Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Shivaaa Creative Commons License 2007.02.07 0 0 639
Sziasztok!

Opel tigra tulajdonosok segítségére lenne szükségem!

Légy szíves írjatok véleményt a tigráról. Szeretnék vásárolni egy ilyen kisautót, de fogalmam sincs, hogy egyáltalán érdemes-e?Mivel hallotam, hogy sok baj van velük ez igaz?
Nekem nagyon tetszik ezért gondoltom, hogy itt talán a véleményetekkel okosabb lehetek.Kíváncsi lennék a típushibárkra és a fentartásra is.És mit kell megnézni vásárlásnál ha a tigra mellett döntök.Ha már itt tartok a másik választásom egy c cors lenne 1.2 mocival...Melyik a jobb???

Jó és rossz véleményeket előre is köszönöm!

Üvd
deger Creative Commons License 2007.02.07 0 0 638
Nézd végig üzemhőnél a vízcsöveket, hengerfej tömítést, termosztát tömítést és a vízpumpánál is mindent. Valakit ültess be és picit nyomkodja a gázt, amíg nézelődsz. Ha nem látsz csöpögést, akkor sajna hegerfejes a géped :((( nem lesz olcsó javítattni. Van pár cég akik fel tudják újítani neked, ami nem olcsó, de még mindig kevesebb mint egy új hengerfej.

Ellenőrizd a hőgombákat is, mert hallotam olyat, hogy az volt valakinek meghalva. Rosszul jelzett vissza és szépen megfőzte a motort. Amúgy 2 liter víz nem olyan vészes. Viszont, ha hidegen fura hangja van a vízpumpának (surlódik, kopog, stb.) akkor mindenképp és mihamarabb csere! Nem fog annyiba fájni mint egy hengerfej!

Amúgy van egy nagyon szemét vízcső a lemömlők és az injektor befecskendezője alatt!! Ahoz nagyon szar hozzáférni, vagy akna, vagy a leömlőt leveszed, de akkor meg nem tudod nyomás alatt megvizslatni.
Előzmény: capogery (637)
capogery Creative Commons License 2007.02.06 0 0 637

deger: Reggel megnéztük és valóban üres volt a viztartály, sőt amikor leparkoltunk, akkor a motor alatt találtunk pár vízcseppet. Utántöltöttük és pont 2 liter deszt.víz ment bele (mennyi a teljes tartály térfogata?). Ezek után már 90 fok alatt is forró levegőt fújt. Kiváncsi leszek, hogy holnap változni fog-e a víz szintje, mindenesetre csütörtökön elvisszük szerelőhöz és valószínűleg kicseréltetjük a gumicsöveket.

Remélem az a 2 liter hiány nem tett semmi kárt a motorban.

Előzmény: deger (634)
deger Creative Commons License 2007.02.06 0 0 636
Jajj...most vettem észre, hogy nem üzemel rendesen az oldal. De szerintem, ha írsz a srácnak, akkor tuti leírja neked részletesen, vagy elküldi a képeket!
deger Creative Commons License 2007.02.06 0 0 635
Itt van teljes kék műszerfal készítés leírás képekkel, igaz corsa, de majdnem ugyanaz a kettő!
Előzmény: TKH7 (629)
deger Creative Commons License 2007.02.06 0 0 634
A fűtéshez még annyit mondanék, hogy ha nem a vized kevés, akkor csak a termosztát lehet tré. A gyári - ha jól emlékszem - 12e, utángyártott 8e körül van. Bontottat nem érdemes venni. B Corsa ugyanaz.

Még egy tipp! Ha bontóba mész és rosszarcúnak tünnek az emberek, akkor corsához kérj cuccot, mert megpróbálnak megvágni keményen! A gyáli bontóst nem mondom, hogy kerüljétek, de nekem eddig rossz tapasztalatom volt csak. Ilyen esetem volt: eltört a belső kilincsem, go bontó. Tag azt mondta, hogy nincs, de rendel nekem utángyártottat 7e. Na mondom nekem most kéne, várjon telózok párat. Azt mondta, hogy ettől olcsóbban nem találok. Alább írt számon GYÁRI!! 2100 Ft! Jó mi? Aztán volt egy hasonoló ugyanitt, de inkább csak kiváncsiság hajtott, hogy mennyire pofátlanok. Váltókulissza "bőr". 8e bontott. Jó, majd holnap visszamegyek. Pestimrei bontóban csere keretért 2500...szóval nem kívánom lerombolni az imázst, de ezek mind egy helyen...
Előzmény: capogery (630)
deger Creative Commons License 2007.02.06 0 0 633
Nekem most épp az A oszlopon a csavarnál kopott ki és ott kattog. De neked tutira nem az a baja. Sajna le kell venned a kárpitot! Új határoló kell bele. Tudom ajánlani pestimrén az opelbontót (nagyon király üzlet!), vagy ha márkahű vagy, akkor soksok kedvezményes százalékot tudsz összegyújteni a felvonulási téren az opel üzletben. Nekem eddig volt pár opelem és mindig ezekhez jártam. Mindkettő nagyon korrekt. Sőt az üzlet száma meg is van: 012966914. Ha nevemre veszed, akkor sokkal olcsóbb (kb 30%) ha kell infó, akkor dobj egy emilt és megkapod adataimat! deger@vodafone.hu
Előzmény: capogery (628)
capogery Creative Commons License 2007.02.06 0 0 632

ez a műszerfal hogy tetszik?

http://www.youtube.com/watch?v=guL17sACkcU

amúgy láttam valahol neten csak színében átalakított műszerfalat is csak most azt nem találom

Előzmény: capogery (628)
Omegatd Creative Commons License 2007.02.06 0 0 631
Meg! Tedd bele a kék lámpát f@sza zöld világításod lesz...
capogery Creative Commons License 2007.02.06 0 0 630
Egyik haverom a Calibrájában kicserélte kékre a műszerfal világítás és az összes kapcsoló fényét is, sőt ha a lámpakapcsolót elforgatod, akkor az pedig pirosan világít, nagyon jól néz ki, de sok vele a macera és nem árt az elektrotechnikai ismeret... :)
TKH7 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 629

Az érdkelne, hogy ki lehet-e cserélni a műszerfal világítását kékre? Érdeklődtem, kék izzót lehet venni, de azt mondták, hogy egy az egyben nem lehet kicserélni, mert a műszerfal túl sötét maradna.

Van-e valakinek ilyen ügyben már tapasztalata?

Megoldható-e valahogyan a dolog?

Milyen izzót kellene keresni?

capogery Creative Commons License 2007.02.05 0 0 628

Deger: holnap megnézem a vízszintet, köszi az ötletet, majd beszámolok az eredményről.

Lajos bá' ért az ajtókhoz is? Na mert kicsi Tigránk bal ajtaja hétvégén kinyitásnál kattant egy nagyot. Ha kinyitod az ajtót, akkor 2 pont van, ahol megtartja saját magát az ajtó és nem csukódik rá a lábadra. Na most ebből az egyik eltünt, teljesen kinyitom az ajtót és míg beszállok rám csapódik az ajtó, szóval valami eltörhetett az ajtóban, ezt kellene megnézni.

Van valami ötleted ezzel kapcsolatban?

Előzmény: deger (627)
deger Creative Commons License 2007.02.05 0 0 627
Ezt a fűtés hiányt én akkor szoktam érezni, mikor kevés a víz a rendszerben. Többek közt innen tudom, hogy vízre szomjazik :)
Előzmény: capogery (623)
deger Creative Commons License 2007.02.05 0 0 626
Aloha mindenkinek!

Jó hogy rátaláltam a topicra, mert lenne pár kérdésem a verával kapcsolatban, de előbb egy kis "történelem". 3 éve vettem meg, 1.4 16V 1995-ös "vas". Eddig 1x sikerült letönöm az egész elejét annyira, hogy egy épp elméjű ember már bontóba tolta volna be, DE én nem sajnáltam időt, pénzt és idegrendszert megszőgeltettem. Nem is akárhogy! Azóta 3x volt szakszervízben, sima átvizsgáláson, zöldkártyán, műszakin és nem hitték el, hogy össze volt törve!! (Köszi Lajosbá' !!) Cirka 500e pénz volt amit ráköltöttem. Ebből lakatos 40e, fényező 45e (ezek mind haveri árak) a többi mind alkatrész, amiből a motorikus részekra max 80e ment el. A kasztni elemek iszonyatosan drágák! Utángyártott elemek nálam eleve felejtősek, így minden alkatrész gyári és makulátlanul passzentos!

Szóval a gondomjam:
- a ventilátorok vagy állandóan mennek, vagy rendesen és időben bekapcsolnak (utóbbi eset ritkább)
- check engine 3000 fordulat felett világít és utánna, ha leesik a fordulat, akkor se alszik ki (tán lambda-szonda???)
- termosztátnál a vizet elcsöpögteti, ha bemelegszik az autó, bár ez nem vészes (termosztátcsere vagy csak tömítés gond??)

Fogyasztás ellen: 14-es kerekek!! Nekem autópályán 150-160-as tempónál max 6 liter, városban max 7 !!! Lehet, hogy kis butának tűnik a 14-es pacsker, de ennyit megér.

Én nagyon karban tartom a gépet. Szigorúan GM alaktrészek, szűrők és 5W-40 olaj, legalább egyszer évente, szűrők, gyertya, olajcsere. 3 év alatt 90e km távot nyomtam bele és eddig semmi gond nem volt vele. Bár ezek se vészesek, de ha pitiáner hiba, akkor nem akarom a szakszervízben ott hagyni kéthavi fizumat.

ui: Mikor lesz tigra-tali??

capogery Creative Commons License 2007.02.04 0 0 625

Mivel külön van a tompitott és a reflektor, ezért H4-es izzót ne rakjál bele.

A Tigrába H1-es kell, ezek közül válogass, rengeteg fajtát lehet találni.

kis segítség: http://www.tungsram.hu/tungsram/jarmu/opel.html

Előzmény: bodef (624)
bodef Creative Commons License 2007.02.01 0 0 624
Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki abban hogy milyen típusú(H1,H4,H7 stb) izzó való az első világításnak?
Köszönöm a válaszotok
capogery Creative Commons License 2007.01.27 0 0 623

Sziasztok!

Ismét kérném a lista segítségét! A napokban elkezdett rendetlenkedni a fűtés. A motor már rég bemelegedett (90-95 fokos), a meleg teljesen rá van tekerve és langyosnak alig nevezhető levegőt fúj a kocsi. Ha letekerem hidegre, akkor nagyon hideget fúj, tehát a hőmérsékletállító tekerő gomb valamit állít, nem teljesen rossz. Néha viszont magához tér és elkezdi fújni a kellemes meleg levegőt, de még nem sikerült kitapasztalni, hogy ezt mikor csinálja. Én érintkezési hibára gyanakszom, de nem tudom, hogy hol lehet. Van valakinek ötlete ezzel kapcsolatban?

Köszi

CzKaresz Creative Commons License 2007.01.09 0 0 622

Sziasztok!

Nem tudom érdekel e valakit meg,hogy ide tartozik e de hátha érdekel valakit!

Van egy 97 es tigrám metálkék 180000km-el s el szeretném adni kicsit áron alul mivel lesz baba s kell a nagyobb kocsi valamint törve volt az eleje!Motorikusan nem sérült semmit csak új lökhárítő lett rá rakva amit elbaszott a karosszériás s nem teljesen illeszkedik!

Ha valakit érdekel szóljon mert eladó áron alul mert nem akarok már vele foglalkozni amennyibe kerülne kipofozni egy picit annyit engedek oszt jó!Rendszeresen karbantartva,rendszeresen 15000-ként horva szerelőhöz rendszeresen! 7 éve van Nálam soha semmi különösebb baja nem volt!Ha érdekel gyere nézd meg s láthatod...

Ha valakit érdekel írjon...

kacsa_ Creative Commons License 2007.01.05 0 0 621
Minden szijat gorgovel egyutt illik cserelni...
Előzmény: Perszepityu (620)
Perszepityu Creative Commons License 2007.01.02 0 0 620
Sziasztok, BUÉK mindenkinek.
Igen, én sajnos a vezérműszíj feszítőgörgőjéről beszélek. Semmi előjel nem volt, egyszer csak megállt az autó és kész... :(((
Azóta sem megy, mert nincs a farzsebemben 150-200ezer magyar ropogós forint.
Úgyhogy csak javasolni tudom mindenkinek, hogy vezérműszíj csere esetén a görgőket is mindenképp cseréljétek!!!
capogery Creative Commons License 2006.12.31 0 0 619

Boldog új évet kívánok minden Tigra tulajnak!

Gergő

kacsa_ Creative Commons License 2006.12.28 0 0 618
Nem mindegy hogy melyik feszitogorgorol beszeltek...
Te szerintem az ekszijerol, Perszepityu meg a vezermuszijerol...
Előzmény: umbroni (617)
umbroni Creative Commons License 2006.12.28 0 0 617

Szia Perszepityu!

Nekem is volt már ollyan hogy eltört a feszítőgörgő, de nem lett semmi más problémája. Viszont úgy tudom, hogy az a görgő egybe van a vízpumpával. Milyen tünetei voltak? Nekem pl.: elment a szervó meg kigyulladt a szervízlámpa.

Előzmény: Perszepityu (594)
umbroni Creative Commons License 2006.12.28 0 0 616

Hali!

Jó lenne ha valaki nekem is tudna küldeni kezelési útmutatót.

Szalonba egy kicsit húzós az ára. Köszi szépen.

umbroni Creative Commons License 2006.12.28 0 0 615

Sziasztok!

Nem tud valaki a neten tirához alkatrészeket meg alaktrész árlistát.

főleg karosszériához.

capogery Creative Commons License 2006.12.20 0 0 614

du:

A képet ide küldheted : gergely.szigeti@freemail.hu

Tigrához kezelési útmutatóm nincsen, Corsa B útmutatóm van csak.

602-es hozzászólásban Aaron írta, hogy tud küldeni e-mailben Tigrához útmutatót.

Sárga lámpa már 3 napja nem ég!!! Hatalmas siker! Most a benzinre gyanakszunk, ugyanis az első tankolás Teccsó benzinből ment (nem volt más kút a környéken), azóta természetesen nem ott tankoltunk, talán a benzin volt rossz minőségű? Majd kiderül, mert azóta semmit nem változtattunk a kocsin.

Üdv

Gergő

Előzmény: du (613)
du Creative Commons License 2006.12.20 0 0 613

Látom a kép nem ment át.

Apropó: kezelési útmutató? Neked van olyan?

Elküldhetnéd valahogyan...

Előzmény: capogery (611)
du Creative Commons License 2006.12.20 0 0 612

Nekem a sárga lámpa nem néha-néha gyulladt fel, hanem világított, míg újra nem indítottam.

Nekem elmúlt a betegsége, de nálad természetesen adódhat másból, így látatlanba természetesen ne várj 100%-os megoldást. Az internet csak infocserére jó.

Üdv. (Küldtem képet, nem tudom elment -e.)

Előzmény: capogery (611)
capogery Creative Commons License 2006.12.19 0 0 611

du:

azt meg tudnád mondani, hogy merrefelé keressem az "egyes torkot", na meg az állító csavart?

Meleg levegős fújatós élményem nekem is volt B Corsával, nyáron, kb 35 fokos hőségben. A Hungárián araszolgattam, 4-es fokozaton fújtam a meleg levegőt. Egy élmény volt :)

Visszatérve a sárga lámpához a kezelési útmutató szerint az nem hiba, ha néha-néha felvillan rövid időre a sárga lámpa. Csak éppen ez nálam motor leállással párosul. Bár most lekopogom, kb 2 napja nem világít már a lámpa (talán az izzó égett ki? :o). Közben máshol is utánakérdezve többen ajánlatták az AGR szelep és a szivótorok kitisztitását, ezek elkoszolódása is bizonytalan alapjárathoz vezethet.

Üdv

Gergő

Előzmény: du (610)
du Creative Commons License 2006.12.19 0 0 610

Hello.

Nem vagyok autószerelő, de tudom mitől megy az autó. Bár előtte ladám volt, amit az útszélén megszereltem, na de ez már egy kicsit bonyolúltabb jószág. Előfordúlt a hiba velem is. Nem azonnal, hanem mindíg úgy 100-160 km megtétele után. A tapasztalatom: ugyan megbízható menet, de érezhetően gyengébb teljesítmény.

Nagyon jó szerelő ismerősömhöz vittem a Tigrincset, (már kivált a különféle cégektől, akik csak a lét nyúlják le, a munkát meg felületesen végzik el (tisztelet a kivételeknek)), aki azt mondta: azért gyengébb a teljesítmény, mert úgyn. szervízüzemmódba kapcsol az autónk, ami önvédelmi céllal van. Van hibakód kiolvasója, ami egyszer v.mi kopogás érzékelő hibára utalt, természetesen semmi köze nem volt a mi sárga lámpánkhoz. Kiszedtük és kitisztítottuk az egérszelepet, a hiba még mindíg vissza jött. Már éppen kezdtünk volna egy komolyabb bontási műveletbe, amikor egyszer véletlenül kipróbáltam egy csavart, hogy mit is csinál, ha elforgatom. Ez a kézzel tekerhető (nem is csavar, inkább potméter) az egyes toroknál található. A srác azt mondja, hogy az az alapjárati szabájzó kütyüje. Eltekertem és vissza állítottam oda, ahol volt. (megmozgattam egy kicsit) Na hogy e miatt, vagy csak egyszerűen szerencsém volt-e nem tudom, de azóta nincs hibám.

További jó tanács a tapasztalataim alapján:

Kiment a hőgombám ráadásul Budapesten a csúcsban. Meg is főztem a vizet.

Viszont addig, amíg nem tudtam kicserélni, így kellett járnom a kicsikével: a belső fűtést 4-es fokozatra és csutkára rá kell kapcsolni a hőfokot. Nem lessz tökéletes, de meglepő módon rohadt sokáig bírja hűtőventilátor nélkül is.

És még néhány hasznos info: Hátsó ablaküveg Kb: 50.000 Ft

Most festettem a hátsó lökhárítómat az ótó színére: 20.000 Ft

Üdv minden Tigrtársnak.

Ja Köszönöm a feladónak német nyelvű kézikönyvet!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!