Egyre vigyázz. Legalábbis amikor én voltam, azokra a helyekre, ahová csak kedvezményt adott a kártya, nem volt elég a kártyát felmutatni, kellett a hozzá adott ismertető füzet is, mert abból tépték ki a bónusz szelvényt. Erre bosszantó módon éppen Sintrában jöttünk rá, ahová úgy gondoltuk, hogy feleslegesen nem cipeljük a tájékoztató füzetet is. Egyébként én elégedett voltam a kártyával, amihez adtak akkor valami étteremkártyát is, de mi azt nem használtuk. Viszont a kártyánk lejárati ideje 10 óra 05 perckor volt, de az azuleo múzeumba 10 - kor simán beengedtek még. Az utazási bérletet is jól ki tudtuk használni.
Köszi szépen! Ha van Lisboa Cardom, akkor is sorba kell állni a jegyért? azt hittem csak felmutatom a kártyát és az ingyenes helyekre már mehetek is befelé.
Inkább most, mint ott élesben izgulni, hogy rosszul gondolsz valamit. Legközelebb holnap délután lesz lehetőségem válaszolni, de addig is jöhetnek a kérdések.
"A napijegy Viva Viagem kártyára feltöltve a használat megkezdésének percétől számított 24 óráig érvényes."
Ez így is van!
De, én az általad kérdezett 15€ kombinált jegyre írtam. Vagyis újra szerkesztve: A kombinált jegyet Viva Viagem kártyára töltheted. A felhasználás napján érvényes éjfélig. CP-Scotturb combined ticket. Ha már feltöltötted, de nem használtad fel, akkor még érvényes 1 évig a kártya és a rajta lévő jegytípus is.
Ha a szállás a centrumban van, akkor meggondolandó, hogy mikor érdemes venni napijegyet. Javaslom előre a "túraútvonal " tervezését. : )
Ezek szerint megdőlt az az eszmefuttatásom, hogy érkezés napján, ami este lesz /wizz/ veszek egy egy napos /24 órás/ napi jegyet, s az jó lesz már aznap este a metróra a szállásig,és még másnap is tudnám használni.
Ahogy irtad, csak éjfélig lehet?
Érkezés napjára elég lesz feltölteni egy single jeggyel?, s másnap a napi jegy.
Lisszabon Rossio állomásról elmegyek vonattal Sintrába, onnan a 403-as busszal Capo de Roccához ott nézelődök kicsit, aztán tovább megyek a 403-as busszal Cascais-ba, ott is nézelődök, s onnan vonattal vissza Lisszabonba a Cais do Sodre állomásra.
Igen, megéri megvenni ha a kolostor látogatása is az egyik cél! Egy kivétellel: ha a hónap első vasárnapja van. Ilyenkor ingyenes a belépés. Egyúttal érdemes együtt kérni a jegyet a Belém-toronyba és a Felfedezőkbe is, mert akkor nem kell ott is sorba állni. Elég a Jeromosnál szobrozni egy-két órácskát, hogy bejussál. : )
Szerintem csak Lisboa területén érvényes a Lisboa Card!
Monumental Arch of Augusta Street - ingyenes belépés
Kötélpálya - 10% kedvezmény
EVOA - 30% kedvezmény
Museu Mundo Sporting- Estádio José Alvalade - 40% kedvezmény
Benfica Cosme Damião Múzeum - 15% kedvezmény
Lisszaboni Eco Tours - 30% kedvezmény
Tuk Guide Portugália - 25% kedvezmény
Kiválasztott túrák - Kedvezmény 20%
Lisszabon hajóval - 15% kedvezmény
Sado Arrábida Turismo Natura - Kirándulás Golfinhos - 15%
kedvezmény
Kék Vertigo - 10%
Carris - Buszok, villamosok és felvonók - ingyenes belépés
Metropolitano de Lisboa - metró - ingyenes hozzáférés
Vasco da Gama Akvárium - 20% kedvezmény a kiállításon
Nemzeti Autókmúzeum - ingyenes belépés
Jerónimos kolostor (Világörökség) - ingyenes belépés
Nemzeti Régészeti Múzeum - ingyenes belépés
Navy Múzeum - 25% kedvezmény
Berardo gyűjteménymúzeum - ingyenes belépés
Centro Cultural Belém - Expo - 10% kedvezmény a show-n
Egyszerre két különböző típusú jegy nem lehet ugyanazon a kártyán. Napijegyet nem tölthetsz fel olyan kártyára, ahol van maradék szakaszjegy feltöltés. Ha a Rossio állomásból Sintrába szeretnél menni, akkor a vonatjegyhez külön kártyát kell venni. A kártyákat automatából is megveheted, ha nem akarsz sorba állni a pénztárnál. Állítsd át a nyelvet angolra és kövesd az utasításokat. Először felkínálja, hogy (With a reusable card - Insert card to reload/read) feltöltés a már meglévőre/ összeg ellenőrzés (ez a felső lehetőség kártyatípusokkal illusztrálva), vagy (Without a reusable card - Purchase your card) új kártyát szeretnél vásárolni (ez az alsó szöveg). Ráböksz a +-ra amennyi kell, majd (Continue) - Folytatás. Kiválasztod, hogy milyen feltöltést szeretnél a több féle variációból. Egyszeri szakaszjegy 1 órán belüli átszállási lehetőséggel (metró, villamos, busz) (Carris Metro Ticket) 1.40 €. Napijegy (metró, villamos, busz, siklók, liftek) (Daily Ticket) 6 €. Extra napijegy is van, ami kompozással bővül és 9 €. Bökés, majd mennyiség meghatározás. Folytatás után összegzés és fizetési mód választás a következő feladat. (Cash - Bank Card) Készpénz vagy bankkártya. Bankkártya esetén csak akkor vedd ki a plasztikot, ha már kiírja, hogy Thank you! Új feltöltés esetén hasonló módon kell eljárni csak akkor a már nálad lévő Viva Viagem kártyát be kell dugni a megfelelő helyre.
Technikai segítség a fotók nézéséhez: az egérkurzort a képek középpontjára téve egy "monitor" ikon villan fel és erre kattintva teljes képernyős módra vált a fotó. Lapozni a nyílra kattintva lehet.
Gondolkodom egy jövő évi portugáliai nyaraláson, és olyan bázist szeretnék, ahol tömegközlekedéssel is elérhető helyeken van szép, viszonylag nyugodt tengerpart + érdekes történelmi városkák/falvak + hegyvidék, ahol lehet nyomni pár szép gyalogtúrát.
Ez a hármas kombó az idén jól bevált az első gyermekkel együtt töltött bulgáriai utazásunk folyamán...
Tippek, tapasztalatok? Köszi a segítséget előre is.
Mi úgy csináltuk, hogy 2 és fél napot szántunk Portóra,( volt olyan nap, hogy megosztottuk. Fele Porto, mondjuk borkóstoló, a fele meg valami a környéken) a többit meg a környékre. Nekünk ez, így bevállt. Összesen 7 napunk volt Portóban kocsival.
Nézegetem a Lisboa Card-ot, úgy látom arra a napra amikor Belémbe megyünk mindenképpen érdemes megvenni. Azt ugye jól értelmezem, hogy Belémtől Cascaisba a vonatra is érvényes?
Végignéztem a fotóid, profi képek, látszik, hogy nem telefonnal készültek. Egyre jobban várom az októbert, remélem szép időnk lesz és minket is elvarázsol a város!
A viva viagem kártya egy chippel ellátott kartonpapír. Az egyik oldalán látható, hogy milyen közlekedési eszközre lehet használni. A vasút, a metró szakaszjegy és a napijegy egy időben nem keverhető. Érintéssel lehet érvényesíteni.