Ha Antal Józsefet firtatom,nagyon jó államférfi volt,de rossz politikus.Nem volt alkalmas Vezeto poziciora , mert nem tudta megválogatni embereit.
Ugyan írd már meg légyszíves, hogy kik közül tudott volna jobban válogatni? Kiről lehetett tudni akkor, hogy pl pénzügyminiszterként megállja-e a helyét, leszámítva a korábbi pénzügyminisztereket, akik hmm nem az MDF-hez álltak közel? Egyáltalán kinek volt abban az időben államigazgatási gyakorlata?
Antall csak azok közül tudott választani, akik az MDF látókörében voltak, közvetlen munkatársként pedig akiket személyesen ismert és megbízott bennük. Ezzel nem azt akartam írni, hogy a kiválasztás hibátlan volt, még azt sem, hogy a körülményekhez képest a legjobb, hanem csak annyit, hogy Antall kényszerpályán mozgott, mozgástere kicsi volt.
Nahát Antall igenis meg tudta válogatni az embereit, az volt nála a szempont, hogy egyrészt hülyébbek legyenek nála, hogy ő tűnjön a legokosabbnak, másrészt a rokonai és ismerősei közül válogatott. Ez utóbbi azonban szerintem teljesen természetes, hogyan tudnál vadidegenekkel együtt dolgozni, ahol gyors eredményes csapatmunkára van szükség. (Pontosabban lett volna, de ezt hagyjuk.) Másrészt az, ahogy meg tudta tartani a koalíciója határozatképességét a Parlamentben Torgyán és Csurka távozása után, az azért nem semmi teljesítmény volt, akár mennyire is nem volt szimpatikus az a módszer, amivel elérte. Azaz szerintem nagyon is tudta miket csinál, és azt nagyon pragmatikusan és határozottan véghez is vitte, ilyen értelemben Antall igeni is jó politikus volt, az más kérdés, hogy ezek a húzásai szerintem gátlástalanul erkölcstelenek és etikátlanok voltak, de ilyen értékeket a politikában keresni teljesen reménytelen. Ahogy a plitikusok jelmodatát megfogalmazta Asimov: Ne hagyd, hogy erkölcsi érzéked megakadájozzon a helyes cselekedetben.
ANYU XXXnem tudom meg tudod e értetni azoknak akik a mostani kormány ellen vannak,hogy félre értik a demokráciát.Tüntetést vagy felvonulást mindenhol és mindég be kell jelenteni és annak rendesen botránymentesen kell végig menni..
ESBETA FÉRJE,Az elozo kormányban hányan jutottak olyan vagyonhoz ami nem illettemeg oket?
ARGENTINA.Mond nálatok a nyugdijasoknak jobb sorsuk van.Már értem aki állami nyugdijból él.Az igazi demokráciában van jog és van kötelesség.Az utóbbit az emberek próbálják meg magyarázni vagy elferditeni.Olyan,hogy teljes szabadság NEM LÉTEZIK.Ha létezne abba az anarchia is beleférne.
DEREK,Te az ugynevezet igazi demokráciában élsz,Csak remélem Magyarországon nem lesz az mert ami nálatok van az nép ámitás.Azzal,hogy mindenkinek joga van fegyver használatra az és ezáltal irtják egymást,már lassan az ovodisták is gépfegyverreln mennek az oviba.Azzal,hogy látszolag mindent megengednek teljesen korcsá teszik Amerikát.Annyira naivok,hogy a sötét afrikai népre is ráakarjá eroszakolni a demokráciát.Ahozz,hogy jó demokrácia legyen egy országban a gyeplot kézben kell tartani.Lásd SINGAPORE-t ahul guided demokrácia van.Milyen szépen müködik.Igaz,ha az amerikaiaktól függöt volna egy pár évvel ezelot megváltoztatták volna mikor égyik fiucskáját aki vétet a törvény ellen meg korbácsolták.
Bizzatok a fiatal kormányban mert az o kezük még nem sáros és az a jó ,hogy támadják mert jól dolgoznak.Hibát csak az a kormány tud elkövetni amelyik dolgozik.
Egy baj van csak,hogy nem engedik oket erosebben fellépni azok ellen,akik ellopták az állam vagyonát.
Ha Antal Józsefet firtatom,nagyon jó államférfi volt,de rossz politikus.Nem volt alkalmas Vezeto poziciora , mert nem tudta megválogatni embereit.
Én most olvastam eloször ezt atopikot,elnézést kérek a hozzászolásomért.
Üdv.Joe
Jujjj, Anyuxxxxxx!
Azért azt Te se gondolhatod komolyan, hogy ugyanaz, ha valaki magánpénzből veszi meg a fradit, mint ha a Környezetvédelmi Minisztériummal finanszíroztatja a kutyaütőket?
És mi az, hogy nyilvánvalóan pénzmosásra akarta használni?
Nem vagyok egy Máté fun, de útálom, ha összemosnak dolgokat és prejudikálnak.
Nam ezt várja az ember egy megfontolt Anyutól...
A Simicska pedig eccerű de naccerű adócsaló volt a cégeliminálásaival egyetemben.
és nem hiszem, hogy az vinné előre az ország dolgát, hogy ha azok, akiknak véleménye eltér az enyémtől, azok eltűnnének a közéletből.
Vagy ez már egy új, polgári olvasata a demokráciának?
:O)
Esbeta Férje beszélt a FIDESZ agresszivitásáról, én csak védekeztem és ellenpéldákat állitottam.
Természetesen nem vagyunk angyalok magánemberként, igy politikusként sem maradjunk ennyiben, remélem egy remiben kiegyezel.
Üdv: Anyu
Az előbbi hozzászólásom meg sem született volna, ha nem írod be az alábbi mondatot:
"Én az agresszió szó alatt a fentieket értem.
A jobboldal ill. a jelenlegi kormány részéről egyetlen ilyen esetről sem tudok."
Most nem kommentálnám a Metró-, Nemzeti Színház, Tarafás, Juszt, v. Cser Ágnes ügyében a hatályos szerződések, joxabályok semmibevételét (ezek szempontjából ugyanis, mint pl. Juszt esetében, tökéletesen irreleváns, hogy az illető szimpi-e vagy nem) vagy azt, hogy Kosztolányi milyen udvariasan tiltotta ki a bizottság sajttájáról az ellenzékét, vagy hogy mentesíti/feljogosítja-e Máté bármire TJ-t, mert ez a lényegen semmit nem változtat.
Egyik oldal sem mentes az efféle - nevezzük így -agressziótól.
A FIDESZ részéről megnyilvánuló agresszivitásról nem én beszéltem, én csak reagáltam rá.
Kosztolányi D. idézett mondata nagyon is udvarias, az agressziónak nyomát sem látom, hogy jön ez az általam emlitett gorombaságokhoz.Torgyán féregirtása valóban otromba volt, el is vesztette miatta a választásokat.
A Nemzeti Szinház megkezdett épitkezésének leállitása és a 4 Metro épitésének elhalasztása szerintem a józan ész győzelme az értelmetlen megalománia és egy szük réteg érdekeit szolgáló pazarlás felett.
Torgyán és FRADI-val kapcs-ban éppen az jut az eszembe, hogy tudtommal éppen Máté et. akarta megvenni az FTC-t és ezt nyilvánvalóan pénzmosásra kivánta használni pártja támogatására.
Simicskával kapcsolatban amit én tudok, azok véleményem szerint hecckampányok voltak, nem tudok róla, hogy lett volna olyan ügye, ami indokolta volna az ellene inditott vádakat.
Juszttal kapcsolatban nem tudok objektiv lenni, mert az a pasas annyira ellenszenves nekem és müsoraiban annyira nyiltan és nyilvánvalóan részrehajlóan baloldali riporter, hogy én a magam részéről csak örülök, ha eltünik a porondról.
Ennyit tudok irni Neked hirtelen kedves PD.
A többit majd máskor.
Mivel általában parciális témákról folyik a csevely erősen érzelmi(szubjektív felhangokkal
vegyítve) úgy gondoltam nem árt összefoglalva áttekinteni a koalíciós
kormány mozgását, ténykedését, elképzeléseit, stílusát napjainkig:
- Gyors, hatékony megalakulás - némi államelnöki ellenszél éa határozott külföldi/belföldi
nyomás ellenére
- Világos, áttekinthető program - 40 pont
- ami legkevésbé sikerült: merész adócsökkentés a feketegazdaság visszaszorítására
kézzelfoghatóan realizált eredmények, ami teljesült:
- hatékony kormányzati rendszer*
- jól, a körülményekhez képest kevés surlódással működő koalíció
- tandíjmentes felsőoktatás
- alanyi gyes visszaállítása (helyes családpolitika)
- családi pótlék iskola látogatáshoz kötése (leszakadt kisebbségek felemelése)
- családi adózás felé lépések (gyerek kedvezmény érvényesíthetősége apa-anya)
- infláció visszaszorítása
- privatizációs döntések felülbírálása - leállított fölös hőerőmű építés
- fölös költségek visszafogása (Nemzeti, 4. Metro, televízió zsugorítás stb.)
- lakáshitelek indítása
- autópálya lobby letörése - matrica bevezetése
- autópálya program indítása - csökkentett költségen
- árvízek hatékony kezelése*
- búza, sertés válság helyes kezelése
- arányosabban funkcionáló állami media (TV, rádió)
- következetes NATO külpolitika a Jugo válság/háború idején
- határozottabb határonkívüli magyarság támogató politika
- erőteljes EU csatlakozási mozgás a nemzeti érdekek hangoztatása mellett
- középeurópai összefogás forszírozása, jó szlovák, lenygel kapcsolatok
- önálló külpolitikai vélemény ügyes megjelenítése akár gyakorlatiasan és a szükségesnek megfeleően
elhatárolódva az Eu-tól is (önálló osztrák politika)
- nemzeti szellem erősítésére irányuló lépések
- átgondolt, konzekvens lépések miatt javuló közbiztonság
- a politiki közélet tisztítására tett helyes kísérletek (átvilágítás szélesítése)
- kommunista anomáliák visszaszorítása (pártház kvóta csökkentés, csillebérc)
- jó kommunikáció, általában nyugodt, érthető hangvétel
- pozitív iránykitűzés(minimálbér drasztikus emelés) az alkalmazottak életszinvonalának javítására
Nem hiszem, hogy az agresszivitás pártspecifikus volna, mint ahogy azt sem hiszem, hogy a jobboldal ill. a jelenlegi kormány részéről egyetlen ilyen esetről sem tudsz.
Bizonyosan elfogultak az emberek (Te is Én is), de azért ha emléxel Vancsik, Toller vagy Haraszti ominózus megnyilvánulásaira, hogy lehet, hogy nem ötlik fel benned Kosztolányi D. amint kiutasítja Keletit a sajtótájékoztatóról ("ha ennyire nem ért egyet, megkérem hagyja el a termet"), a csopaki ABC avatatlan fideszes focistája, Torgyán amint féregírt, vagy elveteti a riporternő kazettáját, Kövér Psycho László tucatnyi szalonképtelen felszólalása (SZDSZ - "alattomos és gyáva, MSZP - hazaáruló"), melynek hangneméért egy jobbérzésű moderátor letiltaná, Simicskától "az Úristen kegyelmezzen néktek", stb.
Soroljam még ?!
Ezek a megnyilvánulások Nálad beleférnek a kultúrált politizálás keretei közé ?!
de ez csak a verbális agresszió, ami aggasztóbb az inkább amit Kagaushka fogalmazott meg, nevezetesen, hogy a Metró per, a Nemzeti Színház, a sztráda ügy, a kuratóriumok, a Lockheed botrány, az ÁPTF ügye, Torgyán és az ő Fradikája, Simicska ügyei, Juszt eltávolítása stb. mind mind annak a mentalitásnak a visszatükrözése, ami a Jogállam szabályait nem a hatalom korlátainak, hanem leküzdendő akadálynak tekinti.
Ugy látszik az agresszivitásnak több jelentése is van, mert szerintem az az agresszivitás, amit a baloldal müvel.
Lásd.: Vancsik képv. ur otromba, trágár kitörése, Haraszti képviselő ur szintén elég utszéli goromba fenyegetőzései Sz.Sz.P felé, Keleti képv. ur minden megnyilvánulása a megfigyelési bizottság alelnöki tisztségében, Toller képv. ur pécsi meglehetősen közönséges megnyilvánulásai és tudnám még sorolni.
Én az agresszió szó alatt a fentieket értem.
A jobboldal ill. a jelenlegi kormány részéről egyetlen ilyen esetről sem tudok.
De ha már az agresszióról van szó, a 9o-es évek előtti időktől eltekintve a baloldal és az ő érdekeit szolgáló külföldi nagytőke agressziója kényszeritette bele az Antall kormányt abba a paktumba, amely a határozott és eredményes kormányzást lehetetlenné tette.Ezért van a mai kormánynak szüksége arra, hogy az akkor elmulasztott intézkedéseket szinte még az utsó pillanatban megtegye, hogy az előbbiek miatt félresikerült rendszerváltás hibáit és az ebből származó károkat mérsékelje.
Egyébként, amiket leirtatok, üres szavak,ezek bárhol, bármikor bárkire elmondhatók, ha érdemben akarunk vitatkozni, konkrétumokról beszéljünk.Ezek az üres szólamok reklámnak, vagy kampányolásnak bizonyos körök felé valóban jók.
Kedves Argentina !
Írod:"Fidesz-tagot ismerek nem is egyet, de pártpolitikáról nem nagyon szoktam velük beszélgetni. "
Kérdezd meg őket bátran ! (Persze kérdés, hogy egyáltalán érdemes-e, hiszen a korábban markánsan más véleményen lévők többnyire már nem is tagok. :-) )
Üdv.
K.
"...mindenkinek, aki kérdez(ni mer) valami nekik nem tetszőt, arrogáns hangnemben válaszolnak, abban bízva, hogy egy idő után már nem fog kérdezni senki semmi érdemit. A párton belül ez a taktika eddig jól bevált."
Kedves Kagakusha!
Ez valóban így működik a Fideszben? Csak azért kérdem, mert a Fidesz belső életéről alig van információm. Fidesz-tagot ismerek nem is egyet, de pártpolitikáról nem nagyon szoktam velük beszélgetni.
"szeretném, ha a fecsegő felszín nem vonná el figyelmünket a hallgatag mélyben lejátszódó ijesztő folyamatokról."
Kedves Pirítós!
Az előzőekben idézett saját mondatomat azt hiszem, kicsit félreértetted. A "hallgatag mély" itt nem az istenadta népet jelenti, hanem bizonyos, a magyar politikai kultúrát fenyegető és számomra bizony ijesztő folyamatokat. Például azt, hogy erősödőnek látom az ellenzék=ellenség típusú gondolkodást a kormánypártok legmagasabb köreiben (lásd: Kövér László, Rogán Antal) és tartok tőle, hogy az akció-reakció elve alapján ez a felfogás uralkodóvá válik.
Az ország közhangulata ettől még lehet bizakodó is, mert az átlagembert ezek nem biztos, hogy zavarják, de engem momentán igen.
Hogy mit értettem a letaposáson?
Azt hiszem, nagyon jól megfogalmazta Kagakusha ebben a bekezdésben:
"Egyetértek. Ez egy rendkívül fontos kérdés. Sajnos, a Fidesz egyes vezető politikusainál éppen az érhető tetten, hogy az ismeretek hiányát hangerővel és agresszivitással igyekeznek kompenzálni. A félműveltség álcázására jó taktika, hogy mindenkinek, aki kérdez(ni mer) valami nekik nem tetszőt, arrogáns hangnemben válaszolnak, abban bízva, hogy egy idő után már nem fog kérdezni senki semmi érdemit."
Erre gondolok,meg a konkrét anyagi támogatásban a különbségtételre.
Szerintem ne zárjuk még le a vitát!
Örülök, hogy Részedről higgadt a a hangnem, és még jócskán vannak köztünk véleménykülönbségek.
Kedves Argentina!
Írod: "Egyetlen emberi vonatkozást érzek fontosnak: a Fidesz vezérkara szinte az egyetem után, azonnal a politika csúcsára került. Semmi komolyan vehető élettapasztalatot nem szedtek össze." illetve "mit tanultak a magyar meg a nyugati egyetemeken. Mert hát levizsgáztak
valamilyen tárgyakból."
Egyetértek. Ez egy rendkívül fontos kérdés. Sajnos, a Fidesz egyes vezető politikusainál éppen az érhető tetten, hogy az ismeretek hiányát hangerővel és agresszivitással igyekeznek kompenzálni. A félműveltség álcázására jó taktika, hogy mindenkinek, aki kérdez(ni mer) valami nekik nem tetszőt, arrogáns hangnemben válaszolnak, abban bízva, hogy egy idő után már nem fog kérdezni senki semmi érdemit. A párton belül ez a taktika eddig jól bevált. Kérdés, hogy a társadalom egésze mennyire fogja ezt tolerálni, illetve lesz-e elegendő anyagi és nem anyagi természetű forrás a támogatás finanszírozására. (Egyébként minden etatista alapokon álló, de nem nyíltan diktatórikus politikai erő számára ez a legfontosabb kérdés.)
Van az éremnek azonban egy másik oldala is.
Az előző két demokratikusan megválasztott kormánynál az volt megfigyelhető, hogy a kormány megítélését nem elsősorban a kormányzati pozícióban levő vezető politikusok tevékenysége rontotta (Horn Gyulának persze volt néhány "jó kis húzása"), hanem leginkább a kormányzó pártok holdudvarához tartozó csoportok és egyének ténykedése. Megfigyeléseim szerint e "slepp" aktivitása kb. a kormányzati periódus 3. évére válik jelentőssé, az elfoglalt pozíciók ekkorra teszik lehetővé a "nagy kaszálást". Kiváncsian várom, hogy a mostani ciklusban mi lesz a helyzet. A kormány tevékenységét ui. érdemben csak a ciklus végén lehet minősíteni.
Üdvözlettel,
K.
Jegec!
En nem irok olyat, hogy "mi lett volna, ha...". Ha reszletesen elmondod, miert gondolod ugy, ahogy leirtad, en is leirom, miert gondolom gyenge ervnek. Ennyi. :-)
ff
Kedves anyuxxx!
1részt lyóélyt, másrész ne szomorkodj Argentína miatt.
Argentína már csak olyan, hogy sír (legalább is Andrew Lloyd Webber szerint;-))).
Mielőtt esetleg nekifutnál egy újabb, amúgy tökéletesen esélytelen válasznak Argentína "sötét aggodalmaira", emitt egy kis segédanyag, az hallgatag mély sötét hangulatáról: Gallup: Országkép jelentés Hali,
Pirítós
A vitánk annyira megrekedt, hogy nem tudnánk már ujat mondani egymásnak, csak amit már többször is leirtunk, és megmondom őszintén eléggé álmos is vagyok, kevéssel hajnali 3 előtt.
Miután Te már valószinüleg az igazak álmát alszod, nem is kell, hogy megkérjelek, függesszük fel a vitát. Lehet, hogy holnap folytatjuk, ha lesz rá időnk, energiánk.
Üdv: Anyuxxx
Én általában a fiatalokról beszéltem, hogy nincs bennük félelem, ezért örülök, hogy a FIDESZ-ben sok a fiatal. A politizáláshoz szerintem erő is kell, kurázsi.
Amit másodszorra szóltál hozzá, őszintén szólva nem értem hogyan tapossa meg a csonka családban élőket, szegényeket, nyugdijasokat a FIDESZ. Ami az ellenzéket illeti, őket nem féltem, meg tudják magukat védeni még vélt sérelmeik esetén is, sokszor trágár oda nem illő kifejezésekkel , tettekkel is .
Sajnálom, hogy nem egyezik a véleményünk, dehát gondolom ezért van a fórum.
Üdv : Anyuxxx
"Mindig irigyeltem az állampolgáraik azért, mert egyszerüen szembe mertek szállni, pl az intézkedő rendőrrel (dok. film-ről beszélek) El tudtad volna Te ezt itt képzelni? Nem tudom ugyan mióta élsz kinn, de mi itt csak kérhettünk és jelenthettünk alázatosan, és megköszönhettük, ha tévedtek velünk szemben. Itt egy generáció nőtt fel félelemben és én ugy látom, hogy az uj generáció kezdi levetni a félelmét , ezért örülök, hogy a mostani kormány fiatalolkból áll."
1. Nem tudom, te hogy emlekszel, de
szerintem a bátrak nemcsak a FIDESZ
tagjaiból ill. abból a korosztályból kerültek
ki.
2. Az új generáció félelmét ne úgy győzze le,
hogy megtapossa az ellenzéket, a
nyugdíjasokat, a szegényeket,a
munkanélkülieket, kisebbségieket,
csonka családban élőket, stb.
"És igazad van! A fiúk tényleg erkölcsileg teljesen tiszták!
Az, hogy mire költötték az államtól kapott pártszékházból származó pénzt, nem tartozik a kiváncsi adófizetőkre!
És a Kaya- meg Josip-féle cégek is csak véletlenek.
Ez mind erkölcsös és dícsérendő!"
Meg az autósztráda építés, meg bánya-ügy, meg a néhány más "kedvelt" cég, a Juszt ügy, meg a Nemzeti Színház, melynek ha jól emléxem, mar ígéretük szerint kész kellene lenni, meg a külpolitikai bakik...
Hogy csak néhányat kapásból megemlítsek.
nem baj fijúk, ha szerencsénk van, kibőjtölünk benneteket.
Ezt kérdezem én is. Hogy mit tanultak a magyar meg a nyugati egyetemeken. Mert hát levizsgáztak valamilyen tárgyakból.
Én azt hittem, hogy demokratikus gondolkodásmódot tanultak, toleranciát, mások értékeinek, eredményeinek tiszteletét és elismerését.
Most csak agresszív hatalomvágyat, közéleti intoleranciát, rideg cinizmust, etikátlanságot, erőszakoskodást, az erő kultuszát, gátlástalanságot, tekintélyelvet látok.
A rendszerváltozás elején nem erről volt szó!! Antallék megpróbálták ezt, belebuktak. Hornék minden híreszteléssel és fröcsögéssel szemben megpróbálták az ellenkezőjét. Mi lett belőle? Torgyán Monnyonle Józsi heti cirkuszai.
Arról volt szó a rendszerváltozás elején, hogy az évszázados állami dominancia után a civil társadalom kerül előtérbe. Ehelyett újra tökfej politikusok akarják megmondani, nekem, a választójuknak, az állampolgárnak, aki legitimálom a hatalmukat, hogy mi a jó, miről mit gondoljak. Köszönöm szépen, nem vagyok olyan hülye, hogy politikusokra legyek rászorulva. Szimpátiáim vannak (balra), de egyetlen baloldali politikus sem lopja a szívembe magát csak azért, mert baloldali.
Visszatérve a Fideszre, bocs', de már nem érdekel, hogy személyesen milyen emberek és nem tartom mentségüknek, hogy jó a gazdasági helyzet. Nem ők tették azzá, hanem a politikai feltételek megteremtésének szempontjából az elődeik, gazdasági szempontból pedig az a működőtőke, ami a megteremtett feltételek alapján bejött az országba, működni kezdett, munkahelyek ezreit teremtette és bennmaradt Csurka úr hablatyolásának ellenére. A Fidesz beült a készbe és bár nincs értelme "ha" kérdéseket feltenni, azért kíváncsi lennék, hogy mit tettek volna, ha nekik kellett volna a demokratikus intézményrendszert kiépíteni (Antallék csinálták) vagy a gazdasági stabilizáció kegyetlen útját (Hornék csinálták) végigjárni.
A Fidesz egyetlen "tette" az volt, hogy a Kádár-rendszerhez hasonlóan negligálta a parlament fontosságát a három hetenkénti ülésezés bevezetésével, visszahozta a kormányzati titkolózást és bevezette a centralizációt a centralizációért. Ők ilyen szabályrendszerben képesek gondolkodni. A hatalmi ágak és a civil társadalom által kontrollált végrehajtói hatalom mélységesen idegen a Fidesztől.
Egyetlen emberi vonatkozást érzek fontosnak: a Fidesz vezérkara szinte az egyetem után, azonnal a politika csúcsára került. Semmi komolyan vehető élettapasztalatot nem szedtek össze. A régi Római Köztársaságban az egyes állami posztok elnyerése életkorhoz is kötve volt. Ők tudták, hogy miért.
Komolyan irigyellek az optimizmusodért. Én egyre sötétebben látom a helyzetet és már nem félek kimondani, hogy a rendszerváltozás megrekedt és félrecsúszott.
Ne érts félre, nem rád haragszom, csak szeretném, ha a fecsegő felszín nem vonná el figyelmünket hallgatag mélyben lejátszódó ijesztő folyamatokról.
"Viszont: Tocsik-ügy, Toller és Vancsik önelégült mosolya - nálam nem
volt nyerő.
Tehát szerintem a mai eddig a legjobb kormány. "
Mar elnezest, de ok mikor voltak benne az elozo kormanyban. Toller es Vancsik ma is ugyanolyan onelegulten vigyorognak, ugyanugy ahogy a Fidesz hasonlo klienturaja.
Ezt már olyan sokan elmondták itt is, más topicokban is.Hogy lehettek volna már jobbak ilyen körülmények között, ilyen alkukra kényszerülve? Az meg hogy mit tanultak? Amit láttak maguk körül.
Ezt is a Kádár rendszernek köszönhetjük, hogy megtanitottak minket lopni, aki mást nem tudott, az szöget lopott kilószámraf. Nem kellett ugyan neki, csakhogy ne lógjon ki a sorból.
Mondhatod Te a fiadnak, hogy jó légy , és erkölcsös, ha mindezt a börtönből üzened.
Na meg aztán nem is olyan tragikus a helyzet.
Én optimista vagyok. Sajnálom, ez a luxusom.
"Fiatal, intelligens tagság, nem voltak részesei az elmúlt negyven év hülyeségeinek."
Kedves Chat Noir!
De bizony részesei voltak. Jól megtanulták a kádárizmus módszereit és egy kis demokratikus mázzal leöntve azt gyakorolják. Hozzájuk képest a Horn-Kuncze kormány naív demokratákból állott. Rá is faragtak a naivitásukra.
Egyébként meg ami a Fideszt illeti, egyetértek az alábbi versben írottakkal (saját szavaimmal más topicokban már kifejtettem ezt):
A dán királyi főszámvevő jelentése a Fortinbras & Fortinbras cég átvilágításáról
(Orbán Ottó verse)
Az a legleverőbb, hogy lehetett volna belőlük akár egy jó kezdőcsapat is
jó időben született újszülöttek
egy új történet első mondatai
a tiszta lap, amelyen nem dereng föl a diktatúra vízjele
nem lettek sem azok, sem ezek
rókafiak nyomakodtak elő a rókalyukakból
rókaagyakba való eszmékkel
hogy a történelmet gólra játsszák
a vesztest pedig a legjobb sárba taposni
akkor legalább nem sokat pofázik
rendőrállamban nőttek föl
szabadságnak azt gondolták, hogy mától fogva a rendőr nekik tiszteleg
a népről meg azt, hogy vasreszelék
melyet egy mágnesvassal állíthatnak át a megkövetelt irányba
a fiatalság mindig a menny küldötte
kivéve azt, amikor nem
kivéve azt, amikor az ördög megvakítja
hogy ne lásson mást a folyó vizében
csak önnön tükörképét, mint a magába szerelmes Narcissus
Dánia dán föld, mindig is az volt, mindig is az lesz
az államgép rohad, valami bűzlik
valami elveszett, a vissza nem térő esély
polcról lopott koronát olcsón megszámítunk
a szellem páncélja új, a módszer a régi
ahogy a végkifejlet is
szerteszét a színen hullák számolatlanul
gyümölcshéj, kutyaszar, megégett könyvlapok.
Szia, Cicus!
Megkaptam kösz - hasonló műfajú válasz ment!
Hát igen, a Tojó nagy csapás, mellesleg én még rosszabra számítottam vele kapcsolatban.
Szerintem egyébként ez tényleg a legjobb kormány - nem a lehető legjobb, persze, viszont 45 óta ki volt?
Rákosi apánk előtt már a koalícióra is rányomta a bélyegét a szovjet mexállás (Rajk László már szépen tette hidegre a dolgozókat).
56 sajna két hétig tartott, azt most ne számítsuk.
A Kádár korszakéinál azért mindegyik szabadon választott kormányt jobbnak tartom.
Antall szegény elszúrta a kapcsolatát a sajtóval, kamikáze, stb.
Horn Gyulus nekem személyesen nem volt a szívem csücske, bár gazdaságilag eléggé stabilizálták a helyzetet. Valószínűleg kicsit most is Bokrosból ékünk... Viszont: Tocsik-ügy, Toller és Vancsik önelégült mosolya - nálam nem volt nyerő.
Tehát szerintem a mai eddig a legjobb kormány.