Keresés

Részletes keresés

NOMomentum Creative Commons License 2022.04.09 0 0 51

Ez is a háború egyik formája: a propagandaháború. Ezért kell/kellene a tényeket ellenőrizni.

NOMomentum Creative Commons License 2022.04.09 0 0 50

Nem nagyon. Valószínűbbnek látszik, hogy a halottak hátrakötözték a saját kezüket, majd tarkón lőtték magukat. 

Itt agyonlőtt orosz katonákat látsz hátrakötött kézzel:

https://www.youtube.com/watch?v=TMXYm6iwHB8

Előzmény: Traubi (46)
Kata` Creative Commons License 2022.04.09 0 0 49

Rettenetesek! :(

Előzmény: Traubi (46)
Kata` Creative Commons License 2022.04.09 0 0 48

Előzmény: Kata` (47)
Kata` Creative Commons License 2022.04.09 -1 2 47

Hát menj, és ellenőrizd! És Orbán is indulhat! Dugja oda a képét, oszt nézzen szét! Ha mer! Mégis hogy, mit akar vizsgálódni? Halottak e az emberek vagy netán csak statiszták, mi? 

Visszataszítóak vagytok! Rettenetes borzalom ami zajlik, és érzéketlenül képesek vagytok nem Putyint hibáztatni, hanem még az áldozatokat, Ukrajnát hibáztatni! 

:(

OrBánatos ViktOrszág ... - ez vagyunk... ez lettünk... ez vár ránk!

Előzmény: mmormota (43)
Traubi Creative Commons License 2022.04.09 0 2 46

Nem nagyon. Valószínűbbnek látszik, hogy a halottak hátrakötözték a saját kezüket, majd tarkón lőtték magukat. Csak úgy beugratásképpen.

Előzmény: mmormota (42)
NOMomentum Creative Commons License 2022.04.09 -1 2 45

Hat igen, Orbán FÜGGETLEN es pártatlan vizsgalatot akar az orosz népirtásról...  - Hát a a nép kezébe Jeszenszky (MZP terminológiáját használom) fegyvert ad

akkor az egyenruhás lövi a nép-et is.

Irakban is minden szívbaj nélkül lelőtte az amerikai katona az a civilt amelyiknek a kezébe RPG-t látott.

Háborúban mindkét fél hazudik. Nem árt az állításokat kivizsgálni.

Előzmény: pici mici a pók (12)
Irbisz Creative Commons License 2022.04.09 0 3 44

mivel műholdképek szerint már a visszafoglalás előtt több mint 2 héttel vagy mennyivel ott voltak a hullák, ahol a később lefilmezték őket, vannak lehallgatott orosz rádióadások, igazán kár erőlködni, hogy nem úgy volt, meg értelmetlen hadászati szempontból, meg hallgatassék meg a másik fél stb.

sajna ilyen az orosz hadsereg és ha valami még nekik is sok lenne (a tömeggyilkosság mondjuk nem az), akkor szólnak a szakadér szabadcsapatoknak, a csecsenjeieknek v. épp a hirhedt wagner-bandának, na azok aztán állatias kegyetelnséggel terrorizálnak bárkit.

Különben is nem tanultál történelmet?? Se a cári birodalomban, a Szovjetúnióban pláne, de putyini oroszországnak se számított semmit az emberélet. Még a saját embereiké se, nem hogy az ellenségé :(

Előzmény: mmormota (36)
mmormota Creative Commons License 2022.04.09 -1 0 43

Megtámadták Ukrajnát, ezért szolidárisak vagyunk az ukránokkal. Támogatjuk őket, szankciókat fogadunk el, befogadjuk a menekülteket és így tovább.

Ettől még nem kell mindent ellenőrzés nélkül elhinni, amit mondanak.

Előzmény: emp (40)
mmormota Creative Commons License 2022.04.09 -1 0 42

A kérdés az, hogy hogyan haltak meg. Az ítélet úgy hangzik, hogy védtelen civileket kivégeztek. Ez szerinted ésszerűen hangzik? 

Előzmény: emp (41)
emp Creative Commons License 2022.04.09 0 1 41

Occam teljesen helyénvaló.

oroszok lerohanják Ukrajnát, elfoglalnak településeket, még műholdak által is láthatóan hullák hevernek az utcákon, mikor ott vannak.

majd inkább kivonulnak(átcsoportosítás), az ukik meg hullákat találnak bevonuláskor.

ez elég Occamhoz?

nekem elég.

emp

Előzmény: mmormota (20)
emp Creative Commons License 2022.04.09 0 2 40

lehet zsigerből utálni az oroszokat, sok esetben joggal, de vakon felmenteni az ukránokat

én felmentem - nem vakon - az ukránokat, AZ ELLENÜK INDÍTOTT HÁBORÚ kapcsán.

neked viszont nincs mentséged az embertelenségre, amit magadról nyilvánossá tettél.

Előzmény: én könyöklök és hallgatok (6)
ave én Creative Commons License 2022.04.09 0 1 39

A pályaudvar kiemelt katonai jelentőségű célpont, és valószínűleg a közvetlen közelében található gépgyár is az. Viszont az, hogy nem hagyományos, hanem repesz-romboló töltetet használtak, ellentmond az infrastruktúra elleni támadási szándéknak.

A támadást közvetlenül követő orosz hírek még egy ukrán katonai szerelvény elleni csapásról szóltak. Ezt csak azt követően "keverték le", hogy kiderült, milyen rengeteg civil halt meg. Az élőerő elleni támadás szándékát erősíti a repesz-romboló töltet használata is.

Mindezek alapján azt tartom a legvalószínűbbnek, hogy az orosz támadás tervezett célpontja egy ukrán katonai szerelvény lehetett, csak ehelyett a pályaudvaron várakozó civileket találták el. Hogy a támadás alapjául szolgáló hírszerzési értesülések voltak rosszak, vagy a Tocska notórius pontatlansága volt az ok, ez nem megállapítható.

Előzmény: ave én (38)
ave én Creative Commons License 2022.04.09 0 1 38

https://www.facebook.com/andras.racz.526/posts/676415266969833

Ám a mostani háború során orosz erők dokumentáltan vetettek be Tocskát Mariupolnál, Vuhledarnál, és többször filmeztek le orosz konvojokat Belaruszban is, amelyekben Tocska indítójárművek is voltak. Biztosan nem igaz tehát, hogy ezt a fegyvert egyáltalán nem használnák. A Military Balance 2021-es kiadása szerint Oroszorsszág már nem használja a Tocska-U-t, a fegyver viszont mégis dokumentáltan feltűnik ebben a háborúban. Az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy ahogyan a harcok elkezdtek egyre inkább elhúzódni, Oroszország reaktivált közelebbről nem ismert számú Tocska-U-t, és be is veti őket.

Előzmény: mmormota (37)
mmormota Creative Commons License 2022.04.09 -1 1 37

Az oroszok azt mondják, náluk nincs harcrenben az a rakétatípus, az ukránoknak meg ott van a közelben ilyen rakétás alakulatuk.

Ilyenek miatt célszerű rendesen megnézni.

Előzmény: ave én (35)
mmormota Creative Commons License 2022.04.09 -1 1 36

A többi se biztos hogy egy az egyben úgy van. Nagy nehezen foglalnak el területeket, mert nem akarják vállalni a szétbombázással járó tömeghalált. Inkább sok saját veszteséggel harcolnak. Nem tűnik ésszerűnek, hogy ilyen körülmények között elfogott civileket gyilkoljanak. Mit nyernek vele? Persze ettől még lehet, hogy vannak elborult gyilkosok, akik ilyeneket csinálnak.

Előzmény: ave én (35)
ave én Creative Commons License 2022.04.09 0 1 35

de nem a pályaudvarról van szó, az nyilván nem egyértelmű egy nap után. legvalószínűbb talán, hogy az oroszok mellélőttek valaminek

Előzmény: mmormota (32)
mmormota Creative Commons License 2022.04.09 0 0 34

zs

Előzmény: mmormota (33)
mmormota Creative Commons License 2022.04.09 0 0 33

Emlékeztetlek, hogy nagyban volt már ilyen előbb az ítélet, aztán a viszgálat módszer. Irak tömegpusztító fegyverei. Készpénznek vették, indítottak egy jó nagy háborút. Mindent szétvertek. Aztán megviszgálták a kérdést.

Előzmény: ave én (29)
mmormota Creative Commons License 2022.04.09 -1 0 32

Sugallja. Rejtett gondolatok kitalálása.

Amúgy én nem vagyok politikus, így kimondhatom, hogy némelyik eset nem egyértelmű. Pl. a pályaudvar.

Előzmény: ave én (29)
ave én Creative Commons License 2022.04.09 0 1 31

az ilyen "csak kérdéseket teszek fel, mert ÉN elfogulatlan akarok lenni" fedőduma mögül egy általános, de primitív jellembéli fogyatékosság lóg ki:

nem bírják áldozatnak látni a gyűlöletük tárgyát

a Holocaust, 9/11 stb. tagadása - vagyis egy, a hülyeség előtt behódoló attitűd - mind erről szólnak

én könyöklök és hallgatok Creative Commons License 2022.04.09 -1 0 30

ja, a világ kb. összes vezető politikusa közül csak Orbánnak van ilyen szofisztikált poilitikai-erkölcsi működési mechanizmusa, meg nyilván jogi is, hiszen ő az egyetlen jogász közöttük

Hát kb csak ő nincs ezer százalékig elkötelezve vagy megzsarolva a globalista elitek által...

Ő, meg még páran, akik kilógnak a sorból, mind megkapják, hogy diktátor meg fasiszta, vagy bármi ami az alkalom alapján elég dehonesztáló.

Előzmény: ave én (17)
ave én Creative Commons License 2022.04.09 0 2 29

nanana. ő azt sugallja, ki kell vizsgálni, hogy ki volt. mindenki más meg azt, hogy a bizonyítékok alapján az oroszok voltak, és ki kell vizsgálni a részleteket (pld. személyes felelősségeket). természetesen a világ összes politikusa mindig, mindenhol úgy használja a "ki kell vizsgálni" szófordulatot, mint egy névelőt, hiszen mi lehet abban a rossz, ha vizsgálsz valamit

szerinted a nürnbergi perben azt vizsgálták, hogy melyik ország vonta blokád alá Leningrádot?

Előzmény: mmormota (23)
John Doe(520i) Creative Commons License 2022.04.09 -1 0 28

Végighaknizza az összes releváns (és nem is annyira az) topicot a geszthi-féle kifestőkönyvével, oszt' majd lenyugszik.

:)

Előzmény: fák,juh (19)
én könyöklök és hallgatok Creative Commons License 2022.04.09 -1 0 27

Igaza van. Ki kell vizsgálni, nem szabad minden propagandát elhinni, mint ahogy a nyugat mindent elhisz ellenőrzés nélkül.

Kérdés, hogy ki vizsgálja....

Ki lenne a pártatlan bíró?

Ki nincs valamelyik szuperhatalom zsebében...

Ha lenne is... a ,ai technikával, ami 99%-ban az USA kezében van, bármit be lehet bizonyítani, meg az ellenkezőjét is.

Előzmény: fák,juh (25)
én könyöklök és hallgatok Creative Commons License 2022.04.09 -1 0 26

De jaj az ukranok majd telan mit fognak csinálni a jövőben?

Ha direkt nem akarod tudni, hogy az ukránok mit csináltak a múltban, meg mit csinálnak ma, mert az oroszokat vakon gyűlölöd, akkor nagy problémákat szabadítasz magadra...

Attól, hogy au oroszok olyanok, amilyenek, az ukránok nem lesznek automatikusan angyalok...

Kb. ennyit kellene megérteni a dologból.

El lehet tussolni a fasizálódó hadseregüket, meg is lehet nyeretni velük a háborút...

Oszt mit gondolsz, mennyire lesznek hálásak?

Olyan mennyiségű és minőségű fegyverrel, amit minden ellenőrzés nélkül öntenek a kezükbe ?

Ezekkel prímán le kehet hozni egy 300 személyes utasszállítót...

Meg már vót is olyan, szóval, nem légbőlkapott az ötlet.

Előzmény: pici mici a pók (8)
fák,juh Creative Commons License 2022.04.09 -1 0 25

Igaza van. Ki kell vizsgálni, nem szabad minden propagandát elhinni, mint ahogy a nyugat mindent elhisz ellenőrzés nélkül.

Előzmény: pici mici a pók (12)
mmormota Creative Commons License 2022.04.09 0 0 24

Ezt fejtsd ki, mert nekem nem világos a logikai lánc.

Előzmény: ave én (22)
mmormota Creative Commons License 2022.04.09 0 0 23

Már bocs, egyszerűen csatlakozott ahhoz a mindenki más által is osztott véleményhez, hogy ki kell vizsgálni. Nem állította, hogy hamisítás.

Előzmény: ave én (21)
ave én Creative Commons License 2022.04.09 0 1 22

Orbán viselkedésének magyarázatához jön Occam

Előzmény: mmormota (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!