"Nem mondom el pl. (ahogy szerintem te sem...) a titkaimat"
Én elmondom (ahogy te nem) a titkaimat
Sőt te nem a titkaidat nem mondod el hanem semmit, azokat sem amelyek nem titkok, és azért nem mondasz semmit mert sunyi vagy és kiderülne hogy undorító gusztustalan módon hazudsz mint egy sertés
"Belőlem is zsidót faragtak: szeretem a pénzt, szombat napot tartok, nem eszem disznót, stb.. másokról mindent meg akarok tudni, magamról viszont csekély dolgokat árulok el."
Attól.még hogy szereted a pénzt, szombatnapot (és NEM szombat napot) tartasz, nem eszel disznót, stb.. másokról mindent meg akarsz tudni, magadról viszont csekély dolgokat árulsz el. attól még nem vagy zsidó. Biztos az van, hogy olyan hülye vagy hogy nem tudod mit jelent a "zsidó"
"Vagyis képmutató vagyok."
Nem csak képmutató vagy, hanem sunyi is.
No meg pervez. És megtéretlen, bűnben fetrengő is vagy.
semmire nem mész ezzel a fából vaskarika " a hit a reménylett dolgok valósága, a nem látható dolgokról való meggyőződés " ördögi körével, hisz ez nem mást jelent, minthogy pl. te a reményeld dolgokat éled valóságnak!
"
JÉZUS FELTETT EGY ELGONDOLKOZTATÓ KÉRDÉST:
az embernek Fia mikor eljő, avagy talál-é hitet e földön? "
nos itt a hit a lényeges, hogy te hiszed az ezredik szekta csalamádéteológiai értekezéseinek hitetéseit?
Nem is értem, hogy egy szöveget, eamiket kétes és ismeretlen elemek írtak és zsinatokon szavaztak meg isteni ihletésűnek, Jéázus szájából elhangzónak állítva, hogy egy józan megítélést sem ér?
Mert Jézus, hamár hivalkodsz Jézussal, nem mondta é a tanítványoknak, íme mennyi ideje veletek vagyok és nem ítélitek meg, hogy mi igaz?
Meg kell ítélni mi igaz és nem Uram! Uram! a nevedben prófétáltunk, hitettünk, térítettünk, gyógyítoittunk egyhéázak szekltáit alapítottuk..., akkor mondta Jézus távozzatok tőlem gonosztevők, nem ismerlejk titekket.... ??
Ja te hiszed, hogy igaz és istenismerő vagy? Tegyed barátom, de ettől még csupán szellemi faragványokat kergetsz, dédelgesz....
Mindazáltal az embernek Fia mikor eljő, avagy talál-éhitete földön?Amikor a miket körülvevő láthatatlan, nem látható világból materializálódik a hitünk tárgya.
A hit nem az amikor a remény szertefoszlik.
A hit az pont az ellenkezője.
A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága...
Zsid. 11,1
(lehetséges, hogy a letöbb hívő soha nem éli ezt át, nem jut el erre szintre?)
Jézust az Isten fiát nem a hitetlen pogányok a világi emberek ölték meg, hanem a vallásos világ.
A legvallásosabb kiválasztott nép, a legvallásosabb helyen a legnagyobb vallási ünnepen...
JÉZUS FELTETT EGY ELGONDOLKOZTATÓ KÉRDÉST:
az embernek Fia mikor eljő, avagy talál-é hitet e földön?
"Kíváncsi vagyok, az elkövetkezendő 10 évben hajlandó
vagy-e válaszolni a neked feltett kérdésre."
Hitgyülisként sok zsidót ismertem meg.
Belőlem is zsidót faragtak: szeretem a pénzt, szombat napot tartok, nem eszem disznót, stb.. másokról mindent meg akarok tudni, magamról viszont csekély dolgokat árulok el.
Vagyis képmutató vagyok...
Nem mondom el pl. (ahogy szerintem te sem...) a titkaimat
Sok feleséget se tartson, hogy a szíve el ne hajoljon; se ezüstjét, se aranyát felettébb meg ne sokasítsa.
5Móz 17,17
A zsidók engedetlenek lévén megütköznek az Igében. (lásd; pl: az ateisták....
Viszont mi becsületes pogányok, vagyis a pogányokból lett hívők inkább a királyi papságot választanánk.
A kik engedetlenek lévén, megütköznek az ígében, a mire rendeltettek is.
Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, a ki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket;
A kik hajdan nem nép voltatok, most pedig Isten népe vagytok; a kik nem kegyelmezettek voltatok, most pedig kegyelmezettek vagytok.