ásítósmacska
2021.03.16
-1 0
294
https://orvosilexikon.hu/kalkulatorok/napi-kaloriaszukseglet-kalkulator
Beírod az adataidat, és kiszámolja, hogy hány kcal kell az alapvető életfunkciók fenntartásához. (mozgás mennyiségét is figyelembe veszi).
Találomra beírtam neked 70 év/80 kg/165 cm / csekély mozgás - ezzel kijött a BMR anyagcserére 1391 Kcal. A testsúlyod szintentartásához 1669 Kcal-t ehetsz.
Ha fogyni akarsz, ennél kevesebbet kell bevinned, vagy többet mozogni. Azaz kalória-deficitbe kell kerülnöd. Ennyire egyszerű.
Előzmény: püfffneki (269)
Törölt nick
2021.03.16
-1 0
292
Hát, ma 30 dkg visszajött a 60-ból. :(
Ami lehet az a sok víz is, vagy az az egy harapás torta, ugyanis liszt volt benne, amire allergiás vagyok, és ez nálam hízásként jelenik meg mindig.
Jelentem, pontosan érzem az egyenes hasizmomat, és picit a szélsőket is... :DDDD
Reggel volt kis combizomláz is, de az már elmúlt. Ma visszatérek a saját zöldséges étrendemre, nekem ez a sok hús nem jön be.
Este jöhet az edzés.
Eddigi mérleg tehát: összesen mínusz 30 dkg.
Előzmény: Kód 001 (290)
Kód 001
2021.03.15
-1 0
286
...ha mindennap futsz is, akkor könnyebben lemászik az az 1 kg. hetente.
De szvsz 50 kg alá ne nagyon menj, el fog fújni a szél...:)
Előzmény: Törölt nick (279)
Törölt nick
2021.03.15
-1 0
284
Köszi!
A súly az úgy volt, hogy ifjúkoromban 67 kg voltam (aktívan sportoltam is), aztán a seregben felhíztam 73 kg-ra (sok kenyér, ugye), és alig bírtam mozogni, persze utána visszamentem, majd már dolgozóként szép lassan felmentem 78-ra, és megint azt éreztem, hogy nem megy a mozgás, egy dagadt állat vagyok, és amikor a cigit lecseréltem édességekre, akkor 88-89 lettem hirtelenjében.
Na innen megyegetek lefelé, szép lassan.
:))
Előzmény: ásítósmacska (254)
Törölt nick
2021.03.15
-1 0
283
állandóan felmegy a vércukrom, a dolgai miatt.
Mázlista! Másnak tudod, mennyibe kerül? Csokoládé, torták, sütemények...neked meg elég a tévé.
:))
Előzmény: püfffneki (266)
Törölt nick
2021.03.15
0 0
279
Nőknél picit feljebb. ;-)
Kód: megvolt a könnyebbik 10 perc, nem kimondottan 10 perc alatt..... :DDD
Huh, könnyebb volt, tényleg, volt, amit egy huzamban végre tudtam hajtani, de a 2. számú egyáltalán nem ment. Gyenge a karom hozzá (és azon annyira nem is akarok erősíteni, tetszik ez a pálcika).
Most jön a futás, ez már levezető lesz ehhez képest, aztán mentem olvasni. Reggel mérek!
Előzmény: ásítósmacska (278)
Törölt nick
2021.03.15
0 0
270
Okés. Akkor mérd magad te is egy hétig, és összehasonlítjuk a 3 tapasztalatot (a tiedet kódéval és az enyémmel).
1. te nem mozogsz
2. Kód mozog, de nem diétázik
3. én diétázom és mozgok
Egy hét után meglátjuk a tanulságot!
Előzmény: püfffneki (269)
püfffneki
2021.03.15
0 0
269
most tudományosan be lehetne bizonyitani, hogy a mozgásszegény életmód hizlale .
Ha látnám a mérleget.
Mióta maszkot kell viselni nem megyekki csak ha muszáj.
Max 200 métert gyalogolok a buszig vagy a boltba.
Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!