmegyünk egymás mellett.
Na csók

si Creative Commons License 2001.03.12 0 0 128
Sziasztok!
Örülök, hogy rátaláltam erre a topicra, tetszik a témátok.
Én még nem voltam GYES-beteg, de lehet, hogy most az leszek. A nagylányom 11 éves, a kisfiam 2 hetes. A lányommal nem éreztem bezárva magam. Hogy miért? Egyszerű:
1. Volt autóm
2. volt elég pénz a zsebemben
3. voltak jó kapcsolataim (babásak, de jófej anyukákkal)
4. volt egy jó hobbim
5. nem érdekelt különösebben a háztartás
Ennyi. Gondoltam egyet, be a kocsiba, felmentünk a városba megenni egy fagyit, kirakatokat nézni, stb. Minden héten voltunk valakinél vendégségben (vagy hozzánk jöttek) ilyenkor közös programok, séta, vagy sütisütés, akármi. Hobbim a gyerekruhavarrás, ez is jó program volt, menni kellett anyagot venni, gyorsan megvarrtam, és gyönyörködtem benne. Később eladásra is varrtam, ilyenkor jó időben irány falu, kiálltam egy kis időre az ABC elé, ott árultam. (Még akkor ott volt falun a „KGST-piac”) Szerencsémre a lányom igazán jó gyerek volt. Mikor nagyobb lett, uszoda, kismamaklub, stb. Mindig adódott valami. Szinte sajnáltam, hogy vissza kellett mennem dolgozni.
És most…..
Apuci dolgozik az autóval, pénzem jóval kevesebb, a régi kapcsolatokban a babák már iskolásak, a hobbi még megvan, türelem már kevesebb, és az itthoni teendők is jobban érdekelnek.
Ja, és annyiban örülök, hogy ilyen nagy a korkülönbség a két gyerek között, mert egy gyerekkel sokkal könnyebb kimozdulni itthonról, mint kettővel.
Ennyi dióhéjban, a többit pedig majd meglátjuk…

Ja még valami! Elbutulás ellen venni kezdtem a füles rejtvényújságot. Le lehetett mérni az agyi kapacitásom fejlődését hétről hétre. /Eleinte irtó lassú, és buta voltam, később fejlődtem picit/

si
si

tamara Creative Commons License 2001.03.11 0 0 127
Én is, én is, de még soha sem próbáltam!
t.
Előzmény: Mámi (125)
Lujza71 Creative Commons License 2001.03.11 0 0 126
Trefort-kviz szobában ha a férjemet le tudom este vakarni a gépről.

Lujzi

Előzmény: Mámi (125)
Mámi Creative Commons License 2001.03.10 0 0 125
Szia Lujza, az extra szerveren szellemivetelkedo.hu, meg csiga.hu-n, de a csiga az úgy tűnik elhalófélben van. Most mondaja az Apa, hogyha össze tudunk gyűlni páran (ha van rá igény), akkor tudunk csinálni egy hasonló vetélkedő csatornát, mert van programja hozzá. No meg friss kérdéseket kell összeszednie. Te is szoktál jáccani valahol? Én nem csak az agyi leterhelés miatt kedvelem, hanem mert, ha jó a társaság nagyon jókat lehet beszélgetni közben. Igazi felüdülés, s miután onlájn, olyan, mintha tényleg egy baráti társaságban lennél (virtualizálva). Bár itt is:), csak ez inkább egy levelező tagozatra hasonlít:)

Előzmény: Lujza71 (123)
Lovászi Creative Commons License 2001.03.10 0 0 124
Sziasztok!

Hát igen, tegnap péntek volt ugyan, de ma olyan szombat van, ami péntek, holnap viszont nem olyan vasárnap lesz, mintha szombat lenne, hanem igazi... remélem világos :-)))
A tavasz tényleg itt van, ma sétából hazafelé jövet egyszerre csepegett az eső, és sütött 7 ágra a nap.

Vickie! Mi a pálya?
Télleg, Te hova jelentkeztél?

Az előzőekhez:
Tényleg a legjobb úton lenni valahova... Én tavaly ilyenkor éreztem a legjobban magam a bőrömben! Mindenféle mondvacsinált és igazi problémák miatt csak 6 órában dolgoztam, ráértem délutánonként szundítani egy kicsit, és a korábbi gyes óta nem varrtam annyit, mint akkor :-)))

Hétfőn, amikor ugye nyűgösebbek voltunk az átlagnál, eljátszottam a gondolattal, hogy bemegyek dolgozni... Hát, inkább kelek 5-ször is egy éjjel! (Bár ez az én személyes problémám: irtóra utáltam már a munkahelyem, ha nem jött volna Dalma, akkor is otthagytam volna a múlt nyáron.)

Sziasztok!

Tímea

Előzmény: tamara (121)
Lujza71 Creative Commons License 2001.03.10 0 0 123
Hol játszol?

Lujzi

Előzmény: Mámi (122)
Mámi Creative Commons License 2001.03.10 0 0 122
Hello mindenkinek!

Az agy-leépülés ellen: az IRC-n szoktak lenni különböző agytornák, szellemi vetélkedők, aki szereti, érdemes benézni néha.

tamara Creative Commons License 2001.03.09 0 0 121
Jajj, jányok,
most péntek van (lassan az is elmúlt), és itt a tavasz. Most egy kicsit jobb, nem?

Tegnap beadtam a jelentkezésemet az MBA-re, és teljesen be vagyok zsongva. Kár, hogy csak szeptemberben kezdődik. (Addigra lehet, hogy alábbhagy a lendület.)

Vickie,
már azt hittem, hogy rendeződtek a (v)iszonyok....

sziasztok, t.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!