Mesélnél még nekem a diétás kajszállítósról? Meylik ez? Gastroyal? Az adagok nagyon minik? Sokat filóztam rajtuk, csak most az a gondom,h ogy anynira rendszertelenül vagyok hol itt hol ott napközben, hogy asse tom hova rendeljem a kaját:)
Én pl nem szeretek sokat enni, csak a nassolásról meg a csokizásról nem birok normális mennyiségű ideig leszokni. Neked ez nem gond? Ha igen, hogy hidalod át?:)
Hol elhet pingpongozni?:) Mikor és mennyiért?:) Amatőröknek is? Mert versenyezni azért nem akarok, csak ütögetni:) Régebben jártam óbudán egy középsikola tornatermébe, de onnan kifujjoltak egy idő után a 'profik':)
Miutan ez a legauthentikusabb fogykurazos topic ezert ide fogok mostantol irogatni en is. 178 cm 120 kilo. Az elmult ot evebn feljott negyven kg, ulomunka, stressz, mozgaszegeny eletmod, nameg az hogy szeretek enni. Sokaig huiztam a dontest, de egy honapja eldontottem, hogy ideje az eletmod valtasnak. Mivel melo miatt eleg elfoglalt vagyok, nincs idom fozocskezni, vasarolni, stb...befizettem egy kaja hazhoz szallito ceg "dietas" menujere. napi 3x etkezes ~ 1000-1200 kcal/nap. A kajak ehetok, jellemzo a szenhidrat minimalizalsa, illetve a rengeteg natur hus, zoldseg, salata, fozelek.
Mostmar eleg jol birom azt hogy alig eszem, de azert mindig van nalam vastartaleknak extra gyumolcs, hamlet.
A kaja melle bejatszik a heti ketszeri uszas, illetve most hogy jon a joido a ping pong is. Szerenysegem nem hisz a csoda kurakban. Szvsz ami 5 ev alatt jott fel, az nem feog ket nap alatt lemenni.
Celom ev vegeig -20 kilo, ebbol az elso 5 mar lement, tudom hogye z csak a viz, de akkor is jo erzes:)
probalok kitartani (a mai rakott kellbimbo ellenere is:). remelem kapok majd egy ksi batoritast en is.
Bár még új vagyok itt, de régóta hasonló cipőben evezek, mint te. köbö 10 éve nem mennek le rólam azok a fránya kilók, mi több, inkább csak jönnek. :-( Szivesen fogadnám a dietetikusod elérhetőségét (hihetetlenül motivált lettem a leírásod láttán!!), hátha tud segíteni az én nyavalyámon is.
Megtennéd, hogy elküldöd? előre is köszönöm a szépen!
Én szenvedés nélkül elkezdtem fogyni, ami eddig nem sikerült semmilyen diétával.
Azt tanácsolta egy KEDVES ismerősöm, hogy előbb méregtelenítsem magam, de ne ezekkel a gyümölcs és egyéb diétás hókuszpókuszokkal, hanem egy különleges méregtelenítő tapasszal (ami jót tesz majd az allergiámnak is). Nem hittem neki, de kipróbáltam. Undorító dolgokat szedett ki belőlem. Olyan volt mint egy gennyes gézdarab, de 102 kg-ról kilenc nap alatt 96 kg-ra fogytam, ez négy tapaszomba került. Mivel eddig semmi más nem segített ezen a problémámon, én őszintén bízom ebben a módszerben. Na jó, az allergiám még nem mult el, de nem is olyan orrfolyásos, szemviszketős a lefolyás mint szokott lenni. Mellesleg elkezdett múlni a lábgombásodásom és kitisztult a bőröm.
Hogy is lehetne ma leállítani a fogyúráról egy fiatal lányt, mikor ez olyan "trendi" dolog?! Mást se hall sehol csak ezt az őrületet. Ha egyébként rajongö pillantásaidböl kiolvashatja, hogy mennyire csodálod, akkor talán egyszer-kétszer-háromszor (csak, hogy ne legyen feltünő) megemlíthetnéd neki hangsúlyosan, hogy milyen széoek és feszesek a mellei. Ti. Mi nők általában onnan fogyunk először, s ha veszi a lapod a barátnéd, lehetséges, hogy átgondolja ezt a fogyókúrát. Sok szerencsét!
(fogyókúra leállítás)
Hellóka! Ez most másrról szól talán mint a topic, de:
egy elég érdekes helyzetben vagyok mostanság. A barátnosném mint az őrült elkezdett fogyúkúrázni. No persze, melyik nő nem szokott, a mai társdalmi divat miatt. Viszont neki nagyon jó alakja van, és csak tönkreteszi magát (170 centi, 60 kiló, azaz szerintem egy bombázó). A gixer az, előző barátnőm iszonyat vékony volt, plusz egyik haverom azt mesélte neki, hogy én csakis az ilyen nőket szeretem. Na most ő van annyira makacs, hogy ezekután még véletlen se állna kötélnk. Milyen módon lehetne elhitetni vele, hogy igy szeretem, ahogy van? Minden alkalommal próbálom neki nyugodtan elmondani, hogy igy nagyon szép, és hogy hagyja abba. De 8 kilót akar fogyni. Mindemellett alig látom enni amúgy is. Én többet eszem sokkal, pedig én aztán egy tényleg vékony ember vagyok a 176 centimmel és 60 kilómmal.
Minden ötletet dijazok, akár egy sörrel :)
For those of you who watch what you eat, here's the final word on nutrition and health. It's a relief to know the truth after all those conflicting medical studies:
1. The Japanese eat very little fat and suffer fewer heart attacks than the Canadians, British or Americans.
2. The Mexicans eat a lot of fat and also suffer fewer heart attacks than the Canadians, British or Americans.
3. The Japanese drink very little red wine and suffer fewer heart attacks than the Canadians, British or Americans.
4. The Italians drink large amounts of red wine and also suffer fewer heart attacks than the Canadians, British or Americans.
5. The Germans drink a lot of beer and eat lots of sausages and fats and suffer fewer heart attacks than the Canadians, British or Americans.
6. Ukrainians drink a lot of vodka, eat a lot of perogies, cabbage rolls and suffer fewer heart attacks than the Canadians, British or Americans.
CONCLUSION: Eat and drink what you like. Speaking English is apparently what kills you.
Ezt örömmel hallom :) de tkp. miért mondod? Az az idézet nem neked szólt, hanem libidollnak, aki annyira türelmetlen, szerintem az ő fotója van az enciklopédiában a "türelmetlenség" címszónál! :)
Ez a "beteg" szóhasználat tényleg irritáló kicsit, de az orvosok így neveznek mindenkit, aki kapcsolatba kerül velük. Persze, hogy egy kis túlsúlytól még nem lettünk betegek, vagy pl. a szülő nők sem azok! De ettől még érdemes meghallgatni, amit a területre specializálódott orvos mond, végül is ők tudják a legtöbbet a szervezetről.
Én nem vagyok beteg, sem türelmetllen, és a legtávolabb álljon tölem, hogy két hét alatt adjam le, mert megnézném utána a bőrőm... Én sporttal szeretném leadni, azért keresek társakat, hogy tartós legyen, mellette úgymond egészséges étrenddel.
"A legtöbb beteg türelmetlen, két hét alatt akarja a 15 év alatt felszedett 20 kg-t leadni (hiszen ilyen irreális ígéreteket közvetítenek számára hirdetések tucatjai és idônként a média), ezért önkényesen szigorít a diétán, sokkal kevesebbet eszik, mint amennyit kellene, étkezéseket hagy el, ún fél-éhezés állapotába kerül. A fél-éhezés egészséget veszélyeztetô állapot, amely hasonló következményekkel járhat, mint az igen kis energiatartalmú diétával (very low calorie diet, VLCD; 400-800 kcal/nap) történô kezelés. Ilyenkor a nyugalmi anyagcsere, valamint az aktív testtömeg gyorsan és jelentôsen csökken, keringési zavarok, hipotenzió, szédülés, ájulás következhet be, ketózis, tejsavas acidózis léphet fel, vékonybél működési rendellenesség alakulhat ki, súlyos fehérje-, vitamin- és ásványi só hiány fejlôdhet ki és kamrai fibrilláció következtében halállal végzôdhet a súlyos állapot. Már a 70-es évek végén 60 halálesetet regisztrált az irodalom az igen kis energiatartalmú diéták ellenôrizetlen, felügyelet nélküli alkalmazása következtében."
"Azért sem célszerű a túl gyors fogyásra törekedni, mert ilyenkor a fogyásban nagyobb arány származik az aktív testtömeg, izomzat katabolizmusából, mint testzsírból, a lassú fogyás esetén azonban éppen fordítva. Kitűnt az is, hogy a gyors fogyás esetén nagyobb a késôbbi visszahízás veszélye.
Milyen a fogyás ideális üteme?
Az elhízás kezelésével foglalkozó szakemberek többsége egyetért abban, hogy a 0,5 kg/hét körüli fogyás optimális. Ebbôl kiindulva a beteget tájékoztatni lehet arról, hogy hány hónap alatt lehet elérni a kívánt testtömeget. Az elhízáshoz gyakran társuló betegségek kockázata általában 10-15%-os fogyás esetén a normális átlagos értékre csökken, illetve a már kialakult hipertónia, emelkedett szérum koleszterin- és triglicerid-szint, illetve megváltozott glukóz tolerancia, vagy cukorbaj jelentôsen javul. A 10-15%-os testtömeg-csökkenés reális cél, ami rendszerint belátható idôn belül megvalósítható a beteg megfelelô együttműködése esetén, kombinált terápiával. Túlzó célok kitűzése, minden alapot nélkülözô vágyálmok kergetése rendszerint kudarccal végzôdik, a beteg kiábrándultan abbahagyja a programot és gyors ütemben visszahízik, általában nagyobb lesz a végén a testtömege, mint volt az induláskor."
Nézd, ilyen gyorsan egyszerűen nem lehet zsírból fogyni! Ha még erőlteted is az izmaidat, pláne nem tudnak regenerálódni abból a kis fehérjéből, ami a joghurtban volt. Ennek a "kúrának" a végére rosszabb lesz a zsír-izom arányod, mint előtte volt, ráadásul a sok finomított cukor viszonylag kevés rosttal gonosz dolgokat művelhet a beleiddel. (Valóságos meghívó a Candidának.) Amit így fogysz le, az vissza fog jönni kamatostul.
Sziasztok!
30 kg súlyfeleslegem leadásához keresek sorstársakat, úgy vélem, hogy ha nem egyedül csinálom, csináljuk, akkor biztosabb a siker. A lényeg az, hogy ha van jelentkező, írjon nekem a webspider@freemail.hu címre, és együtt talán ki tudunk majd találni valamit, ami beválik. Esetleg sportolni, tornászni is mehetünk együtt, akkor biztos nem mulasztanánk :-) És ami nem utolsó szempont, egy barátság is kialakulhat. Várom tehát leveleiteket:-)
Neked akkor meg kell kérdezned az orvosodat/gyógyszerészedet, hogy mit mozoghatsz, de biztosra veszem, hogy az úszást direkt ajánlani fogják, az köztudottan használ porc-gerinc problémák esetén! Amellett nagyon valószínű, hogy szobabiciklizhetsz; az, megfelelő táplálkozás mellett, bőven elég lesz a fogyáshoz szükséges energiadeficit előállítására! De a családodnak föltétlenül támogatni kell benne, tréfásnak szánt gúnyos megjegyzések, szemed láttára rendezet nagy evészetek stb. nélkül, ezt komolyan (és egyenként) meg kell ígértetned velük!
Senki sem tökéletes, de valamit majdnem mindenki mozoghat. (Pl. a Callanetics-et eredetileg fekvőbetegeknek találták ki!) Nekem a csípőizületem van fájós-ropogósra kopva, a barátnőmnek a térde.
Az időt pedig muszáj megspórolni valahol, mert az életünkről van szó. (Pl. ne vásárolj az Auchanban, rendelj telefonon a Grobytól.) Egyszer eltettem egy karikatúrát, ahol az orvos azt kérdezi a pácienstől: "Mi fér bele jobban az Ön zsúfolt napirendjébe -- mozogni egy órát naponta, vagy halottnak lenni 24 órát naponta?" Gonosz, de igaz!
Mozgás szempontjából elég nehéz a dolgom. Egyrészről agorafóbiám van, és csak kisérettel tudok közlekedni. Autóval hoznak-visznek. Szinte alig megyek, csak amennyi az ótótól a kapuig. Ráadásul mindig fájt a bal vádlim, és nemrég kiderült, hogy össze van csúszva két csigolyám, minek következtében ha terhelem, akkor nyomja az ideget és ezért fáj a lábam. Egy átlagos Auchan látogatás, mire végigjárom azt eredményezi, hogy este a páromnak maszni kell a lábam, mert úgy fáj. Tehát a gyaloglás nem nyerő. Úszni nincs időm. Biciklizni meg kb. olyan szinten tudok, hogy megvárom amíg a környékről eltűnik minden autó, és csak akkor szállok fel. Egyébként is simán felborulok vele. Híres rólam az a történet, amikor egy 10 perces sétautat 20 perc alatt tettem meg kerékpárral, mert ha megláttam egy ótót rögtön leszálltam és megvártam amíg elmegy.
Tegnapelőtt meg felüléseket próbáltam alkalmazni, de aszonta a párom, hogy hagyjam abba, mert olyan vörös vagyok, mint a rák, és fél hogy agyvérzést kapok.
Meg vagyok én áldva.
"Alakformázósba benéztem, de én nem tudok konditermekbe járni."
Spanci,
Te nem olvastál figyelmesen! Ne sajnáld annyira az időt, menj vissza és tényleg olvasd el az első 100 hozzászólást! Utólag nagyon fogsz örülni, hogy megtetted. De ennek a topicnak az eleje felé is találhatsz sok hasznos infót, Robzonénál jóval nőiesebb stílusban előadva ;)
Aki csak fogyni szeretne, azt nem küldi senki konditerembe. (Abban a topikban vannak, akik izmosodni szeretnének, de az más.) Sokan, akik sikeresen lefogytak, semmi mást nem csinálnak, csak futnak és/vagy szobabicikliznek, erre a célra ez a két leghasznosabb mozgásforma; de nem haszontalan a gyaloglás, szabad levegőn biciklizés, úszás és torna sem. (Utóbbinak volt, ugye, a legnagyobb szerepe Kobzoska nagy fogyásában!) De kulcskérdés, hogy egyrészt megfelelően táplálkozz mellette (=kalóriaszámolás!), másrészt eleinte pulzusmérővel kell ellenőrizned, hogy milyen intenzitással csináld. Ha mindezt komolyan veszed, már kizárólag szorgalomra + türelemre lesz szükséged.
Én 6 1/2 kilót fogytam az év eleje óta, a barátnőm ennél is többet, pedig semmi extrát nem csinálunk, csak gyaloglunk (majdnem mindennap), mértékletesebben eszünk (most már nem is kívánok többet) + zöld teát iszunk egész nap. Ezzel már feleúton vagyok a "versenysúlyom" felé! (Ami nem tartozik a tárgyhoz, viszont igen jó vele dicsekedni :)
Úgy szeretném lelkesedésemet átadni, hogy szavaimból senki ne halljon ki olcsó és rossz marketing dumát.
Hosszú évekig én is "házilag" próbálkoztam, de be kellett látnom, hogy ha igazán komolyan gondolom, és megvan bennem a kellő elszántság, akkor csak szakemberrel fogok sikerre jutni.
Az ár nagyon baráti, 3000 Ft/alkalom. Kb. 6-8 hetente kell járni ellenőrzésre/mérésre.
Engem is érdekelne a dolog, meg azt is mondd meg kérlek, hogy mennyibe kerül. Eddig úgy gondolotam, megvagyok nélküle, de mostmár nincs több ötletem, így elmegyek egy szakemberhez.
Előre is köszi!