Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
Egyértelmű. Amúgy szeretitek az ilyen témájú dokumentumfilmeket? Nemrég láttam egy ezzel foglalkozót. Nem volt rossz,mondjuk elég megdöbbentő párok jöttek össze benne,de érdemes megnézni tapasztalatszerzés céljából.
Alkalmazkodás kérdése igen. Nekünk is el kellene fogadni, hogy ők itt vannak, ide jöttek élni, meg természetesen nekik is el kellene fogadniuk minket, hiszen ők az "idegenek". A másik meg az, hogy én is biztos úgy viselkednék a másikkal, ahogy ő velem. Ha látom a rosszindulatúságot, akkor biztos nem leszek nyálas hozzá. Miért lennék?!
Azért ez tényleg csak az alkalmazkodás kérdése. Nem lehet folyton az amit ő akar,ezt úgy értem hogy ha a többiek pörgős zenét szeretnének akkor legyen az is, énekelhet utána lassú számot/számra is de a többi embernek is legyen jó. Szóval ez érdekes dolog,meg kell próbálni úgy csinálni a dolgokat hogy mindenkinek jó legyen,persze ez nem mindig könnyű feladat.
Hát valószínűsíteni merem, hogy nem kérnek a sajnálatból... Az a baj, hogy mi még viszonylag visszamaradottak vagyunk, nem szeretjük aki más tőlünk és ki is mutatjuk sok esetben, idővel biztos jobb lesz. Aki meg ide házasodik az tényleg bátor én külföldiként, főként ha más lenne a rasszom, tuti, hogy nem költöznék ma Magyarországra, és ezt úgy mondom hogy magyar vagyok és semmiféle gyűlöletet nem táplálok egyik másik rassz ellen sem....
Aki ide költözik nem biztos, hogy jól érzi magát nálunk. Saját példámból adódóan: Hétvégén voltam egy szórakozóhelyen, ahol néger fiú énekelt egész jó zene mellett és még ráadásul nagyon kellemes volt a hangja is. Érkeztek a vendégek és közülük egy odament hozzá, annyit kért, hogy legyen valami pörgősebb zene is. Erre a néger srác azonnal besértődött, amit lehet nem akart kimutatni, de sikerült. Kicsit csúnyán nézett, de elfogadta a kérést, viszont majdnem bunyóba torkollott az este. Még a rendőrséget is kihívta a néger srác. Vajon mit érezhetett mind végig? Biztos nem azt, hogy mennyire szeretve van itt Magyarországon. Elgondolkoztató... Én sajnálom őket...
Aki ide költözik annak nem kell feladnia a saját kultúráját..azaz csak részben. Mert amit említettél az tényleg problémás mármint egy muszlim esetében. A vallás béli eltéréseket nem tudom én sem hogy lehet összeegyeztetni de pl. az eltérő életvitelt,életritmus idővel megoldható. Azokat meg csak becsülni tudom akik eltérő kultúrából jönnek és aztán összeházasodnak.
Ezzel teljes mértékig egyet kell értsek! Csak manapság ez már morális kérdéssé vált, és pl. ha te muszlim vagy, neked adott időpontokba ki kell menned imádkozni, ha Magyarországon élsz, például gyárban dolgozol, ott már kérdéses, hogy ki mehetsz-e illetve tudnak-e helyet adni ahol imádkozz. Itt élni jogod van, de a hitedhez hű maradhatsz? Ez azért egy érdekes kérdés szerintem, amire nem tudom elképzelni sem, hogy mi lehet a megoldás...
Párommal esküvői helyszínt keresünk augusztusra. A várható létszám 150 fő körül van, és Újpest közelében (max 30 perc távolságban) keresünk nem túl drága helyet. Mit tudtok javasolni?
Van egy jó mondás, ha Rómában jársz, tégy úgy, mint a rómaiak.. Szerintem nagyon igaz. A bevándorlóknak kellene elgondolkodniuk, ha európai országba szeretnének letelepedni, át kell venniük a szokásokat, be kell illeszkedni. Ez sajna azzal jár, hogy nem hordunk burkát és nem fojtjuk meg a feleségünket, ha ránéz más pasira.
Azért lássuk be ne egy egész ország változzon meg egy pár ember miatt... Ez tulzás lenne, ha vendégségbe megyek akkor sem az7t várom hogy hozzám alkalmazkodjanak... De egy intimebb kapcsolatban ilyen problémának nem szabadna felmerülnie... Mint ahogy nem is merül mert akkor nem lennének együtt ;)
Én se kényszeríteném őket arra, hogy megtagadják a szokásaikat, valamilyen kompromisszumos megoldást kellene kitalálni, ami mondjuk nem könnyű ilyen esetekben. De legalább meg kellene próbálni.
Ez azért túlzás! Nem akarják ők kiszorítani az iszlámot, én teljesen megértem azt a nézőpontot, hogy az embernek felismerhetőnek kell lenni, ha kimegy az utcára, vagy akármilyen más helyre emberek közé. Mindenkinek sokkal biztonságosabb.
Nehéz ebben állást foglalni.. tényleg valakinek az életéhez hozzátartozik az hogy takarja az arcát, de a bűnözők szokása is ez... nehéz ügy:S Ha házasságban élsz így akkor meg a párod leszoktat róla ha nagyon muszály:)
Ez csak kifogás mert volt most ez a burka ügy és reagálni kellett valamit rá, biztos félnek a terroristáktól és ezér az egész iszlámot ki akarják szorítani az országból és erre ez tökéletes megoldás... Hogy kinek a hibája? ez jó kérdés...
Én úgy tudom hogy Franciaországban be akarják tiltani bármilyen arcot takaró ruha viselését, mert nem tartják biztonságosnak. Ami egyrészt érthető, de azért drasztikus lépésnek tűnik.
A baj az, hogy a bevándorlók zöme ha már eljön azért hogy mindent megtegyen egy szebb életért és bizony ha akkora az akarat hogy eljön akkor össze is jön neki, a Magyar meg egy irígy nép és ez nem tetszik neki, a másik lehetőség meg h csöves lesz esetleg bűnöző ekkor meg megint érthető az utálat, kevés esetben sikerül a tökéletes beilleszkedés, de ami biztos, hogy nem nekünk kell alkalmazkodnunk. Mint a minap olvastam egy franciaországban élő arab férfit aki csadort kényszerített feleségére és egy boltban nem akarták ezért kiszolgálni a nőt.
Kedves Házasulandók!
Szeretném felhívni figyelmeteket a holnap ( azaz 2010. 02. 09.-én ) nyíló esküvői ruhaszalonunkra illetve esküvő,- és rendezvényszervező irodánkra.
Válogass kedvedre csodaszép esküvői ruháink, menyecskeruháink és fantasztikus kiegészítőink között, és ha mégsem találnád meg a méretednek vagy ízlésednek legmegfelelőbb ruhát, oszd meg velünk elképzeléseidet és mi elkészítjük neked álmaid esküvői ruháját.
Irodánkban szívesen nyújtunk segítséget a szervezésben elakadt pároknak a szolgáltatások terén is, hiszen óriási kapcsolatrendszert sikerült kialakítanunk az évek során, így profi szolgáltatókat tudunk ajánlani minden igényt kielégítve.
Keress bennünket, ha esküvődre profi zenekarra, dekoratőrre, sátorra, cateringre vagy bármire van szükséged, vagy ha szülinapodon szeretnél egy jót bulizni barátaiddal egy jó kis karaoke programmal vagy mobildiscoval és nincs meg a kellő hang,- és fénytechnikád hozzá.
Nyitási és Valentin napi akciónk keretében most 20.000,- Ft-ot elengedünk bármely menyasszonyi ruha bérleti díjából, illetve ha nálunk rendelsz csokoládészökőkutat a rendezvényre, akkor ajándékba egy italszökőkutat adunk hozzá.
Várunk sok szeretettel!
Üzletünk címe: 1091 Budapest Üllői út 11.-13. ( A Kálvin tértől gyalog 1 perc )
www.dreamservice.hu
dreamservice@dreamservice.hu
0670/4567-517
Dreamservice - MINDEN ÁLMOT TELJESÍTÜNK!
Kedves Házasulandók!
Szeretném felhívni figyelmeteket a holnap ( azaz 2010. 02. 09.-én ) nyíló esküvői ruhaszalonunkra illetve esküvő,- és rendezvényszervező irodánkra.
Válogass kedvedre csodaszép esküvői ruháink, menyecskeruháink és fantasztikus kiegészítőink között, és ha mégsem találnád meg a méretednek vagy ízlésednek legmegfelelőbb ruhát, oszd meg velünk elképzeléseidet és mi elkészítjük neked álmaid esküvői ruháját.
Irodánkban szívesen nyújtunk segítséget a szervezésben elakadt pároknak a szolgáltatások terén is, hiszen óriási kapcsolatrendszert sikerült kialakítanunk az évek során, így profi szolgáltatókat tudunk ajánlani minden igényt kielégítve.
Keress bennünket, ha esküvődre profi zenekarra, dekoratőrre, sátorra, cateringre vagy bármire van szükséged, vagy ha szülinapodon szeretnél egy jót bulizni barátaiddal egy jó kis karaoke programmal vagy mobildiscoval és nincs meg a kellő hang,- és fénytechnikád hozzá.
Nyitási és Valentin napi akciónk keretében most 20.000,- Ft-ot elengedünk bármely menyasszonyi ruha bérleti díjából, illetve ha nálunk rendelsz csokoládészökőkutat a rendezvényre, akkor ajándékba egy italszökőkutat adunk hozzá.
Várunk sok szeretettel!
Üzletünk címe: 1091 Budapest Üllői út 11.-13.
www.dreamservice.hu
dreamservice@dreamservice.hu
0670/4567-517
Dreamservice - MINDEN ÁLMOT TELJESÍTÜNK!
Sziasztok.En csak egy elismero par szot szeretnek irni a januar vegi Arenaban zajlo eskuvoi kiallitasrol.Szlovakiabol voltunk megnezni a szebbnel -szebb modelleket,otleteket,kellekeket.Elamultunk a latvanytol...kulonoskepp megragadta figyelmunket a PAMAS ceg eskuvoi meghivoi...nagyon szepek,sot gyonyoruek...es arban is elfogadhatoak...ajanlom minden hazasulonak...megtekinthetoek a www.pamas.hu oldalon.
Hát nem érzem át a mondanivalód. Én személy szerint nem érzem magam így "elnyomva". Hogy túl sok külföldi lenne körülöttem. Éltem külföldön rövid ideig. Igazán élveztem a helyzetet, hogy sok idegennel, sok kultúrával voltam körbevéve. Rengeteg tapasztalattal járt. Ez azért valószínűleg befolyásolja is a nézeteimet.
"Meg valószínűleg sokkal könnyebben fogadnak egy gazdag amerikai üzletembert, mint valami 3. világból származót. :)" - Ezzel telejes mértékben egyet értek,de ez szerintem minden országban így van...:S
"De a fogyó társadalomnak nem ezek az okai, nem ebből fakad. " - Itt nem is erre gondoltam hanem arra hogy ha a magyarság fogyó tendenciát mutat tehát egyre kevesebben vagyunk akkor az itt élő külföldiek sokkal többnek "tűnnek" és ez frusztrálhatja az itt élőket,ha többen lennénk akkor jobban "elvegyülnének" és könnyebb lenne a helyzet. Persze ez idővel változna,ezzel csak azt akartam mondani hogy az ember nehezebben fogadja el a külföldit ha úgy érzi nagyon sokan vannak körülötte. Itt persze lehetne politizálni meg vissza lehetne vezetni dolgokra,de ebbe nem akarok belemenni. Ahogy "modernebben" tudunk gondolkodni szerintem nem lesz gond a külföldiek elfogadásával és ezzel együtt az esküvőkkel.