Keresés

Részletes keresés

nagyhelga Creative Commons License 2020.11.25 -1 4 66626

Hát ő teljesen máshogy áll mindenhez és nem nyomatja ezt az állandó parázást... Igazából mindenhol nagy a veszély, ha már az épületbe bemegyek, akkor is nagy ennyi erővel, mert ott több száz ember tömörül össze. Meg most az se mindegy, hogy ismerős van ott és tud segíteni, ott lesz meg ismer mindenkit, vagy egy full idegen hely, ahol senkit se ismerek és még a dokinőm se hiszem, hogy elérnék, ha bármi van... Úgyhogy inkább a biztos jó, aminél kell kicsit szervezkedni, mint a bizonytalan rossz, ahol nem tudom mi lesz. 

Előzmény: syssy48 (66625)
syssy48 Creative Commons License 2020.11.25 0 2 66625

Nem mondom, hogy nem adok igazat neked, de állítom, hogy Pécsett például sokkal jobb a helyzet, mint Budapesten. De ha van ismerős, aki segít, akkor az biztosan jobb, ebben viszont biztos vagyok. Azt viszont figyelembe kell venned, hogy a budapesti buszozás bizony nagy kihívás a szervezetednek. Nagyobb a tömeg, nagyobb a veszély. Az viszont jó, hogy kimozdulsz otthonról. Pláne, ha nagynénéd nem ugyanazokat fogja mondani, amit otthon:) Én tudom, hogy meg fogod oldani, csak nagyon vigyázz magadra.

Előzmény: nagyhelga (66624)
nagyhelga Creative Commons License 2020.11.25 -2 3 66624

Csak nem mindegy pl, hogy egy random kórházba megyek, vagy egy olyan helyre, ahol kifejezetten csak ezzel foglalkoznak. Mert Miskolcon a pajzsmirigyrákban nagyon nem jók, Pesten meg már láttak ilyet és nem egyet. Miskolcon tuti nincs olyan szintű szűrés a szakdolgozóknak, mint Pesten, plusz ki tudja mikor kerülnék sorra sugárra... A gépek se olyan jók, ha bajuk lesz, lehet hetekig áll a kezelésem. Ha lehet jobb, mint a rossz, miért választanám a rosszabb színvonalat... Plusz addig se vagyok itthon, az se mindegy. Az meg, hogy mennyit ülök buszon, annyira mindegy. Meg sokat számíthat, hogy jól számolják a sugarat vagy pl véletlenül kevesebbet adnak, mert fogalmuk sincs semmiről. Itt meg ha kell, a dokinőm tud intézkedni, Miskolcon nem tud. Nem kockáztatok egy kiújulást azért, mert itt egyszerűbb megoldani...

Előzmény: japipapi (66623)
japipapi Creative Commons License 2020.11.25 -2 2 66623

Az nem miskolci speciális helyzet, hanem országos szomorú valóság. Ott a város másik oldalára buszozol, gondolom max. fél óra. Itt másik városba utazol szintén busszal, de több, mint fèl óra. Azért nem kényelmesebb a budapesti élet, mint Miskolcon, sőt szerintem sokkal körülményesebb, de Te tudod, legyen szerencséd.

Előzmény: nagyhelga (66622)
nagyhelga Creative Commons License 2020.11.25 -1 2 66622

Hát Miskolcon most nagyon durva állapotok vannak a korona miatt, csomó rendelés nincs és itt is naponta be kéne buszoznom, mert a város másik végén van. Orvost se ismerek, lehet jó sokára lenne időpont és valószínűleg a gépek sincsenek olyan jók, mint Pesten. Fel tudok költözni nagynénémhez Pestre, úgyhogy azt meg tudom oldani. Ha naponta kéne vonatozni, biztos inkább Miskolc lenne, de így inkább Pest. Meg rokon dolgozik a sugárrészen, szerez jó orvost meg gépet és beszél doktornővel is, így inkább egy jobb kezelés, mint itt Miskolcon szenvedés... Tudom hogy napi terápia, ezért költözök nagynénémhez, amíg lesz a sugár. Meg már nagyon elegem van az itthonlétből is, meg hogy napi szinten kell hallgatnom, hogy én beteg vagyok és ha elkapom a koronát, meghalok, meg be vagyok zárva egész nap... 

Előzmény: japipapi (66621)
japipapi Creative Commons License 2020.11.25 -1 2 66621

Nagy hibát követsz el, ha Budapesten akarod "felvenni" a sugarat. Gondoltál arra, hogy a sugarazàs napi terápia, lehet 2-3 hétig kapod! Naponta vonatozol? Ne viccelj már! Ha van lehetőség helyileg, oda kérd. Amikor én is kaptam, 52 nap, és minden nap. Buszoztam, metrózram ès gyalogoltam. 

Miért gondolod, hogy a budapesti sugár jobb, mint mondjuk a debrecni? 

Előzmény: nagyhelga (66619)
_chillout_ Creative Commons License 2020.11.24 0 2 66620

Nem szabják meg, hogy is tehetnék? Az kvázi az eü ellátás anyagi helyzethez kötése lenne. Szó sincs ilyesmiről. Persze, autóval fertőzés szempontjából biztonságosabb, de ez a te döntésed.

Előzmény: nagyhelga (66619)
nagyhelga Creative Commons License 2020.11.24 0 1 66619

Hát hogy busszal vajon mehetrk-e így korona közben, vagy megszabják, hogy csak kocsival. De szerintem is sokan járnak busszal, kétlem, hogy ezt kikötnék. Csak az a kérdés, hogy járnak-e busszal, de ha igen, az jó, mert simán megoldom. Köszi :) 

Előzmény: _chillout_ (66618)
_chillout_ Creative Commons License 2020.11.24 0 0 66618

Nem biztos, hogy értelek... Anyukám busszal járt a sugárra. Csomó más ismerősöm is. Mi a kérdés?

Előzmény: nagyhelga (66617)
nagyhelga Creative Commons License 2020.11.24 0 1 66617

Sziasztok! 

Na ma hívott dokinő, hogy hol szeretném a sugarat, mondtam, hogy Pesten. Hétfőn már megyek is a dokihoz, nem tudom még hogy hány lesz meg ilyenek. De most kicsit megijedtem, hogy hogy fogok bejárni, mert egy ismerősöm mondta, hogy akiket ismert, mindenki kocsival. Én azt hittem, hogy csak felszállok meg leszállok a buszról és tök könnyen megoldható, de ha elvárják, hogy csak kocsival, na azt nem tudom hogy lesz.. Igazából itthon is busszal tudnék menni, úgyhogy nem tudom... Ti hogy jártatok, akinek volt sugár? Mert nem hiszem, hogy mindenki meg tudná oldani kocsival... Köszi a válaszokat :) 

nagyhelga Creative Commons License 2020.11.22 0 1 66616

Köszi szépen :) Nem félek tőle, csak neten alig találok infót róla, csak az izotópkezelésről, de az volt már, arról mindent tudok. De külső sugárról csak pár mondatot írnak... jobb úgy, ha olvasok pár tapasztalatot. :) 

Előzmény: syssy48 (66615)
syssy48 Creative Commons License 2020.11.22 0 1 66615

Nyak nem volt, de orr és hólyag volt. Mindkettő csak idővel jár, minden nap menni kell, ha meg tudják oldani, te megmondhatod, hogy hánykor szeretnél menni. Nálunk legalábbis így volt. Mi mindig délután mentünk, akkor sokkal kevesebben voltak. Ha betartják az időt (néha volt csak csúszás a soronkivüliek miatt), kb. fél óra alatt szabadulsz. Nem tudom ma is így van e, ez 4 éve volt. Dolgozni, tanulni tudsz, elvben saját magad haza autózhatsz, tehát nem leszel rosszul. Fejnél úgy tudom már rosszabb a dolog, ott mindig kellett kísérő. Jól tudod majd elviselni, semmit nem fogsz érezni, ne félj tőle. Ha ajánlanak kenőcsöt, azt vedd meg, de néha ez csak reklámfogás, sokféle jó kenőcs van, de nekünk pl. egyáltalán nem kellett. Ezt majd meglátod pár kezelés után.

Előzmény: nagyhelga (66614)
nagyhelga Creative Commons License 2020.11.22 0 1 66614

Sziasztok!

Még nem teljesen biztos, hogy külső sugár lesz az utánkezelés, mert nem tették fel az onkoteames papírt, de nagy eséllyel az lesz. Gondolom úgy, hogy decemberben lesz 1 hónapja a műtétnek, nagy eséllyel januárban kezdik majd. Volt itt valakinek külső sugár nyak területén? Van rá némi esély, hogy menni fog egyszerre a munka meg vizsgaidőszak és nem kell táppénzen üldögélnem 4-6 hetet? Van valami tippetek, hogy hogy lehet jól viselni? Előre is köszi a segítséget :)

Látens, Laphámos, drukkolok nektek is :)

syssy48 Creative Commons License 2020.11.21 0 0 66613

Szerintem csak az erős köhögéstől a nyálkahártyád sérült. Többször is volt azóta, vagy csak akkor egyszer? Mondtam, ha valami van, az egyszerre jön ki. De ne játsz vele, ha megint jön, szólj az ügyeletnek, ha más nem, adnak gyógyszert. Ne kockáztass.

Előzmény: Törölt nick (66612)
Törölt nick Creative Commons License 2020.11.21 0 0 66612

Igen. Viszont volt egy véres köpetem. Ez megint lehet a megfázás, a napokon át tartó köhögés, vagy a gyomor bélrendszerből felköhögött cucc. Élénkpiros és csíkozott volt, de eddig csak egyszer történt. A tüdő dagi miatt nem biztos, hiszen nem volt bizonyított, másrészt egy hat milliméteres dagi nem igazán szokott véres köpetet felhozni, ráadásul az elvileg ilyenkor habos is lenne. Egyelőre csak találgatok.

Előzmény: syssy48 (66611)
syssy48 Creative Commons License 2020.11.21 0 0 66611

Nagyon jó, hogy jobb a pulzusod, nem terhel tovább. A lázad lehet jó is, csak ne legyél tartósan lázas. Ízeket, szagokat érzel?

Előzmény: Törölt nick (66610)
Törölt nick Creative Commons License 2020.11.21 0 2 66610

Ma reggelre némileg javult a helyzet, a pulzus most 66. A láz tegnap még felment 38,6-ra, majd miután bevettem egy Diclac gyógyszert, lement 37,3-ra. A köhögés csillapodott (Gaviscon), de a számon kiütött az afta mellett a láz is.

Ez általában jó jel, mert akkor szokott kicserepesedni, ha múlik az ok. Egyebekben jól vagyok, és remélem így is marad.

Valószínűleg valamilyen vírusos megfázás vagy a Vectibix mellékhatása volt a láz. A köhögés meg reflux, az szinte biztos.

syssy48 Creative Commons License 2020.11.21 0 0 66609

Biztos, hogy a doxicylin a tettes, szerintem rá is van írva. A pulzusod, ha ugrál, akkor az jó, arra figyelj, hogy ne menjen 110 felé, de szerintem ez is a kezelés mellékhatása. Remélem a PCR teszted is negatív lesz. Tudod, ha valami jön, akkor csőstöl. De utána már jobb lesz. 

Előzmény: Törölt nick (66606)
forgoszel Creative Commons License 2020.11.20 0 0 66608

Az afta piszkosul tud fájni, és az Anaftin nekem sem használt. Vegyél Tantum Verde Forte sprayt. Nem csak fertőtlenít hanem remek fájdalomcsillapító is! De csak a Forte, a sima az nem ér semmit.

japipapi Creative Commons License 2020.11.20 -1 2 66607

Azért ez (teszt) jó hír. Mikor kezdő rákos voltam, persze a műtét után -, száj öblögetésre javasolták, hogy 1 kk konyhasót és 1 tk szódabikarbónát 1 l vízben oldjak és azzal ezerrel öblögessek. Ma is azt használom minden evés után és akkor is, ha eszembe jut. 

Gondolom az aftták sem szeretik, ha állandóan fertőtlenítik. 😅😅 

Azért várom a szerdát, az biztosabb. 

Minden jót Neked!

Törölt nick Creative Commons License 2020.11.20 0 0 66606

Sziasztok! A gyorsteszt eredménye negatív lett, és utána vettek PCR tesztet is, ennek eredménye szerdán lesz meg.

Viszont a pulzusom továbbra is igen magas - 100 körül van, valamivel kevesebbet ugyan, de továbbra is köhögök. Láz hol van (37,9 a maximum), hol nincs. A szájüregem és az ajkam tele van aftával -EGFR kezelés miatt ugye -, erre vettem Aanaftin sprayt, de nem túl sok a változás. Illetve mivel refluxra is gyanakszom, vettem Gaviscont. Amúgy a vizeletem erősen sárga lett, de itt szerintem a Doxycyclin a ludas, mert tegnap óta ilyen sárga, és két napja szedem, napi egyszer 100 mg-ot. Iszom a folyadékot ezerrel, hogy nehogy veseelégtelenség lépjen fel, vagy a szíven bírja a három napja tartó 100 körüli pulzust. Bár tegnap délután már leesett 71-re is. Ki érti ezt bakker?

Wic Creative Commons License 2020.11.20 -4 0 66605

Esetleg reflux is okozhat hasonló tüneteket.

Előzmény: petya84b (66603)
forgoszel Creative Commons License 2020.11.20 0 0 66604

Bizony van ilyen, hogy a röntgen nem látja. Nekem sem látta még a ct. sem a gyomromban a dagikat. Csak tükrözésnél derült ki, hogy három is van. Szerencsére jó indulatúak, de biztos ami biztos egyet kivett a doki. A másik kettő megfigyelés alatt van. Ami azt jelenti hogy évente le kell nyelni a csövet. Nem szabad kihagyni a tükrözést, bármennyire is nem akaródzik a dolog.

Előzmény: petya84b (66603)
petya84b Creative Commons License 2020.11.20 0 0 66603

kb 5 hónapja ilyen, eleinte ritkábban jelentkezett, majd mostanában gyakrabban már. Többször voltunk orvosnál, de sosem láttak semmit, ezért is mentünk most el röntgenre, de ott is mindent rendben találtak. Ezért is kérdeztem hogy létezhet, hogy a röntgenen nem látszik a nyelőcsőben ha van valami gond? Csak mert feleslegesen az ember nem akarná megtükröztetni.

Előzmény: syssy48 (66602)
syssy48 Creative Commons License 2020.11.19 0 0 66602

Ne ijedj meg, valószínűleg csak gyulladt a nyelőcsöved. Ha gyógyszer hatására jobb, akkor egészen biztos. És elég alaposan megnézték, nem hiszem, hogy baj lenne. Írd majd meg, rendbe jöttél e.

Előzmény: petya84b (66594)
syssy48 Creative Commons License 2020.11.19 0 0 66601

Akkor sem szívás, mert időben kapod azt a favir....... gyógyszert, akkor nem lesz baj. És lehet, csak megfáztál.  írd meg a teszt eredményét feltétlenül.

Előzmény: Törölt nick (66592)
syssy48 Creative Commons License 2020.11.19 0 0 66600

Férjemnél a medrolt fokozatosan kezdték, majd hirtelen leállították. Hogy miért, ma sem tudjuk. Viszont jó volt, mert ütközött volna a szívgyógyszerével állítólag. Helyes a napirend, de óvatosan. ne vidd túlzásba. Jó az elhatározás. Hófúvásban is szabad, csak nem szembe a hófúvással:)

Előzmény: Laphámos (66597)
Laphámos Creative Commons License 2020.11.19 0 1 66599

Köszönöm és én is jobbulást kívánok neked és minden sorstársnak! :)

Mostanában az allergia zaklat, remélem előbb-utóbb elmúlik. Nem elég az ember saját baja, hanem még ez is.

Előzmény: nagyhelga (66582)
Laphámos Creative Commons License 2020.11.19 0 1 66598

Nagyon aranyosak vagytok, jól esik és igyekszek mindent megtenni, mert jó tanácsokat tudtok adni. Aranyat ér! :)

Előzmény: irmike (66574)
Laphámos Creative Commons License 2020.11.19 0 1 66597

Köszönöm szépen a biztatást, igyekszem. Ma lett volna az utolsó 3.kemó, de a viszkető pöttyök miatt elmaradt és ha jövő hétig se múlik, akkor nem kapok több kemót. Most felírt Medrol 4 mg-ost, reggel 1 db-ot és egy gyomorvédőt mellé. Nem mondták, hogy fokozatosan szedjem.

Hétfőtől napirendet vezetek be. Napi 2x torna, légzőtorna. Napi 1x séta az udvaron, hacsak nincs hófúvás, és  felöltözve, tehát hálóing, köntös kizárva. :)

Előzmény: syssy48 (66573)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!