Prince, én veled vagyok. Szintén reggel nyomom. No nem, azért, mert "már túl vagyok rajta" hamar. nekem jobbá teszi az egész napi közérzetemet. + egész nap érzem az átmozgatott izmokat.
Hasra szerintem is legjobb a normális étkezés. Én is próbálom, de soxor nem sikerül.
Melyik "gép"-re gondolsz. kezet-lábad beakasztod, oszt próbálod összeérinteni?
A kérdésedre most semmit nem tudok mondani már egy ideje semmit nem szedek!
Régebben én is ittam a WPC-t de én mellé még szedtem Aminót is ezért aztán meg nem mondom,hogy melyiknek mi volt a hatása.
Ez a baj abban ha több mindent szed az ember,soha nem jön rá minek az eredményét érzi.
Na mind1.
Úgy látszik,hogy a reggeli edzéssel egyedül maradtam.:)
Azontúl,hogy én reggel érzem a legjobb formában magam,még azért is szeretem ezt a reggeli dolgot mert így legalább az edzésen már túl vagyok és még előttem az egész nap.
Ez egy jó régi has gyakorlat,sok helyen erre a mozgásra van külön egy "gép" is.
De a legjobb hasra még mindig a megfelelő táplálkozás!!!(na meg egy kis futás)
Jómagam, azt hiszem, nem tudnék igazán hatékonyan kondizni reggel. Délután már rá vagyok hangolódva az edzésre, azon jár az eszem, mit fogok csinálni, nekem ezért jó az esti/délutáni (6 óra) edzés. Utána nincs problémám az alvással.
Korábban fogyasztottam WPC-t (Scitec termék), ez egy por bázisú színtiszta fehérjekoncentrátum. Azt írták róla, hogy napi három adagot célszeru fogyasztani belole, ebbol az egyik rögtön azután, hogy felkeltünk, épp az éhezés/leépülés elkerülése miatt. Prince, ez nálad hogy megy? Elotte és utána is adagolsz magadnak vitamint?
Hétfon felfedeztem magamnak egy új gyakorlatot a hasamra. Letérdepelek a csigás állvány elé, a tarkómhoz húzom a súlyt és megtartom. Így, mintegy imádkozva, a fejemet lehúzom a térdemhez. 60 kilóval csináltam 4*20-as sorozatot. Nagyon megtetszett, az egész hasamat megdolgoztatja, alul-felül, hosszú ido óta eloször van izomlázam ott. Ajánlom mindenkinek!
A reggeli edzésről...
Éhgyomorra szerintem nem jó. Ezt azért gondolom, mert mint ahogy Mirrmurr is írta, ébredés után a szervezet éhes. Éhesen nem lehet jól edzeni. Egyes helyeken ennek ellenére dícsérik az éhgyomorra edzést az állítólagos zsírcsökkentő hatása miatt, de számomra ez valahogy sántít (az anaerob mozgás meglévő cukrot éget el, és ha nincs cukor, csak eléhezel, vagy aerob lesz az edzés, ami tömegnövelésre nem igazán hatékony).
Ha reggel edzel, előtte valamit érdemes enni, lehetőleg ne közvetlenül edzés előtt.
Az esti edzés hátránya, hogy feldob, és utána nehezebb elaludni.
Nekem a délutáni v. esti edzés jött be. Reggel egyszerűen gyenge vagyok, semmi nem megy. Plusz reggel inkább alszom, amíg lehet.
A hasazás:
Szerintem jobb az edzés végére hagyni. A hasizom fontos szerepet tölt be a törzs stabilizálásában. A gyakorlatok jó része valahogy igénybe veszi a hasat, és ha már az elején kifárasztod, vagy kevesebbet tudsz teljesíteni, vagy növeled a sérülés kockázatát.
Az,hogy valaki reggel edz még nem azt jelenti,hogy üres gyomorral megy le.
Én kb. 1-1.5 órával a reggeli edzés előtt eszek valami könnyű kaját vagy iszok egy fehérje turmixot pont azért,hogy ne szédelegjek lent az éhségtől.
Én még mindig állítom,hogy reggel sokkal nagyobb az ember teljesítő képessége mint egy egésznapos hajtás(munka) után,de ez így logikusnak is tűnik.
Legalábbis ezt azoknál gondolom akik az általános életritmusban élnek!
"A reggeli edzés (éhgyomorra) szerintem tömegnövelésre biztos hogy nem jó"
Ezt kifejtenéd,erre kiváncsi lennék?
Ez egy kicsit mellbe vágott!!!
Azt hiszem, Prince a reggeli edzésre esküszik, én nem tudok állást foglalni ebben a kérdésben, mert még nem edzettem reggel.
Nem vagyok profi, de azt hallottam, reggel a szervezet ki van éhezve tápanyagokra, mivel egész éjszaka feldolgozta a bevitt táplálékot. Az ébredés körüli órában már megindul az izomleépítő (katabolikus) folyamat, ezért nagyon fontos a táplálék mielőbbi bevitele. Következésképp, ha nem eszik az ember, ráadásul dolgozik, akkor a szervezet saját magától von el energiát. Azt nem tudom, hogy a zsírt, vagy a fehérjét bontja előbb a szervezet. Mondom, mindezt csak hallottam, nem saját tapasztalat. Valószínűleg sokat kell enni a reggeli edzés után, de tán előtte sem árt pár falat.
Hasazás kérdése: kezdetben én is ezzel kezdtem a programom. Most viszont utoljára hagyom, mert így többet bírok a fekvenyomásból, karozásból, stb. Én mindig lazítással, nyújtással kezdek, mert nem akarok amúgy sem elmerevedni, de a melegítés egyébként is fontos.
Ha valamit nem jól tudtam, bocs! Nagyon kezdő vagyok:-)
Ebben lehet valami. Ahová én járok, az kb 3 percre van a kecótól, és soxor csak az első 10-12 perc után kapom el igazán a fonalat. Mondjuk ebbe biztos az is belejátszik, hogy reggel 6.54-re megyek.
Ezért kezdem általában hasazással, azt úgyis úúúúúúútálom, közben kedvet kapok a többihez, felébredek.
Véleményetek szerint az esti v. a reggeli gyúrás a hatásosabb? Szerintem szálkásításhoz az éhgyomorral történő edzés a jobb, mert a vércukorszinted alacsony, nincs könnyen feldolgozható kalóriaforrásod, csak a ZSÍRod. Ellenvéleménmyek????
Szerintem király hely, kétszintes, de a tulajokat én sem ismerem. Egyébként én az egészet január közepe óta csinálom, azt kell mondjam, a társaság is kellemes. Csakhát 20 km-re van tőlem:-(
Én Debrecenbe járok a Corpus Fitnessbe, Oláh Gábor u., szuper cuccokkal. Tágas, világos, jól felszerelt, szauna, masszázs, szolárium is van, illetve női fitness, ami jó a szemnek:-)))
A 30 napra szóló bérlet 2800 Forint, korlátlan látogatási lehetőséggel.
Amúgy most fontolgatom, hogy Hajdúszoboszlón folytatom, ahol lakom, mert heti 3-4-szer nem nagyon kényelmes bejárkálni Debrecenbe. Itt 2000 Ft a 12 alkalmas bérlet, ami 30 napig érvényes, de a helyi konditerem eléggé proletár.
Na ja, szólni kellene az üzemeltetőknek, vagy termet kellene változtatni.
Ti egyébként hol/mennyiért/milyen körülmények között nyomjátok?
Én IX. Ráday, Sun Body
Egy 15 alkalmas bérlet (amit 2 hónapig használhatsz fel) 4500 FT
Van szauna, futógép, kerékpárok, normális gépek. Kicsit megviselt a hely, de azért még jól használható minden. Gond: nincs boxzsák.
Az a legidegesítőbb, mikor a gép csigái a kopástól tojás alakúak lesznek, emiatt hullámokban lehet csak húzni. Ráadásul a szoruló, akadó szerkezetek tönkrevághatják az ízületeket nagyon könnyen.
Megjegyzés a gép kontra szabad súlyokhoz:
Elvileg mindkettő ugyanarra jó, de a gépeknél néhány dologra figyelni kell. Nem mindegy, hogy a gép mozgása mennyire olajozott. Egy beragadási helyekkel rendelkező gép csak idegesíteni fog, de nem tudsz rajta megfelelő edzést végezni (az emelés részénél megakad és nem normálisan nehezít, a leengedés részénél megakad és könnyít). Plusz néhány gyakorlat (pl. guggolás, fekvenyomás) nem modellezhető jól géppel, mivel a gép mozgása csak egy síkban történik, míg a gyakorlat esetleg s alakú pályán ideális, és minden embernél más az s alakja.
Azt is érdemes figyelembe venni, hogy milyen a gyakorlat alatt az út-erő karakterisztika, magyarul az emelési út alatt folyamatosan változik az izmokra ható erő (a teljes erőhatás függőleges vetülete). Egyes gépeknél ez rosszabb lehet, mint a szabad súlyoknál, de van ahol jobb.
És még egy szempont: ha súlyemelő v. erőemelő vagy, jobbak a szabad súlyok, mivel azzal kell versenyezni. Normál edzés esetén (testépítés, erőfejlesztés) viszont a hatékonyság és a "kényelem" a döntő, vagyis válaszd, ami jobban tetszik.
Figyelem, a gép becsapós lehet! Gépen ugyan úgy le lehet sérülni, mint szabadsúllyal, tehát a megfelelő végrehajtásra itt is figyelni kell!
Én speciel szabadsúlyokat és gépeket is használok, bár a fő rész szabadsúly (ahova én járok, kevés gép van, és azok egy része is gagyi).
Tegnap például gépen vállaztam, és mivel nem melegítettem be eléggé, ott is éreztem, hogy húzódik a vállam. Ez az ízületem nagyon kényes. Szerintem nagyon fontos az óvatosság, minden képes húzódást okozni.
Az oldal/előreemeléseket továbbra is szabadsúllyal akarom/fogom csinálni, de ez a nyomás kicsit más.
Oké, eddig is volt háttámla mögöttem, de -mint már említettem- valahogy még így is nehezemre esett a nagyobb súlyok egyensúlyban tartása, meg-meghúzódtak izmaim/inaim. Ezt a gondot -asszem- a gép a leveszi a gerincemről. Egyszer próbáld/próbáljátok ki!
Azt mondják a tapasztaltak, hogy a szabadsúlyos gyakorlat jobban erősít és fejleszt, míg a gépes dolgok jobban formálnak. Ez igaz? Én jobban szeretem a szabadsúlyos mozgásokat, kényelmesebbnek is érzem. Igaz, nekem nagyon érzékeny (gyenge) a derekam, ha csak lehet, mindig megtámasztom valahol. Ha vállazásként nyak mögül nyomást végzek, akkor is háttámla mellett dolgozom.
Ma reggel (is) voltam lent. Kipróbáltam egy gépet, alig tudtam leszállni róla. Vállból nyomást lehet rajta csinálni. Eddig a szabad súlyokra esküdtem, de túlságosan nehéz volt egyensúlyban tartani azokat. Most először -kiváncsiságból- kipróbáltam ezt, nagyon bejött.
Ti a szabadsúlyos vagy a gépes gyakorlatokra esküsztök? Mintha a gépes gyakorlatok nem fárasztanák annyit a gerincemet...
Vizet inni kell. Sokat. Sokkal gyorsabban kimennek belőled a méreganyagok (tisztul a veséd), jobban teljesítesz (agyilag is), a bőrödnek is sokat használ (tudom, nem ez az elsődleges szempont) és telít (nem akarsz örökké zabálni).
Az fog vizesíteni, ha olyan cuccokat eszel, ami bennedtartja a vizet. Ezért tartózkodj az erős fűszerektől/sótól. Egyél sok rizst és ananászt, az segíti az elraktározott víz eltávolítását.
A 4 liter talán túlzás, de a 3 (+sörök:-)) simán belefér, főleg nyáron.
én hasfogyasztásként a squash-t ajánlom, ha van erőnléted. Egy orát játszol heti 4* pihi nélkül aztán mehetsz a strandra ezerrel.
Tömegnövelésre én kipróbáltam a METAL-t, egy hónapig utána nem ment a dolog a barátnőmmel úgyhogy leálltam :(
Regards
Nym
ui: szerintetek ha megiszok napi 3-4l ávizet az vizesít, vagy csak átfolyik rajtam?
Mintha csak én írtam volna az első soraidat...:)
Nálam ugyan ez.
Én is szoktam használni a lépcsőzőgépet és én se bírtam még 10 percig.:)
Viszont a lányok 20-30percig le se szállnak róla,de ráadásul nem a legkönnyebb fokozaton nyomúlnak.
Múltkor már az aerobik oktató lánykával nevetgéltünk ezen,hogy akkor most,hogy is van ez.:)))
Mind1 azért én holnap is fogom használni,majd lesz ez jobb is...
Elkezdtem lépcsőzőgépet használni. Egyelőre 8 perc, de azt is alig bírom. Mellettem csajok 20 perceket csinálnak, ugyanazon a nehézségi fokozaton, amin én. Nem baj, utána feltünően ápolgatom a térdem, lássák, tulképpen én 1 hős vagyok, hogy ilyen térddel is végzem ezt a megerőltető feladatot.
Gyomorról ugyan nehezen távozik zsír, de olyan szépek a lábaim/fenekem, hogy csak na :-)) Zuhanyozni inkább otthon fogok ezentúl....
Edzés előtt igenis jó/kell a koffein. Jobban teljesítesz, több zsírt égethetsz. Na nem egy vödör kávéra gondoltam. Az a csekély vízveszteség, amit egy adag aktívtabletta okoz, elhanyagolható az előnyökhöz képest.
A kreatint meg úgyis az edzés után iszod/eszed, nem?
------
Vegyetek REERGINt. Gyógyszertárban kapható, kb 400 ft 1 doboz. Szellemileg és testileg is roborál, mint az állat.
Fehérjének a scitecszes promaxot ajánlom, csokiban. A vaniliás enyhén émelyít.
vp
Nem teljesen értek 1-t az AB döntésével, szerintem igenis veszélyes a társadalomra a jelenség. Más kérdés, hogy tényleg elég pongyolán volt megfogalmazva a tényállás...
-----
Én is inkább a kreatint ajánlom. Tudd, hogyan kell használni. Pump szerű, ha pezsgőtablettához kevered.
Pezsgőtabletta: edzés előtt aktív (koffein), utána magnéziumos (jót tesz az izmoknak, a szívnek) a frankó.
A véleményem?
A szauna fogyasztásra nem jó. Rövid távra nagyon jól beválik, ha súlyt akarsz csökkenteni, pl. boxolók, birkózók, stb. De ez a csökkenés mind víz, és megint csak a teljesítmény rovására megy. Ezért lehet az, hogy néhány nagyon jó küzdősportoló erős "fogyasztás" után simán kikap egy kezdőtől.
A szaunáról egyébként pozitív a véleményem. Nagyon jó közérzetet ad, edzi a szervezetet. Az én véleményem szerint viszont utána sok vizet kell inni.
Most, hogy kinyitott nálunk a strand, az én egyenletem a következő: szabadtéri uszoda + light napfürdő + ökörködés a haverokkal + csajok szemrevételezése = kellemes + hasznos:-))
A szauna nálam minden vasárnap program tavaly október óta, de amúgy a rendszeres szaunázás hosszabb távon csodákat képes művelni a bőrrel és általános kedélyállapottal.
Éljenek a csajok!:-))