Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2024.07.20 0 0 658

Szerencse, hogy ök akartak és nem a ruszkik, vagy a kínaiak.

Tudsz jobbat?

Ök akartak, Európa meg hátradölt a kanapén és kért egy kávét.

Előzmény: mmormota (655)
mmormota Creative Commons License 2024.07.20 -2 1 657

Ez a period az nálad, ami Nógrádinál az 1,2,3?

Előzmény: Törölt nick (654)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.20 0 0 656

Mik azok a rossz érzések?

Szerintem, nem elesz Európában 32 nap szabadság, mert be kell fizetni a 2%-os NATO hozzájárulást.

Lehet, hogy Trampnak szteroidos az egoja, nagy kan volt valamikor, nagy az arca, de üzletember és tud számolni.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (646)
mmormota Creative Commons License 2024.07.20 -2 1 655

Ők akartak a világ csendőre lenni, nem mi kértük őket erre.

Előzmény: Törölt nick (654)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.20 0 1 654

Miért kell(ene) az USA adófizetöinek mindíg, rendszeresen, állandóan, folyamatosan, évtizedek óta megvédenie Európát, amikor európaiak egy nagy része rendszeresen leköpi az USA cipöjét.

(Csak kérdezem.)

Period.

Előzmény: mmormota (648)
mmormota Creative Commons License 2024.07.20 -3 1 653

Azt írtad, tényszerűen nem igaz, hogy a demeknek inkább szívügye az ukránok támogatása, mint a repeknek. 

Hoztam neked egy friss Gallup kutatást.

Erre azzal érveltél, hogy a te apád tűzoltó, ezért a te labdád pöttyösebb.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (651)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2024.07.20 0 0 652

Jóccaka, nyugodalmas !

Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2024.07.20 0 1 651

Miben tévedtem.

Nem gondolom hogy tévedtem volna.

De ez nem is számít szerintem.

Ha neked ez számít akkor leírom, hogy boccs tévedtem, akkor is ha nem őszinte ez részemről.-;)

Előzmény: mmormota (650)
mmormota Creative Commons License 2024.07.20 -3 1 650

Szólni szóltál. Egy "bocs, tévedtem" több lett volna.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (649)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2024.07.20 -1 1 649

Egyik tábor sem szeretne egy volt kgbs rendezésében egy Szovjetunió 2.0 című filmet, különösen nem a republikánusok akiknek a "legnagyobb" elnökük vette le a mozik műsoráról a Szovjetunió 1.0 produkciót.-;)

Ezek a hagyományok.

Azt tudtak, hogy Győzike olyannyira nem volt republikánus, hogy eredendően demokrata volt?

Jó persze inkább minden és semmi is egyszerre, egy kibaszott üres opportunista makgubo

Nem vagyok Gyozi szakértő meg nekem is tud ulyat mutatni. Nem tudtam.

Na de ha Orbán egy gci akkor ez a faszi is az és mindkettő galaktikus szélhámos.

Vszeg ezért értik olyan jól meg is egymást, bár lehet, hogy megválasztása után már nem fog egyik a másikra emlékezni.-;)

https://www.thoughtco.com/was-donald-trump-a-democrat-3367571

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Political_positions_of_Donald_Trump

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Donald_Trump

A világ kurva szar hely lesz ha ezek elszaporodnak...

Szóltam.

Előzmény: mmormota (647)
mmormota Creative Commons License 2024.07.20 -3 1 648

Egy Gallup felmérés összefoglalója:

https://news.gallup.com/poll/643601/americans-say-not-helping-ukraine-enough.aspx

"

Bottom Line
Two years after Russia invaded Ukraine, Americans are divided over whether the United States’ support for Ukraine is sufficient. Still, a majority continues to believe that helping reclaim Ukrainian territory is worth the effort, however long it may take. Partisans hold drastically different views on the subject, with Democrats much more supportive than Republicans of helping Ukraine. This has played out among congressional Republicans as U.S. aid for Ukraine has been delayed in the House. Johnson is attempting to forge a compromise, as Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy has issued a dire warning that help is needed now, but Johnson could lose his position as speaker if he does not satisfy differing segments of the Republican caucus.

"

Ez szerintem elég konkrét, és enyhén szólva nem igazolja a "tényeidet". :-)

mmormota Creative Commons License 2024.07.20 -2 1 647

Elolvastam.

Ebből is azt szűrom le, hogy a demokraták sokkal inkább hajlamosak a támogatásra, ezért is lehetett ezzel zsarolni őket. Ha a repek még náluk is jobban szeretnének pénzt szórni a feneketlen kútba, az olyan lenne, mint ha azzal fenyegetőznek, hogy tökön rúgják saját magukat.

Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2024.07.20 0 2 646

Olvasd el a cikket!

Nem tudom neked három mondatban felsorolásszeruen leírni a tényeket, hogy a republikánusok, akiknek olyan ikonikus elnökeik voltak mint Ronald Reagan szintén támogatják Ukrajna önvédelmi harcát.

Természetesen ahogy a demokrata párt úgy a republikánus párt sem egy egységes tömb, hanem különböző szárnyakbol és csoportokból állnak amelyek versengenek egymással.

A mostani támogatás azért késett ilyen sokat mert közel voltak a választások és zsarolni próbálták bident, ráadásul van a republikánus párton belul ég, szeljobb csoportosulás is.

Egyébként Trump is egy outsider eredetileg, az elnöki ambíciói miatt kellett neki a republikánus párt.

Azután ahogy hatott a tömegekre úgy lett a párton belul egyre nagyobb befolyása és most ott tartunk hogy akik őrültnek tartották első cikluya alapján azaz a párton belüli ellenfelek, azok is hűségesküt tesznek iranyaba.

Nekem rossz érzéseim vannak ezzel kapcsolatban de ezek a rossz érzések úgy általában az amerikai belpolitikaval kapcsolatban már nem újak.

Előzmény: mmormota (645)
mmormota Creative Commons License 2024.07.20 -2 1 645

tényszerűen nem igaz

Melyek ezek a tények?

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (643)
mmormota Creative Commons License 2024.07.20 -2 1 644

Nem hinném. Pl. a támogatásokat a repek késleltették, feltételekhez kötötték stb. Trump pedig egyenesen kényszeríteni akarja Zelenszkijt a támogatás megvonással - és ő a repek jelöltje. 

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (640)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2024.07.20 0 0 643

Belpolitikai jatszadozas akadályozta az utóbbi időben republikánus részről az ukránok támogatását de amit írtál az tényszerűen nem igaz.

https://atlatszo.hu/vilagterkep/2024/01/26/politikai-jatszmak-kereszttuzebe-kerult-ukrajna-megsegitese-az-amerikai-kongresszusban/

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (640)
mmormota Creative Commons License 2024.07.20 -2 0 642

Néztem videókat, van pár érdekes részlet. Mindig kiemelve, hogy az adatok egy része nem hivatalos forrás, és így nem megbízható.

(zárójelben a saját véleményem)

A lövésznek lézeres távmérője volt, így teljesen pontos távolságot állíthatott be. A szakértők szerint a fegyvertípus halálos lőtávolsága duplája annak, ami itt volt, és átlagos lövész is képes találatot elérni ilyen közelről. (vagyis nem őrizni ezt a tetőt brutális hiba)

Mérnök hallgató volt, sikeres, jól ment neki az egyetem. Semmit se érzékelt a környezete abból, hogy radikalizálódott volna.

A merénylet helyszínét gyalog közelitette meg, több mint 1km tett meg. (Ez furcsa, cipel egy létrát, egy nagy puskát meg egy bombát, és senki se szúrja ki. Nem említették, hogy esetleg előre elhelyezte volna.)

Valami miatt a rendőrök kiszúrták a tömegben (nyilván létra nélkül...) és kezdték követni, majd elvesztették. Két rendőr kereste, de nem találták meg.

Többen is kiszúrták a tetőn, és szóltak a rendőröknek. A lövésekig még egy csomó idő telt el. Pl. volt idő arra, hogy rendőrök másszanak utána, egyikre ráfogta a puskát, és a rendőr leesett. (Ha akkor szól rádión, vagy mondjuk a levegőbe lő, Trumpot kimentik, és nincs merénylet.)

A mesterlövészek a rajtuk levő mellény szerint a rendőrséghez tartoztak.(Miért nem szóltak nekik? Egyik rendőr nem beszél a másikkal? Minek hordanak rádiót?!)

A mesterlövésznek a szakértők szerint a megfigyelés legalább annyira feladata, mint a lövés. (mégse vették észre a legkézenfekvőbb helyre települt merénylőt)

Siphersh Creative Commons License 2024.07.20 0 1 641

"Nem tudom, hogy mi érdeke lenne azt hazudnia, hogy biden és nem Trump."

Például azért, hogy demoralizálja a sok putyin-ellenes demokrata szavazót, és kevesebben menjenek el szavazni. És például azért, mert az amerikaik nagy részének negatív a véleménye a Putyinról.

https://www.pewresearch.org/short-reads/2023/05/10/americans-see-both-russia-and-china-in-a-negative-light-but-more-call-russia-an-enemy/

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (633)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2024.07.20 0 0 640

Az ukránok támogatása a demokraták szívügye, a republikánusokat sokkal kevésbé érdekli.

Ezt rosszul tudod.

Előzmény: mmormota (639)
mmormota Creative Commons License 2024.07.20 -1 1 639

Nem tudom, hogy mi érdeke lenne azt hazudnia, hogy biden és nem Trump.

Pedig rém egyszerű.

Putyin fő problémája az ukrán háború. Az ukránok támogatása a demokraták szívügye, a republikánusokat sokkal kevésbé érdekli. Trump tárgyalóasztalhoz akarja kényszeríteni Zelenszkijt a támogatás megvonással fenyegetve. Ez Putyin érdeke.

Ha azt mondja, Trumpot jobb szeretné, azzal értelemszerűen Bident (vagy akire cserélik) támogatja.  A demokraták Trumpot korábban is vádolták azzal, hogy orosz segítséget kapott. Erre tenne rá egy lapáttal. Piszkos Fred effektus, árt annak, akit szeretget.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (633)
Imnaga Creative Commons License 2024.07.19 -1 0 638

Azt hinni egy a tuzoltok àltal hasznàlatos jàrmu.

Előzmény: Törölt nick (634)
Új Testaccio Creative Commons License 2024.07.19 0 0 637

Orbány már régóta rontás.

Előzmény: tarTospifta (636)
tarTospifta Creative Commons License 2024.07.19 -2 0 636

Nekem valami nagyon fura a fideszi vezetést illetően. Ha ezek megjelennek valahol, akkor ott azonnal vagy nem sokkal utána történik valami.

Áder elnökként kint volt Prágában, lemondott Babis.

Orbánék megjelentek Csádban, rá nem sokkal felrobbant egy raktár. Venezuelában lázadás.

Orbán találkozott Trump-pal, fülön lőtték.

Orbán találkozott Biden-nel, az meg covidos lett.

Ezek valami rontást visznek rájuk.

Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2024.07.19 0 0 635

Ez inkább tűnik parasitasnak és nem hiszem, hogy azon kívül bármihez is köze lehet.

Előzmény: Törölt nick (634)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.19 0 0 634

Közvetlenül a lövések után. Mi lehet ez a vízágyú?

(Ha egyáltalán víz. Lehet sűrített levegő vagy eltérő sűrűségű gáz?)

Megzavarni a légmozgást, hogy ne lehessen pontosan célozni?

https://youtu.be/NCkMsTASAWU?t=70

Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2024.07.19 0 0 633

Nem tudom, hogy mi érdeke lenne azt hazudnia, hogy biden és nem Trump.

Ellenben azt tudom, hogy miért érdeke mondjuk olyant hazudni, hogy nem támadja meg Ukrajnat.

Egyrészt ezért hiszem el neki, hogy igazat mond, másrészt pedig azért mert magam is úgy gondolom, hogy jobb lehet egy kiszámítható "ellenség", mint egy kiszámíthatatlan "barát"

Nem vagyok a világ egyik vezetője de így képzelem.

Előzmény: Három szegény szabólegény (628)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.19 0 0 632

Mi az esélye annak, hogy valaki elindul a Várba egy

Történet.

Május elseje volt, valamikor a '80-as évek elején.

Mondták, hogy menjünk ki, a munkásőrök hozzák a légpuskát, lehet lövöldözni.

Aztán kiderült, hogy mégsem hozták. Unokatestvérem nyűgös lett.

Erre valamelyik munkásőr kitalálta, hogy ketten menjünk el érte (gyalog).

Az unokatestvérem nagyon lelkesedett az ötletért.

Szép is lett volna. Két gyerek légpuskával keresztül a városon ki a parkba.

Mondtam a bácsinak, hogy ezt inkább gondolja át.

Így aztán a légpuskás céllövölde elmaradt.

Előzmény: mmormota (629)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.19 -1 0 631

Lemaradt a kép...

Oroszország szerint a Trump-ellenes hangulatért a jelenlei adinisztrációt terheli a felelősség.

Ezt minden külföldi megfigyelő tapasztalhatja - tette hozzá.

Haragossy Dezső Creative Commons License 2024.07.19 -7 1 630

A ruszki diszkóban merénylőket alaposan kihallgatták.

Az egyiknek a fülét vágták le és etették meg vele, a másiknak az egyik szeme folyt el, a harmadikat kiherélték.

Nem tudom, azóta mi van velük.

Előzmény: egylambos (593)
mmormota Creative Commons License 2024.07.19 -1 2 629

Castel a következő példát hozta fel "a magányos elkövető segítség nélkül" változatra (emlékezetből):

Vegyük azt az időpontot, mikor a Hszi Budapesten járt. Mi az esélye annak, hogy valaki elindul a Várba egy bombával, egy gépkarabéllyal meg egy létrával, és sikeresen célba ér? Mennyire bízhat abban, hogy nem igazoltatják, senkinek se tűnik fel? Mire számíthat, ha lebukik? Bevállalná?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!