„semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz,”
A mondat első felét „ semmit érte nem várván”, azonnal értelmetlenné teszi a mondat második fele: „a ti jutalmatok sok lesz,”.
Ezt az elvárást legfeljebb egy ateista ember tudja teljesíteni, egy vallásos már nem. (az ateista mivel nem hisz Istenben, ezért a mennyei jutalomban sem.)
Attól, kert nem szó szerlnti, az nem "hiba". Ha azt mondom, hogy a "STOP! Tilos a behajtás!" táblára az volt írva, hogy nem szabad bemenni az nem hiba. Az a hiba, ha azt mondanám, hogy az volt a táblára írva, hogy bé szabad menni...
Az "tévedés", ha vki vmit nem szó szerént idéz? Miolta? Ha egy generáció megtér, akkor egy vagy több generáció azután mán nem térhetik vissza (ük)atyáik bűneibe? Miért is nem? Értem én, hogy zsibbasztó holmi feljelentgetősökkel cseverészned, de azért szedd mán össze magad, bulvár...
Tehátha egy telephely előtti táblára ki vagyon írva, hogy: "STOP! Tilos a behajtás!", akkorha éngemet megkérdeznek, hogy miért nem mentem bé s én azt válaszolom, hogy azért, mert ott volt egy tábla, amire az volt írva, hogy nem szabad bémenni, akkor én "hazudok" vagy "tévedek"...?